Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

2012 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?



2012 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
             του Μιλτιάδη Ελευθεριάδη

Φαίνεται ότι ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ στον πρώτο αιώνα του Μιλλένιουμ θα είναι μια πραγματικότητα.

Αυτό σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας Νέας Εποχής στον πλανήτη γη.

Μια καινούργια Χρυσή Εποχή θα ανατείλει (Σάτια Γιούγκα) όπου θα βασιλεύει η Ειρήνη, η Ορθότητα (Ντάρμα) και η Δικαιοσύνη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Νομίζω πως όλο και περισσότερο γίνονται φανερά τα αδιέξοδα που προκαλούνται από τον υλιστικό τρόπο ζωής. Ο πλανήτης γη έχει μετατραπεί σ’ ένα εργοτάξιο πόνου. Όλο και περισσότερο πόνο προκαλούν οι άνθρωποι στον εαυτό τους και στους άλλους και αυτό φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Η ανθρωπότητα είναι ο μεγάλος ασθενής που μάλλον ζει τις τελευταίες του μέρες.

Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία της ανθρωπότητας (κυρίως των ανεπτυγμένων κρατών) φαίνεται να μη μπορεί να ξυπνήσει από το λήθαργο. Πιστεύουν ότι με κάποια εξωτερικά μέτρα μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Ίσως τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν πως όλο αυτό που βλέπουν στον κόσμο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αντανάκλαση του εσωτερικού τους κόσμου. Πως μια σοβαρή αλλαγή μπορεί να συμβεί μόνο όταν αλλάξουν εσωτερικά. Ότι η ορθότητα των εξωτερικών δράσεων εξαρτάται από την ορθή εσωτερική κατάσταση. Οι περισσότεροι ούτε που θέλουν όμως να ακούσουν γι’ αυτήν την εσωτερική αλλαγή και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Γι’ αυτό και η αύξηση των προβλημάτων και του πόνου είναι αναπόφευκτα, με κατάληξη τη μεγάλη καταστροφή που πλησιάζει.

Την ίδια στιγμή μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων στρέφεται προς την πνευματικότητα και μάλλον είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τον πυρήνα για τη νέα Χρυσή Εποχή, η οποία θα ξεκινήσει μετά το ξαφνικό και βίαιο τέλος του πολιτισμού μας.

Σίγουρα αυτό που συμβαίνει είναι ένα μεγάλο κοσμικό φαινόμενο και ως άνθρωποι φαίνεται να μην έχουμε τη δυνατότητα να το αλλάξουμε.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν και τίθενται χωριστά για τον καθένα:

- Σ’ αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες τι προσδοκώ από τον εαυτό μου;
- Πως σκοπεύω να χρησιμοποιήσω την ενέργεια και το χρόνο που μου αντιστοιχούν ακόμη;
- Είμαι διατεθειμένος να εγκαταλείψω τις παλιές συνήθειες και ιδέες για τον εαυτό μου και τη ζωή και να συμπορευτώ μ’ αυτό που οι περιστάσεις απαιτούν;

Κατά την άποψη μου δεν έχουμε πολύ χρόνο για να παραμένουμε απλοί θεατές. τα γεγονότα θα μας προλάβουν. Ας μην αφήνουμε άλλο χρόνο να χάνεται σε μάταιες ελπίδες και φαντασίες.

Ίσως τα παρακάτω μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε βαθύτερα τους παράδοξους καιρούς που ζούμε.

Κάτι που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι τα επόμενα χρόνια διάφορα γεγονότα πιθανόν να δείξουν ότι η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί και τα πράγματα να διορθωθούν. Αυτό όμως θα είναι σαν τη βελτίωση που δείχνει ο ετοιμοθάνατος λίγες ώρες ή μέρες πριν πεθάνει. Το τέλος αυτού του κόσμου είναι αναπόφευκτο.

Για να γεννηθεί το καινούργιο, το παλιό πρέπει να πεθάνει. Αυτός είναι ο νόμος της ζωής. Αν θέλουμε να γεννηθούμε σε κάτι ανώτερο, το κατώτερο πρέπει να πεθάνει. Αυτό συμβαίνει και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι δύσκολα εγκαταλείπουν το γνωστό εξαιτίας του φόβου, της προσκόλλησης, της συνήθειας και της έλλειψης διάκρισης. Ο σύγχρονος άνθρωπος αρνείται να δεχτεί ότι κάποτε θα πρέπει να αφήσει το σάρκινο όχημά του, αν και το γνωρίζει. Έτσι ζει ανόητα σαν να μην πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό.

Το ίδιο κάνει και σε συλλογικό επίπεδο. Αρνείται να δεχτεί ότι αυτός ο κόσμος φτάνει στο τέλος του. Και μάλιστα επειδή τα κοσμικά φαινόμενα χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να ολοκληρωθούν σκέφτεται ανόητα: «ε, τώρα θα συμβεί; ίσως μετά από χιλιάδες χρόνια.. μέχρι τότε εγώ θα ζήσω τη ζωούλα μου». Αλλά να που κάποτε φτάνει η ώρα μηδέν και πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι είτε με τον προσωπικό μας θάνατο είτε με το θάνατο όλου του κόσμου. Τέτοιες είναι οι στιγμές που ζούμε.
------- ------- -------

Θα ξεκινήσω με μια μικρή αναφορά για το παρελθόν της ανθρωπότητας στον πλανήτη γη και με μια μικρή εισήγηση για το πώς λειτουργεί το φαινόμενο της ζωής και του θανάτου σε όλη τη Δημιουργία. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα αυτά που πρόκειται να συμβούν.

Υπάρχουν αρκετές προφητείες που μιλούν για το τέλος αυτής της εποχής, το οποίο θα συνοδευτεί από μεγάλες φυσικές καταστροφές, τον αφανισμό του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της γης και το ξεκίνημα μιας νέας Χρυσής Εποχής για την ανθρωπότητα. Επίσης είναι γνωστό από ιερά κείμενα και από μύθους διαφόρων πολιτισμών ότι μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, άλλη μια μεγάλη καταστροφή έλαβε χώρα η οποία σήμανε το τέλος της προηγούμενης ανθρώπινης φυλής (Άτλαντες) και την απαρχή της σημερινής Άριας φυλής. Το αν θα συμβεί πάλι και το πότε είναι δύο ερωτήματα που για να απαντηθούν χρειάζεται όσο το δυνατόν πληρέστερη προσέγγιση.


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Θα μας βοηθήσει σ’ αυτό η γνώση ενός από τους βασικούς μηχανικούς νόμους που διέπουν την εκδηλωμένη δημιουργία. Αυτός είναι ο νόμος της ανοδικής και καθοδικής εξέλιξης που επηρεάζει όλα τα δημιουργήματα, μικρά και μεγάλα. Με βάση αυτό το νόμο, όλα όσα θα γεννηθούν στο σύμπαν θα περάσουν από μια φάση ανοδικής εξέλιξης και αφού φτάσουν σε ακμή θα παρακμάσουν και τελικά θα αφανιστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανάλογα με την φύση του δημιουργήματος.

Μπορούμε έτσι, χωρίς να έχουμε άλλες ιδιαίτερες γνώσεις, να ερμηνεύσουμε και να προβλέψουμε πολλά γεγονότα που συμβαίνουν στο σύμπαν, στη γη, στους πολιτισμούς και στη ζωή μας. Για παράδειγμα, το ανθρώπινο σώμα γεννιέται, περνάει από μια φάση ανάπτυξης και ακμής και σιγά-σιγά εκφυλίζεται, γερνάει και τελικά φτάνει στο φυσικό θάνατο. Το ίδιο συμβαίνει στα φυτά και τα ζώα από τα άγρια θηλαστικά μέχρι τους μονοκύτταρους οργανισμούς. Αυτά είναι εύκολο να τα αντιληφθούμε γιατί στη διάρκεια της ζωής μας έχουμε εμπειρία αυτών των γεγονότων.

Από την ίδια διαδικασία περνούν και όλοι οι πολιτισμοί, οι φυλές, οι πλανήτες και τα ηλιακά συστήματα, μόνο που ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες είναι τόσο μακρύς -και η ζωή μας τόση μικρή- ώστε δεν μπορούμε να έχουμε άμεση εμπειρία αυτών.

Για τους πολιτισμούς πληροφορούμαστε από την ιστορία. Γνωρίζουμε για παράδειγμα, ότι στη Μεσοποταμία γεννήθηκε ο μεγάλος πολιτισμός των Ασσυρίων και των Χετταίων, ο οποίος άκμασε και στη συνέχεια παράκμασε και αφανίστηκε. Το ίδιο συνέβη με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό της εποχής των Φαραώ, με τους Αρχαίους Έλληνες, τον πολιτισμό των Τολτέκων, των Ίνκας και των Μάγιας στη Λατινική Αμερική κ.λπ. Μπορούμε έτσι με βεβαιότητα να προβλέψουμε ότι η Αμερική (ΗΠΑ) που είναι στο προσκήνιο αυτή την εποχή, θα παρακμάσει και θα χάσει τη δύναμη της και κάπου αλλού θα γεννηθεί μια καινούργια αυτοκρατορία.
Μόνο που αυτό ίσως να μην προλάβει να συμβεί γιατί ένας μεγαλύτερος κύκλος της δημιουργίας φτάνει στο τέλος του και ένας καινούργιος ξεκινάει. Μιλάμε για το τέλος της δικής μας φυλής (Πέμπτη ή Άρια φυλή) και την αρχή της νέας. Αυτό που συμβαίνει στους διάφορους πολιτισμούς της ίδιας φυλής, τελικά θα συμβεί και στην ίδια τη φυλή. Σε κάθε πλανήτη κατοικούν επτά φυλές και αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο τους, ο ίδιος ο πλανήτης περνά σε παρακμή και γίνεται ένας νεκρός πλανήτης που κάποια στιγμή αφανίζεται. Η σελήνη για παράδειγμα κατοικήθηκε πριν από τη γη και σήμερα έχει μετατραπεί σε ένα νεκρό πλανήτη χωρίς ζωή στην επιφάνεια του. Ένας πλανήτης πεθαίνει όταν τελειώνει η φωτιά που υπάρχει στο εσωτερικό του. Η σελήνη που είναι ένας πλανήτης χωρίς ζωή είναι κούφια στο εσωτερικό της (δεν έχει πύρινη μάζα).

Στη γη έζησαν μέχρι τώρα τέσσερις 4 φυλές οι οποίες ήταν κατά σειρά: η πρώτη ρίζα φυλή, η υπερβόρεια φυλή, η φυλή των Λεμουρίων και η φυλή των Ατλάντων Τώρα στη γη κατοικεί η Πέμπτη ή Άρια φυλή και μένει να κατοικήσουν ακόμη δύο.


Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ

Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες σχετικά με τον αφανισμό των προηγούμενων φυλών. Θα αναφέρω κάποια στοιχεία μόνο για τους Άτλαντες, που είναι και η πλησιέστερη σε εμάς φυλή. Για την καταστροφή των Ατλάντων υπάρχουν αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη (κατακλυσμός του Νώε), στην Ελληνική μυθολογία (κατακλυσμός του Δευκαλίωνα), ενώ υπάρχει και σχετική αναφορά στον Πλάτωνα. Οι Ασσύριοι επίσης αναφέρονται σε μια καταστροφή κάτω από την επίδραση του μαγνητικού πεδίου ενός πλανήτη (του Νουμπίρου) που πλησίασε πολύ κοντά στη γη. Αναφορές επίσης υπάρχουν και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς όπως για παράδειγμα στους μύθους της Χαβάης, της Κίνας, των Τολτέκων στο Μεξικό κ.λπ.


Μυθολογία της Χαβάη:

Πολύ χρόνο μετά το θάνατο του Κουνιουχόννα, του πρώτου ανθρώπου, ο κόσμος έγινε διεφθαρμένος και ένας τρομερός τόπος να ζεις. Είχε απομείνει ένα καλός άνθρωπος. Το όνομα του ήταν Νου-ου (Nu-u). Αυτός κατασκεύασε ένα μεγάλο κανό με ένα σπίτι επάνω σε αυτό και το γέμισε με ζώα. Τα νερά σκέπασαν τη γη και σκότωσαν όλους τους ανθρώπους. Σώθηκαν μόνο ο Νου-ου και η οικογένεια του.

Κινέζικη Μυθολογία:

Αρχαίες κινέζικες γραφές αναφέρουν πως συνέβη μια βίαιη καταστροφή πάνω στη γη. Ότι όλη η γη πλημμύρισε και σκεπάστηκε από νερά, ακόμη και τα ψηλά βουνά. Εξ αιτίας αυτού, η γη έμεινε ακατοίκητη για πολλά χρόνια. Από τη μεγάλη πλημμύρα σώθηκαν μόνο ο Φουχι (Fuhi), τον οποίο οι Κινέζοι θεωρούν πατέρα του πολιτισμού τους, η γυναίκα του και τα έξι παιδιά του.

Μυθολογία των Τολτέκων:

Ο πρώτος κόσμος διήρκησε 1716 χρόνια και καταστράφηκε από μια μεγάλη πλημμύρα που κάλυψε ακόμη και τα ψηλότερα βουνά. Η ιστορία τους λέει ότι λίγοι σώθηκαν από αυτή την καταστροφή μέσα σε ένα toplipetlocali δηλαδή μια κλειστή κασέλα (προφανώς εννοεί κάτι ανάλογο με την κιβωτό).

Και οι τρείς αυτές ιστορίες, μαζί με αυτές του Δευκαλίωνα και του Νώε, μιλούν με πολύ παρόμοιο τρόπο για το τέλος του κόσμου σε μια προγενέστερη εποχή. Σε όλες τις μυθολογίες αναφέρεται ότι η σωτηρία αυτών των ανθρώπων έγινε με την κατασκευή μιας κιβωτού, προφανώς συμβολικά, διότι γνωρίζουμε ότι δεν σώθηκαν μόνο ο Νώε ή ο Δευκαλίων κ.λπ. και οι γυναίκες τους, αλλά πολύ περισσότεροι άνθρωποι. Αυτοί στη συνέχεια δημιούργησαν τη δική μας φυλή που και αυτή με τη σειρά της, όπως δείχνουν τα γεγονότα, είναι πολύ κοντά στο τέλος της.

Oι Άτλαντες είχαν υψηλότερο τεχνολογικό πολιτισμό από εμάς, είχαν διαστημόπλοια και μπορούσαν να ταξιδέψουν σε άλλους πλανήτες, ενώ έκαναν και πειράματα με το DNA. Καταστράφηκαν όμως επειδή εκφυλίστηκαν πνευματικά και έκαναν κακή χρήση της γνώσης που είχαν. Η βύθιση της Ηπείρου Ατλαντίδας (η οποία βρισκόταν στον Ατλαντικό ωκεανό) έγινε μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Τεράστια παλιρροιακά κύματα σκέπασαν τις παράλιες περιοχές και μεγάλοι σεισμοί ολοκλήρωσαν τη βύθιση της.


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Ας δούμε τώρα κάποιες αναφορές για το τέλος της δική μας φυλής (Άρια ή Πέμπτη φυλή) και την εποχή μας που ονομάζεται σιδερένια - και κατά την ινδική ορολογία Κάλι Γιούγκα- την εποχή δηλαδή του εκφυλισμού και της παρακμής.

Παραθέτω πρώτα ένα απόσπασμα από την Ελληνική μυθολογία :

Ας μην έσωνα ποτέ μου με τους πέμπτους να’ μαι εγώ, μα ή πριν να 'χα πεθάνει ή έπειτα να γεννηθώ. Γιατί τώρα γένος είναι σιδερένιο και ποτέ μέρα -νύχτα δεν θα πάψουν κάματος και βάσανα να τους φθείρουν, και θα δώσουν έγνοιες οι θεοί βαριές. Όμως και γι' αυτούς θα σμίξουν τα καλά με τα κακά. Και θα ξολοθρέψει ο Δίας κι αυτή τη θνητή γενιά, όταν, μόλις θα γεννιούνται, θα 'ναι πια ασπρομάλληδες. Ούτε με παιδιά πατέρας όμοιος, ούτε και παιδιά, ούτε φίλος με το φίλο, σύντροφος με σύντροφο, ούτε κι αδελφός θε να’ ναι φίλος, όπως ήταν πριν. Σαν αρχίσουν να γερνάνε, τους γονιούς δεν θα τιμούν, θα τους βρίζουνε κι ακόμα σκληρά λόγια θα τους λεν, άθλιοι, κι ούτε θεία δίκη θα λογιάζουν, ούτε και στους γονιούς, που θα γερνάνε, θε να δίνουν διατροφή, του πιστού και του δικαίου και καλού καμιά τιμή, μάλλον του κακού το δράστη θα τιμούν και το θρασύ, και το δίκιο με τα χέρια, κι η ντροπή θα 'χει χαθεί, κι ο κακός συχνά θα βλάφτει τον ανώτερο άνθρωπο λέγοντας άδικα λόγια, κι όρκο θε να ορκίζεται…

Καταπληκτική ακρίβεια της κατάστασης για την σημερινή εποχή, ειπωμένη πριν χιλιάδες χρόνια !

Στη Καινή Διαθήκη η καταστροφή που θα έρθει, αναφέρεται σαν η συντέλεια του κόσμου. Είναι σαφές όμως ότι αφορά τη δική μας φυλή και όχι την καταστροφή όλης της γης ή όλου του σύμπαντος. Απόσπασμα:

Ενώ καθόταν ο Ιησούς στο όρος των Ελαιών απέναντι από το ναό, τον ρώτησαν ιδιαιτέρως ο Πέτρος, ο Ιάκωβος, ο Ιωάννης κι ο Ανδρέας: «Πες μας, πότε θα γίνουν αυτά και ποιο είναι το σημάδι που θα αναγγείλει τη συντέλεια όλων αυτών;»...

«Όταν ακούσετε πως γίνονται πόλεμοι ή προετοιμάζονται πόλεμοι, μην ταράζεστε, πρέπει να γίνουν αυτά, δε θα είναι όμως ακόμη το τέλος. Θα ξεσηκωθεί το ένα έθνος εναντίον του άλλου, και το ένα βασίλειο εναντίον άλλου, θα γίνουν σεισμοί σε διάφορα μέρη, και θα έρθουν πείνα και ταραχές. Αυτά όμως είναι σαν την αρχή των πόνων της γέννας»

Στα ευαγγέλια συναντούμαι και άλλες παρόμοιες αναφορές δεν κρίνω όμως σκόπιμο να τις παραθέσω όλες γιατί το πνεύμα παραμένει ίδιο. Ότι δηλαδή μια μεγάλη καταστροφή πρόκειται να συμβεί και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι μια σημαντική πηγή αν και δύσκολο να ερμηνευτεί. Τα Ιερά Κείμενα -τα οποία γράφονται από μεγάλους πνευματικούς δασκάλους ή ανθρώπους υπό την επίδραση της Θείας Χάρης- δίνουν σχεδόν πάντα πολλαπλές απαντήσεις και σε πραγματικά γεγονότα αλλά και σε εσωτερικές διαδικασίες της πνευματικής ζωής του ανθρώπου. Είναι προφανές ότι η Αποκάλυψη είναι ένα κείμενο πολυσύνθετο και ότι μια από τις ερμηνείες του αφορά σαφώς τα γεγονότα της μεγάλης καταστροφής που πλησιάζει.

Απόσπασμα (κεφ 6.12):
…και ξάφνου, έγινε ένας μεγάλος σεισμός, και ο ήλιος έγινε μαύρος, σαν τρίχινος σάκος, και το φεγγάρι έγινε σαν αίμα… και κάθε βουνό και νησί κινήθηκαν από τους τόπους τους…..

Και παρακάτω (κεφ. 9.1):
…και είδα ότι έπεσε ένα αστέρι από τον ουρανό στη γη...

ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ στις πράξεις των Αποστόλων υπάρχει παρόμοια αναφορά:
Κεφ 2.20:
…και ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι, και το φεγγάρι σε αίμα… και καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως η καταστροφή θα είναι τεράστια. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο από κάποιο σημαντικό γεγονός όπως είναι το πλησίασμα ενός μεγάλου πλανήτη.

Ο προφήτης Νοστράδαμος, επίσης προέβλεψε την μεγάλη αυτή καταστροφή, την οποία οι ερμηνευτές του τοποθέτησαν χρονικά γύρω στο έτος 1999, το οποίο τελικά δεν συνέβη.

Σύγχρονοι ερευνητές περίμεναν την επικείμενη καταστροφή να συμβεί το έτος 2000, άλλοι το 2003 ενώ κάποιοι μιλούσαν και για το 2008, πράγμα που επίσης δεν συνέβη.

Όλες αυτές οι αναφορές σε συγκεκριμένα έτη και η τελική τους διάψευση θεωρώ ότι προκαλεί μία σύγχυση και πολλοί ίσως φτάνουν να αμφισβητούν αν τελικά θα συμβεί κάποια μεγάλη καταστροφή.

Στο βιβλίο Ερκόλουμπους ή κόκκινος πλανήτης ο Δάσκαλος Ραβολού αναφέρει με βεβαιότητα το τέλος του πολιτισμού μας κάτω από την επίδραση ενός μεγάλου πλανήτη τον οποίο ονομάζει Ερκόλουμπους. Μας βεβαιώνει δε ότι «αυτό είναι μια βραχυπρόθεσμη προφητεία»

Ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ (1912-1977), ιδρυτής της Γνωστικής Κίνησης, δίνει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες γι’ αυτά που πρόκειται να συμβούν:

…Βρισκόμαστε στις παραμονές της μεγάλης καταστροφής και αυτή θα επέλθει αναπόφευκτα. Πολλά έχουν λεχθεί αυτούς τους καιρούς γύρω από τον Ερκόλουμπους. Πρόκειται για ένα γιγάντιο κόσμο, τον Μπάρναρ 1, όπως τον βάφτισαν οι αστρονόμοι. Αυτός ο γίγαντας των ουρανών, αυτός ο «Τιτάνας» έρχεται να εκτρέψει τη γήινη τροχιά αναπόφευκτα. Μάταια προσπαθούν οι άνθρωποι της Επιστήμης να τον βομβαρδίσουν με πυρηνικά. Μάταια προσπαθούν να τον εκτρέψουν από την πορεία του. Δεν είναι μακριά η στιγμή, κατά την οποία ο Ερκόλουμπους θα πλησιάσει αρκετά το δικό μας Κόσμο Γη. Ήδη είναι ορατός από όλους τους αστρονόμους…
…Έτσι είναι γραμμένο και θα εκπληρωθεί. Στο ύψιστο σημείο, με το πλησίασμα του Ερκόλουμπους, τα κύματα της θάλασσας θα μετατρέψουν τις παραλίες σε έναν κόσμο απόλυτα κατεστραμμένο. Τότε θα επέλθει μια περιστροφή των αξόνων της Γης. Οι θάλασσες θα αλλάξουν κατεύθυνση και οι τωρινές Ήπειροι θα βυθιστούν μέσα στα κύματα και τους τρικυμισμένους ωκεανούς. Μάλιστα, οι χρόνοι του τέλους έφθασαν και βρισκόμαστε σε αυτούς. Ήδη ο Ερκόλουμπους είναι ορατός από όλα τα αστεροσκοπεία του κόσμου. Αυτό που λέμε είναι δεόντως αποδεδειγμένο από τους ανθρώπους της Επιστήμης, από όλα τα τηλεσκόπια. Εάν δεν έχει δοθεί πολλή δημοσιότητα, σε αυτό που πρόκειται να συμβεί είναι ακριβώς για να αποφευχθεί η μαζική ψύχωση. Θα επερχόταν η πτώση στην οικονομία, στο εμπόριο κ.λπ. Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν χάρτες επεξεργασμένοι από τους ίδιους τους αστρονόμους και δεν υπάρχει αστρονόμος που να μην γνωρίζει αυτό, που εμείς εδώ, λέμε σε αυτό το ακροατήριο.

Εδώ υπάρχει σαφής αναφορά για έναν πλανήτη άλλου ηλιακού συστήματος που θα πλησιάσει το δικό μας ηλιακό σύστημα και θα επηρεάσει τη τροχιά της Γης.



ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ή ΕΡΚΟΛΟΜΠΟΥΣ ή ΜΠΑΡΝΑΡ) ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΤΡΟΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Αυτό ταιριάζει με τις αναφορές των Σουμέριων στον πλανήτη Νουμπίρου, ο οποίος –κατ’ αυτούς- εμφανίζεται περιοδικά σε τακτικά χρονικά διαστήματα χιλιάδων ετών και προκαλεί τεράστιες καταστροφές στον πλανήτη Γη. Σύμφωνα πάλι με τους Σουμέριους η προηγούμενη καταστροφή (των Ατλάντων) οφειλόταν σ’ αυτόν τον πλανήτη και το ημερολόγιο τους προβλέπει ότι σύντομα θα πλησιάσει το ηλιακό μας σύστημα και θα προκαλέσει μία ανάλογη καταστροφή.

Στην Ελληνική Μυθολογία αναφέρεται επίσης ο κομήτης Φαέθων ως η αιτία ενός μεγάλου κατακλυσμού που συνέβη γύρω στο 9000 π.Χ. (πιθανή ημερομηνία της βύθισης της Ατλαντίδας)

Θυμίζουμε την αναφορά της αποκάλυψης σχετικά με τη πτώση κάποιου πλανήτη και τη μεγάλη καταστροφή που θα προκαλέσει.

Το μέγεθος της καταστροφής που θα συμβεί φαίνεται και στα λόγια του Μαχαβατάρ Μπάμπατζι (1970-1984), γνωστός στη Δύση από την Αυτοβιογραφία ενός Γιόγκι του Παραμαχάνσα Γιοκανάντα.

Αποσπάσματα από ομιλίες του (1979-1983):
Η καταστροφή πρέπει να συμβεί για δυο λόγους, επειδή οι άνθρωποι ακόμα σκέφτονται με βάση το “εγώ” και το “δικό μου”. Αυτό δεν είναι Αλήθεια, δεν είναι ο πνευματικός δρόμος, δεν είναι Αγάπη. Και επειδή όλοι θέλουν να είναι μεγάλοι και κανένας δεν θέλει να είναι μικρός». Με ένα βαθύ αναστεναγμό κάθισε πίσω στην καρέκλα του και με μια πιο απαλή, μόλις που ακουγόταν, φωνή είπε: “Γι’ αυτό και είναι μη-αναστρέψιμη”...

Οι συμφορές δεν θα πέσουν μόνο σε μια χώρα αλλά σε όλη την οικουμένη, όλη η οικουμένη είναι σε κίνδυνο. Οι τρομεροί καιροί που πλησιάζουν θα καταποντίσουν όλο τον κόσμο, όλη η οικουμένη θα συμπεριληφθεί σε αυτή την καταστροφή…

Περίπου το 3% με 5% και ως το 25% το μέγιστο, του πληθυσμού θα σωθεί και θα επιβιώσει. Η καταστροφή θα επέλθει μετά από σεισμούς, πλημμύρες, ατυχήματα, συγκρούσεις και πολέμους…

Σ’ αυτή τη Γιούγκα, η καταστροφή θα διαρκέσει όσο το ανοιγοκλείσιμο του ματιού. Αυτή η καταστροφή θα είναι τέτοια που εκείνοι που κοιμούνται θα μείνουν να κοιμούνται, εκείνοι που είναι όρθιοι θα μείνουν όρθιοι...

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται πως η καταστροφή θα είναι τεράστια. Μόνο κάποιο εξαιρετικό γεγονός μπορεί να προκαλέσει στιγμιαία μια καταστροφή τόσο μεγάλης έκτασης. Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο πλανήτης στον οποίο αναφέρονται οι Σουμέριοι, οι Αρχαίοι Έλληνες και ακόμη ο Δάσκαλος Σαμαέλ, ο Δάσκαλος Ραβολού και η Αποκάλυψη θα είναι αυτός που θα προκαλέσει τη τελική καταστροφή. Πριν απ’ αυτή διάφορα γεγονότα θα λάβουν χώρα, όπως λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, πλημμύρες, πόλεμοι και άλλα (τα οποία ήδη συμβαίνουν σε μικρή ακόμη κλίμακα).

Ερμηνεύοντας τις προφητείες των Μάγιας, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η καταστροφή θα συμβεί το έτος 2012.

Κατά τη δική μου εκτίμηση, σύμφωνα με όσα έχω μελετήσει και όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, φαίνεται απίθανο η τελική καταστροφή να συμβεί το 2012.


ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΕΠΟΧΗ.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως μια μεγάλη καταστροφή είναι βέβαιο ότι θα συμβεί (και σχετικά σύντομα) η οποία και θα επηρεάσει το σύνολο του πλανήτη. Μελετώντας τις διάφορες πηγές θα δούμε αν μπορεί να προσδιοριστεί ο πιθανός χρόνος της τελικής καταστροφής.

Από την Καινή Διαθήκη έχουμε το παρακάτω απόσπασμα:
«Σας βεβαιώνω πως όλα αυτά θα γίνουν όσο ακόμη ζουν οι άνθρωποι αυτής της γενιάς. Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει τα λόγια μου όμως ποτέ»... «Όσο για την ημέρα εκείνη που θα γίνουν αυτά, κανείς δεν ξέρει, ούτε οι άγγελοι στον ουρανό ούτε ο ίδιος ο Υιός παρά μόνο ο Πατέρας»... «Προσέχετε και αγρυπνείτε γιατί δεν ξέρετε πότε θα έρθει ο καιρός... μήπως έρθει ξαφνικά και σας βρει να κοιμάστε»


Στο βιβλίο Οι Διδασκαλίες του Μπάμπατζι, ο Σρι Σάστριτζι (ο ιερέας του Μπάμπατζι) αναφέρει μιλώντας για τον Μπάμπατζι:

«Εκείνος έχει έρθει στον κόσμο για να τον σώσει από την καταστροφή. Αλλιώς, αυτός ο κόσμος θα είχε ήδη τελειώσει»

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο χρόνος που θα συμβεί αυτό μπορεί να καθυστερήσει από Θεϊκή παρέμβαση ή από ευσπλαχνία για χάρη των ανθρώπων που θέλουν να στραφούν στο δρόμο της Αλήθειας.

Ο Σρι Σάστριτζι είπε επίσης τα παρακάτω (τα οποία του υπαγόρευε ο ίδιος ο Μπάμπατζι:
Ο Μπάμπατζι λέει ότι μια Κράντι (καταστροφή-επανάσταση) θα έρθει πολύ σύντομα και, με το ανοιγόκλεισμα ενός βλέφαρου, θα απλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος που ο Μπάμπατζι μας προειδοποιεί ξανά και ξανά να είμαστε άγρυπνοι

Σε άλλο σημείο ο Μπάμπατζι λέει:
Το πότε και πού αυτή θα ξεκινήσει δεν είναι να αποκαλυφθεί τώρα. Όταν έρθει ο καιρός, όλοι σας θα γνωρίζετε. Στην Τρέτα Γιούγκα, η κράντι (καταστροφή-επανάσταση) ξεκίνησε από την Λάνκα και μέχρι να συμβεί, κανένας, ούτε ακόμη και ο Ράμα, δεν ήξερε ότι θα ξεκινούσε από εκεί

Ο Δάσκαλος Σαμαέλ Αούν Βεόρ σε συνέντευξη του, το 1977, αναφέρει μια προφητεία των Μάγιας η οποία προβλέπει το τέλος το 2043.

Ερώτηση: Δάσκαλε Σ.Α.Βεόρ, γιατί δόθηκε τόση έμφαση στο έτος 1999; Ακόμη και εσύ το ανέφερες καθώς μίλησες για τον κόντε Σαίντ Ζερμαίν. Ο Νοστράδαμος επίσης το αναφέρει σαν ένα έτος καθοριστικό για την ανθρωπότητα. Τι θα μπορούσες να πεις για αυτό;

Απάντηση: Το 1999 είναι μια σημαντική ημερομηνία. Ο Νοστράδαμος το προσδιορίζει σαν το έτος της μεγάλης καταστροφής. Αυτός βεβαιώνει ότι «ένα φοβερό βασίλειο θα επιτεθεί στο Παρίσι από τους ουρανούς». Αυτός αναφέρεται χωρίς αμφιβολία στον Ερκόλουμπους και το Παρίσι είναι πολύ συμβολικό. Αυτός αναφέρεται στον πλανήτη γη γενικότερα. Ο Νοστράδαμος είπε «Η γη θα φαίνεται ότι ωθήθηκε έξω από την ελικοειδή της τροχιά» (αναφερόμενος στο έτος 1999) και ότι θα υπήρχαν «μεγάλα σκοτάδια». Χωρίς αμφιβολία αναφέρεται σε μια έκλειψη. Προφανώς καθώς ο Ερκόλουμπους θα βρεθεί ανάμεσα στην γη και τον ήλιο, μια έκλειψη πρέπει να συμβεί. Όλοι, όλοι οι σπουδαστές που έχουν μελετήσει τις «Σεντούριας» του, περιμένουν την ημερομηνία. Ωστόσο, οι Μάγιας βεβαιώνουν ότι μόνο στη διάρκεια του Κατούν 13 θα έρθει αυτή η μεγάλη καταστροφή, και αυτοί (οι Μάγιας) περιμένουν να συμβεί στη διάρκεια του έτους 2043. Όπως μπορείς να δεις, υπάρχουν δυο ιδέες στην ερώτηση, μια από τον Νοστράδαμο και μια άλλη από τους Μάγιας του Γιουκατάν. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί στην διάρκεια του Κατούν 13.


Μερικά ακόμη αποσπάσματα από τον Δάσκαλο Σαμαέλ Α.Β.:

….Φαίνεται ο Ερκόλουμπους (κόκκινος πλανήτης, Μπάρναρ, πλανήτης χ) απειλώντας με καταστροφή αυτήν την εκφυλισμένη φυλή…

Μόνο οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους, οι άνθρωποι που έχουν διαλύσει το ‘εγώ’ ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό, θα επιλεγούν για να πάνε στο νησί στο οποίο πρέπει να πάνε. Αλλά άνθρωποι με ‘εγώ’ που δεν έχουν εργαστεί με τον εαυτό τους, άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να διαλύσουν το ‘εγώ’, είναι αναξιόπιστοι, δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε (αυτοί οι άνθρωποι θα αφανιστούν από τη φωτιά και το νερό

....Ποιο θα είναι το σημάδι; Πότε θα είναι η ημέρα; Πότε θα είναι η ώρα; Θα είναι όταν θα κατασκευαστούν κοσμικά σκάφη που θα έχουν την δυνατότητα να φτάσουν σε άλλους πλανήτες. Κάθε βήμα που τα ανθρώπινα όντα κάνουν στην κατάκτηση του διαστήματος τους φέρνει όλο και πιο κοντά στο μεγάλο κατακλυσμό. Φοβεροί και τρομεροί ατομικοί πόλεμοι μεγάλης έκτασης θα συμβούν πριν το μεγάλο κατακλυσμό.»



ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ
Στο άρθρο του «The Maya Katun Prophecies», το οποίο δημοσιεύθηκε στο Alternate Perceptions, issue #37, 1996, ο Bruce Scofield αναφέρει ότι οι Μάγιας, στο ημερολόγιο τους, χωρίζουν το χρόνο σε διάφορες κυκλικά επαναλαμβανόμενες περιόδους. Μια από αυτές τις περιόδους διαρκεί περίπου 256 έτη και χωρίζεται σε 13 Κατούν με διάρκεια 19,7 έτη το καθένα. Οι περίοδοι αυτοί επαναλαμβάνονται σε μια σειρά όπως αυτή φαίνεται στον παρακάτω πίνακα και όχι με αριθμητική σειρά (1, 2, 3, 4 …), αλλά 13, 11, 9, … κ.λπ.

Παραθέτω τον σχετικό πίνακα με το έτος έναρξης κάθε Κατούν στην τελευταία χιλιετία:

Katun Δυτικά χρόνια

13 Katun 1007 1263 1520 1776 2032
11 Katun 1027 1283 1539 1796 2052
9 Katun 1046 1303 1559 1815
7 Katun 1066 1322 1579 1835
5 Katun 1086 1342 1598 1855
3 Katun 1106 1362 1618 1874
1 Katun 1125 1382 1638 1894
12 Katun 1145 1401 1658 1914
10 Katun 1165 1421 1677 1934
8 Katun 1185 1441 1697 1953
6 Katun 1204 1460 1717 1973
4 Katun 1224 1480 1736 1993
2 Katun 1244 1500 1756 2012

Σύμφωνα με το ημερολόγιο αυτό, το κάθε Κατούν φέρει μαζί του ένα συγκεκριμένο «πεπρωμένο» το οποίο οι Μάγιας πίστευαν ότι θα εκπληρωθεί.

Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, διανύουμε το Κατούν 4, το οποίο ξεκίνησε το 1993 και ακολουθούν το Κατούν 2 που θα ξεκινήσει το 2012 και το Κατούν 13 που θα ξεκινήσει το 2032

Με το συγκεκριμένο Κατούν 13, ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τους Μάγιας, κι ένας μεγαλύτερος κύκλος του ημερολογίου τους, το τέλος του οποίου συμπίπτει με το τέλος της φυλής μας.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, οι Μάγιας στα Ιερά τους Βιβλία γράφουν (για τα Κατούν 2 και 13 που ακολουθούν):

Katun 2: Κατά τη διάρκεια του μισού Κατούν θα υπάρχει τροφή, ενώ στο υπόλοιπο μισό κάποιες κακοτυχίες. Αυτό το κατούν φέρνει το τέλος «του Λόγου του Θεού»….

Katun 13: Είναι ο χρόνος της τελικής κατάρρευσης όπου τα πάντα θα χαθούν. Είναι ο καιρός της Κρίσης του Θεού. Θα υπάρξουν επιδημίες και λοιμοί και πείνα…

Στο ίδιο άρθρο ο Βruce Scofield μας λέει:

Εάν οι Μάγιας αποδειχθούν σωστοί, τότε μην αγωνιάς για το Μιλένιουμ, το έτος 2000, περίμενε για τις πραγματικές αλλαγές που θα πρέπει να αρχίσουν δώδεκα χρόνια αργότερα, το έτος 2012 και θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους με το Κατούν 13 που θα ξεκινήσει το 2032…

Θυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο ερμήνευσε τους Μάγιας και ο δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι η τελική καταστροφή θα συμβεί στο Κατούν 13, ανάμεσα στα έτη 2032 και 2051.

Δεν θα πρέπει λοιπόν να ανησυχούμε ότι όλα αυτά θα συμβούν το 2012 (αν και όλα είναι πιθανά !)

Συνοπτικά μπορούμε να πούμε ότι από τις αναφορές δεν μπορεί να γίνει με πολύ μεγάλη ακρίβεια ο χρονικός προσδιορισμός του τέλους, διαφαίνεται όμως ότι η τελική καταστροφή θα συμβεί πιθανότατα στα μισά αυτού του αιώνα. (ανάμεσα στα έτη 2032 και 2051)

Θα προηγηθούν πολλά δεινά, σεισμοί, πλημύρες, αρρώστιες και ατομικοί πόλεμοι που θα προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές και θα είναι σημάδι ότι βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στο τέλος αυτής της φυλής. Στο τέλος θα γίνει η αντιστροφή των πόλων της γης από την επιρροή ενός μεγάλου πλανήτη που θα μας πλησιάσει και έτσι θα συμβεί η τελική και ολοκληρωτική καταστροφή. Αρκετές χώρες θα βυθιστούν στους ωκεανούς και γενικά θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στο φλοιό της γης.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ’ ΟΨΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΦΟΡΕΣ.

Αποσπάσματα από λόγους του Μαχαβατάρ Μπάμπατζι (1970-1984):

Οι συμφορές που έρχονται σε αυτό τον κόσμο είναι αναπόφευκτες. Μόνο αυτός που έχει σταθερή αποφασιστικότητα και κάνει καλές δράσεις και ο οποίος είναι σταθερά αφοσιωμένος στον Θεό μπορεί να επιβιώσει από αυτήν την καταστροφή... Όταν η μεγάλη καταστροφή έρθει στον κόσμο, εκείνοι που πιστεύουν και λατρεύουν το Θεό ειλικρινά και ειδικότερα εκείνοι που επαναλαμβάνουν το Όνομα ή τα Ονόματά Του, θα σωθούν με τη δύναμη του μάντρα… Πρώτα, θα λάβει χώρα η καταστροφή, μετά θα υπάρξει μια ανάπαυλα και στη συνέχεια θα επικρατήσει η ειρήνη… Μετά το μεγάλο εξαγνισμό θα υπάρξει μια παγκόσμια κοινή κατανόηση, ένα έθνος, μια θρησκεία. Η ανθρωπότητα θα είναι μια μεγάλη οικογένεια.


Αποσπάσματα από τον Δ. Σαμαέλ Α.Β.:
«Μόνο οι άνθρωποι που έχουν δουλέψει με τον εαυτό τους, οι άνθρωποι που έχουν διαλύσει το ‘εγώ’ ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό, θα επιλεγούν για να πάνε στο νησί στο οποίο πρέπει να πάνε. Αλλά άνθρωποι με ‘εγώ’ που δεν έχουν εργαστεί με τον εαυτό τους, άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να διαλύσουν το ‘εγώ’, είναι αναξιόπιστοι, δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε (αυτοί οι άνθρωποι θα αφανιστούν από τη φωτιά και το νερό.»

Όπως φαίνεται θα επιβιώσουν οι άνθρωποι που θα έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αναζήτηση της αλήθειας και τη διάλυση της εγωϊκής προσωπικότητας. Εκείνοι που εργάζονται εντατικά με την εξάλειψη των ελαττωμάτων και έχουν φτάσει σε υψηλό βαθμό εξαγνισμού ώστε να μην κινδυνεύσει να μολυνθεί η νέα φυλή από όλες αυτές τις αρνητικές νοητικές ιδιότητες (θυμό, λαγνεία, απληστία, ζήλεια, κ.λπ). Εκείνοι που προσπαθούν να ζήσουν σε ένωση με το Θεϊκό, που επαναλαμβάνουν συνεχώς το Όνομα του Θεού και υπηρετούν ανιδιοτελώς την ανθρωπότητα. Αυτοί που θα σωθούν θα είναι ένα σχετικά μικρό μέρος της ανθρωπότητας και θα είναι αυτοί που θα αποτελέσουν τον πυρήνα της επόμενης φυλής που θα επικρατήσει επάνω στον πλανήτη.

Για τη διάσωση αυτών των ανθρώπων πιθανόν να υπάρξει βοήθεια από ανθρωπότητες άλλων πλανητών, που είναι πνευματικά και τεχνολογικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, και οι οποίες παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις στον πλανήτη γη.
Στο νέο πολιτισμό που θα ανατείλει από τις στάχτες του παλιού, θα υπάρχει Ειρήνη, Αγάπη, Αλληλεγγύη και Συνεργασία όλων των ανθρώπων. Δεν θα υπάρχουν πια θρησκείες και –ισμός, όλη η ανθρωπότητα θα λειτουργεί σε αρμονία με τον αιώνιο συμπαντικό νόμο. Δεν θα υπάρχουν σύνορα και οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα και χωρίς φόβο σε όλο τον πλανήτη. Θα είναι η Χρυσή Εποχή (Σάτια Γιούγκα) και η Γη θα είναι ξανά ένας παράδεισος για τους ανθρώπους.

Η μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα φαίνεται πως είναι κοντά. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για όλα αυτά που θα ζήσουμε. Όσο έχουμε το χρόνο.

«Αγρυπνάτε και Προσεύχεσθε» ήταν η εντολή του Χριστού αλλά και των σύγχρονων πνευματικών Δασκάλων γιατί κανείς δεν ξέρει την ακριβή στιγμή του τέλους.


ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Αγαπητοί μου φίλοι θα ήθελα να κλείσω αυτή την μικρή εισήγηση με τα παρακάτω.

Οι γραφές και όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι μας λένε ότι πέρα από αυτό τον κόσμο της δυαδικότητας, της ζωής και του θανάτου, που όλα αλλάζουν υπάρχει η αιώνια Αλήθεια, Αμετάβλητη, Ακατάστρεπτη, που η φύση της είναι Ευδαιμονία.

Ότι αυτός ο κόσμος είναι μια ψευδαίσθηση, ένας αντικατοπτρισμός, μια αντανάκλαση επάνω σ’ αυτή την Αιώνια Ύπαρξη.

Και αυτή η Αθάνατη ‘Υπαρξη είσαι εσύ αγαπητέ μου αναγνώστη.

Είσαι Αγνή Συνειδητότητα πέρα από το χρόνο και το χώρο.

Όλος αυτός ο κόσμος που βλέπεις είναι ένα όνειρο που εμφανίζεται στη Συνειδητότητα. Όλα όσα βλέπεις είναι δημιουργήματα του νου και των αισθήσεων συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου σου του σώματος. Όλα είναι ονειρικές φιγούρες με μόνο θεατή την άναρχη, άχρονη και χωρίς μορφή Συνειδητότητα.

Αλλά εσύ ξέχασες πως είσαι αυτή η αθάνατη Συνειδητότητα και ταυτίστηκες με το φθαρτό σου σώμα φτιαγμένο από χώμα. Έχεις μπερδέψει την αληθινή σου ταυτότητα με την προσωπικότητα που είναι απλά συσσωρευμένες εμπειρίες στο νου, που είναι ένα κατασκεύασμα του χρόνου.

Επιπλέον, όλες οι ψεύτικες εφήμερες απολαύσεις μεγαλώσανε τη λησμονιά της αληθινής σου φύσης και την ταύτιση με το φθαρτό σώμα, που είναι υποκείμενο σε όλων των ειδών τους πόνους.

Πως περιμένεις να είσαι ευτυχισμένος και πλήρης όταν στηρίζεσαι σε πράγματα που είναι φθαρτά και υποκείμενα σε αλλαγή και θάνατο; Μόνο κάτι που μένει αμετάβλητο και η φύση του είναι Ευτυχία, μπορεί να σου δώσει μόνιμη και διαρκή ικανοποίηση.

Ξύπνα, ξύπνα, σε περιμένει ο αγαπημένος σου (Αυτός που πραγματικά είσαι, ήσουν και θα είσαι), εκεί μέσα στην καρδιά σου κατοικεί αιώνια.

Μην ψάχνεις μάταια να βρεις έξω αυτό που ήδη είσαι, η αιώνια πηγή της Ειρήνης και της Ευτυχίας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Babaji - Οι Διδασκαλίες του Μπάμπατζι (Εκδόσεις: Λόγος)
David Godman – Γίνε Αυτό που είσαι: Οι Διδασκαλίες του Σρι Ραμάνα Μαχάρσι (Εκδ.: Αιώνιος Ηνίοχος)
Eckhart Tolle – Τhe power of now (Στα ελληνικά από τις εκδόσεις: Η Δυναμική της Επιτυχίας)
Eckhart Tolle - A new Earth: Awakening to your Life’s purpose (Ed: Plume)
Nisargadatta Maharaj – Είμαι Εκείνο (Εκδόσεις: Oiko Strom)
Ramesh Balsekar – Ένας Ινδός Σωκράτης (Εκδόσεις: Λυκαβηττός)
Sri Ramana Maharshi - Ποιος είμαι; (Who Am I?) (Εκδόσεις: Αιώνιος Ηνίοχος)
Swami Sivananda – World Peace (The Divine Life Society Publication)


Πηγή 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα