Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Αφορισμοί Λογοτεχνών στη Νεότερη Ελλάδα

Συντάκτης: Εβίτα Λύκου

ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΜΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΥΣΩΔΗ ΚΑΙ ΒΟΡΒΟΡΩΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ Η ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ.

Ο χριστιανισμός ορίστηκε στις απαρχές του ως μια κοινότητα ισότιμων και αγαπημένων μελών. Ο μόνος τρόπος επιβίωσης της νέας θρησκείας και των μελών της ήταν ακριβώς αυτή η έννοια της κοινότητας. Έτσι λοιπόν, η μέγιστη ποινή για κάθε μη σύννομη πράξη ήταν η αποβολή από την κοινότητα, η εγκατάλειψη του μέλους και η αποκοπή του από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Αυτή η πρακτική τιμωρία πέρασε κατά τα βυζαντινά χρόνια στο τυπικό της Εκκλησίας και έλαβε διάφορες μορφές περισσότερο ή λιγότερο αυστηρές και απέκτησε μια σημασία συμβολική.
Στο μυαλό των χριστιανών ο αφορισμός συνδέθηκε με τους παγανιστικούς βρικόλακες αφού οι πατέρες της εκκλησίας όριζαν για τους αφορεσμένους ότι: «Εν τω ονόματι της αγίας τριάδας έχομεν και κυρίττομεν αυτούς αφορισμένους, κατηραμένους και ασυγχώρητους παρά πατρός, υιού και αγίου πνεύματος και έστωσαν μετά θάνατον άλυτοι και τυμπανιαίοι, αι πέτραι και ο σίδηρος λυθήσονται αυτοί δε ουδαμώς».

EΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ...

Μερικοί ιστορικοί λέγουν ότι ο Ηρόδοτος έχει γράψει και πολλά παραμύθια στην ιστορία του. 

Εύκολα είναι να κρίνεις, άλλα δύσκολο να γράφεις και μάλιστα γεγονότα που έγιναν μακριά από τον τόπο που ζεις. 

Είχε γράψει λοιπόν για μια στρατιά 50.000 Περσών

ΠανΤουρκισμός, Ναζισμός, και η Ελληνική «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία.

Λόγω των εξελίξεων που καλπάζουν παραθέτω ένα απόσπασμα από άρθρο μου που θα βγει σε λίγο καιρό. Διαβάζω στο defencenet : (Ανήκουστο: «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία για την αγορά του 30% της Ελλάδας! Υπό πώληση τίθεται επίσημα το 30% της ελληνικής επικράτειας!

Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που έδωσε στην Τουρκία και δη στους Τούρκους «επενδυτές» ο

Γιατί να πεθαίνει κανείς δύο φορές;

Νίκος Λυγερός - Γιατί να πεθαίνει κανείς δύο φορές; αντίσταση,θυσία,θάνατοςΓιατί να πεθαίνει κανείς δύο φορές; Ιδού η απορία. Η αυτοκτονία δεν είναι παρά μόνον ένα βήμα που δεν επιτρέπει την κατάληξη. Όμως ο δεύτερος θάνατος κατορθώνει την ουσία. Όχι, η προβληματική τούτη δεν είναι τυπική. Δεν είναι ούτε κι ένα απλό λογοτεχνικό πόνημα για μια νέα φιλοσοφία. Μιλούμε, βεβαίως, για τη ζωή και για την έννοια της θυσίας. Τα παραδείγματα του Stavroguin και του Kaliayev δεν είναι ακραίες περιπτώσεις, όπως εκείνες του Dom Juan και του Kirilov. Αλλά προέρχονται από την πραγματικότητα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούμε στην ανάλυση τούτη.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ


Ο χρόνος και η υποκειμενικότητά μας ...

Όταν η σκέψη σταματά, τότε και ο χρόνος σταματά. Αν ο χρόνος δεν υπάρχει στη πραγματικότητα, τότε το μέλλον θα είναι παρόν και ίσως υπάρχει η δυνατότητα να το δούμε. Υπάρχει μόνο μία στιγμή του χρόνου και αυτή είναι το τώρα. Ο Θεός συνεχώς μας ρωτά αν θέλουμε να διαφωτίσουμε αυτή τη στιγμή. Εμείς απαντούμε, όχι ευχαριστώ, όχι τώρα, και αυτή η σκέψη δημιουργεί το χρόνο. Ο χρόνος δεν υπάρχει. Τον δημιουργούμε. Η επιστημονική μέθοδος όπως εδραιώθηκε από τον Newton σχετικά με το χρόνο τον εκλαμβάνει ως στέρεο πλαίσιο, ένα απόλυτο πλαίσιο αναφοράς. Όμως πώς ο Θεός επέλεξε μία συγκεκριμένη, δεδομένη στιγμή να δημιουργήσει το σύμπαν; Ο χρόνος, όπως τον σκεφτόμαστε φυσικά, μετράται με βάση τη κίνηση ενός αντικειμένου σε σχέση με κάποιο άλλο, τους δείκτες του ρολογιού, τη σελήνη γύρω από τη γη, τη γη γύρω από τον ήλιο.

Υπό την προστασία του Διός

''Υπό την προστασία'' του Διός: Η Γη προστατεύεται από τους κοσμικούς βομβαρδισμούς αστεροειδών και κομητών, εξ' αιτίας του γιγαντιαίου πλανήτη που τους έλκει. Χωρίς τον Δια, ο αριθμός των συγκρούσεων θα μπορούσε να ήταν μέχρι και

Ημερολόγιo σκαλισμένo στον τοίχο

Το δωμάτιο με το ημερολόγιο βρίσκεται κάτω από ένα γήλοφο, καλυμμένο από δέντρα. Xultun, Γουατεμάλα.

Οι Μάγιας υπολόγιζαν το χρόνο από τον 9ο αιώνα

Οι Μάγιας φαίνεται πως έκαναν υπολογισμούς του χρόνου και προβλέψεις αιώνες πριν από το μέχρι τώρα γνωστό ημερολόγιό τους, τον Κώδικα της Δρέσδης. Και τους υπολογισμούς αυτούς τους έκαναν στον τοίχο. Στη Γουατεμάλα οι αρχαιολόγοι βρήκαν ένα ακόμη αρχαιότερο ημερολόγιο των Μάγιας. Ανάγεται στον 9ο αιώνα και δεν περιέχει καμία αναφορά για τη συντέλεια του κόσμου.
Οι αστρονομικές γνώσεις και οι ημερολογιακοί υπολογισμοί των Μάγιας είναι παγκοσμίως γνωστοί – δυστυχώς κυρίως υπό μορφήν μιας παρεξήγησης: ότι προλέγουν τη συντέλεια του κόσμου για τις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΗΡΧΕ "ΠΑΛΑΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ.

Αυτό ισχυρίζεται το παν/μιο της Ν. Υόρκης που εκθέτει ευρήματα εκεί που επεκτείνονταν η αρχαία Ελλάδα . 

Είναι ένας χαμένος πολιτισμός της Παλαιάς Ευρώπης, πριν ακόμα
από την ανακάλυψη της γραφής και πριν από τις μεγάλες πόλεις της Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου.

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΑΡΣΙΝΟΗ Β΄ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΑΡΑΩ

 


Μια εργασία από το Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ (Σουηδία) λέει ότι η Ελληνίδα βασίλισσα Αρσινόη κυβέρνησε

Περί Έρωτος ..."Κάποτε όλα ήταν μαζί, μετά ήρθε ο νους κι έβαλε τάξη"


"Κάποτε όλα ήταν μαζί, μετά ήρθε ο νους κι έβαλε τάξη". Είπε ο Αναξαγόρας.

Η ανάμνηση της ενότητας τροφοδοτεί τον έρωτα. 

Κι η αταξία τον ορίζει.

Κι εφόσον ο νους βάζει τάξη, ο Έρωτας συμμαχεί με την τρέλα.

Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στις ελληνικές τραγωδίες και στις τραγωδίες του Σαίξπηρ. 

Εισβολή Αρειανών στην Αμερική το 1938.. χιλιάδες οι νεκροί!


Βράδυ, 30 Οκτωβρίου 1938: ο ραδιοφωνικός σταθμός CBS διακόπτει το πρόγραμμα του για να μεταδώσει μια έκτακτη είδηση: ένα περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο προσγειώνετε στο New Jersey και όσοι το πλησιάζουν σκοτώνονται ακαριαία.. Οι Αρειανοί εισβολείς καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμα τους.. σε μια ώρα θα έχουν καταλάβει όλη την γη..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα