Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

George Michael


 George-Michael:-γεννήθηκε-σαν-σήμερα-το-1963
 
Έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα δίσκων μέχρι σήμερα. Ο 1ος προσωπικός του δίσκος με τίτλο ‘’ Faith’’, πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την διάρκεια της καριέρας έχει κερδίσει 3 βραβεία Brit, 4  MTV Video Music Awards, 4  Ivor Novello Awards, 3  American Music Awards και 2 βραβεία  Grammy !


 

Το 2004 το Radio Academy τον ανακύρηξε ως τον πιο δημοφιλή Βρετανό τραγουδιστή για την περίοδο από το 1984-2004. Το 2005 κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ ‘’A Different Story’’ που αναφερόταν στην ζωή του και την καριέρα του. Για πρώτη φόρα το 2006 ανακοίνωσε την 1η του περιοδεία στα 15 χρόνια καριέρας του η οποία ονομάστηκε 25 Live. Οι συγκεκριμένες συναυλίες πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Τις χρονιές 2006, 2007,και 2008 πραγματοποίησε επίσης μια σειρά από συναυλίες!


Παιδικά χρόνια:
Ο George γεννήθηκε στο νότιο Λονδίνο. Ο πατέρας του ήταν έλληνας και ονομαζόταν Κυριάκος, ο οποίος είχε ρεστοράν στην Ελλάδα αλλά το 1950 αποφάσισε να μετακομίσει στην Αγγλία και έτσι άλλαξε το όνομά του σε Jack Michael. Η μητέρα του George ονομαζόταν Lesley Angold και ήταν αγγλίδα χορεύτρια. Πέθανε από καρκίνο σε νεαρή ηλικία. Ο George πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων στο σπίτι του στο Λονδίνο, το οποίο του το είχαν αγοράσει οι γονείς τους αμέσως μετά την γέννησή του. Όταν ήταν στην εφηβεία μετακόμισε στο  Radlett και πήγε στο σχολείο  Bushey Meads School. Παράλληλα με το σχολείο άρχισε να ασχολείται με την μουσική παίζοντας σαν Dj σε διάφορα clubs και σε τοπικά σχολεία.
 

Η καριέρα του στην μουσική:
Από το 1981-1986 συμμετείχε στο συγκρότημα ‘’Wham!’’…! Το 1ο άλμπουμ του συγκροτήματος είχε τίτλο ‘’Fantastic’’ που έφτασε στο Νο.1 των chart στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον συγκεκριμένο δίσκο ξεχώρισαν τα single “Young Guns (Go For It!)”, “Wham Rap! (Enjoy What You Do)” και “Club Tropicana”.


Το 2ο άλμπουμ τους είχε τίτλο ‘’Make It Big’’ και τα single που ξεχώρισαν ήταν τα : “Wake Me Up Before You Go-Go”, “Freedom”, “Everything She Wants” και  ”Careless Whisper”!
Ηχογράφησαν επίσης τα τραγούδια  ”Do They Know It’s Christmas?” και  ”Last Christmas/Everything She Wants” για φιλανθρωπικό σκοπό.


Το 1985 επισκέφθηκαν την Κίνα για συναυλίες. Οι συναυλίες αυτές χρησιμοποιήθαν στο  ντοκιμαντέρ ‘’ Foreign Skies: Wham! In China’’  από τον σκηνοθέτη  Lindsay Anderson και τον παραγωγό  Martin Lewis…! Μετά την διάλυση του συγκροτήματος ο George ερμήνευσε τα τραγούδια “Careless Whisper”  και  ”A Different Corner”, μόνος του αυτήν την φορά!


Κάπως έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει σόλο καριέρα. Το Φθινόπωρο του 1987 κυκλοφόρησε τον 1ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο ‘’Faith’’. Το 1ο single του άλμπουμ ήταν με το τραγούδι “I Want Your Sex,” το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου

.
Το 2ο single με τίτλο ‘’Faith’’κυκλοφόρησε τον Οκτώμβριο του 1997 και βρέθηκε στο Νο.1 του Billboard Hot 100  στις Ηνωμένες Πολίτέιες…!
Τον Σεπτέμβριο του 1990 κυκλοφόρησε τον δίσκο ‘’Listen Without Prejudice Vol. 1 ‘’. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα  ”Praying for Time”,  ”Waiting for That Day” , “Freedom! ’90″,  ”Heal the Pain” και “Cowboys and Angels”…!
http://www.youtube.com/watch?v=2eYxpSBbIhU


Τρία χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το άλμπουμ ‘’Five Live’’. Τα τραγούδια ‘’Somebody to Love” και  ”These Are the Days of Our Lives” ηχογραφήθηκαν για την συναυλία του  Freddie Mercury!
Από το live ξεχώρισαν οι εκτελέσεις των τραγουδιών  ”Killer”, “Papa Was a Rollin’ Stone” και “Calling You” .
Τον Νοέμβριο του 1994 ο George εμφανίστηκε στα  MTV Europe Music Awards και παρουσίασε ένα νέο τραγούδι με τίτλο “Jesus to a Child”.
http://www.youtube.com/watch?v=DI_WchsjKzE


Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στον δίσκο ‘’Older’’ που κυκλοφόρησε το 1996.
Έκαναν επιτυχία επίσης τα single “Fastlove” και  ”Star People ’97″…! Το 1998 κυκλοφόρησε μια συλλογή με Best Of που είχε τον τίτλο ’Ladies & Gentlemen: The Best of George Michael’’. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2004 κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο μέχρι σήμερα με τίτλο ’Patience ‘’.
http://www.youtube.com/watch?v=QnJxk1xhm08


Τα τραγούδια που έκαναν επιτυχία και κέρδισαν μια θέση στα chart ήταν τα “Freeek!”, “Shoot the Dog” , “Amazing” και   ”Round Here”…!
http://www.youtube.com/watch?v=MEG2447fKuk


Ο Michael ανακοίνωσε στους φαν του μέσω Twitter τον Ιανουάριο του 2012, ότι δεν πίστευε πως οι φωνητικές χορδές του θα είναι έτοιμες “μέχρι το καλοκαίρι” για performance, και ότι η περιοδεία θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ενώ μπορεί να περιλαμβάνει παλαιότερα ακυκλοφόρητα τραγούδια. Επίσης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό ΟΚ! τον Οκτώβριο του 2011, ανακοίνωσε ότι εργάζεται σε ένα άλμπουμ επηρεασμένο από την dance μουσική.


       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα