Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ελεύθερη Σκέψη - Απλά σκέψεις





Όλους εσάς τους ζηλιάριδες "γκόμενους"-"συντρόφους"-"εραστές" που εξαναγκάζεται τα "κτήματα" - κοπέλες σας , πότε θα μιλάνε, με ποιούς θα μιλάνε, πόσο θα μιλάνε , σας απεχθάνομαι. Εαν εκείνη Θέλει, θα σε απατήσει, ο,τι κι αν κάνεις.Ακόμα να μάθετε οτι κανείς δεν ανήκει σε κανέναν ; Μόνο η εκ της Θελήσεως αγάπη και πίστη, που προυποθέτει αγνή εμπιστοσύνη , δημιουργεί υγιείς και μονογαμικές σχέσεις - κι αυτές θα διαρκέσουν οσο είναι να κρατήσει η σπίθα τους...Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα αδυναμίας, απο την κτητικότητα και τους εκβιασμούς.
Όποιον βλέπεις να χει πολλές παρέες και πολλούς "φίλους", να τον λυπάσαι και να τον συμπονάς. Ολομόναχος είναι. Τρέφει τα κενά του. Θεριό η ανασφάλεια...Σε οδηγεί σε απώλεια του Είναι.
Αυτός που δείχνει μεγάλη ανοχή, στην αδικία και την αχαριστία που εχει υποστεί, προσπαθεί να κρατήσει τον εαυτό του, απο το να κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό, απο οτι διανοήθηκες ποτέ. Κακό που σίγουρα θα μετανιώσει αργότερα και θα σε ισοπεδώσει ολοκληρωτικά. Μην παίρνεις την ανοχή και την αγάπη σαν αδυναμία. Θα εκπλαγείς, για το λάθος του συλλογισμού σου. Δεν χρειάζεται να επέλθει μη αναστρέψιμο κακό, για να καταλάβεις, το γιατί, οφείλεις να είσαι σωστός και δίκαιος προς τον συνάνθρωπο.

Μα πόσο καλό παιδί. Δουλευταράς, δεν διαμαρτύρεται ποτέ για την εκμετάλλευση που δέχεται, αρκείται στα ελάχιστα κι ας δίνει 100 φορές περισσότερα, ταπεινός, δεν διαβάζει πράγματα του διαόλου και σοφιστείες, σκληρός, εχει αποδεκτεί την "πραγματικότητα", θρήσκος. Σκλάβος. Μα τι, σκλάβος
Ακριβώς επειδή δεν μελετάς, δεν σκέφτεσαι, δεν αντιδράς στο άδικο, δεν εχεις ενδοιασμούς να  αδικήσεις τον συνάνθρωπο, δεν παύεις να σαι οπαδός και πρόβατο, δεν εξελίσσεσαι, δεν αμφισβητείς, πάμε απο το κακό, στο χειρότερο. Η ελεύθερη βούληση, είναι θείο δώρο, που θα πρέπει να το αποδεικνύουμε έμπρακτα, αν το αξίζουμε, η οχι.

Αποδέξου τα λάθη και τα σφάλματα σου , ζήτα συγνώμη, εξιλεώσου, γίνε καλύτερος. Αλλιώς, μην ζητάς ελεος. Δεν θα το βρεις.
Ερ: Και ποιός είσαι εσυ που διαφωνείς με τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη, τον Αριστοτέλη, τον Επίκουρο, τον Χριστό, τον Γκάντι και τόσους ακόμα "μεγάλους" ; Απ: Όποιος συμφωνεί σε ολα με κάποιον, νεκρό η ζωντανό, δίχως να επεξεργάζεται αυτό που διαβάζει, με γνώμονα τον εαυτό του και οσα πιστεύει ο ίδιος, τότε είναι βλάκας και σαφέστατα θα καταλήξει ενας ακόμα φανατικός. Σίγουρα δεν γίνεται να συμφωνείς με οτι είπε ο οποιοσδήποτε. Σε άλλα θα συμφωνήσεις απόλυτα, σε κάποια θα μείνεις σκεπτικός και αμφισβητίας, σε άλλα θα διαφωνήσεις κάθετα, μα και ολα αυτά, μπορεί καθώς ωριμάζεις, να τα αναιρέσεις και να τα αξιολογήσεις απο μηδενική βάση. Ερ: Μα είναι "μεγάλοι", εγραψαν ιστορία, είναι ανώτεροι απο εμάς. Απ: Κανείς δεν είναι ανώτερος σουη κατώτερος σου,εφόσον εσυ δεν του επιτρέπεις να είναι. Όσες δυνατότητες είχαν εκείνοι να κατακτήσουν την Σοφία και την Γνώση, άλλες τόσες εχεις κι εσυ, αρκεί να προσπαθήσεις και να το θελήσεις. Μην δέχεσαι αυθεντίες, παντός είδους. Δεν υπάρχουν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα