Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Είμαι τόσο χαρούμενος όσο θέλω να είμαι



Η ευτυχία είναι μια ικανότητα την οποία θα πρέπει να αναπτύξουμε υιοθετώντας τεχνικές και συνήθειες καθημερινά. Μην περιμένεις να είσαι ευτυχισμένος όταν θα είσαι στα σωστά κιλά, όταν θα πάρεις το αυτοκίνητο που θέλεις, όταν έχεις τέλεια υγέια, οταν έχεις τα λεφτά ή το σύντροφο που θέλεις. Αποφασίσε να είσαι ευτυχισμένος τώρα.

Οταν ξυπνάς το πρωί με τι διάθεση ξυπνάς; Χαρούμενος και ανυπόμονος να κάνεις αυτά που έχεις επιλέξεις να κάνεις και που σου δίνουν χαρά ή κάνεις μόνο αυτά που πιέζεσαι και πρέπει να κάνεις; Αγάπησε αυτά που δεν μπορείς να αλλάξεις, ιεράρχησε αυτά που έχεις να κάνεις και κάθε πρωί να αισθάνεσαι
ευγνωμωσύνη που είσαι υγιής και όρθιος και σκέψου τι επιλογές θα σε κάνουν πιο χαρουμενο. Είναι σημαντικό να ζούμε και όχι απλά να υπάρχουμε.

Κοινό χαρακτηριστικό των χαρούμενων ανθρώπων είναι ότι θεωρούν ότι ζουν σε ένα φιλικό και υποστηρικτικό σύμπαν ό,τι και να συμβαίνει στη ζωή τους. Και έτσι δεν θεωρούν τον εαυτό τους θύμα.

Οι συνθήκες της ζωής δεν είναι ποτέ τέλειες. Αποδέξου αυτό που σου συμβαίνει και ρώτα τον εαυτό σου: Αν αυτό που γίνεται είναι ένα μαθημα για τη ψυχή σου και για ένα υψηλότερο σκοπό ποιός είναι αυτός;

Μην πιστεύεις το κάθε τι που σου λέει το μυαλό σου. Αποδυνάμωσε τις σκέψεις που ρίχνουν τήν ενέργεια σου και μη κάνεις υποτιθέμενα σενάρια για το τι μπορεί να σου συμβεί ή τι μπορεί να λένε ή να σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Πόσες φορές ανησύχησες χωρίς λόγο; Μη βασίζεις την αξία σου στην επιδοκιμασία και την έγκριση των άλλων. Οταν αρχίσουν οι αρνητικές σκέψεις ή ένα αρνητικό σενάριο άρχισε μια προσευχή ή άρχισε να λες μια θετική δήλωση για ενα στόχο σου μέχρι να ξεχάσεις το φόβο σου και την αρνητικότητα σου.

Ξεκαθάρισε τι θέλεις. Βρες το σκοπό της ζωής σου αυτό για το οποίο ήρθες να λάμψεις, ζήσε τον με πάθος και να εμπνέεσαι από αυτόν. Βρες τον πρωταθλητή και τον ήρωα μέσα σου και δημιούργησε τον δικό σου θρύλο. Παρατήρησε τι σου αρέσει να κάνεις. Πού είναι τα ταλέντα σου; Σε ποιό τομέα ξεχωρίζεις και είσαι προόρισμένος να λάμψεις;

Κάνε μια λίστα με τους πέντε ανθρώπους που σε περιβάλουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συμβάλλουν στην ευτυχία σου; Είναι υποστηρικτικοί ή είναι τοξικές σχέσεις που αποστραγγίζουν την ενέργεια σου; Να εκφράζεις τις ανάγκες και τα συναισθήματα σου, διότι ο άλλος αντιλαμβάνεται τον θυμό σου ακόμα και όταν εσύ δεν τον εκφράζεις λεκτικά. Αν υπάρχουν άτομα που δεν σου αρέσουν αλλά πρέπει να είσαι μαζί τους στέλνε τους φως και αγάπη. Οταν στέκονται απέναντι σου να φανταζεσαι ότι υπάρχει ένας καθρέφτης ανάμεσα σας όπου αντανακλάται η αρνητική τους ενέργεια.

Το να δίνεις είναι καλό για τη ψυχή σου. Δώσε χαρά στον εαυτό σου δίνοντας αγάπη, ένα χάδι, μια προσευχή, μια καλή σκέψη.

Μπορεις να φτίαξεις μια υπεροχη γλυκιά λεμονάδα από ξινά λεμόνια. Μπορείς να μεταμορφώσεις ένα μουντό δωμάτιο βάφοντας το με χρώματα που σου αρέσουν.

Μεταμόρφωσε τη ζωή σου αλλάζοντας τις συνήθειες σου!
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα