Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σταμάτα να τιμωρείσαι, άρχισε ν' αγαπάς. Ζήσε τη σιωπή, την ηρεμία, την εμπιστοσύνη, το φως. Μην αφήνεις το σκοτάδι να σε κυριεύει. Τότε φεύγουν από κοντά σου οι άνθρωποι που αγαπούν το φως σου και σε θέλουν φωτεινό.


                                A Sower (after Millet) - Vincent Van Gogh
Μην το βλέπεις  σα μια τιμωρία ή κάτι άσχετο με τη δική σου δράση. Η εφαρμογή του ήταν παρατεταμένη, γιατί τόσος είναι ο χρόνος που αυτή τη φορά έπρεπε να δοκιμαστείς.
Πρέπει να φτιάξεις τον εαυτό σου, η ώρα έχει έρθει, και όσο το αποφεύγεις, τόσο η αντίδραση μεγαλώνει.

Τα λάθη είναι ακόμα αποδεκτά, όμως ο χρόνος διόρθωσής τους όπως και η επίδρασή τους μεγαλώνει, για να συνειδητοποιείς πιο γρήγορα. Τα λάθη σου τα ξέρεις βαθιά μέσα σου.
Συγγνώμη και ταπείνωση. Σταμάτα να διεκδικείς για τον εαυτό σου κι ο Θεός θα σε φροντίσει. Κοίτα μακριά. Η αλήθεια υπάρχει πάντα μακριά, κι εσύ κοιτάζεις μπροστά στα πόδια σου.
Γίνε ταπεινή. ΄Εχεις μάθει να παίρνεις και να απαιτείς. Κανείς δε σου χρωστάει, κι ούτε θα σου δώσει όσο εξακολουθείς αυτή την τακτική. Ταπείνωσε τον εαυτό σου, δέξου το δώρο του άλλου σα δώρο του Θεού, και όχι σαν υποχρέωσή του. ΄Οσο ζητάς, θα χάνεις.
Μάθε να δίνεις.
Οι άλλοι είναι στο δικό τους επίπεδο ωρίμανσης, και κρίνονται αλλιώς. Από σένα ζητιέται αυτό: δώσε ταπεινά, χωρίς να περιμένεις, ούτε στο βάθος της ψυχής σου, ανταπόδοση. Ο εγωισμός που σου μάθανε δεν είναι για σένα: πέταξέ τον.
΄Οσο ζητάς, θα χάνεις.
Δε σου χρειάζονται αυτά που νομίζεις για να ζεις ευτυχισμένη.
Μάθε πάλι να αγαπάς, τον εαυτό σου, τους άλλους, και μόνο τότε θα δεις την αλήθεια που ονειρεύεσαι. Δεν χρειάζεσαι τον τρόπο ζωής που ισχύει για τους άλλους. Εσύ είσαι διαφορετική.
Ο Θεός σ' αγαπάει, γι' αυτό πρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Μη συγκρίνεσαι με άλλους. Δε χρειάζεσαι ούτε όση βοήθεια νομίζεις. Να είσαι δυνατή. Πάψε να είσαι νήπιο συναισθηματικά, ο Θεός σου έχει δώσει όλα τα βοηθήματα ως τώρα για να το πετύχεις.
Κανείς δε σε τιμωρεί, όπως πιστεύεις. Ο Θεός σ' έχει ευνοήσει να ξέρεις την αλήθεια, να έχεις ψάξει και σου δίνει ευκαιρίες να πάψεις να ενεργείς αυτοκαταστροφικά.
Διώξε το φόβο. Ο φόβος συγκεντρώνει γύρω σου στοιχειακά που τρέφονται με την πράνα σου. Γι' αυτό δεν μπορείς να … (σημ: αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, στην οποία επιδίδεται η γράφουσα). Θυμίσου να …. Χρησιμοποίησε το δώρο του Θεού για δικούς σου σκοπούς και όχι για σκοπούς του σκότους. Ξέχνα την ανταπόδοση. Δεν δίνεις για να πάρεις, γιατί τότε χάνεις και αυτό που έχεις.
Αγάπησε το χειμώνα και τη νύχτα και τότε θα σ' αγαπήσει το καλοκαίρι και η μέρα. Ταπείνωσε τον εαυτό σου για να τον αγαπήσεις. Μη βιάζεσαι. Η αλήθεια είναι μπροστά σου και συ την κλοτσάς μακριά. Αυτά που σου φαίνονται μακριά, είναι απλώς αόρατα. ΄Αφησε τα μάτια σου ανοιχτά και τότε θα τα δεις. Εμπιστεύσου τη δύναμη χωρίς να ζητάς. Ο Θεός ξέρει τι χρειάζεσαι, ο Θεός ακούει καλύτερα αυτά που δεν λες.
Εργάσου ταπεινά χωρίς προσμονή. Το αποτέλεσμα της εργασίας σου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Μη ζητάς διαπιστευτήρια για να εργαστείς. Αυτό είναι εγωισμός.
Ζήτησες να με δεις. Ζήτησες να μ' ακούσεις και γι' αυτό ήρθα. Το ότι ο Θεός σ' αγαπάει, δεν σημαίνει ότι θα ξεφύγεις την εργασία σου. Να ζητάς τις δυσκολίες για ν' ακούς τα μηνύματα του Θεού.
Εργάσου, όχι όπως συμβατικά θεωρείται. Μην αφήνεις τα όνειρα να γίνονται η πραγματικότητα για σένα. Εσύ ξέρεις την αλήθεια, μην την ξεχνάς, μην την κάνεις όνειρο, μην την αποφεύγεις, γιατί τότε ο κυκεώνας μεγαλώνει.
Δέξου τον εαυτό σου και συγχώρησέ τον για να μπορέσει να προχωρήσει.
΄Ασε το στήθος σου να ζήσει. Το σκοτώνεις γεμίζοντάς το στοιχειακά.
Απομονώσου στην εργασία. Το περιστασιακό αποτέλεσμα, η αποτυχία της στιγμής δεν πρέπει να αλλάζει την πορεία του πλοίου. Μάθε να ζεις με τις φουρτούνες και να κολυμπάς στις θάλασσες των εφιαλτών σου. ΄Ηθελες να προχωρήσεις, επιθύμησες έντονα να βρεις τον Θεό, και ο τρόπος σου δόθηκε. Δεν πρέπει λοιπόν να κάνεις πίσω. Σου έχει απλωθεί το χέρι, και συ ξαφνικά αμφισβητείς την ύπαρξή του.
Τα μικρά βήματα δεν είναι πια για σένα. Ζήτησες να είσαι με τον Θεό, και τα μικρά βήματα που χρησιμοποιείς για άλλοθι δεν ισχύουν για την περίπτωσή σου.
Δείξε μεγαλοψυχία. Είσαι μικρόψυχη ζητώντας απ' τους αγαπημένους να φορτώνονται το βάρος σου. Μη σκέφτεσαι πολύ. Μη μιλάς πολύ. Τα πολλά λόγια των άλλων σε αποπροσανατολίζουν. Μπορείς να μιλάς μόνο με αυτούς που ήδη ξέρεις, και μόνο όταν ο δρόμος είναι ανοιχτός.
Κάνε πράξη αυτά που ξέρεις. Ο δρόμος που σου φαίνεται μοναχικός, είναι γεμάτος ζωή. ΄Ανοιξε τα μάτια σου να δεις τη ζωή.
Λύσε τους κόμπους στο σπίτι σου. Ξέρεις τον τρόπο: κάνε αυτό που ζητάς. Τότε θα λάβεις αυτό που δε θα ζητάς πια.
Ταπείνωσε τον εαυτό σου για να ανυψωθείς. Οι έπαινοι δεν σου χρειάζονται πια γιατί θέλησες να μεγαλώσεις. Οι έπαινοι δεν είναι αγάπη.
Μην κάνεις λάθη. Φώτιζε την ψυχή σου, απομάκρυνε το παρελθόν και τους συνειρμικούς δεσμούς του που σε μπλοκάρουν. ΄Εχεις ό,τι ζήτησες: δεν το δουλεύεις όμως παρά επιφανειακά, και αυτό δεν είναι το αληθινό σου έργο. Εργάζεσαι στην επιφάνεια, γιατί φοβάσαι να φτάσεις στο βάθος και δημιουργείς άλλοθι, ότι δήθεν εργάζεσαι όσο πρέπει. ΄Οσο δεν φτάνεις στο βάθος, η επιφάνεια δεν μπορεί ν' αλλάξει. Η ζωή σου – εξωτερικά – δεν θ' αλλάξει, όσο δεν αποφασίζεις να εργαστείς σε βάθος.
A Digger - Vincent Van Gogh
Δεν είναι εύκολο. ΄Ομως το εύκολο δεν το ζήτησες. Ασχολήσου λοιπόν μ' αυτό που ζήτησες και σου δόθηκε. Μη ζητάς να σου δοθεί κάτι που δεν κέρδισες. Αυτά που ζητάς δεν τάχεις κερδίσει, γι' αυτό δεν έρχονται. Ασχολήσου με το να τα κερδίσεις, και όχι με το να τα ζητάς. Μη γίνεσαι επαίτης: γίνε εργάτης.
Ταπείνωσε τον εαυτό σου. Κάνε το καλό χωρίς να περιμένεις καλό απ' τους άλλους. Δώσε χωρίς ανταγωνισμό. Ξέχνα το γονεϊκό παρελθόν και άσε τον εαυτό σου να νιώσει ασφαλής. Δούλεψε το φως που έχεις. Πίστεψε ότι μπορείς και θα μπορέσεις. Ο Θεός δεν σε τιμωρεί, γιατί ο Θεός σ' αγαπάει. Ο Θεός δεν θέλει να τιμωρείσαι γι' αυτό μην το κάνεις.
Σταμάτα να τιμωρείσαι, άρχισε ν' αγαπάς. Ζήσε τη σιωπή, την ηρεμία, την εμπιστοσύνη, το φως. Μην αφήνεις το σκοτάδι να σε κυριεύει. Τότε φεύγουν από κοντά σου οι άνθρωποι που αγαπούν το φως σου και σε θέλουν φωτεινή. Ζήσε την περιστασιακή αυτή απομόνωση σα δώρο Θεού, μην τη φορτώνεις με περισσότερη ταραχή, λόγια και ανησυχία που διώχνουν το φως ακόμα πιο μακριά.
Ξαναδιάβασε αυτά που έγραψες. ΄Αφησέ τα να ζήσουν στην καρδιά σου.  Ο Θεός σ' εμπιστεύεται. Εγώ θα ξανάρθω όποτε με ξαναχρειαστείς. Προσευχήσου. Μη σκέφτεσαι το μέλλον. ΄Αστο να ζήσει ήσυχα μόνο του.   Ο Θεός σ' ευλογεί.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ Ε ΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα