Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μείζον θέμα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο 
Ιεροσολύμων βρίσκεται και πάλι στο 
στόχαστρο του Ισραήλ.
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων δεσμεύτηκαν από ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης, η οποία υποστηρίζει ότι της χρωστά ένα υπέρογκο ποσό καθώς δεν πληρώνει λογαριασμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Μaariv.
Η εταιρεία Hagihon που άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς προ τετραμήνου, προχώρησε στο μέτρο αυτό, απαιτώντας από το Πατριαρχείο να καταβάλει το ποσό περίπου του €1,8 εκατ. για κατανάλωση νερού στο Ναό του Πανάγιου Τάφου ενώ είναι γνωστό ότι το Πατριαρχείο ουδέποτε πλήρωνε για ύδρευση από συστάσεως του εβραϊκού κράτους.
Εκπρόσωποι του Πατριαρχείου προσπάθησαν να εξηγήσουν στην εταιρία ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ένα χρέος που δεν τους ανήκει και δέχθηκαν να αρχίσουν να πληρώνουν από τώρα και στο εξής ωστόσο η ισραηλινή εταιρία δέσμευσε χωρίς προειδοποίηση όλους του τραπεζικούς λογαριασμούς. 
Αξιοπερίεργο είναι πως για τη χρήση νερού από τρεις κοινότητες (Ελλήνων, Φραγκισκανών, Αρμενίων) δεσμεύτηκαν μόνο τα χρήματα των Ελλήνων. 
Το γεγονός οδήγησε τον Έλληνα Πατριάρχη κκ Θεόφιλο Γ΄ να επιδόσει επιστολές διαμαρτυρίας στον Έλληνα πρέσβη με αποδέκτες τον πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα