Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αστρολογική διερεύνηση μιας «προφητείας»


Χρήστος Παΐζης
Αστρολογική διερεύνηση μιας «προφητείας»
(1η δημοσίευση περιοδικό Ζωη & Ζωδια 2004)



Οι μεγάλες εποχές είναι τα λίκνα νέων δεισιδαιμονιών  Amiel

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

Το 1999, με τη μεγάλη έκλειψη στο σταθερό σταυρό ( 18ο Λέοντα), εν όψει μάλιστα και του τέλους της χιλιετηρίδας οργίαζε η εσχατολογική προφητεία, πολλοί μιλούσαν για «τέλος» του κόσμου, περίμεναν καταστροφές και πλημμύρες, πτώσεις μετεωριτών και «άλλα ηχηρά παρόμοια», όπως γράφει και ο Καβάφης.

Φυσικά, τέτοια μεγάλη καταστροφή –ευτυχώς –δεν έγινε, έγιναν όμως οι καταστρεπτικοί σεισμοί στην Τουρκία και στην Ελλάδα λίγο μετά την έκλειψη, δεν ήλθε όμως και η συντέλεια του κόσμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι διάφοροι καταστροφολόγοι ή να εξαφανιστούν ή να μεταθέτουν σε άλλη ημερομηνία το τέλος του κόσμου. Άλλοι πάλι, όπως ο γνωστός στους με τη μόδα ασχολούμενους, Paco Rabane, που προέβλεπε να πέφτει καταστρεπτικό σώμα εξ ουρανού στο Παρίσι, δέχθηκαν τις λοιδορίες του παρισινού πλήθους. Αυτά που έγιναν μετά του 1999 θα πρέπει να δίδαξαν όλους τους «μελλοντολόγους» πως δεν είναι ποτέ δυνατόν να εντοπιστεί με απόλυτη ακρίβεια η μορφή που θα πάρει μια πλανητική δυναμική και πως αυτή μπορεί να εκφραστεί με ποικίλους τρόπους, που ο αστρολόγος μπορεί απλά να εντοπίσει ως τάσεις όχι όμως ως βέβαια γεγονότα γιατί … θα πάθει ότι έπαθαν οι μελλοντολόγοι του 1999, που ακόμη τρέχουν…

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Γιατί, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ινδονησία με το φονικό Tsounami και τη μετατόπιση - ελάχιστη, έστω - του άξονα της γης, άρχισε πάλι η «καταστροφολογία», με αφορμή αυτή τη φορά το περίφημο ημερολόγιο των Μάγιας, που σταματά στην ημερομηνία 21.12.2012 και που πολλοί πιστεύουν πως είναι το τέλος του κόσμου που δεν ήλθε το 1999.

Δε θα ασχοληθούμε με τους Μάγιας και το ημερολόγιό τους γιατί υπάρχουν βιβλία που αναλυτικά αναφέρονται σε αυτά αφενός και αφετέρου γιατί η θεματική ενότητα αυτή είναι καθαρά αστρολογική και προσπαθεί να διαδώσει και στη χώρα μας αυτό που ονομάζεται «Επιστημονική Αστρολογία».

Αυτό δε σημαίνει πως υποτιμά οτιδήποτε μη αστρολογικό, πολύ περισσότερο πως αδιαφορεί για προβλέψεις που δεν προέρχονται από την αστρολογία, απλά επειδή δε μπορούμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί, βάζουμε κάποια όρια και δεν ασχολούμαστε με οτιδήποτε, πολύ περισσότερο με κάτι στο οποίο δεν είμαστε ειδικοί. Η εξειδικευμένη αυτή στήλη είναι αυστηρά αστρολογική και με τα «εργαλεία» λοιπόν αυτής της τέχνης θα προσπαθήσουμε να δούμε την αστρολογική δυναμική αυτής της περιβόητης ημερομηνίας και να βγάλουμε αστρολογικά κάποια συμπεράσματα.


Β. ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

1. το πρώτο που παρατηρούμε είναι πως η ίδια η μέρα είναι από τη φύση της φορτισμένη μιας και είναι μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, μέρα ιδιαίτερης βαρύτητας, μέρα που οι αστρολόγοι την προσέχουν ιδιαίτερα γιατί, στην Πολιτική Αστρολογία, το ωροσκόπιο του χειμερινού ηλιοστασίου είναι βασικός δείκτης των τάσεων της χρονιάς που ακολουθεί. Φυσικά, ο ΄Ηλιος είναι στην κρίσιμη μοίρα της 0 μοίρας Αιγόκερω. Πάντως, αυτός ο εντοπισμός από μόνος του δε λέει τίποτα, γιατί είναι κάτι που γίνεται κάθε χρόνο. Πάντως, είναι «σημαδιακό» που οι Μάγιας διάλεξαν ημέρα ηλιοστασίου για να «σταματήσουν» το ημερολόγιο τους.

2. το σοβαρό αστρολογικό γεγονός της ημέρας είναι το ακρίβειας συγκλίνον εξάγωνο Κρόνου –Πλούτωνα. Μα, θα πείτε, το εξάγωνο είναι πολύ καλή όψη, σύμφωνα τουλάχιστον με την κλασική αστρολογία. Όμως, το συγκεκριμένο εξάγωνο δεν είναι ακριβώς… εξάγωνο, αλλά σύνοδος, γιατί ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο του Πλούτωνα (Σκορπιός) και ο Πλούτωνας στο Ζώδιο του Κρόνου (Αιγόκερως) , έχουν δηλαδή αυτό που στην αστρολογική γλώσσα λέγεται «αμοιβαία υποδοχή» (Mutual Reception) και είναι αφενός σα να βρίσκονται στη θέση τους, αφετέρου σα να βρίσκονται σε σύνοδο μεταξύ τους. Άρα οι πιο «δύσκολοι» πλανήτες, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας, είναι παντοδύναμοι , γιατί είναι στη θέση τους και, το χειρότερο, είναι σα να βρίσκονται - όντας παντοδύναμοι και οι δύο – σε σύνοδο. Ο Κρόνος μάλιστα βρίσκεται και σε «κρίσιμη μοίρα», στην 8η του Σκορπιού. Η εμπλοκή των δύο αυτών πλανητών, ακόμα και αν δεχτούμε το αρχικό εξάγωνο, κάνει τη μέρα δύσκολη, γιατί αυτοί οι δύο πλανήτες καλό είναι να μη βρίσκονται σε όψη μεταξύ τους, έστω και φαινομενικά «καλή».

3. Με τίτλους όμως εκείνη την ημέρα είναι και ο άλλος «σκληρός» πλανήτης, ο Άρης, μιας και βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσης του, τον Αιγόκερω. Τίτλους επίσης έχει και ο Ποσειδώνας, που μόλις έχει μπει στο ζώδιό του, στους Ιχθείς και είναι στην 0 μοίρα.

4. Αντίθετα ο «ευεργέτης» Δίας είναι αδύναμος στους Διδύμους και «μπλεγμένος» στο δηλητηριώδες μεσοδιάστημα Κρόνου – Πλούτωνα, ανάδρομος και απομακρυνόμενος από το βασιλικό αστέρα Aldebaran, κατευθυνόμενος προς συγκλίνουσα αντίθεση με την Αφροδίτη και κάνοντας δύσκολη όψη χιαστί (150 μοιρών) και με Κρόνο και με Πλούτωνα.

5.Αδύναμος είναι επίσης και ο Ερμής στον Τοξότη, η αντισκιά του οποίου κάνει ακριβείας ημι–τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

6.Ο Νότιος Δεσμός ορθόδρομος – κάτι σπάνιο, συνήθως είναι ανάδρομοι οι Δεσμοί της Σελήνης –τείνει να συναντήσει το δηλητηριώδη απλανή Algol, ενώ ο Βόρειος Δεσμός στο ζώδιο του θανάτου, το Σκορπιό είναι σε μια από τις πιο δύσκολες θέσεις του.

7.Η Σελήνη σε όψη 45 μοιρών με τον Ποσειδώνα, τρίγωνο με τον εξασθενημένο Ερμή -η μόνη καλή όψη της ημέρας - και σε συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με του Άρη.

Με βάση λοιπόν την κλασική Αστρολογία, η μέρα είναι ιδιαίτερα βαριά. Ας δούμε, όμως, τι περισσότερο μπορούμε να δούμε και με «μη κλασσικά» εργαλεία, κυρίως με τη χρήση των μεσοδιαστημάτων.

Γ. ΑΛΛΕΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ

1. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στην 8η μοίρα Αιγόκερω, πάνω στον απλανή Facies, που συνδέεται με πτώσεις μετά από άνοδο και, γενικά, είναι «βαρύς» απλανής. Υπόψη πως στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε για την είσοδο του ηλιοστασίου (με ώρα Ελλάδας και πόλη Αθήνα) το M/C βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Πλούτωνα!

2. Ο Δίας σχηματίζει Yod με Κρόνο και Πλούτωνα αλλά και με M/C, Κρόνο. Το Yod είναι ένας παράξενος σχηματισμός (2 χιαστί και ένα εξάγωνο), ονομάζεται «δάκτυλο του Θεού». Το Yod δείχνει μια μοιραία, «πιεστική» σκοπιμότητα –αναγκαιότητα και οι χιαστί όψεις που εμπεριέχει –όψεις που εντόπισε ο Κέπλερ –παρουσιάζονται κατεξοχήν σε ωροσκόπιο θανάτου. Γενικά το Yod παρατηρείται σε εποχή που πρόκειται να γίνουν κοσμολογικές αλλαγές, πολλά Yod μαζί είναι ένδειξη ριζικών ανακατατάξεων, δυναμικών γεγονότων. Πολλά Yod είχαμε το 1968, χρονιά που πράγματι έγιναν συνταρακτικά γεγονότα (εισβολή Ρώσων στην Τσεχοσλοβακία, Γαλλικός Μάης , φοιτητικές εξεγέρσεις παντού, Μορφωτική επανάσταση στην Κίνα, καμπή στον Πόλεμο του Βιετνάμ, κίνημα των Χίπις, για να αναφερόμαστε μόνο σε μερικά). Άρα δύο Yod εκείνη την ημέρα, πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά, ειδικά όταν στο Yod μετέχει ο Κρόνος και ο Πλούτωνας.

3. Σχηματίζεται όμως την ίδια μέρα και τρίτο Yod με Ήλιο, Ποσειδώνα και κλήρο της Τύχης (πάντα, αν το ωροσκόπιο γίνεται στην Αθήνα). Τρία Yod είναι πολλά για να μας αφήσουν αδιάφορους.

4. Το μεσοδιάστημα ουρανού –Πλούτωνα (εκρηκτικών καταστάσεων) είναι στην 22η μοίρα, σε κρίσιμη μοίρα και με αντισκιά πάνω στον Κρόνο που πάλι βρίσκεται, όπως γράψαμε παραπάνω, σε κρίσιμη μοίρα. Η εμπλοκή του Κρόνου σε αυτό το μεσοδιάστημα συνδέεται με «χωρισμούς από ανώτερη δύναμη» (‘’trennung durch hoehere gewalt’’ κατά λέξη) σύμφωνα με τον Reinhold Ebertin.

5. Το μεσοδιάστημα του θανάτου (Άρης –Κρόνος) βρίσκεται και αυτό σε κρίσιμη μοίρα, στην 17η τοξότη και ενεργοποιείται από τον Πλούτωνα με όψη 22,5 το μισό της 45άρς όψη ελάχιστα γνωστή αλλά πολύ δυνατή και που μπορεί να ενεργοποιήσει μεσοδιαστήματα (στην όψη αυτή εκτιμούσε και χρησιμοποιούσε πολύ ο μεγάλος Γερμανός αστρολόγος Alfred Witte, θεμελιωτής της Uranian σχολής του Αμβούργου). Εμπλοκή Πλούτωνα σε αυτό το μεσοδιάστημα συνδέεται με «δολοφονίες, θανάτους μεγάλου αριθμού ατόμων, τραυματισμούς, δύσκολη γέννα», πάντα κατά Ebertin.

6. το μεσοδιάστημα Ηλίου –Πλούτωνα, το περίφημο μεσοδιάστημα του πεπρωμένου, είναι στην 4η μοίρα Αιγόκερω, ενεργοποιείται με τετράγωνο ακριβείας από τον ουρανό (4η μοίρα Κριού) αλλά εκεί επάνω (στην 4η Αιγόκερω) υπάρχει και το μεσοδιάστημα Κρόνου –Ποσειδώνα,, το μεσοδιάστημα των ασθενειών. Έχουμε δηλαδή την εξίσωση: ΗΛΙΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝ – ΚΡΟΝΟΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝ = ΟΥΡΑΝΟΣ
που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ξαφνική φυσική καταστροφή (ΗΛΙΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝ) που προκαλεί ασθένεια (ΚΡΟΝΟΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝ) ή ως ξαφνική (Ουρανός) μοιραία (ΗΛΙΟΣ/ΠΛΟΥΤΩΝ) ασθένεια (ΚΡΟΝΟΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝ).

Αυτός είναι ο γενικός τύπος, η αστρολογική τέχνη μπορεί να δώσει πολλές δυνατές εκφάνσεις στην παραπάνω εξίσωση, όμως το 2012 η ζωή θα δώσει τη δική της…

7. Υπόψη πως το μεσοδιάστημα των φονικών πλημμυρών (Ποσειδώνας –Πλούτωνας) είναι στην 4η μοίρα Υδροχόου και με αντισκιά σχεδόν πάνω στο Βόρειο δεσμό που, μην ξεχνάμε, είναι στο Σκορπιό…

8. στο ωροσκόπιο που καταστρώνουμε με βάση την Αθήνα, ο κυβερνήτης του 8ου οίκου είναι ο Πλούτωνας, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο M/C και η ακμή του 8ου είναι στις 22 μοίρες Σκορπιού σχεδόν, πάνω στον κάκιστο απλανή Σερπέντη Unuk και παρεπιπτόντως, ακριβώς εκεί ένα μήνα πριν, θα έχει συμβεί μια ολική ηλιακή έκλειψη.

9. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα στοιχεία, χρησιμοποιώντας ακόμα και το ηλιοκεντρικό ωροσκόπιο, όπου θα βλέπαμε πως ο ηλιοκεντρικός Άρης είναι στην 14η μοίρα του Υδροχόου, ακριβώς στο μεσοδιάστημα Ερμή –Σελήνης, ακυρώνοντας το –εξασθενημένο έτσι κι αλλιώς –τρίγωνο που έχουν, αλλά θα μείνουμε μέχρι εδώ.

Εν κατακλείδι, πιστεύουμε πως, ναι η μέρα αυτή είναι πολύ φορτισμένη αστρολογικά, σίγουρα σημειοδοτεί πολλά τα οποία θα εμφανίζονται και μετά την μέρα αυτή , όμως δε σημαίνει οπωσδήποτε και το «τέλος του Κόσμου» !!!

Ίσως το τέλος μιας μορφής του κόσμου, ίσως το τέλος μιας –έτσι κι αλλιώς –«ξεχαρβαλωμένης» εποχής.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα