Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

H ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΖΩΗΣ -- ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΦΥΡΕΣ



Όταν αρχίζουμε να ζούμε σαν ψυχή, όταν γεννηθούμε στον ψυχικό μας εαυτό, η ζωή μας αποκτά μαγεία, συγχρονικότητα, ρυθμό, ομορφιά, τελειότητα, ευδαιμονία. Οι αμφιβολίες και οι φόβοι υποχωρούν, καθώς λειτουργούμε τη πραγματωμένη πίστη.

Γεννιόμαστε ως σώματα, με τις προσωπικότητές μας, αλλά το να γεννηθούμε ως ψυχές δεν είναι εύκολο. Η γέννηση σε ένα νέο επίπεδο ποτέ δεν είναι εύκολο πράγμα. Θέλει αγώνα, προσπάθεια ενεργοποίησης και υπέρβασης των προγραμματισμών, των συνηθειών, θέλει υπέρβαση της ίδιας της ύλης. Και είναι ένας χαρούμενος αγώνας αυτός!

Έτσι λοιπόν για να γεννηθούμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο, θα πρέπει να δομήσουμε μια γέφυρα που θα μας πάει στο επίπεδο εκείνο. Πάντα οι γέφυρες αυτές χτίζονται με ψυχική ενέργεια. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε το παν για να συσσωρεύσουμε ψυχική ενέργεια. Πως γίνεται αυτό; Πρώτα απ’ όλα με το να σταματήσουμε να τη σπαταλάμε, με τους γνωστούς τρόπους: τις πολλές επαφές, το σεξ, τις λάθος τροφές, την πολυδιάσπαση της προσοχής, τις βλαβερές συνήθειες κλπ. Κλείνουμε λοιπόν πρώτα τις τρύπες της φυσιολογίας μας. Μετά, φέρνουμε νέα ενέργεια με το διαλογισμό, τη προσευχή, την υπηρεσία, τη μελέτη υψηλών πνευματικών διδασκαλιών, μέσω της αγνής σκέψης και μιας όμορφης καθημερινότητας, και γεμίζουμε έτσι το σκεύος μας.

Κατόπιν, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε σαφείς ανώτερους στόχους και πνευματικά ιδανικά. Τα πνευματικά αυτά ιδανικά και οι στόχοι, θα λειτουργούν σα μαγνήτες προς τους οποίους αγωνιζόμαστε, ερχόμενοι έτσι κοντύτερα στον Ανώτερο Εαυτό μας. Κάποια από αυτά τα ιδανικά θα μπορούσαν να είναι: η Ομορφιά, η Τελειότητα, η Χαρά, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία κλπ. Αγωνιζόμαστε π.χ. να λειτουργούμε όμορφα όλο μας τον εαυτό, το σώμα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, όλες μας τις εκπορεύσεις. Διαλογιζόμαστε στην έννοια της Ομορφιάς και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε νέες διαστάσεις της, να διευρύνουμε τη συνειδητότητά μας ώστε να αντιληφθεί περισσότερο Κοσμικό Κάλλος. Το ίδιο κάνουμε και με την έννοια της Ελευθερίας, της Χαράς κλπ.

Για να χτίσουμε λοιπόν αυτή τη γέφυρα που θα μας μεταφέρει σε ανώτερα επίπεδα ζωής, πρέπει να υπάρχουν δυο σημεία: το σημείο που βρισκόμαστε και κάποιο ανώτερο. Τα παραπάνω ιδανικά και στόχοι, παίζουν το δεύτερο πόλο της γέφυράς μας. Η συσσώρευση ψυχικής ενέργειας παίζει το ρόλο της διασύνδεσης των δύο πόλων.

Η ψυχή μας έχει μορφή και δομή, δεν είναι κάτι το αόριστο. Είναι σα να υπάρχει ήδη ο σκελετός ενός οικοδομήματος και να αναμένει από εμάς την φώτισή του, την ανάδειξή του, την ζωοποίησή του, όπως ανάβουμε τα λαμπάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και φωτίζεται (το οποίο δέντρο άλλωστε είναι σύμβολο της ψυχικής φυσιολογίας). Έχουμε δηλαδή έναν ψυχικό ιστό, του οποίου οι νευρικές διασυνδέσεις (ή αλλιώς τα nadis) αναμένουν την ενεργοποίησή τους. Όταν γεννιόμαστε, οι νευρικές μας διασυνδέσεις είναι πλούσιες και πυκνές συνήθως, αλλά καθώς το παιδί μεγαλώνει, και με τους λάθος τρόπους ζωής που μεγαλώνει, οι ψυχικές διασυνδέσεις αυτές κόβονται, η ενέργεια δεν μπορεί να περάσει πια και το ενεργειακό πεδίο γίνεται όλο και πιο φτωχό και σκοτεινό. Όμως με τη πνευματική ζωή μπορούμε να θεραπεύσουμε αυτές τις ζημιές και να ξαναφωτίσουμε τη ψυχική μας φυσιολογία.

Έτσι λοιπόν για να περάσουμε στη μαγεία της ψυχικής ζωής, όπου όλα συμβαίνουν με αρμονία και τελειότητα, πρέπει να χτίσουμε γέφυρες στο είναι μας, τις γέφυρες που καταστράφηκαν λόγω έλλειψης ψυχικής ενέργειας.

Όλοι έχουμε μια ώρα τη μέρα για να εντρυφήσουμε στα παραπάνω, για να διαλογιστούμε, να μελετήσουμε ανώτερες διδασκαλίες και να γεμίσουμε με ψυχική ενέργεια. Έτσι θα ανακτήσουμε τη χαμένη μαγεία της ζωής, και όχι με το να επιζητούμε χαζοέρωτες, ναρκωτικές ουσίες κλπ που δεν είναι παρά φτηνά και αδιέξοδα υποκατάστατα του ψυχικού μαγικού ρομαντισμού και ευφορίας. Με τους χαζοέρωτες και τις ουσίες απλά τρέφουμε την αυταπάτη ότι κάποιος παράγοντας έξω από εμάς θα έρθει να χτίσει τις ψυχικές μας γέφυρες…

http://www.elenastral.com/2010/05/blog-post_24.html
Αποκαλυψη Το Ενατο Κυμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα