Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ύποπτο για πέντε θανάτους το ενεργειακό ποτό «Monster»



Το κορυφαίο σε πωλήσεις ενεργειακό ποτό στις ΗΠΑ, Monster, αποτελεί αντικείμενο έρευνας... από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, μετά από αναφορές για πέντε θανάτους που μπορεί να συνδέονται με το ποτό. Η εταιρεία που παράγει το Monster – το οποίο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα – μηνύθηκε από την οικογένεια μιας 14χρονης καρδιοπαθούς στο Μέριλαντ, η οποία έχασε τη ζωή τους αφού κατανάλωσε δύο κουτάκια του ποτού σε ένα 24ωρο.

1648: Συνθήκη της Βεστφαλίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiStDdhQxBCJ3iT9in968YLVkbKIzrjrELjpYtsM5gFtWGBMk1K95VY18lzBMn8MXeq1M8lcwBZIWlEBaTTyDFbvVbp_DmCFJFJPmn3mPtOgKItOZ0DEnBv8MqQC7vrbJ2FagWCqzbRg49I/s1600/46530-images.jpg 
Σαν σήμερα, το 1648, υπογράφηκε η Συνθήκη της Βεστφαλίας δίνοντας τέλος στον Τριακονταετή πόλεμο και επιφέροντας αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων της Ευρώπης, καθώς για πρώτη φορά αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία και η ουδετερότητα της Ελβετίας.

Οι πεποιθήσεις και τα πιστεύω τυφλώνουν



Το ταξίδι μέχρι αυτό το στάδιο της εξέλιξής σας υπήρξε πράγματι επίπονο - μια μακρά και κουραστική προσπάθεια - αλλά το τέλος είναι ήδη στον ορίζοντα και ακόμα κι αν έχετε αμφιβολίες, βαθιά μέσα σας έχετε μια βεβαιότητα, μια γνώση, ότι αυτό είναι αλήθεια. Όταν χαλαρώνετε, σκέπτεστε, ή προσεύχεστε, να αναζητάτε αυτή την ασφάλεια μέσα σας. Επικεντρωθείτε σ’ αυτό και να λέτε ότι έχετε την πρόθεση να αφυπνιστείτε, επειδή αυτό θα σας θυμίζει το πεπρωμένο σας και το θέλημα του Θεού για σας.

Η Διακήρυξη της Ελευθερίας του Ανθρώπου

Όπως υπαγορεύτηκε από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στον Steve Beckow στις 19/02/2011. Το πρωτότυπο κείμενο βρίσκεται:
http://achievingworldpeacenow.wordpress.com/2012/10/08/archangel-michael-the-declaration-of-human-freedom/


Κάθε άνθρωπος είναι μια θεϊκή και αιώνια ψυχή που ζει σε προσωρινό σώμα. Κάθε άνθρωπος ζούσε πριν τη γέννησή του και ζει μετά το θάνατό του. Κάθε ψυχή εισέρχεται στη ζωή (στον υλικό κόσμο) με σκοπό την εμπειρία και την εκπαίδευση, ώστε να μπορέσει, μέσα από πολλές ζωές, να γνωρίσει την αληθινή του ταυτότητα ως κομμάτι της Θεότητας.

"ΣΠΕΙΡΑ"


Τι Συμβολίζει η "ΣΠΕΙΡΑ"


Η Σπείρα είναι ένα από τα αρχαιότερα σύμβολα και χρησιμοποιείται από την παλαιολιθική εποχή στον Ελλαδικό χώρο. Αυτό το περίπλοκο αλλά Πανίσχυρο σύμβολο το συναντάμε παντού καθώς και σε πάρα πολλούς αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Ειδικά όμως στη Ελλάδα υπήρξε σήμα και σύμβολο του πανταχού Αρχαίου Ελληνισμού και σύμβολο της Ζωτικής δύναμης. Θα αποτελέσει ένα από τα ισχυρότερα - ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και

Ντόναλντ Τραμπ... εχω ξετρυπώσει τα χαρτιά διαζυγιου ανάμεσα στον Πρόεδρο Ομπαμα και τη γυναίκα του.


asdfasdf
ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ...
Ο Ντόναλντ Τραμπ, παλιότερα είπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος δε γεννήθηκε στη Χαβάη, αλλά στην Κένυα και δεν είναι Αμερικανός πολίτης, συνεπώς δεν είχε δικαίωμα εκλογής.
Τώρα, βρήκε έναν άλλο τρόπο να πλήξει τον Ομπάμα.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΒΑΛΕΤΕ ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Σκεφτείτε πολύ πριν βάλετε την ροζ κορδέλα: Πολλοί χορηγοί ευαισθητοποιημένοι στον  καρκίνου του μαστού, βγάζουν  κέρδος από τον καρκίνο.
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, 2012 από: Tony Isaacs
Image
  Δεδομένου ότι κατακλυζόμαστε  και πάλι απο μια πλημμύρα από ροζ κορδέλες, ο Μήνας της  Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Breast  Cancer Awareness Month  (BCAM), λίγοι άνθρωποι που συμμετέχουν, δίνοντας δωρεές ή αγοράζοντας και προωθώντας  ροζ κορδέλες και προιόντα γνωρίζουν ότι η BCAM ήταν πάντα μια συνειδητή εξαπάτηση – ένα “ροζ ξέπλυμα”που βοηθά” τους φιλάνθρωπους  χορηγούς να κρύβουν τη δική τους υπαιτιότητα καθώς η προώθηση των δικών τους προϊόντων είναι που προκαλούν καρκίνο.

Η Θέληση ... και η Αυτογνωσία


AYTOGNOSIA

Όσοι ακολουθούν τον δρόμο της πνευματικής εξέλιξης αντιμετωπίζουν συχνά ένα πρόβλημα. Έχουν την αίσθηση ότι δεν μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους και έτσι δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με την ταχύτητα που επιθυμούν. Τίθεται λοιπόν το ζήτημα της αυτοεπιβολής. Γιατί δίνουμε μάχες με τον εαυτό μας, βασανιζόμαστε από εσωτερικές συγκρούσεις, οι αποφάσεις μας είναι ασθενικές και τα αποτελέσματα πενιχρά;

Τι προκαλεί στις γυναίκες η ανδρική οσμή;



Η ανδρική οσμή που προέρχεται από τον ιδρώτα, έχει ευεργετικές επιδράσεις στις γυναίκες. Προκαλεί μείωση του στρες, χαλάρωση και επηρεάζει ακόμη το σεξουαλικό ορμονικό τους κύκλο.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ









Τη ζωή την ζούμε ατενίζοντας μπροστά αλλά την κατανοούμε κοιτάζοντας πάντα πίσω.Η ζωή μας δεν είναι βάσανο,ούτε απόλαυση.Είναι ένα έργο το οποίο ο καθένας μας πρέπει να το παίξει τίμια μέχρι το τέλος.





Η ζωή είναι αυτή που θα σου μάθει τι είναι αληθινή ανδρεία.Είναι η ικανότητα να αντιστέκεσαι στην αποδοκιμασία των γύρω ανθρώπων.Ζωή δεν είναι 
να κοιμάσαι,να ξυπνάς,να τρως και να ξανακοιμάσαι,αλλά να είσαι ξύπνιος όταν όλοι οι άλλοι κοιμούνται.





Μια άχρηστη ζωή δεν είναι ένας πρώιμος θάνατος?

Γιατί και πότε πρέπει να λέτε όχι




Πολύ συχνά έχουμε την τάση να λέμε ναι, όταν μας ζητούν κάτι διότι δεν θέλουμε να στεναχωρούμε τους άλλους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εθελοντισμό, προσφορά και βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας.
Το αίσθημα του καθήκοντος, η ανάγκη να βοηθούμε τους συνανθρώπους μας, η αδυναμία στο να λέμε όχι, πολλαπλασιάζουν τις εθελοντικές μας υποχρεώσεις και αυτό σίγουρα μπορεί να βλάπτει

Η Αγάπη και η Ζωή...


 
Πουλιά πετούν,άγγελοι


Τα βουνά στέκονται στη γη δεν περπατούν


Η θάλασσα μακριά φαντάζει στα βήματα του 

ανθρώπου

Σωματική άσκηση-παιδικός διαβήτης: Σημειώσατε 1



Aκόμη και 20 λεπτά καθημερινής άσκησης αρκεί για να μειώσει τον κίνδυνο σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά 
Ως «ασπίδα» προστασίας κατά του παιδικού διαβήτη, ακόμη και σε παιδιά που έχουν μια από τις σημαντικότερες «προϋποθέσεις» για να νοσήσουν, δηλαδή το αυξημένο σωματικό βάρος, λειτουργεί η σωματική άσκηση. Είναι γνωστό ότι στις Η.Π.Α. ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, καθώς και ότι η παιδική παχυσαρκία συνδέεται με προβλήματα υγείας που παλιότερα θεωρούσαμε ότι εμφανίζονταν μόνο στους ενήλικες, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η αθηροσκλήρωση. 
Και ενώ για τους ενήλικες θεωρούμε, πλέον, δεδομένο ότι ο κίνδυνος για σακχαρώδη διαβήτη μειώνεται μέσω κατάλληλης διατροφής και σωματικής άσκησης, μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν σαφή δεδομένα για τα παιδιά. Πρόσφατη αμερικανική μελέτη

Νόαμ Τσόμσκι προς ΕΕ: «Καταστρέφετε την Ελλάδα!»



Λάβρος κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ειδικότερα, και της Τρόικας, γενικότερα, για τις ακολουθούμενες πολιτικές στην Ελλάδα είναι ο κορυφαίος αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι.

Ο 83χρονος καθηγητής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξήγησε τι πιστεύει ότι πήγε στραβά στην ελληνική περίπτωση, ποιες είναι οι λάθος πολιτικές, αλλά και τι πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη του για να βγει η χώρα μας από την κρίση.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταστρέφουν την Ελλάδα!». Εξήγησε ωστόσο ότι δεν ενστερνίζεται θεωρίες συνωμοσίας, ούτε πιστεύει ότι η

‘’ΤΟ ΑΚΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ’’


   Μετάφραση γιώργος κυρίτσης


Χαίρετε αγαπητοί μου. Οι διδάσκαλοι είχαν μια φράση: «Είναι εντάξει μ’ εμένα, είναι εντάξει με την ψυχή μου». Την έλεγαν ακόμα και πριν το θάνατο, σε καιρούς απογοήτευσης και σε καιρούς δυσκολιών. Επειδή ήσαν εστιασμένοι σ’ ένα πράγμα, σε μια πραγματικότητα – ότι η αγάπη του Θεού μέσα τους δημιουργεί την ίδια την αγάπη του εαυτού.

Μήπως εδώ και χρόνια κάποιοι μας προετοιμάζουν για κάτι ?




Εδώ και 2-3 χρόνια σε διάφορες συζητήσεις που έχω με γνωστούς και φίλους τους έχω εκφράσει μία απορία που έχω και σήμερα αποφάσισα να την πω και δημόσια.

«Πως είναι δυνατόν το Hollywood και κυρίως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ να ξέρουν πολύ καιρό πριν τι θα συμβεί στον κόσμο ?»

Άνθρωπος και αυτογνωσία: Τα δύο άπειρα


"Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς” λέει η πυθαγορική διδασκαλία, βασισμένη στα Χρυσά Έπη. Το δελφικό ρητό, το τόσο χρησιμοποιημένο από το Σωκράτη “Γνώθι Σαυτόν”, αποτελεί το πρώτο βήμα του ανθρώπου προς τη θεότητα, το Παν-Ένα. 

Μια άποψη της εσωτερικής παράδοσης λέει ότι η αυτογνωσία είναι η απαραίτητη

Μια τρομακτική προφητεία, ολοκληρωμένη κατά 99%

Γεννήθηκε το 1094μχ στο Αλμαρ. Ήταν ένας μεταρυθμιστής της καθολικής εκκλησίας. Όλα άρχισαν όταν σε μια επίσκεψη του στην Ρώμη είδε ένα όραμα.. Πέρασαν μπροστά απο τα μάτια του πολλές και διάφορες Λατινικές φράσεις, όπου ανάμεσα σ αυτές εμφανίστηκαν τα ονόματα απο 111 πάπες που θα κυβερνούσαν την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία μέχρι το τέλος του κόσμου.
Πολλές απο τις φράσεις ήταν..
πολύ ακριβείς όσον αφορά το αποτέλεσμα, για παράδειγμα Ο Τζον ο 23ός "ο 110ός πάπας της προφητείας" αναφέρεται ως "Pastor Et Nautam δηλαδή Παπάς και Ναυτικός". Πρίν γίνει Πάπας το 1958 ήταν ναυτικός στην Βενετία.

Οι Μάγιας είχαν επαφές με εξωγήινους



Στενές επαφές με εξωγήινους είχαν οι Μάγιας, σύμφωνα με νέα στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο υπουργός Τουρισμού της πολιτείας....
Καμπέτσε του Μεξικού, Λουίς Αουγκούστο Γκαρσία Ροσάντο. Πρόκειται για στοιχεία τα οποία προέκυψαν όταν μεταφράστηκαν ορισμένοι κώδικες, που η κυβέρνηση λέγεται ότι κρατούσε μυστικούς σε υπόγειες αποθήκες εδώ και καιρό.

Ειναι Τεχνη το να εισαι Ελληνας.....



“Η δυστυχία του να είσαι Έλληνας” του Νίκου Δήμου -εκδόσεις Πατάκη- περιλαμβάνει 193 “σκέψεις”, οι οποίες γράφτηκαν μέσα στα τελευταία χρόνια της δικτατορίας και τυπώθηκαν για πρώτη φορά το 1975. 
 27
Ο έλληνας, όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει

Καίτη Χωματά 24 Οκτ.1946 – 2010


                            Καίτη Χωματά

 Η Αικατερίνη (Καίτη) Χωματά, με καταγωγή από τη Νάξο, γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1946 στην Αθήνα και έζησε τα νεανικά της χρόνια στην Πλάκα. Σπούδασε κλασσικό χορό και με το τραγούδι ασχολήθηκε εντελώς τυχαία στις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν εξαιτίας μιας αποβολής από το σχολείο, βρέθηκε στην εκπομπή «Νέα Ταλέντα», που παρουσίαζε ο Γιώργος Οικονομίδης στους ραδιοθαλάμους του ΕΙΡ στο Ζάππειο.

Μαλβίνα Κάραλη - ''Πλαγιομετωπική''




"Υπάρχει μια πάθηση που λέγεται στατικός έλεγχος. Στη Φυσική ορίζεται ως "εκτροπή 

σώματος που πέφτει ελεύθερο". Στον έρωτα, το λένε Εξομολόγηση. 

Υπάρχουν ερωτευμένοι που δεν γνώρισαν ποτέ τον ίλιγγο και τις σκοτοδίνες. Είναι αυτοί 

που χτυπήθηκαν πάνω στους έρωτές τους, σύμφωνα με το φυσικό νόμο της Πλάγιας 

Κρούσης. 

Ονειροπόλοι όλου του Κόσμου…




Είναι πολύ όμορφο για μια ονειροπόλο (όπως εγώ…) να βλέπει γύρω της ανθρώπους γεμάτους δημιουργικά ενδιαφέροντα, να νοιάζονται για τα δρώμενα, να αναζητούν την πνευματικότητα, να στρέφονται στην εσωτερική αναζήτηση, αλλά πάνω από όλα να συμμετέχουν συνειδητά και ενεργά στις ενέργειες εκείνες που στοχεύουν στην προσωπική εξέλιξη, αλλά  και ανύψωση σε ένα πιο υψηλό πνευματικό επίπεδο.

ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΑΛΑΞΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Αυτή η κοσμολογική προσομοίωση ακολουθεί την ανάπτυξη ενός ενιαίου γαλαξιακου δίσκου πάνω από περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια, λίγο μετά από το Big Bang μέχρι σήμερα.

 Τα χρώματα δείχνουν παλιά αστέρια (κόκκινο), νέα αστέρια (λευκό και φωτεινό μπλε) και την κατανομή της πυκνότητας αερίου (ανοιχτό μπλε). Η θέα είναι 300.000 έτη φωτός.

Πως οι Διεθνείς Τραπεζίτες δημιούργησαν την κρίση του 1929-24 Οκτ.''Μαύρη Πέμπτη'' (ΒΙΝΤΕΟ)




Πως το χρηματιστηριακό κραχ χειροτέρευσε την ήδη εύθραυστη κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και συνέβαλε στη Μεγάλη Οικονομική Ύφεση της δεκαετίας του '30, που έπληξε Ευρώπη και Αμερική, με πτωχεύσεις εταιρειών, μαζική ανεργία και μεγάλη κεφαλαιοκρατική συγκέντρωση.

ΑΛΛΑΓΗ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ "ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ"


Εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε με ποιον και πώς θα είμαστε σε κάθε στιγμή. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τις σχέσεις μας, πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Αν θέλετε την αλλαγή, τότε αλλάξτε: κάθε στιγμή, μέρα με τη μέρα. Καθώς εσείς αλλάζετε, οι σχέσεις σας θα αλλάξουν επίσης.

Υπάρχει ελπίδα στη Nόσο Alzheimer; Καινοτόμες προσεγγίσεις

Γράφει η Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer
Η αντιμετώπιση της άνοιας είναι μια μακρόχρονη και πολύπλοκη διαδικασία. Αρχίζει από την ώρα που γεννιόμαστε ή ακόμη και πιο πριν, από την εμβρυική ζωή, διότι η εκπαίδευση έτσι ώστε ο άνθρωπος να αποκτήσει υψηλού επιπέδου μόρφωση, να επιτύχει καλή κοινωνικοποίηση, να ακολουθήσει σωστή διατροφή και σωματική άσκηση είναι ο σωστός τρόπος ζωής από την αρχή της. 

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 - 24 Οκτ.Μαύρη Πέμπτη.

Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929


Το καλοκαίρι του 1929 η Αμερική ευημερούσε. Ο κόσμος δανειζόταν από τις τράπεζες για να παίξει στη Γουολ Στριτ. Ο δείκτης Ντόου Τζόουνς (DJIA) έφθασε στο υψηλότερο σημείο του, στις 381.17 μονάδες (3 Σεπτεμβρίου 1929). Οι χρηματιστηριακή αξία των μετοχών είχε αυξηθεί τόσο πολύ, που οι διορατικότεροι μιλούσαν για φούσκα έτοιμη να εκραγεί.

Οικονομικοί κύκλοι φοβούμενοι την κάμψη των τιμών των μετοχών άρχισαν να τις ρευστοποιούν. Στις 24 Οκτωβρίου 1929, 13 εκατομμύρια μετοχές άλλαξαν χέρια, αριθμός ρεκόρ για τα χρηματιστηριακά χρονικά (Μαύρη Πέμπτη).

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ!!!!.... Γέφυρα Προς Τα Ανώτερα Επίπεδα Συνειδητότητας




Όταν στην βιβλιοθήκη του εαυτού σας έβγαλαν όλα τα βιβλία από τα ράφια και τα σκόρπισαν και διαχωρίστηκε το DNA, ώστε να παραμείνουν μόνο δύο αλυσίδες με πολύ λίγα δεδομένα και ελάχιστη μνήμη, η σεξουαλικότητα παρέμεινε ακέραιη μέσα στο φυσικό σας σώμα

Μπορεί το σώμα να προβλέπει το μέλλον;



Υπάρχουν ενδείξεις χωρίς όμως οι επιστήμονες να είναι σε θέση να δώσουν μια λογική εξήγηση

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τι
πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον ακόμη χωρίς ενδείξεις από το γύρω περιβάλλον μας

Το ότι το υποσυνείδητο μέρος του μυαλού γνωρίζει πολλά περισσότερα από το συνειδητό είναι γνωστό. Μετα-ανάλυση αμερικανών επιστημόνων όμως έδειξε ότι η υποσυνείδητη διέγερση τίθεται σε λειτουργία αρκετά προτού ενεργοποιηθεί η συνειδητή μας επίγνωση, προειδοποιώντας μας για κάτι που πρόκειται να συμβεί στο πολύ κοντινό μέλλον και μάλιστα χωρίς ερεθίσματα από το γύρω περιβάλλον.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ




Αν η ύπαρξή μας έχει χαρακτηρισθεί ως μορφή τριών υποστάσεων, σωματικού, ψυχικού, νοητικού, εντούτοις και ο εγκέφαλος έχει αυτή την τριαδικότητα από μόνος του. 
Τον ερπετώδη , τον θηλαστικό και τον φλοιώδη. 
‘Όμως, αυτό που έχει την ιδιαιτερότητα στην όλη ύπαρξή μας είναι η Επίφυση που εδρεύει στο κέντρο του εγκεφάλου μας .
Στους κύκλους των φιλοσοφικών αναζητήσεων, λένε ότι η ανθρώπινη ζωή διαδραματίζεται σε τρείς σφαίρες. 

Η επαφή με το θείο πρότυπο πνευματικό εαυτό μας.



Η μόνη στιγμή της απελευθέρωσης από αυτήν την πραγματικότητα , ειναι η στιγμή του θανάτου.
 Δεν σας κάνει εντύπωση που όσοι γνωρίζουν πραγματικά την αληθινή φιλοσοφία της ζωής δεν φοβούνται τον θάνατο;
Και δέν τον φοβούνται γιατί έχουν την γνώση του μετά. 
Γιατί οι άνθρωποι τον φοβούνται; 

Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ




Η ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΟΝΟΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ

Λέγει ὁ Χριστὸς στὸ εὐαγγέλιο' «ἐμβλέψατε εἰς τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι οὐ σπείρουσιν οὐδὲ συνάγουσιν εἰς ἀποθήκας,καὶ ὁ πατὴρ ἠμῶν οὐράνιος τρέφει αὐτά»(Μάτθ.6,26).
Αὐτὴ ἡ ἄγρυπνη φροντίδα τοῦ Θεοῦ γιὰ τὸν ἄνθρωπο καὶ ὁλόκληρη τὴν δημιουργία, τὸ πατρικὸ ἐνδιαφέρον καὶ ἡ μέριμνα ποὺ λαμβάνει, στὴ γλῶσσα τῆς θεολογίας ὀνομάζεται Θεία Πρόνοια.

Μεταφυσικός φόβος:όπου η Λογική καταργείται (μέρος δεύτερο)


Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει σε ένα κατεξοχήν φοβικό περιβάλλον. Ένα μεγάλο μέρος των φόβων του, πιο μεγάλο από ότι πιστεύει ο κόσμος, σχετίζεται με μεταφυσικές επαφές.

Μεταφυσικός φόβος: όπου η Λογική καταργείται 1


Αφορμή για το σημερινό άρθρο στάθηκε μια σειρά από συγχρονικότητες που σχετίζονταν με το Φόβο τις προηγούμενες

Θεραπείες και αλλά και ανάσταση νεκρών, από τον Ασκληπιό

                                  

Για την ανάσταση των νεκρών, στην οποία επιδιδόταν ο Ασκληπιός, αλλά και για την οποία υπήρξε η αφορμή της κεραυνοβόλησής του από τον Δία διαβάζουμε από το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό του «Ηλίου», του Ιωαν. Δ. Πασσά:
«Αλλά ως ιατρός δεν περιορίζεται να θεραπεύει τους ασθενείς. Επαναδίδει συχνά την ζωήν εις αποθανόντας, πολλών δε τα ονόματα διέσωσεν η λαϊκή παράδοσις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα