Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ


ο Αμερικανός Stuart Hammeroff, καθηγητής στα Τμήματα Αναισθησιολογίας και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Arizona  , ιδρυτής και διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης Συνείδησης» του Πανεπιστημίου της Αριζόνα
αποκάλυψε στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ (
Science Channel's Through theWormhole documentary)  ότι
η θεωρία της ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ εξηγεί το φαινόμενο των επιθανάτιων εμπειριών.


Η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν κβαντικές ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και βρεθούν πλέον στο σύμπαν.

σε μία επιθανάτια εμπειρία, όταν η καρδιά σταματά να χτυπά και το αίμα σταματά να ρέει,   τα μικροσωληνίδια των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου    - τα οποία αποτελούν τη βάση της λειτουργίας της Συνείδησης- χάνουν την κβαντική τους κατάσταση, αλλά οι κβαντικές πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά  δεν χάνονται,   απλά αφήνουν το σώμα και επιστρέφουν στο σύμπαν.

Εάν ο ασθενής αναβιώσει, αναβιώνουν και οι κβαντικές πληροφορίες, επιστρέφουν δηλαδή στα μικροσωληνίδια  και ο ασθενής διηγείται πως είχε μια επιθανάτια εμπειρία.

Εάν ο ασθενής πεθάνει, είναι πιθανό ότι αυτές οι κβαντικές πληροφορίες συνεχίζουν να υπάρχουν έξω από το σώμα, στο σύμπαν, ίσως επ 'αόριστον, ως ψυχή.

Η συνείδηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σύμπαντος.

Η κβαντική συνείδηση συνδέεται με το βασίλειο της αρχετυπικής πρωτο-συνείδησης, την Πλατωνική πρωτο-συνειδησιακή αρχετυπική πληροφορία που είναι άρρηκτα ενσωματωμένη στο βασικό συμπαντικό δομικό «υλικό». 
Η κβαντική φύση μας
ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί με τον μηχανισμό του προαισθήματος ή της «διαίσθησης». Και αυτό συμβαίνει ΠΑΝΤΑ χωρίς εξαιρέσεις και σε ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους.
(βλ.Φαινόμενο Φί, και πολλά άλλα σχετικά πειράματα. Η πιο γνωστή ερευνητική εργασία είναι των Dean Radin και Dick Bierman του Πανεπιστημίου του Amsterdam, το 2002, σχετικά με την συναισθηματική αντίδραση)
«προαίσθημα» σημαίνει και μια σοβαρή παραβίαση των αιτιοκρατικών νόμων, δηλαδή το αποτέλεσμα προηγείται αντί να έπεται του αιτίου !

Ο παγκοσμίου φήμης μαθηματικός και φυσικός Sir Robert Penrose του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, γνωστός και από την συνεργασία του με τον Steven Hawkins σχετικά με τις μαύρες τρύπες, και ο Hammeroff, είναι δημιουργοί του μοντέλου «Orch OR»
«Orchestrated objective reduction», ή «Ενορχηστρομένη αντικειμενική κατάρρευση»,

Σύμφωνα με το μοντέλο «Orch OR», η λειτουργία του εγκεφάλου ακολουθεί το πρότυπο ενός κβαντικού υπολογιστή.

Επίσης ο φυσικός καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος, επέκτεινε σημαντικά τις θέσεις περί της κβαντικής λειτουργίας των Μικροσωληνιδίων.
Η θεωρία ORCH-OR έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις και παραμένει αμφιλεγόμενη μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας.

Παρ 'όλα αυτά, ο Δρ Hameroff πιστεύει ότι η έρευνα στην κβαντική φυσική έχει αρχίσει να επικυρώνει τη θεωρία Orch-Or, με κβαντικά φαινόμενα που φαίνεται να υποστηρίζουν πολλές σημαντικές βιολογικές διεργασίες, όπως τη μυρωδιά, το πέταγμα των πουλιών και τη φωτοσύνθεση.

30-10-12   Near-death   experiences occur when the soul leaves the nervous system and enters the universe, claim two quantum physics experts

A near-death experience happens when quantum substances which form the soul leave the nervous system and enter the universe at large, according to a remarkable theory proposed by two eminent scientists. 
They have argued that our experience of consciousness is the result of quantum gravity effects in these microtubules, a theory which they dubbed orchestrated objective reduction (Orch-OR).

Dr Hameroff told the Science Channel's Through the Wormhole documentary: 'Let's say the heart stops beating, the blood stops flowing, the microtubules lose their quantum state.

Dr Hameroff believes that research in to quantum physics is beginning to validate Orch-Or, with quantum effects recently being shown to support many important biological processes, such as smell, bird navigation and photosynthesis.
πηγή
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2225190/Can-quantum-physics-explain-bizarre-experiences-patients-brought-brink-death.html

Ο Hammerhoff, γοητευμένος από τις εμπειρίες που είχε μελετώντας σαν αναισθησιολόγος την συμπεριφορά διαφόρων εγκεφαλικών λειτουργιών, αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή του στην μελέτη του «Δύσκολου Προβλήματος» της ανθρώπινης Συνείδησης. 
Η βασική του εργασία είχε να κάνει με τα Μικροσωληνίδια των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου, τα οποία αποτελούν την βάση της λειτουργίας της Συνείδησης. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Hammeroff απέδειξε ότι η δομή των μικροσωληνιδίων ακολουθεί πιστά την περίφημη μαθηματική ακολουθία του Fibonacci ! 
Καθοριστική ήταν η συνεύρεση του με τον Penrose, όπου ο μεγάλος αυτός επιστήμονας τον μύησε στην Κβαντική Φυσική, και εργαζόμενοι από κοινού προχώρησαν στην βαθειά μελέτη της Κβαντικής Συνείδησης


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα