Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Insha'Allah - Εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης γυναικών στη Σαουδική Αραβία!



Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να βρίσκεται στον 21ο αιώνα - παρόλα τα προβλήματα και τη γενικευμένη κρίση - ωστόσο ορισμένες χώρες, κινούνται ανάμεσα στον αιώνα μας και στην εποχή του Μεσαίωνα.

Σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των γυναικών που τολμούν να ταξιδέψουν χωρίς την έγκριση των… κηδεμόνων τους (πατέρες, σύζυγοι, αδελφοί) αποφάσισε να εφαρμόσει η Σαουδική Αραβία, με σκοπό τον έλεγχο της διέλευσης των γυναικών στα σύνορα της χώρας.



Έτσι λοιπόν, οι κηδεμόνες των γυναικών θα λαμβάνουν στο κινητό τους ένα SMS με την πληροφορία ότι η συγγενής τους εγκαταλείπει τη Σαουδική Αραβία. Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο αλλά για πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι γυναίκες στη συγκεκριμένη χώρα του αμύθητου πλούτου και της αστείρευτης πολιτιστικής, θρησκευτικής, κοινωνικής και φαλλοκρατικής βλακείας.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε, επειδή μια γυναίκα έφυγε με προορισμό τη Σουηδία, λόγω οικογενειακών διαφωνιών (ενδεχομένως εμπλουτισμένων με εξευτελισμό, χαστούκια, ξύλο και καβγάδες) χωρίς να έχει πρωτίστως ζητήσει την άδεια του πατέρα της. Σύμφωνα με τον σαουδαραβικό νόμο, η γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να ταξιδεύει χωρίς γραπτή άδεια του κηδεμόνα της…

Υπάρχουν, λοιπόν, και χειρότερα.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα