Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ! ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ !!


Βραδυφλεγής βόμβα οι συνέπειες της Εθνικής κατάθλιψης για το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον μας. Διαβάστε με προσοχή το άρθρο που ακολουθεί, είναι άλλο ένα μετερίζι αντίστασης.


Ανέκαθεν, αλλά  ειδικά  στις μέρες μας, τα παιδιά επηρεάζονται, εύκολα, από διάφορες καταστάσεις γύρω τους.  Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθείτε να κρατήσετε τη σκέψη του παιδιού σας σε μια θετική τροχιά, θα υπάρχει πάντα κάποιος, εκεί έξω, πρόθυμος να την γκρεμίσει, προκαλώντας … Θυμό, Θλίψη, Φόβο, Απελπισία…
Αν διδάξουμε τα παιδιά μας πώς να βλέπουν τη θετική πλευρά του νομίσματος, ακόμα και στις πιο αρνητικές περιστάσεις, θα είμαστε σε θέση να μεγαλώσουμε ισορροπημένα άτομα, ακόμα και σ’ έναν κόσμο γεμάτο ψυχικά απόβλητα!

Λοιπόν…;;;
Θα τους διδάξεις πώς να τα βγάζουν πέρα;;
– Όταν προκύπτει μια άσχημη κατάσταση, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν ένα από τα δύο, συνήθως : να μένουν στο πρόβλημα, ή να μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σωστά. Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να αντιμετωπίζουν την κάθε κατάσταση  με υγιή τρόπο, βοηθώντας τα, έτσι, να διατηρήσουν μια θετική στάση, ό,τι κι αν γίνει.
Θα τους διδάξεις τον έλεγχο ;;– Όταν αρνητικά συναισθήματα διεισδύουν με ύπουλο τρόπο στη ζωή μας, είναι δύσκολο να τα ελέγξουμε. Διδάξτε στα παιδιά σας πώς να ελέγχουν την αντίδρασή  τους στα συναισθήματά τους. Εάν είμαστε σε θέση να ελέγχουμε τις ίδιες μας τις πράξεις, αυτό είναι το κλειδί που θα φέρει πίσω τον έλεγχο των θετικών συναισθημάτων.
Θα τους διδάξεις να κάνουν τη διαφορά ;;– Διδάξτε στα  παιδιά  σας  πώς  να  κάνουν  τη διαφορά στον  δικό τους κόσμο. Φτιάξτε  τους  έναν κόσμο καλύτερο,  για να υπάρχουν. Τα ψυχικά απόβλητα  μένουν  μαζί  μας όσο  εμείς οι ίδιοι το  επιτρέπουμε. Η  απάντηση είναι εντός  μας. Διδάξτε  στα  παιδιά  σας  πώς  να  γίνουν ακτιβιστές σε ό,τι θεωρείται αρνητικό στον δικό τους κόσμο, πώς να γίνουν εθελοντές βοηθώντας την κοινότητά τους.
Καλλιεργείστε τους πλούσια συναισθήματα.
Θα γίνεις ένα, θετικού ρόλου,μοντέλο;;– Δείξτε  στα  παιδιά  σας  πώς  να  μένουν θετικά σκεφτόμενα  με  το να  είστε μια  θετική  προσωπικότητα  εσείς οι ίδιοι.  Μάθετε  πώς   να αντιμετωπίζετε  τις  καταστάσεις θετικά,  ακόμα  και  όταν  κάθε  τι άλλο  σας  λέει  ότι  θα πρέπει  να  σκέφτεστε  αρνητικά. Εάν  δεν  εξασκηθείτε  σε ό,τι  κηρύσσετε, το  πιθανότερο είναι, τα παιδιά σας, ν’ αγνοήσουν τη συμβουλή σας.
Μεγαλώνοντας  παιδιά  με  θετικά  συναισθήματα  χαράς, αγάπης,  ευγένειας,  καλοσύνης,      σ’ έναν  κόσμο  γεμάτο  ψυχικά απόβλητα,  δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να έχετε μια θετική στάση, έτσι ώστε να την διδάξετε, κάτι το οποίο χρειάζεται αυτογνωσία και αυτοέλεγχο από την πλευρά σας.
Η πίστη  είναι εκείνη που θα κρατήσει  τα παιδιά  δυνατά  στους δύσκολους καιρούς. Τονίζοντας τα  θετικά συναισθήματα, θα  αντισταθμίσετε  τα  ψυχικά  απόβλητα  και  θα ενσταλάξετε την ελπίδα για το μέλλον τους.
Με την άνευ όρων αγάπη και προσοχή στη γαλούχηση μιας θετικής εικόνας του εαυτού ως στόχο σας, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα να αναθρέψετε ένα νεαρό άτομο, που θα βγει έξω στον κόσμο, με την ικανότητα να μετατρέψει κάθε ψυχικό απόβλητο σε θετικό, καθαρό φως!!
Τολμήστε το και σώστε το μέλλον μας : τα παιδιά μας… τα παιδιά όλου του κόσμου!
Ασπα  Πέππα
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα