Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το Τραγούδι της Ημέρας- ''Κατερίνα'' Αλίκη Βουγιουκλάκη-Γιαν.Μαρκόπουλος-Λευτ.Παπαδόπουλος

                               

 Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατί τους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους τραγουδά. Όλοι την θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασσικής μουσικής, που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, χωρίς να το γνωρίζει, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.
Έτος: 1967
Διάρκεια: 95'  
Εταιρία παραγωγής: Καραγιάννης-Καρατζόπουλος
Είδος: Αισθηματική
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Σενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης
Μουσική σύνθεση: Γιάννης Μαρκόπουλος
Φωτογραφία: Δήμος Σακελλαρίου, Τάκης Καλαντζής, Βασίλης Βασιλειάδης
Ηθοποιοί: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λαυρέντης Διανέλλος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νικήτας Πλατής, Νίτσα Τσαγανέα, Πέτρος Λοχαϊτης, Θύμιος Καρακατσάνης, Μαρία Ιωαννίδου, Σταύρος Ξενίδης, Τζέιμς Πάρις, Αλέκος Ζαρταλούδης, Νίκος Πασχαλίδης, Γιώργος Κυριακίδης, Γιώργος Κωβαίος, Γιώργος Τσαούσης, Ανδρέας Τσάκωνας, Γιάννης Αλεξανδρίδης, Ρένα Πασχαλίδου, Γιάννης Μπουρνέλης, Κώστας Καφάσης, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Φώτης Μεταξόπουλος, Νάντια Φοντάνα, Δούκισσα
Σχόλια/Πλοκή: Η Κατερίνα δουλεύει μαζί με τον πατέρα της στην ψαραγορά. Είναι αγαπητή σε όλους γιατί τους διασκεδάζει με τα λαϊκά τραγούδια που τους τραγουδά. Όλοι την θαυμάζουν, εκτός από τον Ανδρέα, τον νεαρό σπουδαστή κλασσικής μουσικής, που απεχθάνεται τα λαϊκά τραγούδια. Η Κατερίνα πιάνει δουλειά σε ένα νυχτερινό κέντρο, την ίδια μέρα που αρχίζει να δουλεύει εκεί ο Ανδρέας ως σερβιτόρος. Αμέσως θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι, ερμηνεύοντας, χωρίς να το γνωρίζει, τραγούδια που έγραψε ο Ανδρέας.
Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 652.661 εισιτήρια. Ήρθε στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 99 ταινίες.


Αλέκος Χρυσόπουλος
http://cinegreece.blogspot.gr
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα