Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

PAULO COELHO


Φωτογραφία: As cicatrizes falam mais alto que a lâmina da espada que as causou



Το παγκοσμίως πρώτο εμπορικό αυτοκίνητο υδρογόνου!!

Το πρώτο παγκοσμίως εμπορικό αυτοκίνητο υδρογόνου, που εκπέμπει μόνο νερό, κυλά στην γραμμής παραγωγής. Είναι super οικολογικό με μηδενικές εκπομπές ρύπων, αυτό το οικογενειακό αυτοκίνητο που κινείται με υδρογόνο. Αντλίες μόνο με καθαρό νερό να τρέχει από την εξάτμιση. Σήμερα είναι στην γραμμή παραγωγής για πρώτη φορά και όχι μονο σε  εκθεσιακούς χώρους. Η Honda της υψηλής τεχνολογίας παρουσιάζει το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο παραγωγής που λειτουργεί με υδρογόνο στις κυψελών καυσίμου, έτσι δημιουργεί κίνηση στο σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας (γεννήτρια) που δίνει κίνηση με την σειρά της στον ηλεκτρικό κινητήρα του αυτοκινήτου. Έχει αυτονομία για σχεδόν 280 μίλια και κορυφαία ταχύτητα των 100 μιλίων ανά ώρα, χωρίς να εκπέμπει επιβλαβής τύπους ρύπανσης. .

TA ΤΡΙΑ UFO ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Πράβτα, τρία αστρικά battleships αναμένεται να φθάσουν στη γη, το Δεκέμβριο του 2012, χωρίς να είναι γνωστές -φυσικά- οι προθέσεις τους.
ufo_apollo8_30000km
Η ημερομηνία συμπίπτει, με τις 21/12/2012, που, όπως αναφέρουν κάποιοι μπορεί να έρθει το "τέλος του κόσμου"
Με βάση το δημοσίευμα, η NASA, έχει εντοπίσει τα διαστημόπλοια των εξωγήϊνων, το ένα εκ των οποίων λέγεται ότι έχει μήκος 242 χιλιόμετρα (!), ενώ τα άλλα δύο είναι μικρότερα.

Τί στο καλό ξέρουμε; - What the bleep we know? (Full Movie - Greek subs)


Τί στο καλό ξέρουμε; - What the bleep we know? (Full Movie - Greek subs)
Ένα βασικό στοιχείο και ουσία του έργου, βρίσκεται στον ίδιο του τον τίτλο... Τί στο καλό ξέρουμε;  (What the bleep we know?). 

Ίσως τελικά είναι πολλά αυτά που δε ξέρουμε, άλλωστε η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε εξαρτάται και από το τι έχουμε ζήσει, καθώς και από την ποσότητα και ποιότητα της σκέψης μας.

Επομένως καλό θα είναι να μην συμπεριφερόμαστε ως γνώστες, αλλά απλά να διψάμε για γνώση, σκέψη και φαντασία, γιατί αυτά είναι που θα εξελίξουν την αντίληψη μας, και τον εαυτό μας.


Το ντοκιμαντέρ Τί στο καλό ξέρουμε;  (What the bleep we know?) αρχικά θέτει ερωτήματα του τύπου "τι είναι πραγματικότητα;", "πως την αντιλαμβανόμαστε", "γιατί είμαστε εδώ;", "που πάμε", κλπ.

Έπειτα, προσπαθεί να συνδέσει κβαντομηχανική με πνευματικότητα. 

H σκοτεινή ύλη του... εγκεφάλου μας!


Αστροκύτταρα

Ποιο είναι το ξεχασμένο 90% του εγκεφάλου μας; Η νευρογλοία, κύτταρα που υπερβαίνουν σε αριθμό τους νευρώνες, αντιστοιχώντας σε περίπου δέκα για κάθε ένα νευρώνα. Και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι κάνουν.

Κάποιες από τις συνήθεις λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι παγιωμένα λάθη. Ο όρος 'influenza' (γρίπη) προέρχεται από την ιταλική λέξη 'influence' (επιρροή), που αποτελεί έναν υπαινιγμό για την επίδραση που κάποτε πιστευόταν πως είχαν τα αστέρια στην υγεία μας.

Η Ωφελεια Της Αυτοπαρατηρησης.

Η Σχολή των Θεών-Νέα έκδοση-Σεμινάρια - Athens, Greece
«Ενεργοποίησε τον παρατηρητή που βρίσκεται μέσα σου!

Χάρρυ Κλυνν ! ΑΝΤΕ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ...

Χάρρυ Κλυνν

Μήνας του μέλητος over… Τριάντα δισεκατομμύρια η τρύπα εκτός των 13,5 που ακόμα τα ψάχνουμε και 20-30 που θα στοιχίσει η περίφημη επιμήκυνση, πάμε αισίως στα 60 δισεκατομμύρια!!! Κι αυτά δεν τα λέω εγώ, τα λένε οι εγκυρότερες ξένες οικονομικές εφημερίδες, οι «αγορές» και οικονομικοί παράγοντες...

Κύπρος:Προσλήφθηκε στην Προεδρία τουρκοκύπριος με πτυχίο του ψευδοκράτους!

http://www.prasinipriza.com/sitebuilder/images/SHMAIAKYPROU-280x156.jpg
Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσλήφθηκε για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας, Τουρκοκύπριος. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Φιλελεύθερος" σύμφωνα με το βιογραφικό που κατέθεσε, είναι απόφοιτος πανεπιστημίου του ψευδοκράτους, που η Κυπριακή Δημοκρατία όχι μόνο δεν αναγνωρίζει αλλά δίνει και μάχες διεθνώς για να αποτρέψει την αναγνώρισή τους.

ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΓΩΓΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ BLOG ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «TAXALIA» Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΜΩΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ!


ΕΜΦΥΛΙΟΣ εν ΟΨΕΙ !! ΚΑΖΑΝΙ που ΒΡΑΖΕΙ η ΕΛΛΑΔΑ


 του Βλάση Γωγούση

« Καλείσθε όπως εντός 3ημέρου από σήμερον εγκαταλείψετε την κατοικία σας…κλπ.»
-Βάλτε μια υπογραφή εδώ-σας παρακαλώ - , λέει ευγενέστατα  ο δικαστικός επιμελητής.
 Τα μάτι του παραλήπτη, ξάγρυπνο και θολωμένο  όλο το βράδυ, αλληθωρίζει, το χέρι του τραβάει από την κωλοτσέπη το περίστροφο και χωρίς λαλιά,
 « Φύγεεεεεε, ουρλιάζει, έξω από το σπίτι μου ,  τσακίσου» και πυροβολεί ταυτόχρονα στο πόδι τον ( αναίτιο) λειτουργό ! .
Εκείνος, έντρομος κι` αιμορραγώντας , σέρνεται σαν παλαβός για να γλυτώσει !

Ποιοί κυβερνάνε;

Ποιοί κυβερνάνε;

«Στις ακρογιαλιές του Ομήρου υπήρχε μια μακαριότητα, ένα μεγαλείο, που έφτασαν ως τις ημέρες μας άθιχτα. Η πατούσα μας, που ανασκαλεύει την ίδιαν άμμο, το νιώθει.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤ

15
Επεισόδια συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους,
 όταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αφαίρεσε από μία ισχυρή αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο την Μονή και περιέρως την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί μόνο 6 μοναχούς και οι πρώτοι αντιστάθηκαν όταν τα ΜΑΤ πρσπάθησαν να εκκενώσουν τη Μονή.

Η Φωτιά κι ο Νους παίζουν ένα συζυγή συμβολισμό στον κόσμο της Μάγια.

Απ' όλα τα Στοιχεία στα οποία έχουμε αναφερθεί μέχρι τώρα -Γη, Νερό, Αέρα- η Φωτιά είναι το πιο λεπτό και ίσως αντιστοιχεί στην πλέον ανώτερη και ενεργή δύναμη της φύσης την οποία μπορούμε να συλλάβουμε προς το παρόν, αν δεχτούμε, όπως οι γέροντες σοφοί, ότι κανένα από τα σημερινά μας σχήματα δεν έχει ολοκληρώσει τη γνώση του κόσμου στον οποίο ζούμε.
Γιατί η ανώτερη; Γιατί η πιο ενεργή; Αν ανακαλύψουμε το είδος της πυριγενούς ενεργητικότητας, θα καταλάβουμε γιατί είναι ανώτερη σε σχέση με τα άλλα στοιχεία, αν και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να οξύνουμε το μυαλό και να προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε στις συμβολικές σημασίες που οδηγούν πέρα από τις υλικές παρουσίες.
Η Γη κινείται με βάση σχηματισμούς που, αν δεν αλλοιώνουν την ουσία της, σίγουρα τροποποιούν τις παραστάσεις της. Χημικές και φυσικές μεταβολές ταράζουν συνεχώς την καρδιά του πλανήτη και σε συμφωνία με το Νερό, τον Αέρα και την ίδια τη Φωτιά, η Γη μεταβάλλεται χωρίς ν’ αλλάζει τη θέση της στο χώρο.

Δεν θα κατασκευάσει ακόμα βάση στο φεγγάρι η Κίνα

Δεν θα κατασκευάσει ακόμα βάση στο φεγγάρι η Κίνα

Δεν υπάρχει ακόμη χρονοδιάγραμμα για την αποστολή

Μπορεί η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας να σχεδιάζει ήδη την αποστολή μιας μη-επανδρωμένης αποστολής στην Σελήνη, ως προπομπό μιας επανδρωμένης αποστολής, Κινέζος επιστήμονας όμως ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για την δημιουργία διαστημικής βάσης στον δορυφόρο μας.

Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι (Μπρεχτ) (ΒΙΝΤΕΟ)

mpreht-1-copy
Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, ρώτησε τον κ.Κ η κορούλα της οικονόμας του, θα φέρονταν τότε πιο καλά στα μικρά ψαράκια; Σίγουρα, αποκρίθηκε εκείνος. Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι, θα έχτιζαν για τα μικρά ψαράκια στη θάλασσα τεράστια κλουβιά και θα έβαζαν μέσα διάφορες τροφές, φυτά καθώς και ζωντανά. Θα φρόντιζαν τα κλουβιά να ‘χουν πάντα καθαρό νερό και γενικά θα τα εφοδίαζαν με διάφορες εγκαταστάσεις υγιείνης. Όταν λογουχάρη ένα ψαράκι τραυμάτιζε την ουρά του, οι καρχαρίες θα του έβαζαν αμέσως έναν επίδεσμο μην τυχόν και ψοφήσει πριν την ώρα του.

Ο Charlie Chaplin και το πρόβατο (ΒΙΝΤΕΟ)

  
«Στην άκρη του δρόμου μας ήταν ένα σφαγείο και τα αρνιά που τα πήγαιναν για να τα σφάξουν περνούσαν μπροστά από το σπίτι μας. Θυμάμαι πως ένα δραπέτευσε και άρχισε να τρέχει στο δρόμο, προς μεγάλη απόλαυση όλων των θεατών. Μερικοί προσπαθούσαν να το πιάσουν και άλλοι

Oscar Wilde : "Κόκκινο κρασί η ζωή μου..."

Βιβλίο: Oscar Wilde, Μια ζωή επιστολές, επιμ. Μέρλιν Χόλαντ, μτφρ. Γιώργος Μπλάνας, Ηλέκτρα, Αθήνα, 2005.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ




Στον Μαξ Μπήρμπομ

[...] Κάποτε νόμιζα πως η ευγνωμοσύνη ήταν βαρύ φορτίο. Τώρα ξέρω πως δίνει φτερά στην καρδιά. Νομίζω πως οι αχάριστοι έχουν καρδιά και πόδια βαριά σαν μολύβι. Μα, όταν δεις  και νιώσεις, έστω λίγο, έστω μόνο για μια στιγμή, πόσο ωραίο πράγμα είναι η ευγνωμοσύνη, τα πόδια σου δεν βουλιάζουν πια στην άμμο της θαλάσσης, μια άγνωστη μέχρι τότε χαρά σού αποκαλύπτεται, η χαρά να μετράς και να βρίσκεις πολλά˙ όχι όσα κατέχεις αλλά όσα οφείλεις. [...] – 28/5/1897

Στον αγαπημένο του φίλο Ρόμπερτ Ρος

Salutate la Magna Grecia! Υποκλιθείτε στην μεγάλη Ελλάδα!! - Φώναζαν οι οπαδοί της Crotone στην Ιταλία (Βίντεο)


Μερικοί άνθρωποι σέβονται πιο πολύ την σημαία μας από ότι εμείς που βγαίνουμε σε πορείες και τη καίμε (αυτό για μερικούς)... ''Salutate la magna Grecia=υποκλιθείτε στη μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ''...!! Η φωτογραφία είναι από τους οπαδούς της Λάτσιο στην Ιταλία.

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ


Κατά την διάρκεια της μελέτης μας είδαμε κάποιες αναφορές στα Ομηρικά Επη, όπου και έγινε αντιληπτό ότι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δεν είναι δύο απλά ποιήματα τα οποία απαριθμούν κάποια έπη, αλλά περιέχουν σημαντικότατες κοσμολογικές και θεολογικές έννοιες, τις οποίες οΘεολόγος Ομηρος πολύ έντεχνα έκρυψε κάτω από το πέπλο αφ'ενός μεν του Τρωικού Πολέμου ( Ιλιάδα) και αφ'ετέρου τωνπεριπλανήσεων και των ταλαιπωριών που υπέστη ένας από τους βασικότερους ήρωες του Τρωικού Πολέμου για να επιστρέψει στην πατρίδα του ( Οδύσσεια) .

Ετσι λοιπόν αναλύσαμε και αποκαλύψαμε την κρυμμένη σημασία κάποιων σημείων που περιγράφονται στα Ομηρικά Επη.

ΠΕΤΡΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ, ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΚΤΛ...

Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα των τελευταίων χρόνων, αποτελούν οι πέτρες ica, των οποίων η ύπαρξη έγινε γνωστή την δεκαετία του ’60 (1961) στο Περού, αν και υπάρχουν αναφορές πως παρόμοιες πέτρες είχαν βρεθεί επίσης το 1535, και σταλεί στην Ισπανία το 1562, από τον Ιουσουίτη ιεραπόστολο πατέρα Simon.
Οι συγκεκριμένες πέτρες των οποίων τα χαραγμένα σχέδια απεικονίζουν ανθρώπους να συνυπάρχουν με δεινόσαυρους, (οι Δεινόσαυροι έζησαν εκατομμύρια έτη πριν), καγκουρό (που δεν υπάρχουν στην Νότια Αμερική), περίπλοκες ιατρικές επεμβάσεις, μεταγγίσεις αίματος, ιθαγενείς με τηλεσκόπια, χάρτη του πλανήτη που περιλαμβάνει εκτός των γνωστών ηπείρων και άλλη μία άγνωστη, κ.λπ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα