Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Βελονισμός

Ο βελονισμός είναι πολύ γνωστή θεραπευτική τέχνη από την Κίνα. Η πρακτική της μετρά αρκετές χιλιετίες και θεωρείται από πολλούς ως η αποτελεσματικότερη μέθοδος θεραπείας μεταξύ των ασιατικών παραδοσιακών γιατρικών. Η ιδέα του βελονισμού έγκειται στο λύσιμο ενεργειακών κόμπων στους ενεργειακούς μας δρόμους (ενεργειακά κανάλια-μεσημβρινοί). Παρακάτω μπορείτε να δείτε έναν χάρτη αυτών των καναλιών πάνω στο ανθρώπινο σώμα.


Με κόκκινο είναι οι Yang μεσημβρινοί και με μπλε οι Yin μεσημβρινοί. Όπως βλέπετε σε ορισμένα σημεία συνυπάρχουν (θυμηθείτε το σύμβολο Yin-Yang). Η ισορροπία ανάμεσα στα δύο είναι ζωτικής σημασίας. Αν η ισορροπία χαθεί, έρχεται η αρρώστια, οι πόνοι, έλκεται η κακοτυχία κτλ. Ο βελονισμός ισορροπεί τις δύο πλευρές.

Γενικότερα η σωστή λειτουργία των καναλιών επιτρέπουν γρήγορη πρόοδο και καλή υγεία. Αυτό ισχύει για όλες τις πτυχές της ζωής μας. Ένας ενεργειακά άρτιος άνθρωπος δε μπορεί για παράδειγμα να είναι παχύσαρκος. Κάτι πάει λάθος. Αν ρωτήσετε κάποιος βελονιστή θα δείτε πως έχει πολλούς πελάτες για αυτό το θέμα.

Ο βελονισμός απαιτεί πλήρη γνώση του ανθρώπινου σώματος. Δεν μπορεί να εκτελεστεί συνεδρία βελονισμού από ερασιτέχνες καθώς μπορεί να προκαλέσουν πολλαπλά μπλοκαρίσματα. Η ενέργεια πρέπει να ρέει μέσα από τα κανάλια εύκολα, γι' αυτό πρέπει να τα διατηρούμε υγιή. Μπορεί κάποιος να τα σκεφτεί όπως τις φλέβες. Αν βουλώσουν υπάρχει πρόβλημα.... Τα μπλοκαρίσματα στο ενεργειακό επίπεδο των καναλιών φαίνονται πρώτα στην αύρα. Αυτή αλλάζει χρώμα χωρίς λόγο προμηνύοντας κάποια αρρώστια αν δε ληφθούν μέτρα. Αν και ο βελονισμός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το ενεργειακό μπλοκάρισμα, είναι σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος που μπορεί να εφαρμοστεί από άλλον, σε κάποιον ασθενή.

Πολλοί θεραπευτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν αναπτύξει τεχνικές που σχετίζονται με το βελονισμό γλώσσας. Τρυπούν για πολύ λίγο τη γλώσσα σε ορισμένα σημεία και αυτό έχει αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο του σώματος.



Πολλές τέχνες ασχολούνται με τα ενεργειακά κανάλια και προσπαθούν να τα ανοίξουν ώστε να πετύχουν τη φώτιση. Η κακή λειτουργία τους καθυστερεί την πρόοδο, αλλά επειδή ο βελονισμός κοστίζει, καλό είναι να ασχοληθεί κανείς μ αυτές. Η μία είναι γνωστή ως εσωτερική πολεμική τέχνη, Τάι Τσι. Η άλλη είναι λιγότερο γνωστή και λέγεται Φαλούν Γκονγκ, και τις ασκήσεις της μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο. Είναι και οι δύο αρκετά καλές όμως απαιτούν συχνή εξάσκηση.




Ο βελονισμος μαζί με την θεληση του αρρωστου μπορει να κανει θαυματα. Αν ο αρρωστος δεν θελει, δεν μπορει ο βελονιστης να κανει κατι, πχ για κοψιμο καπνισματος. Αλλα οποιος ενδιαφερεται να κανει καλό είναι να ψαξει σε ποιον να παει γιατι υπαρχουν ατομα που δηλωνουν οτι απλα ξερουν. Βασικό κέντρο του βελονισμου είναι το αυτί ενώ συνηθως την γλωσσα την χρησιμοποιούν για διάγνωση από το πως είναι.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα