Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΪΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ VS ΕΡΠΕΤΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ. ΠΟΙΟΝ ΑΦΥΠΝΙΖΕΙΣ ?


            
    ...ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΨΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ¨ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝ¨ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ, ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΟΝΟΥΤΑΝ ΣΕ ΥΠΕΡ-ΥΨΗΛΕΣ ΚΡΑΔΑΣΜΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΚΟΣΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΟΛΟΝ¨. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΓΕΝΗ, Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΥΣ (ΣΗΜΕΡΙΝΟ) ΟΠΟΥ

Παραγωγή βενζίνης από… φρέσκο αέρα

  

Πρωτοποριακή μέθοδος


 Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τον αέρα σε βενζίνη.


Το επίτευγμα ίσως μελλοντικά αποδειχτεί ορόσημο για τη μαζική παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποτελέσει απάντηση, τόσο στην ενεργειακή κρίση, όσο και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος με «αέρια του θερμοκηπίου», εφόσον όμως στην πορεία ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

Το άπειρον του Αναξίμανδρου.


             





Το άπειρον του Αναξίμανδρου: Ο Σιμπλίκιος, ένας νεοπλατωνιστής φιλόσοφος του 6ου αιώνα μ. Χ., παραθέτει το μοναδικό σωζόμενο απόσπασμα του Αναξίμανδρου στο έργο του Εις Φυσικά.



Γιατί δεν πρέπει να καπνίζουμε μέσα στο αυτοκίνητο;

  

Δημιουργείται ρύπανση του αέρα πέρα από τα όρια ασφαλείας

Γιατί δεν πρέπει να καπνίζουμε μέσα στο αυτοκίνητο;

 Το κάπνισμα μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αν τα παράθυρα ή ο κλιματισμός είναι

Ο φιλέλληνας Jean Michel Jarre

«Η μουσική είναι ο καμβάς που ο συνθέτης απλώνει τα συναισθήματά του. Αυτή η πράξη αποκτά νόημα όταν κάθε έργο δηλώνει μια νέα καλλιτεχνική πρόταση. 

Η έκπληξη της Nissan!

 


Η Nissan ανακοίνωσε επισήμως πως μας ετοιμάζει κάτι πολύ καλό για το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο.


Στη διεθνή έκθεση που θα γίνει στη βραζιλιάνικη πόλη από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου, οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν ένα…

Χουανίτα, η παγωμένη κόρη των ‘Ανδεων!



Juanita , momie des glaces
  Η μελέτη του πολιτισμού των Ινκας με είχε ωδηγήσει στις τελετουργικές ανθρωποθυσίες νηπίων και ανήλικων παιδιών τους  και από κεί ωδηγήθηκα στην περίφημη  όσο και συγκλονιστική ανέλπιστη ανακάλυψη, εν έτει 1995, της ατράνταχτης “ζωντανής” απόδειξης ενός από τα πολλά θύματά τους, ενός από την ατέλειωτη σειρά των ανθρωποθυσιών στους Θεούς τους…

Η απελευθέρωση της Σαμοθράκης στις 19 Οκτωβρίου 1912

                     


Η απελευθέρωση της Σαμοθράκης
Ν. Λυγερός



Η απελευθέρωση της Σαμοθράκης στις 19 Οκτωβρίου 1912 είναι συμβολική και μάλιστα σε πολλαπλό επίπεδο. Δίνει έμφαση σ’ ένα από τα πιο σπουδαία αγάλματα της ελληνικής γλυπτικής, τη Νίκη της Σαμοθράκης. 

Ξύπνα…! γνώρισε τον εαυτό σου …


 Ο δρόμος αρχίζει στο σώμα με τις πέντε αισθήσεις .

Η ξεχωριστή σχέση των αρχαίων Ελλήνων με τον σκύλο


Διογένης (412-323 π.Χ). Πίνακας του Jean-Léon Gérôme, με τίτλο "Ο Σκύλος" - 1860, Walters Art Museum, USA

Η φύση αποτέλεσε για του αρχαίους Έλληνες το πεδίο βάσης και εξέλιξης του ανθρώπου. Παρατήρησαν με ματιά και νου οξυδερκή, ότι μέσα σε αυτήν ο άνθρωπος πάλεψε με τα στοιχεία της φύσης, έπαθε πολλά, έμαθε από τα λάθη του και τέλος φιλοσόφησε την ίδια του την ύπαρξη, δίνοντας μεγάλη σημασία και ερμηνεύοντας τα θαυμαστά της δημιουργήματα που τον περιτριγυρίζουν.

Oι πολυβιταμίνες μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου στους άνδρες

  

Σύμφωνα με νέα ερευνα

"ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΡΟΦΗ;ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;"

image14trumpjudge
     
        
ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ;
Τι είναι η ψυχή ; Ένας κυματοκρύσταλλος ; Μια φυλακή για ό , τι πιο σημαντικό έχουμε αλλά δεν επικοινωνούμε μαζί του ; Δεν υπάρχει καν και είναι μία ενεργειακή ταυτότητα ; Σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς , ως πηγή ενεργειακής τροφής μέσα στην τερατώδη αλυσίδα διατροφής που ονομάζουμε « Δημιουργία » .

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΑΠΛΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΤΑ “ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ” ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ!

Θέλετε πραγματικά να αλλάξει η Ελλάδα;
Τότε θα πρέπει να κτυπήσετε τοδωσιλογικό κράτος που υπακούει στις εξοντωτικές εντολές της Τρόικα με τέτοιον τρόπο που θα τους πονέσει πραγματικά!

Που το πάει η Νέα Τάξη Πραγμάτων;

                                                   Φωτό – τώρα από το Σύνταγμα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: εκείνοι που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και εκείνοι που τις αρνούνται πεισματικά. Όσο όμως δύσπιστος και να είναι κανείς οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα.

Αστεροειδής θα περάσει απόψε πάνω από τη Γη

  
Δε συντρέχει κάποιος κίνδυνος πρόσκρουσης με τον πλανήτη μας

Αστεροειδής θα περάσει απόψε πάνω από τη Γη

Safe Sex: 9 ερωτήσεις ταμπού

 
Αν και η ερωτική επαφή αποτελεί δείκτη υγείας, ευεξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, το να συζητάμε τι κάνουμε στο κρεβάτι θεωρείται ταμπού.

 Έτσι, μπορεί οι απορίες μας γύρω από το σεξ να είναι αρκετές, ωστόσο λίγες φορές απευθυνόμαστε σε ειδικούς. Βέβαια, η υγιής ερωτική ζωή εξαρτάται και από το πόσο ασφαλείς είναι οι ερωτικές μας επαφές. 

H σωστή απάντηση, ακόμα κι αν η ερώτηση εκ πρώτης όψεως φαίνεται αφελής, μπορεί να μας γλιτώσει από περιττή ταλαιπωρία. Κάναμε, λοιπόν, στους ειδικούς 9 ερωτήσεις που συχνά φτάνουν στο περιοδικό μας και ιδού οι απαντήσεις που μας έδωσαν…

Το Είναι δεν αντικρούει, αλλά επικαλύπτει το Έχειν







Το Είναι δεν αντικρούει, αλλά επικαλύπτει το Έχειν, είναι το αίτιό του.


 Αυτό εξηγεί γιατί τα κράτη που έχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικών πόρων, συνήθως είναι και τα φτωχότερα, και για ποιο λόγο ο πλούτος ενός ανθρώπου δεν αρκεί για να τον λυτρώσει από τη μοίρα του, αν αυτός δεν αντιστοιχεί σε μια εξύψωση του Είναι.

ΝΕΡΑΙΔΟΚΥΚΛΟΣ



H ηρεμία της μοναξιάς μας
είναι η ύφανση των άκρων ή αρχή μιας εσωτερικής ισορροπίας...
πολλές φορές απελευθερώνει το πόνο της ψυχής μας
κάνει πιο προσιτά τα αμέτρητα όνειρά μας!!!



ΠΗΓΗ
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Αρωματοθεραπεία



ΜΕΡΟΣ Α΄
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;
ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ;
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Δοκιμασίες




Οι δοκιμασίες της ζωής δεν είναι η αφορμή για να παρατήσεις την προσπάθεια αλλά η πρόκληση για να βελτιώσεις τον εαυτό σου ακόμη περισσότερο.

Ο πόνος που νιώθεις από αυτές τις δοκιμασίες δεν είναι η δικαιολογία για να αποσυρθείς αλλά η έμπνευση για να συνεχίσεις.

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ



Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, απαντάται σε ένα γνωμικό. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσπαθώντας να αφομοιώσει από απλές έως πιο σύνθετες και αφηρημένες σκέψεις (πολλάκις και συναισθήματα), τις σχηματοποιεί σε εικόνες. Η διαδικασία αυτή πλέον έχει γίνει κτήμα του σύγχρονου ανθρώπου, συνεπώς έχει φτάσει στο σημείο να την εφαρμόζει ασυνείδητα και μηχανικά. Έτσι έχουμε κατακτήσει την δυνατότητα να μπορούμε να αντιστρέψουμε το γνωμικό σε: χίλιες σκέψεις ισούνται με μια εικόνα.

Τα άσπρα και μαύρα πουλιά


Πριν χρόνια το 1933, ο άγνωστος για πολλούς αλλά σημαντικός σούφι δάσκαλος Τιέρνο Μποκάρ, που ζούσε στο Μαλί (Δυτική Αφρική), είπε αυτή την πολύ διδακτική ιστορία στους μαθητές του:
Οι άνθρωποι, στις σχέσεις τους μεταξύ τους, μπορούν να παρομοιαστούν με δύο αντικριστούς τοίχους .

Θυμάστε τον Οδυσσέα Τσενάι, με την Ελληνική σημαία;

  
Επιστρέφει ως αρχηγός των Αλβανοφώνων!!!

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ


Σπιτική μάσκα προσώπου για ξηρό δέρμα


maska gia xiro dermaΗ κατασκευή μιας μάσκας προσώπου από σας, είναι μια εύκολη, ευχάριστη και οικονομική ενέργεια, αρκεί να είστε σίγουρες πως είναι η κατάλληλη για τον δικό σας τύπο δέρματος.
Αν λοιπόν έχετε ξηρό δέρμα, αυτή η μάσκα είναι η καλύτερη για να καθαρίσει και να ενυδατωθεί η επιδερμίδα σας.

Η Διαχρονική Θεραπευτική στα Πλαίσια της ‘’Νέας Ιατρικής’’ - Ο ΟΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ






Το βασικό προσδιοριστικό στοιχείο της «Νέας Ιατρικής» που την διαφοροποιεί άρδην από την παραδοσιακή Ιατρική είναι ο ολιστικός της χαρακτήρας. 

Αυτό θα πρέπει να το προσδιορίσουμε καλύτερα ώστε να κατανοήσουμε περισσότερο και την «Νέα Ιατρική».

ΚΕΟΣΟΕ: Προ των πυλών η διατήρηση των δικαιωμάτων φύτευσης μετά την παρέμβαση 11 κρατών μελών

ΚΕΟΣΟΕ: Προ των πυλών η διατήρησή των δικαιωμάτων φύτευσης μετά την παρέμβαση 11 κρατών μελών
Μικρές διαφορές χωρίζουν πλέον τις θέσεις της Commission και τις θέσεις των 11 Κρατών Μελών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, σχετικά με το νέο καθεστώς που θα διέπει τους μηχανισμούς διαχείρισης των δικαιωμάτων φύτευσης από 1/1/2016 και μετά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ, «η διατήρηση του ρυθμιστικού πλαισίου των δικαιωμάτων φύτευσης και η αποδοχή των αρνητικών επιπτώσεων από την Commission αποτελούν πλέον την ταφόπλακα της απελευθέρωσης των δικαιωμάτων φύτευσης, ενώ κοινή συμφωνία αποτελεί η αύξηση των αδειών φύτευσης νέων αμπελώνων».

Συνελήφθη γιαγιά στη Ρόδο με ένα κιλό ηρωίνη και 215 γραμμάρια κοκκαϊνη!

Συνελήφθη γιαγιά στη Ρόδο

Συνελήφθη γιαγιά στη Ρόδο με ένα κιλό ηρωίνη και 215 γραμμάρια κοκκαϊνη!


Συνελήφθη γιαγιά στη Ρόδο με ένα κιλό ηρωίνη και 215 γραμμάρια κοκκαϊνη!

«Βροχή» από πεφταστέρια το Σαββατοκύριακο

 
 Θεαματικές «βροχές» διαττόντων έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου

Συναγερμός για τις λάμπες (τάχα) εξοικονόμησης στη Γερμανία!

Τοξικολόγος του Πανεπιστημίου Μπιλεφελντ της Γερμανίας χτυπά συναγερμό:
Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας δεν είναι απλά επικίνδυνες όταν σπάζουν, επειδή μπορεί να χυθεί ο υδράργυρος, αλλά ακόμη και με την απλή λειτουργία τους εκπέμπονται διάφορες ουσίες στο άμεσο περιβάλλον τους. Ο τοξικολόγος Klaus Peter Bader μιλά ακόμη και για κίνδυνο καρκίνου...

Η σημασία του φωτός στη ζωή μας και το επικίνδυνο μπλε φάσμα των λαμπτήρων φθορισμού


Το Φως στη ζωή μας
Το Φως ως γλώσσα της ύλης – Φυσικός και τεχνητός φωτισμός
της Βίκυς Χρυσού
(το άρθρο μου αυτό δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ)
Το φως αποτελεί ένα ουσιαστικό και αυτόνομο κεφάλαιο της ζωής και ίσως να μην είναι υπερβολή αν θα λέγαμε πως είναι η ίδια η ζωή… Κατανοώντας τις πολλές διαφορετικές όψεις του, γίνεται φανερό πως η προσέγγιση που θα επιχειρήσω εδώ δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, αφού το φως αποτελεί συστατικό στοιχείο πολλών διαφορετικών δομών της καθημερινότητας μας, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της αναζήτησης της α-λήθειας (της μη λήθης) στα διάφορα πνευματικά ή θρησκευτικά μονοπάτια.

Σχιζοειδείς Προσωπικότητες


                                       


Οι σχιζοειδείς προσωπικότητες έχουν ως θεμελιώδες πρόβλημα το φόβο της αφοσίωσης και της εξάρτησης, η ανάγκη τους για αυτοπροστασία και οριοθέτηση του Εγώ είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Καλύπτουν ένα φάσμα που κυμαίνεται από τον κατατονικό ασθενή έως τη δημιουργική ιδιοφυία.

Ζοχάρ, Η Βίβλος της Λαμπρότητας




Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Καμπαλιστικής Κοσμοθεωρίας, το Ζοχάρ, αποτελεί ένα ιδιαίτερο βιβλίο, γραμμένο στα αραμαϊκά, που αφορά κυρίως αυτούς που ασχολούνται με την Καμπάλα και τον δυτικό εσωτερισμό, καθώς είναι ένα κείμενο που ο θρύλος το έντυσε με μυστήριο και του έδωσε μαγική υπόσταση,αφού κατά τις παραδόσεις μέσα σε αυτό το “θολό” έργο κρύβονται τα κλειδιά της επεξήγησης και της κατανόησης της καβαλιστικής διδασκαλίας.

Απέναντι στους δαίμονές μας


Η ζωή μας τα φέρνει ανάκατα. Κι εμείς πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά. Δύσκολο πράγμα, αν το σκεφτεί κανείς, να ορίσει το πώς θα περάσει τη ζωή του. Είναι τόσα πολλά αυτά που έρχονται και την αλλάζουν. Δρόμος μακρύς, άλλες φορές εύκολος κι άλλες πάλι στενό μονοπάτι δίπλα στον γκρεμό. Άραγε μόνοι μας αυτό τον δρόμο πρέπει να τον διαβούμε; Φυσικά όχι. Μας δόθηκε σαν πυξίδα η καρδιά μας και σαν χάρτης η λογική μας, μα περισσότερο είναι η αίσθηση του δίκιου που όλοι μας έχουμε μέσα μας.

«Όχι» σε μειώσεις αποζημιώσεων για τους παλαιούς εργαζομένους

  
 Βρούτση στην Τρόικα για τα εργασιακά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα