Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Άνδρες ή γυναίκες "προτιμά" ο καρκίνος;



Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά αντιμετωπίζουν και μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από τη νόσο.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για τα περιστατικά καρκίνου στις ΗΠΑ τα έτη 2003 - 2012 και διαπίστωσαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να πεθάνουν από καρκίνο από ό,τι οι γυναίκες.

Οι επιστήμονες μελέτησαν όλα τα είδη καρκίνου εκτός αυτών που εμφανίζονται μόνο στο ένα φύλο, όπως του προστάτη στους άνδρες ή των ωοθηκών στις γυναίκες. Όπως διαπίστωσαν, σε μια  δεκαετία η αναλογία των θανάτων σε σχέση με τις διαγνώσεις καρκίνων, έχει μειωθεί κατά 10% περίπου, όμως οι θάνατοι των ανδρών είναι σταθερά περισσότεροι από τους θανάτους των γυναικών.
«Η ψαλίδα αυτή πρέπει να κλείσει», δήλωσε ο Dr. Shahrokh Shariat από «Weill Cornell Medical College» της Νέας Υόρκης, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.
Συνολικά οι  καρκινοπαθείς άνδρες με οποιαδήποτε μορφή της νόσου είναι 6% πιθανότερο να πεθάνουν από την πάθησή τους σε σχέση με τις γυναίκες καρκινοπαθείς. Όταν γίνεται σύγκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών που έχουν την ίδια μορφή καρκίνου, τότε η ψαλίδα σε βάρος των ανδρών φθάνει το 12%.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Αν και  οι επιστήμονες έχουν πολύ δρόμο ακόμα μπροστά τους μέχρι να κατανοήσουν τι καθιστά το «ισχυρό» φύλο πιο ευάλωτο στον καρκίνο,  έχουν ωστόσο μερικές πιθανές εξηγήσεις.
Υποστηρίζουν καταρχήν ότι είναι μεγαλύτερο το ποσοστό ανδρών που καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ σε σχέση με αυτό των γυναικών. Παράλληλα, οι άνδρες επισκέπτονται πιο σπάνια το γιατρό σε σχέση με τις γυναίκες, με συνέπεια συχνά ο καρκίνος στους άνδρες να διαγιγνώσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο, και έτσι να υπάρχουν και λιγότερες πιθανότητες επιτυχούς θεραπείας.
Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης και οι ορμόνες όσον αφορά το διαφορετικό τρόπο που αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα των δύο φύλων.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα