Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΤΙ ΧΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ; Η Κερκόπορτα της Πόλης

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα ξεχύθηκα στα στενά της Πόλης και έγινα για άλλη μια φορά ένα με αυτήν.Σήμερα είχα την επιθυμία να βρεθώ σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος και να ακροβατήσω μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας.Στην Κερκόπορτα της Πόλης.
Όλοι μας έχουμε ακούσει για την μικρή πύλη,την Κερκόπορτα,που για κάποιο ανεξήγητο λόγο έμεινε αφύλαχτη και που ήταν το σημείο όπου άρχισε η Άλωση της Πόλης.Είναι άραγε ένας απο τους πολλούς θρύλους της Πόλης ή μια πραγματική τοποθεσία;
Μετά απο αυτήν την μέρα είμαι πεπεισμένος πώς η Κερκόπορτα του θρύλου είναι πράγματι εδώ και κάνει την Πόλη και την ιστορία της ακόμα πιο πλούσια.
Η Κερκόπορτα της Πόλης
Έπειτα απο λίγη έρευνα,αρκετό περπάτημα και ίσως πολύ τύχη έφτασα στην πύλη που άλλαξε τον ρού της ιστορίας.Ο χώρος δεν έχει καμία αναφορά στο παρελθόν και μόνο αρκετά παμπάλαια μνήματα και ένας τάφος ενός μουσουλμάνου πνευματικού ηγέτη,προσδίδουν κάποια ιδιαιτερότητα στο μέρος.
Έχουν και οι μουσουλμάνοι τους αγίους τους
Η Κερκόπορτα απο την εσωτερική πλευρά
Ταξίδεψα στον χρόνο και είδα γύρω μου τους γενίτσαρους να εισβάλουν απο την αφύλαχτη πύλη,τους βυζαντινούς να προσπαθούν να αντισταθούν και να ακολουθούν φονικές μάχες.Έκλεισα τα μάτια και άκουσα τον ήχο απο τα σπαθιά των πολεμιστών,τα ουρλιαχτά,τους θρήνους,το....η Πόλις εάλω....
Αχ,αυτά τα ταξίδια του μυαλού μου είναι πάντα τόσο έντονα.
Γίνομαι ένα με τον μύθο,προτάσοντας τα στήθια μου στην είσοδο της Κερκόπορτας
Τα ιστορικά γεγονότα έχουν πάντα αρκετές πλευρές προσέγγισης.Ανάλογα απο ποιά πτυχή τα εξετάσει κανείς,βγάζει και τα αντίστοιχα διαφορετικά συμπεράσματα.Αυτό όμως που δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι η ιδιαιτερότητα αυτού του τόπου.Η ιδιαιτερότητα της Πόλης.Της Πόλης της καρδιάς μου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα