Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Όσιρις ή Χριστός


Τα αρχαία Αιγυπτιακά τεχνουργήματα
διατηρούν την εικόνα του Χριστού;
Από τον Richard Russell Cassaro

Γιατί οι Αιγύπτιοι έθαβαν τους νεκρούς με το κάλυμμα στο κεφάλι, με γένια στο πηγούνι, και ράβδο βοσκού στο χέρι;
Δεν υπάρχει μοναδική θεωρία στην Αιγυπτιολογία που να έχει ομόφωνη υποστήριξη και να εξηγεί λογικά τη σημασία αυτών των επικήδειων ρουχισμών. Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι δημιουργούσαν μια απεικόνιση του Χριστιανικού Σωτήρα - ένα ποιμένα με γενειάδα και μακριά μαλλιά.

Το κάλυμμα του κεφαλιού, η γενειάδα, και η ράβδος του ποιμένα έχουν μια συμβολική σημασία. Χρησιμοποιούνταν για να αλλάζουν την εξωτερική εμφάνιση του αποθανόντος σε μια απεικόνιση του θεού Όσιρι, την μοναδική τόσο σημαντική Αιγυπτιακή θεότητα, και του πρώτου στην κατεγραμμένη ιστορία που αναστήθηκε από τους νεκρούς.


ΕΚΤΑΚΤΟ!!! Απειλεί με Κίνημα ο πορτογαλικός Στρατός!


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την “επανάσταση των γαρυφάλλων” οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει (και…) τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να “μεταναστεύσει”)!

''Εκεί που βρίσκονται τα πτώματα, εκεί μαζεύονται οι γύπες*''.

Χορτοφαγία!!! Omraam Mikhaël Aïvanhov
Ο Διδάσκαλος
Omraam Mikhael Aivanhov


Η διατροφή είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα γιατί δεν περιορίζεται μόνο στις τροφές και τα ποτά που παίρνουμε κατά τα γεύματα. Τρεφόμαστε επίσης και από ήχους, από αρώματα, από χρώματα. Τα όντα του αόρατου κόσμου, ιδιαίτερα, τρέφονται με μυρωδιές. Η συνήθεια να καίνε λιβάνι στις εκκλησίες, π.χ. προέρχεται από την πολύ παλαιά γνώση ότι τα φωτεινά σώματα έλκονται από αγνές μυρωδιές, όπως είναι η μυρωδιά του λιβανιού, ενώ τα καταχθόνια πνεύματα έλκονται από τις απαίσιες μυρωδιές.
Αλλά δεν είναι μόνο οι μυρωδιές: οι ήχοι και τα χρώματα είναι επίσης μια τροφή για τα αόρατα πνεύματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τα έλξουν. Γι αυτό οι ζωγράφοι συχνά ζωγραφίζουν τους αγγέλους να παίζουν μουσική φορώντας φορέματα με αστραφτερά χρώματα.

Ονειροναύτες στου κόσμου τη στέγη..(στοχασμοί σε ένα μισοφωτισμένο δωμάτιο)



Αγναντεύοντας τα άστρα αφήνεσαι σε έναν χείμαρο σκέψεων και λογισμών για το αν είμαστε εις θέση να πάμε εκεί.Χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα ταλαντευόταν με τη λογική και τη διαίσθηση για ναβρεί έστω και μια άκρη σε αυτό το ζήτημα.Ποιητές επιστήμονες, σοφοί,επαναστάτες της σκέψης,μαγεύτικαν από τις χιλιάδες δάδες που κοσμούν τον ουράνιο θόλο.Ταξίδευσαν μαζί του με τη φαντασία τους και άφησαν το αποτύπωμα της φυγής τους στα έργα τους.Άλλοι πέθαναν άγνωστοι. άλλοι με δόξες στον κύκλο της ζωής και του θανάτου. 

Σε όλο αυτό το παιχνίδι της φθοράς και της γέννεσης, το σύμπαν βρίσκεται εκεί εξω σιωπηλό, να μας παρατηρεί,μυστηριώδες,κρύβοντας πολλά μυστικά στο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ-Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Εάν ο Μανώλης Μπικάκης ήταν Αμερικανός πεζοναύτης και πολεμούσε στις ζούγκλες του Βιετνάμ, το Χόλιγουντ θα τον είχε κάνει ταινία τύπου Ράμπο, που θα έσπαγε ταμεία. Ο Μπικάκης ήταν Έλληνας καταδρομέας από την Κρήτη και το 1974 στάλθηκε στην Κύπρο. Υπηρετούσε στην Α Μοίρα Καταδρομών, στο Μάλεμε, την ενίσχυση που στάλθηκε για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ (Επιχείρηση με τον κωδικό Νίκη).
Ο Μπικάκης προσγειώθηκε στην Κύπρο ξημερώματα της 21ης Ιουλίου, μαζί με άλλους 300 Λοκατζήδες και συγκρότησαν την 35 Μοίρα Καταδρομών.

ΝΕΜΕΣΙΣ: Η θεϊκή αποκατάστασις της Φυσικής Τάξεως

«Νέμεσι πτερόεσσα βίου ροπά, κυανώπι θεά θύγατερ Δίκας, ά κούφα φρυάγματα θνάτων επέχεις αδάμαντι χαλίνω. έχθουσα δ’ ύβριν ολοάν βροτών μέλανα φθόνον εκτός ελαύνεις.» - Ύμνος εις Νέμεσιν

Ανατρέχοντας στην Αρχαία Ελληνική Θεογονία, συναντούμε μία θεότητα, η ονομασία της οποίας έχει γίνει μέχρι σήμερα συνώνυμο της «Θείας Δίκης», ή αλλιώτικα της Τιμωρίας εκ μέρους των θεών, για την παραβίαση κάποιου άγραφου νόμου. Πρόκειται για την θεά Νέμεσιν που προσωποποιούσε μαζί με άλλες (Θέμιδα, Ειμαρμένη κ.ο.κ.) την έννοια της Δικαιοσύνης και αποκαθιστούσε την Τάξη –φυσική, ανθρώπινη ή κοσμική-, όταν αυτή διασαλευόταν. Τότε

Η πηγη του φοβου βρισκεται στο μελλον, και οποιος απελευθερωνεται απο το μελλον δεν εχει να φοβηθει τιποτα

Η πηγη του φοβου βρισκεται στο μελλον, και οποιος απελευθερωνεται απο το μελλον δεν εχει να φοβηθει τιποτα
Ο ανθρωπος που σκυβει πανω στη μοτοσυκλετα του δεν μπορει να συγκεντρωθει παρα μονο στην παρουσα στιγμη της πτησης του. Γαντζωνεται πανω σ'ενα κλασμα χρονου αποκομμενο και απο το παρελθον και απο το μελλον.
Αποσπαται απο τη συνεχεια του χρονου,

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ!!

Να μπορείς νάσαι πάντα ευγενικός, με τον εαυτό σου και τους άλλους
Να μπορείς ν΄απαλύνεις τον πόνο σου και τον πόνο των άλλων
Να μπορείς να γεμίζεις την ψυχή σου και την ψυχή των άλλων
Να μπορείς να μην αφήνεις τον εαυτό σου και τους άλλους να σου φέρονται άσχημα
Να μπορείς να εκφράζεις μόνο αγάπη στον εαυτό σου και στους άλλους
Να μπορείς να μην εκδικείσαι

40 ΣΟΦΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ...ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ.


  1. Μείνε σιωπηλός τουλάχιστον 10 λεπτά  καθημερινά. Απομονώσου αν είναι απαραίτητο.
  2. Άκου καλή μουσική όλες τις ημέρες, που αποτελεί γνήσια τροφή για το πνεύμα.
  3. Σαν σηκώνεσαι το πρωί πές αυτό: Σήμερα ο στόχος μου είναι...
  4. Να ζείς με τις τρείς λέξεις: Ενέργεια, ενθουσιασμό, κατανόηση του άλλου.
  5. Παίξε περισσότερο από τον περσινό χρόνο.
  6. Διάβασε πιο πολύ από πέρσι.
  7. Κοίτα τον ουρανό τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Συνειδητοποίησε την μεγαλοσύνη που σε περιτριγυρίζει.
  8. Όντας ξύπνιος, ονειρέψου περισσότερο.
  9. Τρώγε περισσότερα φυσικά φρούτα και λαχανικά και λιγότερο βιομηχανοποιημένες τροφές ή παράγωγα σφαγής.
  10. Τρώγε ξηρούς καρπούς, πίνε πράσινο τσάϊ, πολύ νερό και ένα ποτήρι κρασί την ημέρα (βεβαιώσου πως το συνοδεύεις

Η Συμπαντικη Συμφωνια - Το Τραγουδι Του Συμπαντος Μιλαει Στην Καρδια Σας


Η Συμφωνία του Σύμπαντος εμπεριέχει πληροφορίες για το Όλα Όσα Είναι, μέσα από την απλότητα και τη σιωπή. Αυτή η πληροφόρηση διευρύνεται όταν οι δημιουργοί – εσείς – αναπτύσσεστε συνειδησιακά. Κι όταν εσείς διευρύνεστε, ακούτε κι ένα μέρος αυτής της Συμπαντικής Συμφωνίας, ο καθένας από εσάς, ένα συγκεκριμένο κομμάτι και όλοι μαζί, φέρνετε σιγά-σιγά στον πλανήτη Γη ολόκληρα κονσέρτα, διασκορπισμένα στην Αρένα του Παιχνιδιού. Σε κάποιους αρέσει να ακούν το βιολί, σε άλλους τα τύμπανα αλλά σας λέμε πως η ίδια πληροφόρηση εμπεριέχεται στα πάντα και πως σε ένα – όχι και τόσο μακρινό γραμμικό μέλλον – δε θα έχει σημασία το τι εκπροσωπεί το κάθε όργανο αλλά ολόκληρη η ορχήστρα. Κάποιοι από εσάς ήδη το έχετε αγγίξει κατά καιρούς στην ιστορία της ανθρωπότητας και έχετε αναληφθεί χάρις σε αυτό, μεταφράζοντάς το σε απλότητα και σιωπή. Η σιωπή είναι εκείνη που διευρύνει τον άνθρωπο που είσαστε, δημιουργώντας χώρο στο Πνεύμα να

Για ποιά ελπίδα παλεύουμε;

γραφει ο αρισταρχος

 
Τελικά η υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου ήταν μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σαν αυτές που συνηθίζει να ρίπτει η εκάστοτε κυβέρνηση για να σκεπάσει τον θόρυβο από κάτι μεγαλύτερο. 

Κι αυτό το μεγαλύτερο δεν ήταν άλλο από τα νέα μέτρα. 

Μόνο αυτά μας απασχολούν τώρα

Γιατί είναι σημαντικό το 2012; ΜΕΡΟΣ 1

Από την Diana Cooper (www.dianacooper.com) μαθαίνουμε τα εξής:

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη

Το 2012 σηματοδοτεί το τέλος μιας αστρολογικής περιόδου 26.000 ετών, την οποία γνώριζαν οι Μάγια, οι Ίνκα, οι Αζτέκοι, οι Μαορί όπως και οι περισσότεροι παλαιοί πολιτισμοί. Τον Δεκέμβριο του 2012 είναι και το οριστικό τέλος του πειράματος της Ατλαντίδας. Αυτό το πείραμα χρειάστηκε 10.000 χρόνια για να δημιουργηθεί, διήρκεσε 240.000 χρόνια και πήρε άλλα 10.000 χρόνια για να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες. Έτσι η συνολική διάρκεια του πειράματος ανήλθε στα 260.000 χρόνια και ολοκληρώνεται στις 21/12/2012.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα