Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κινητές "βόμβες" τα ανασφάλιστα Ι.Χ. - "Στροφή" στα προγράμματα υγείας ιδιωτικής ασφάλισης

φωτό αρχείου

Η οικονομική κρίση και οι αλλαγές στον χάρτη της υγείας αλλάζουν τα δεδομένα και στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μεγάλο πλήγμα έχει δεχτεί πλέον το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γενικότερα η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ασφαλισμένοι, να είναι ασφαλισμένοι μόνο στα χαρτιά. 

 Καθημερινά σχεδόν, προκύπτουν νέα «χαράτσια», στην κατά τα άλλα δημόσια δωρεάν υγεία, πέρα από τις κρατήσεις χρόνων από τον μισθό του εκάστοτε ασφαλισμένου.  Λόγω μάλιστα και των ελλείψεων στα δημόσια νοσοκομεία σε προσωπικό, μέσα  και υλικά , κάποιοι αναγκαστικά καταφεύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, βάζοντας βαθιά, σε κάποιες περιπτώσεις, το χέρι στην τσέπη.

Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί έχουν στραφεί σε προγράμματα κάλυψης δαπανών υγείας, που προσφέρουν ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης  προσώπων και περιουσίας. Όπως αναφέρουν  στο thebest.gr πρόσωπα με εμπειρία στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης, τα δεδομένα στα συμβόλαια έχουν αλλάξει. 

Από τη μια πλευρά παρατηρείται  μεγάλη διαρροή στα αποταμιευτικά προγράμματα ,ενώ από την άλλη παρατηρείται μικρή αύξηση στα προγράμματα υγείας, που καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας καθώς και εξωνοσοκομειακής φροντίδας

Κι αυτό, προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, τη στιγμή ακριβώς που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα, αλλά και καλύτερες συνθήκες σε όλη τη διαδικασία της φροντίδας ( π.χ. ξενοδοχειακή υποδομή)

Ανασφάλιστα αυτοκίνητα


Πανελλαδικά τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και  πραγματικά αποτελούν κινούμενες βόμβες. Εκτιμάται ότι τα ανασφάλιστα οχήματα ξεπερνούν ήδη τα 1,8-2 εκατ. (εκ των οποίων τα περίπου 700.000 είναι? κρατικά), εξέλιξη που δημιουργεί, όπως είναι φυσικό, αυξημένους κινδύνους στους δρόμους.

Προ κρίσης, τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα αφορούσαν περίπου στο 10%-12% επί του συνολικού στόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων στη χώρα μας (περίπου 700.000-1.000.000),αναφέρει το ethnos.gr,  ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στα επίπεδα του 20% με τις προοπτικές για το τέλος της χρονιάς να μιλούν για? εκτόξευση του ποσοστού ακόμη και πάνω από το 30%. Η όξυνση της ύφεσης δηλαδή μπορεί να οδηγήσει τον αριθμό των ανασφάλιστων σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια οχήματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων. Σύμφωνα με αυτά, στο α' εξάμηνο του 2012 οι αναγγελθείσες ζημιές από ανασφάλιστο όχημα σημείωσαν αύξηση 47,94% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν στις 2.589, από 1.750 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.

Αυξημένες ήταν και οι καταβληθείσες αποζημιώσεις από ανασφάλιστα οχήματα. Το α' εξάμηνο του 2012 καταβλήθηκαν αποζημιώσεις σε 1.500 περιπτώσεις που αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα και για τα οποία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4,86 εκατ. ευρώ έναντι 1.371 περιπτώσεων το α' εξάμηνο του 2011 για τις οποίες καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 4,26 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα