Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

30 Εντυπωσιακές Φωτογραφίες Από Το Διάστημα




Μια λαμπρή βολή διέλευση της Αφροδίτης από τον ήλιο.  Διαστημικό σκάφος Hinode συνέλαβε την εικόνα στις 6 Ιουνίου.
 Διέλευση της Αφροδίτης από τον ήλιο. Το Διαστημικό σκάφος Hinode συνέλαβε την εικόνα στις 6 Ιουνίου.
Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο του ESO συνέλαβε την πιο λεπτομερή υπέρυθρη εικόνα του Νεφελώματος Carina αστρικό φυτώριο αυτό το Φεβρουάριο.  Αυτό το λαμπερό σύννεφο αερίου είναι περίπου 7.500 έτη φωτός από τη Γη και περιλαμβάνει πολλά από τα γνωστά λαμπρότερα αστέρια και βαρύτερο.
ESO 's Το Μεγάλο Τηλεσκόπιο κατέλαβε την πιο λεπτομερή υπέρυθρη εικόνα του Νεφελώματος Carina,ενός αστρικού φυτώριου αυτό το Φεβρουάριο. Αυτό το λαμπερό σύννεφο αερίου είναι περίπου 7.500 χρόνια φωτός από τη Γη και περιλαμβάνει πολλά από τα γνωστά λαμπρότερα και βαρύτερα  αστέρια .
Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία δείχνει το φεγγάρι και ατμόσφαιρα της Γης όπως φαίνεται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία δείχνει το φεγγάρι και την ατμόσφαιρα της Γης όπως φαίνεται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό .
Αυτή η εικόνα δείχνει ένα μέρος μιας τεράστιας σκοτεινό σύννεφο διαστρικής σκόνης που ονομάζεται Νεφέλωμα Pipe.  Το Νεφέλωμα Pipe είναι ένα σκοτεινό νεφέλωμα αποτελείται από νέφη διαστρικής σκόνης τόσο πυκνά που μπορεί να μπλοκάρει το φως από τα αστέρια πέρα.  Το Νεφέλωμα Pipe φαίνεται να σχηματίζονται τα σύννεφα πλούσια αστέρων κοντά στο κέντρο του Γαλαξία μας στον αστερισμό του Οφιούχου (Ο Υδροχόος Serpent).
Αυτή η εικόνα δείχνει ένα μέρος ενός τεράστιου σκοτεινού σύννεφου διαστρικής σκόνης που ονομάζεται Νεφέλωμα Pipe . Το Νεφέλωμα Pipe είναι ένα σκοτεινό νεφέλωμα που αποτελείται από νέφη διαστρικής σκόνης τόσο πυκνά που μπλοκάρουν το φως από τα αστέρια . Στο Νεφέλωμα Pipe φαίνεται να σχηματίζονται τα σύννεφα  αστέρων κοντά στο κέντρο του Γαλαξία μας στον αστερισμό του Οφιούχου (Ο Υδροχόος Serpent).
Ένα μακρύ νήμα ξέσπασε στον ήλιο για 31 Αυγ. του 2012.  Το νήμα της ηλιακής υλικό είχε πλανάται στην ατμόσφαιρα του ήλιου, ή στέμμα, και ξέσπασε σε χώρο, δημιουργώντας μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη ή CME.  Η έξαρση ταξίδεψε με την εκπληκτική ταχύτητα 900 μιλίων ανά δευτερόλεπτο, και συνδέεται με μαγνητικό περιβάλλον της Γης, προκαλώντας aurora να εμφανιστούν το βράδυ της 3 Σεπτεμβρίου.
Ένα μακρύ νήμα ξέσπασε  στον ήλιο στις 31 Αυγούστου, 2012 . Το νήμα του ηλιακού υλικού πλανήθηκε στην ατμόσφαιρα του ήλιου  και στο στέμμα, και ξέσπασε σε χώρο , δημιουργώντας μια στεφανιαία μαζική εκτίναξη ή CME. Η έξαρση ταξίδεψε με την εκπληκτική ταχύτητα 900 μιλίων ανά δευτερόλεπτο, και συνδέεται με το μαγνητικό περιβάλλον της Γης, ​​προκαλώντας  εμφάνιση aurora  το βράδυ της 3 Σεπτεμβρίου.
Η NASA / ESA διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνέλαβε αυτή την πολύχρωμη θέα του κέντρου της σφαιρωτό σμήνος NGC 6362 και κυκλοφόρησε την εικόνα στις 2 Νοεμβρίου.  Τα σφαιρωτά σμήνη είναι μερικές από τις παλαιότερες δομές στο σύμπαν, και τα αστέρια σε NCG 6362 είναι περίπου 10 δισεκατομμυρίων ετών.
 ΤΟ διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνέλαβε αυτή την πολύχρωμη θέα του κέντρου του σφαιρωτού σμήνους NGC 6362  στις 2 Νοεμβρίου. Τα σφαιρωτά σμήνη είναι μερικές από τις παλαιότερες δομές στο σύμπαν, και τα αστέρια σε NCG 6362 είναι περίπου 10 δισ. χρόνια παλιά.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται 650 έτη φωτός από τη Γη, το νεφέλωμα Helix είναι τα κοσμικά απομεινάρια ενός αστέρα που πεθαίνει.  Σε αυτή την συνδυασμένη εικόνα κυκλοφόρησε 3 Οκτωβρίου από το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer της NASA και το Galaxy Evolution Explorer, σκονισμένο εξωτερική λάμψη του άστρου στρώματα από την υπεριώδη ακτινοβολία που αντλείται από αστρικό πυρήνα του.
Βρίσκεται 650 φωτός χρόνια από τη Γη, το νεφέλωμα Helix είναι τα κοσμικά απομεινάρια ενός αστέρα που πεθαίνει. Σε αυτή την συνδυασμένη εικόνα που κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου από της NASA το διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer και το Galaxy Evolution Explorer,βλέπουμε στρώματα  από τη σκονισμένη εξωτερική λάμψη του άστρου , από την υπεριώδη ακτινοβολία που αντλείται από τον αστρικό πυρήνα του.
Η εικόνα απεικονίζει την πλευρά αφώτιστο των δακτυλίων του Κρόνου και λήφθηκε σε πράσινο φως με διαστημικό σκάφος Cassini ευρυγώνια κάμερα της NASA στις 19 του Αυγούστου του 2012.  Η θέα συνελήφθη σε απόσταση περίπου 1,5 εκατομμύρια μίλια από τον Κρόνο.
Η εικόνα απεικονίζει την αφώτιστη πλευρά των δακτυλιδιών του Κρόνου  και λήφθηκε σε πράσινο φως από το διαστημικο σκάφος της NASA  Cassini με ευρυγώνια κάμερα στις 19 Αυγούστου, 2012 . Η θέα συνελήφθη σε απόσταση περίπου 1,5 εκατομμύρια μίλια από τον Κρόνο .
La της ΥΕΔΕ Silla Παρατηρητήριο στη Χιλή συνέλαβε αυτή την εικόνα του ένα λαμπρό φτερό-όπως λαμπερό σύννεφο αερίου.  Ονομάζεται νεφέλωμα Pencil, αυτό σερί του ζωντανό κόκκινο και μπλε είναι μέρος ενός δακτυλίου του συντρίμμια που προκύπτουν από μια έκρηξη σουπερνόβα που συνέβη 11.000 χρόνια πριν.
Το ESO 's Παρατηρητήριο La Silla της Χιλής συνέλαβε αυτή την εικόνα ενός λαμπρού φτερού από λαμπερό σύννεφο αερίου. Ονομάζεται νεφέλωμα Pencil, και το  ζωντανό κόκκινο και μπλε είναι μέρος ενός δακτυλίου που τα συντρίμμια του προέκυψαν από μια έκρηξη σουπερνόβα που συνέβη 11.000 χρόνια πριν.
Στις 27 Αυγούστου η NASA κυκλοφόρησε μια υψηλής ανάλυσης πλάνο των σκοτεινών αμμόλοφους και πολυεπίπεδη βράχο στη βάση του βουνού Άρη »Sharp, τον τελικό προορισμό του περιέργεια.  Η εικόνα, η οποία ελήφθη στις 23 Αυγούστου, μοιάζει νότια-νοτιοδυτικά από την περιοχή προσγείωσης του ρόβερ.  Η κορυφογραμμή πάνω από το μακρινό βουνό είναι περίπου 10 μίλια από το rover.
Στις 27 Αυγούστου η NASA κυκλοφόρησε ένα υψηλής ανάλυσης πλάνο των σκοτεινών αμμόλοφων και του πολυεπίπεδου βράχου στη βάση του Όρους Sharp,στον Άρη. Ο τελικός   προορισμός του Curiocity. Η εικόνα, η οποία ελήφθη στις 23 Αυγούστου, μοιάζει νότια-νοτιοδυτικά από την περιοχή προσγείωσης του ρόβερ. Η κορυφογραμμή πάνω από το μακρινό βουνό είναι περίπου 10 μίλια από το rover.
Η άποψη του Helmut Νεφέλωμα του Thor, που είναι επίσης γνωστό ως NGC 2359, συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου.  Το κράνος σχήμα νεφέλωμα είναι περίπου 15.000 έτη φωτός μακριά από τη Γη.
Η άποψη του Νεφέλωματος Helmut  του Thor, που είναι επίσης γνωστό ως NGC 2359, συνελήφθη στις 5 Οκτωβρίου. Το νεφέλωμα σε σχήμα κράνους   είναι περίπου 15.000 φωτός χρόνια μακριά από τη Γη.
Η περιέργεια rover της NASA, η πτώση χρησιμοποίησε το χέρι του Άρη Lens Imager (Μααλι) για να συλλάβει δεκάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης που συνδυάζονται σε αυτο-πορτρέτο εικόνες του rover.
 Αυτή η πτώση του Curiocity χρησιμοποίησε το χέρι του Άρη Lens Imager (Μααλι) για να συλλάβει δεκάδες εικόνες υψηλής ανάλυσης που συνδυάζονται σε αυτο-πορτρέτο εικόνες του rover.
Η σύνθετη αυτή χρησιμοποιεί μια σειρά από εικόνες της επιφάνειας της Γης που λαμβάνονται από τα όργανα επιβιβαστεί στο Suomi NPP δορυφόρου στις 4 Ιανουαρίου, δημιουργώντας μια εικόνα παρόμοια με το περίφημο "Blue Marble".
Η σύνθεsη αυτή χρησιμοποιεί μια σειρά από εικόνες της επιφάνειας της Γης που λαμβάνονται από τα όργανα πάνω στο δορυφόρο  Suomi NPP  στις 4 Ιανουαρίου, δημιουργώντας μια εικόνα παρόμοια με το περίφημο " Blue Marble ".
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού συνέλαβε αυτή την εξαιρετική νυχτερινή εικόνα από το διάστημα, ενώ πάνω από τη Μόσχα στις 28 Μαρτίου.  Η εικόνα συλλαμβάνει το θολό πράσινο του Aurora Borealis και το λαμπρό φως της ξημέρωμα στον ορίζοντα της Γης.
Το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού συνέλαβε αυτή την εξαιρετική νυχτερινή εικόνα από το διάστημα ,  πάνω από τη Μόσχα στις 28 Μαρτίου. Η εικόνα συλλαμβάνει το θολό πράσινο του Aurora Borealis και το λαμπρό φως της ξημέρωμα στον ορίζοντα της Γης.
Αυτή η κοσμική ανεβάσει στα ύψη είναι στην πραγματικότητα ένα θερμοσίφωνας του θερμού αερίου από ένα νεογέννητο άστρο που πιτσιλιές κατά αναπήδησης και από έναν πυρήνα που αποτελείται σύννεφο του μοριακού υδρογόνου.  Γνωστό ως Herbig-Haro 110 και εντόπισε στο Orion αστερισμό, ο θερμοσίφωνας βρίσκεται περίπου 1.300 έτη φωτός από τη Γη.  Διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνέλαβε την εικόνα και τη NASA να κυκλοφορήσει 3 Ιουλίου.
Αυτή η κοσμική  ρουκέτα  είναι στην πραγματικότητα ένα θερμοσίφωνας  θερμού αερίου από ένα νεογέννητο άστρο από το οποίο αναπηδούν πιτσιλιές και από έναν πυρήνα που αποτελείται  από σύννεφο μοριακού υδρογόνου. Γνωστό ως Herbig-Haro 110 εντοπίστηκε στον αστερισμό Orion , ο θερμοσίφωνας βρίσκεται περίπου 1.300 φωτός χρόνια από τη Γη.Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνέλαβε την εικόνα και η NASA την κυκλοφόρησε στις 3 Ιουλίου.
Αυτή η σύνθετη εικόνα του M101 (επίσης γνωστή ως το Galaxy Pinwheel) συνδυάζει δεδομένα από τέσσερα διαστημικά τηλεσκόπια της NASA.  Ακτίνες Χ από το Chandra (μωβ) αποκαλύπτουν τα πιο καυτά και πιο ενεργητικός περιοχές λόγω εξερράγη αστέρια, υπέρθερμο αέριο, και το υλικό που προς μαύρες τρύπες.  Υπέρυθρες δεδομένα από το Spitzer (κόκκινο) δείχνει σκονισμένα σοκάκια του γαλαξία, όπου τα αστέρια που σχηματίζουν, ενώ Hubble δεδομένων (κίτρινο) ανιχνεύει το φως από τα αστέρια.  Υπεριώδης εκπομπή που ανιχνεύεται από το GALEX (μπλε) δείχνει τις εκπομπές από νεαρά αστέρια.
Αυτή η σύνθετη εικόνα του M101 (επίσης γνωστή ως το Galaxy Pinwheel) συνδυάζει δεδομένα από τέσσερα τηλεσκόπια βάσης της nasa. Oi Ακτίνες Χ από το Chandra (μωβ) αποκαλύπτουν τις πιο καυτές και πιο ενεργητικές περιοχές λόγω εκρήξεων αστεριών, υπέρθερμου αέριου, και υλικού από μαύρες τρύπες. Υπέρυθρα δεδομένα από το Spitzer (κόκκινο) δείχνει σκονισμένα σοκάκια του γαλαξία,και τα αστέρια που σχηματίζουν, ενώ τα δεδομένα από το  Hubble (κίτρινο) ανιχνεύουν το φως από τα αστέρια.Η Υπεριώδης εκπομπή που ανιχνεύεται από το GALEX (μπλε) δείχνει τις εκπομπές από νεαρά αστέρια.
Αυτή η φωτογραφία του θανάτου κόκκινο αστέρι γίγαντας απεικονίζεται μια απροσδόκητη σπειροειδή δομή γύρω από το κέντρο της.  Οι αστρονόμοι υποθέσουμε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ό, τι Ήλιο της Γης μοιάζει στο τέλος της ζωής του.  Αυτές οι σπείρες είχαν δει ποτέ πριν από τους αστρονόμους και πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ένα κρυφό αστέρι σύντροφο σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο γίγαντα.
Αυτή η φωτογραφία του θανάτου ενός κόκκινου  γίγαντα απεικονίζει μια απροσδόκητη σπειροειδή δομή γύρω από το κέντρο της. Οι αστρονόμοι υποθέτουν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το ίδιο με το τέλος του δικού μας Ήλιου. Αυτές οι σπείρες δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ πριν από τους αστρονόμους και πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ένα κρυφό αστέρι σύντροφο σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο γίγαντα.
Το παράξενο γαλαξία Centaurus A απεικονίζεται σε μια εικόνα κυκλοφορήσει στις 16 Μαΐου από το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο.  Centaurus Α είναι ένα τεράστιο ελλειπτικό γαλαξία με μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του.  Είναι περίπου 12 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά στο νότιο αστερισμό του Κενταύρου.
 Οπαράξενος γαλαξίας Centaurus A απεικονίζεται σε μια εικόνα που κυκλοφόρησε στις 16 Μαΐου από το Ευρωπαϊκό Νότιο Παρατηρητήριο. Ο Centaurus Α είναι ένα τεράστιος ελλειπτικός γαλαξίας με μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του. Είναι περίπου 12 εκατομμύρια φωτός χρόνια μακριά στο νότιο αστερισμό του Κενταύρου.
Η εκπληκτική θέα της Γης αποκαλύπτει τον πλανήτη τη νύχτα σε πρωτοφανή λεπτομέρεια, κερδίζοντας το παρατσούκλι, "Μαύρο μάρμαρο." Κυκλοφόρησε από τη NASA 5 του Δεκέμβρη, είχε συναρμολογηθεί από πολλές φωτογραφίες που ελήφθησαν από το δορυφόρο Suomi NPP κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Οκτωβρίου 2012.  Τα νέα δεδομένα που είχε χαρτογραφηθεί πάνω από υπάρχουσες εικόνες Μπλε Μάρμαρο της Γης για να παρέχουν μια ρεαλιστική άποψη του πλανήτη.
Η εκπληκτική θέα της Γης αποκαλύπτει τον πλανήτη τη νύχτα σε πρωτοφανή λεπτομέρεια, κερδίζοντας το παρατσούκλι, "Μαύρο μάρμαρο." Κυκλοφόρησε από τη NASA  στις 5 Δεκεμβρίου , που συναρμολογήθηκε από πολλαπλές φωτογραφίες που ελήφθησαν από το δορυφόρο Suomi NPP κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Οκτωβρίου 2012 . 
Η εικόνα ενός κυκλώνα πάνω από τον Κρόνο από το Cassini της NASA της αποστολής λήφθηκε στις 27 Νοεμβρίου με στενής γωνίας κάμερα του Cassini.  Η κάμερα έδειχνε προς τον Κρόνο από περίπου 224.618 μίλια μακριά.
Η εικόνα ενός κυκλώνα πάνω από τον Κρόνο από την αποστολή της NASA 's Cassini  λήφθηκε στις 27 Νοεμβρίου από τη  στενής γωνία της κάμερας   . Η κάμερα έδειχνε προς τον Κρόνο από περίπου 224.618 μίλια μακριά.
Μια εντυπωσιακή νέα εικόνα του σχηματισμού των άστρων Νεφέλωμα Carina συνελήφθη από το τηλεσκόπιο VLT Έρευνα στο παρατηρητήριο Paranal του ESO στις 5 Ιουνίου.
Μια εντυπωσιακή νέα εικόνα του σχηματισμού των άστρων στο Νεφέλωμα Carina συνελήφθη από το τηλεσκόπιο VLT Survey στο ESO 's Παρατηρητήριο Paranal στις 5 Ιουνίου.
Περιγράφεται ως μια "σκονισμένη κουρτίνα" ή "φάντασμα", μυστηριώδης αντανάκλαση νεφέλωμα VdB 152 είναι πολύ αχνό.  Επίσης κάλεσε CED 201, είναι σχεδόν 1.400 έτη φωτός μακριά.
Περιγράφεται ως μια "σκονισμένη κουρτίνα" ή "φάντασμα", το μυστηριώδης αντανάκλασης νεφέλωμα VdB 152 είναι πολύ αχνό. Επίσης το ονομαζόμενο και CED 201, είναι σχεδόν 1.400 φωτός χρόνια μακριά.
Το Hubble της NASA συνέλαβε αυτό το τηλεσκόπιο εικόνα του Ήτα Τρόπιδος, ένα δυαδικό σύστημα αστέρων.  Το 1843, Τρόπιδος ήταν το δεύτερο φωτεινότερο αστέρι στο νυχτερινό ουρανό, αλλά από τον 20ο αιώνα, ήταν αόρατη στο γυμνό μάτι.  Ήτα Τρόπιδος συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο κοντινό στη Γη αστέρια που είναι πιθανό να εκραγεί σε σουπερνόβα στο σχετικά άμεσο μέλλον (αν και σε αστρονομικά χρονικά πλαίσια, το «εγγύς μέλλον» θα μπορούσε να είναι ακόμα ένα εκατομμύριο χρόνια μακριά).
 Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble συνέλαβε αυτή την εικόνα του Ήτα Τρόπιδος , ένα δυαδικό σύστημα αστέρων. Το 1843, ο Τρόπιδος ήταν το δεύτερο φωτεινότερο αστέρι στο νυχτερινό ουρανό, αλλά από τον 20ο αιώνα, ήταν αόρατο στο γυμνό μάτι. Ο Τρόπιδος συμβαίνει να είναι ένα από τα πιο κοντινά στη Γη αστέρια που είναι πιθανό να εκραγεί σε σουπερνόβα στο σχετικά άμεσο μέλλον (αν και σε αστρονομικά χρονικά πλαίσια, το «εγγύς μέλλον» θα μπορούσε να είναι ακόμα ένα εκατομμύριο χρόνια μακριά).
Wide-field Infrared της NASA Survey Explorer (WISE) αποστολή ανακάλυψε πρόσφατα πρωτόγνωρη χιλιάδες υπερμεγέθεις Μαύρες και οι γαλαξίες - που ονομάζεται χοτ-ντογκ.  Αυτά σκόνη κρυμμένη γαλαξίες είναι δύο φορές τόσο ζεστό όσο παρόμοια αντικείμενα, και ένα από τα πιο γνωστά φωτεινή, φωτεινούς γαλαξίες.  Μερικοί εκπέμπουν 1.000 φορές περισσότερη ενέργεια από ό, τι το Γαλαξία μας.  Στις 29 Αυγούστου, η NASA κυκλοφόρησε εικόνες από το τηλεσκόπιο, σημειώνοντας τις νέες χοτ-ντογκ με σύμβολα ματζέντα.
NASA 's Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE)  πρόσφατα ανακάλυψε χιλιάδες πρωτόγνωρες υπερμεγέθεις Μαύρες  τρύπες και  γαλαξίες - που ονομάσθηκαν χοτ-ντογκ. Αυτά οι κρυμμένοι από τη σκόνη γαλαξίες είναι δύο φορές πιο ζεστοί από παρόμοια αντικείμενα, και ένα από τους πιο γνωστους  φωτεινούς γαλαξίες. Μερικοί εκπέμπουν 1.000 φορές περισσότερη ενέργεια από ό, τι ο Γαλαξία μας . Στις 29 Αυγούστου, η NASA κυκλοφόρησε εικόνες από το τηλεσκόπιο.
Στις 2 Ιουλίου, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δημοσιεύτηκε αυτό το πορτρέτο του θανάτου αστέρι Camelopardalis (U κάμερα για συντομία), καθώς κυκλοφόρησε ένα σφαιρικό κέλυφος του φυσικού αερίου.  U κάμερα γίνεται ολοένα και πιο ασταθής, και κάθε μερικές χιλιάδες χρόνια ασφάλειες πυρήνα του κόκκινου γίγαντα και να αποβάλλει αστρικό υλικό σε αυτές τις εκρήξεις.  Παρά το γεγονός ότι το άστρο είναι αρκετά μικρή για να χωρέσει σε ένα pixel της φωτογραφίας, τη φωτεινότητα του τον κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ό, τι είναι.
Στις 2 Ιουλίου, το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δημοσίευσε αυτό το πορτρέτο του θανάτου του αστεριού Camelopardalis (U Cam για συντομία), καθώς κυκλοφόρησε ένα σφαιρικό κέλυφος του φυσικού αερίου.Η U cam γίνεται ολοένα και πιο ασταθής, και κάθε μερικές χιλιάδες χρόνια o πυρήνας του κόκκινου γίγαντα εκρήγνυται και αποβάλλει αστρικό υλικό σε αυτές τις εκρήξεις. Παρά το γεγονός ότι το άστρο είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει σε ένα pixel της φωτογραφίας, η φωτεινότητα του το κάνει να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ό, τι είναι.
Eclipse-κυνηγοί συνέρρεαν στο Queensland, τροπικά βορειοανατολικά της Αυστραλίας στις 14 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσουν πρώτοι συνολική ηλιακή έκλειψη της περιοχής σε 1.300 χρόνια.
 ΟΙΚυνηγοί εκλειψεων  συνέρρεαν στο Queensland,  βορειοανατολικά της Αυστραλίας στις 14 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσουν πρώτοι την πρώτη συνολική ηλιακή έκλειψη της περιοχής σε 1.300 χρόνια .
Mammoth Νεφέλωμα Tarantula είναι ένα διαστρικό νέφος που αποτελείται από ήλιο, το υδρογόνο, η σκόνη και τα αέρια.  Σύμφωνα με τη NASA, είναι "μία από τις μεγαλύτερες περιοχές σχηματισμού άστρων που βρίσκονται κοντά στο Γαλαξία μας." Πήρε το όνομα επειδή νήματα του θεωρήθηκαν για να μοιάζουν με ψιλόλιγνος πόδια αράχνης.  NASA κυκλοφόρησε την εικόνα, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
    Το Νεφέλωμα Mammoth  Tarantula είναι ένα διαστρικό νέφος που αποτελείται από ήλιο,  υδρογόνο,  σκόνη και  αέρια. Σύμφωνα με τη NASA , είναι "μία από τις μεγαλύτερες περιοχές σχηματισμού άστρων που βρίσκονται κοντά στο Γαλαξία μας . "Πήρε το όνομα επειδή νήματα του θεωρήθηκαν ότι μοιάζουν με ψιλόλιγνα πόδια αράχνης.Η  NASA κυκλοφόρησε την εικόνα, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα "σούπερ-Δία" (φαίνεται στην επάνω αριστερό μέρος της εικόνας) γύρω από το φωτεινό αστέρι Kappa Ανδρομέδας.  Ειδικός Kappa Ανδρομέδας β, το νέο αντικείμενο έχει μάζα περίπου 12,8 φορές μεγαλύτερη από του Δία.  Αυτό την τοποθετεί στη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τις πιο μαζικές πλανητών από τα χαμηλότερα-καφέ νάνων μάζας.
Οι Αστρονόμοι ανακάλυψαν ένα "σούπερ-Δία" (φαίνεται στΟ επάνω αριστερό μέρος της εικόνας) γύρω από το φωτεινό αστέρι Kappa Ανδρομέδας .Ο Kappa Ανδρομέδας β, το νέο αντικείμενο έχει μάζα περίπου 12,8 φορές μεγαλύτερη από του Δία. Αυτό τον τοποθετεί στη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει τους πιο μαζικούς πλανήτες από τους χαμηλότερης μάζας καφέ νάνους.
On Jul 20, NASA released the highest-resolution images ever taken of the sun’s corona. The corona is the plasma atmosphere around the sun, usually only visible during solar eclipses. The High Resolution Coronal Imager, or Hi-C, captured this detailed shot.
Στις 20 Ιουλίου, η NASA κυκλοφόρησε τις υψηλότερης ευκρίνειας εικόνες που λαμβάνονται  ποτέ από το στέμμα του ήλιου. Το στέμμα είναι η ατμόσφαιρα πλάσματος γύρω από τον ήλιο, συνήθως ορατή μόνο κατά τη διάρκεια ηλιακών εκλείψεων. Η υψηλής ανάλυσης Στεφανιαία Imager, ή Hi-C, συνέλαβε αυτό το λεπτομερές πλάνο.
This incredible image of the central parts of the Milky Way was created by combining thousands of individual images from ESO’s VISTA survey telescope into a single monumental mosaic. The image depicts a much larger number of individual stars in the central parts of the Milky Way than was previously able to be seen because VISTA’s camera is sensitive to infrared light and can see through much of the dust that blocks the view for optical telescopes.
Αυτή η απίστευτη εικόνα από τα κεντρικά μέρη του Γαλαξία μας δημιουργήθηκε με το συνδυασμό χιλιάδων  μεμονωμένων εικόνων από  ένα ESO 's  VISTA  ερευνητικό τηλεσκόπιο σε ένα ενιαίο μνημειακό μωσαϊκό. Η εικόνα απεικονίζει ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό των επιμέρους αστεριών στα κεντρικά μέρη του Γαλαξία μας από ό, τι ήταν προηγουμένως σε θέση να δει γιατί η VISTA φωτογραφική μηχανή είναι ευαίσθητη στο υπέρυθρο φως και μπορεί να δει μέσα από ένα μεγάλο μέρος της σκόνης που εμποδίζει την θέα για τα οπτικά τηλεσκόπια.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα