Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Αναστασία'' Ελευθερία Αρβανιτάκη - Λίνας Νικολακοπούλου - Δημήτρη Παπαδημητρίου


                                     
Η Αναστασία ήταν ελληνική τηλεοπτική κοινωνική σειρά που προβλήθηκε την περίοδο 1993-1994 από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Η σκηνοθεσία έγινε από τον Γιώργο Κορδέλλα, το σενάριο υπέγραφε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και πρωταγωνιστούσαν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Αλικάκη, Μηνάς Χατζησάββας και Άλκης Κούρκουλος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η τηλεθέαση που σημείωνε εκείνη την εποχή ξεπερνούσε το 50% με 70%. Η σειρά απασχόλησε ακόμη και αμιγώς πολιτικές - ενημερωτικές εκπομπές όπως το "Ενώπιος ενωπίω" του Νίκου Χατζηνικολάου.

                                         

Η σειρά αφορά την παράλληλη σχέση της πρωταγωνίστριας με δυο άντρες, πατέρα και γιο, και το δίλημμα που προκύπτει.
Η σειρά, που έθιγε ένα τολμηρό για την εποχή εκείνη θέμα, έγινε γνωστή για τις ερωτικές σκηνές της πρωταγωνίστριας. Το όνομα έμεινε σημείο αναφοράς ενώ δεν έλειπαν και οι σατιρικές παρωδίες σε επιθεωρήσεις, ενδεικτικό της απήχησης της σειράς στην κοινή γνώμη.

Το ομώνυμο τραγούδι της σειράς, τραγουδήθηκε από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και ήταν σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου. Το σάουντρακ της σειράς κυκλοφόρησε σε δίσκο και είναι το πρώτο ελληνικό τηλεοπτικό σάουντρακ που έγινε πλατινένιο, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 50.000 αντίτυπα.



Αλέκος Χρυσόπουλος
http://el.wikipedia.org
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα