Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

O Αριθμός των φτωχών στις ΗΠΑ χτυπάει νέο ρεκόρ, προκαλώντας προβλήματα στην παροχή βοήθειας.


                                        
Ο αριθμός των φτωχών στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε 46 εκατομμύρια από 31 εκατομμύρια  που ήταν μέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα, χτυπώντας  νέο ρεκόρ,  σύμφωνα  με Απογραφή που δημοσιεύθηκε στις ΗΠΑ .Από την έναρξη  της  οικονομικής κρίσης το 2008, ο αριθμός των φτωχών στις ΗΠΑ που  καταχωρήθηκε σε όλα τα είδη των οργανώσεων περί ενίσχυσης των φτωχών, έχει αυξηθεί κατά περίπου 60 τοις εκατό και οι περισσότεροι ζουν με σφραγίδα τροφίμων που προσφέρει η κυβέρνηση.


Όσοι έχουν πιστοποιηθεί ως  φτωχοί μπορούν να πάρουν ορισμένο αριθμό σφραγιδών  τροφίμων και στη συνέχεια να τις  ανταλλάξουν  για φαγητό σε ορισμένες αγορές. Στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται  από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου προτείνουν ότι μια οικογένεια τριών ανθρώπων μπορεί να πάρει κουπόνια τροφίμων αξίας περίπου 400 δολλαρίων το μήνα. 

Το 2011,  οι συνολικές δαπάνες των ΗΠΑ στην παροχή σφραγιδών τροφίμων ήταν 75 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι  στο δρόμο της ανόδου,και θα συνεχίσουν  για κάποιο διάστημα , ακόμη και αν η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίσει την ανοδική της πορεία.  Οι ειδικοί  προέβλεψαν ότι θα αυξηθεί σε περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια το  φορολογικό έτος του 2014. 
                                                   
                           Σύμφωνα με την οργάνωση βοήθειας αστέγων ,  Συνασπισμός για τους Άστεγους,  υπάρχουν 46000 άστεγοι στην Νέα Υόρκη και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται.  Μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί έχουν αρχίσει την δωρεάν παροχή γεύματος  στους άστεγους. Ένας από αυτούς με το όνομα Soup Kitchen, προσφέρει σε άστεγους και φτωχούς ένα δωρεάν γεύμα την ημέρα , με δυνατότητα παροχής έως και  1.200 μερίδες φαγητού κάθε μέρα, αλλά ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια καθιστά  ανίσχυρες τις μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις . 

"Φέτος προσφέραμε  επιπλέον 11.000 γεύματα από ό, τι είχαμε προσφέρει  πέρυσι. Και υπάρχει συνεχής αύξηση. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι ενώ οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται , η χρηματοδότηση μειώνεται!! αναφέρει η υπεύθυνη του Soup Kitchen Yvonne Cassidy.

Σύμφωνα με τα Στατιστικά στοιχεία της απογραφής των αστέγων, το 2012, που κυκλοφόρησαν από το Τμήμα Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, γίνεται γνωστό  ότι ο αριθμός των αστέγων είναι πάνω από 630.000, μεταξύ των οποίων, ένα μεγάλο μέρος είναι βετεράνοι οι οποίοι  έχουν γίνει μία από τις περισσότερο  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην αμερικανική κοινωνία.

 

Εκτός από τους άστεγους, υπάρχει μεγάλη πίεση στους  ανθρώπους που έχουν εισοδήματα και η οποία προκαλείται  από  τα ενοίκια , την αύξηση των τιμών των κατοικιών και  τα τραπεζικά δάνεια.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα