Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η ΟΛΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ




Πριν ξεκινήσουμε το άρθρο μας, απαραίτητο είναι να αναφέρουμε πως η έκλειψη Ηλίου γίνεται στις 14 Νοέμβρη 2012, ώρα 0:07 (χειμερινή φυσικά ώρα), ακριβώς δηλαδή στα μαύρα μεσάνυχτα!

Οι εκλείψεις έχουν μια περιοδικότητα, ακολουθούν έναν «κύκλο», που ονομάζεται «κύκλος του Μέτωνος» ή «κύκλος των Saros». αυτό σημαίνει πως κάθε 19 χρόνια έχουμε συνήθως μια έκλειψη στο ίδιο σημείο του Ζωδιακού. Λέμε «συνήθως», γιατί αυτό δεν ισχύει πάντα, απλώς στο ίδιο σημείο θα έχουμε Νέα Σελήνη χωρίς όμως να έχουμε και έκλειψη.

Έτσι, μια Νέα Σελήνη σε ένα σημείο του Ζωδιακού μπορεί κάποια στιγμή να μετατραπεί σε έκλειψη και μία έκλειψη, μετά από πολλά χρόνια να κλείσει τον κύκλο της και να γίνει απλά Νέα Σελήνη.

Πολύ σημαντικές είναι οι εκλείψεις που αναδύονται για πρώτη φορά σε εκλείψεις (ενώ πριν ήταν απλώς Νέα Σελήνη), όπως η έκλειψη του 2008 στην 9 Λέοντα, που συνδέθηκε με την πρωτοφανή παγκόσμια κρίση και για την οποία εμείς είχαμε προειδοποιήσει από τις αρχές του ’08 μέσα από άρθρα μας («Φαινόμενα καθολικής κρίσης», τίτλος άρθρου μας στο περιοδικό Αστρολόγος, το Φλεβάρη του ’08).

Όταν μία έκλειψη πρωτοεμφανίζεται ως έκλειψη βγάζει μια ιδιαίτερη δυναμική (όλα αυτά τα αναλύουμε σε βιβλίο μας για τις εκλείψεις, που είναι υπό έκδοση), θα λέγαμε είναι πιο επικίνδυνη, ειδικά αν είναι σε σταθερό ζώδιο και αν είναι Total (ολική), όπως τον Αύγουστο του 2012 (καθήλωσε ακόμα και το πείραμα του Cern, που ξεκίνησε σχεδόν τη μέρα της έκλειψης).

Η ολική έκλειψη που γίνεται εφέτος στο Σκορπιό αναδύθηκε για πρώτη φορά ως έκλειψη το 1993 (φυσικά 19 χρόνια πριν, σύμφωνα με τον κύκλο των Saros), αλλά partial, όχι ολική, τώρα είναι ολική 19 χρόνια πριν, το 1974, ήταν απλά Νέα Σελήνη, το ίδιο και 19 χρόνια πιο πριν, το 1955 (και πάλι, ως Νέα Σελήνη απλή συνδέθηκε με «σημαδιακά» γεγονότα, την εγκαθίδρυση της Μεταπολίτευσης με τις εκλογές του Νοέμβρη του 1974 και την πτώση της βασιλείας με εκλογές που έγιναν έναν μήνα μετά και με τα γεγονότα στην Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη το 1955).

Το 1993, που εμφανίστηκε ως έκλειψη, έχουμε την ταχύτερη ανάπτυξη του μεταναστευτικού, το «Μακεδονικό» τον εμφύλιο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, την πτώση Μητσοτάκη προετοίμασε δηλαδή το μεγαλύτερο πρόβλημα που τώρα βιώνουμε, το μεταναστευτικό.

Υπόψη τώρα όχι μόνο η έκλειψη αυτή είναι ολική, αλλά και οι Δεσμοί της Σελήνης είναι «δίπλα» της και ο Κρόνος στο ίδιο ζώδιο μ’ αυτή, γίνεται δε στην πιο «καταραμένη» μοίρα του Ζωδιακού (έτσι την αποκαλούν πολλοί αστρολόγοι, Έλληνες και ξένοι), στις 22ο Σκορπιού, πάνω στον απλανή Serpenti και σε κρίσιμη μοίρα.

Ας δούμε, λοιπόν, που βρίσκονται οι άλλοι πλανήτες σ’ αυτή τη «σημαδιακή» έκλειψη (τη θεωρούμε τουλάχιστον ίσης βαρύτητας με την άλλη «σημαδιακή» ολική έκλειψη του 2008 στην 9 Λέοντα, που κι αυτή ήταν σε βαρείς απλανείς και σε κρίσιμη μοίρα):




Ήλιος και Σελήνη, φυσικά βρίσκονται στις 22 Σκορπιού, σε ακριβέστατη σκληρή όψη 45ο με τον Πλούτωνα, που είναι στις 7 Αιγόκερω.

Ερμής ανάδρομος στις 0 Τοξότη, στην ίδια ακριβώς θέση που ήταν και στην Πανσέληνο, πάλι σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.

Η Αφροδίτη σε μια πολύ «σκοτεινή» μοίρα του Ζωδιακού, στις 20 Ζυγού, που είναι ανάμεσα στην απόλυτη πτώση του Ήλιου και στην απόλυτη έξαρση του Κρόνου. και η μοίρα αυτή είναι «πύλη», όπως κοντά σε «πύλη» είναι και η έκλειψη αλλά και ο Β. Δεσμός (26 Σκορπιού). Η Αφροδίτη επίσης είναι σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα, με σκληρό ημιτετράγωνο.

Άρης στις 27 Τοξότη, στους δύσκολους απλανείς Aculens & Acumen, σε σκληρό ημιτετράγωνο με Ήλιο/ Κρόνο, Σελήνη/ Κρόνο.

Δίας στις 13 Διδύμων, Κρόνος στις 4 Σκορπιού, σε ακριβέστατη σκληρή όψη 150 με τον Ουρανό, που είναι στις 4 Κριού.

Με την έκλειψη εμπλέκεται και το M/C του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτή, που είναι στις 21 Ταύρου (απέναντι από την έκλειψη) και ο ωροσκόπος είναι στις 26 Λέοντα, με κόντρα-αντισκιά ακριβώς πάνω στον Κρόνο, σε ακριβέστατο τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Ο άξονας του θανάτου (Άρης/ Κρόνος) στις 1 Τοξότη, σε ακριβή εμπλοκή με Ερμή-Ποσειδώνα, ο άξονας των εκρηκτικών καταστάσεων (Ουρανός/ Πλούτωνας) στις 22 Υδροχόου, σε ακριβέστατη εμπλοκή με την έκλειψη με σκληρό τετράγωνο.

Ας προσπαθήσουμε τώρα να την αποσυμβολίσουμε, όσο γίνεται.

Έκλειψη στο Σκορπιό, το ζώδιο του θανάτου, μπορεί να συνδεθεί με «τελειώματα» κάθε μορφής, με μεγάλες αλλαγές (η αλλαγή είναι μια άλλη λέξη κλειδί αυτού του ζωδίου), με αναστατώσεις σε θέματα κεφαλαίων, χρηματοοικονομικών.

Η σκληρή όψη με τον Πλούτωνα, μπορεί να δηλώνει ακόμα και κάποιες φυσικές καταστροφές, ιδιόρρυθμα καιρικά φαινόμενα, συνεχή υπερένταση, φυσική ταλαιπωρία, δοκιμασία, βίαιες συναισθηματικές εκρήξεις.

Η Αφροδίτη σε εμπλοκή με Κρόνο/ Πλούτωνα είναι ένδειξη μοναξιάς, απομόνωσης, λιτότητας, ασκητισμού, δείχνει δυσκολία στο να απολαύσει κάποιος τη χαρά, να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του.

Ουρανός/ Πλούτωνας στην έκλειψη δείχνει δράση δυναμική για διεκδίκηση αυτονομίας, ανεξαρτησίας, ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις, κάποιο «ξέσπασμα», υπερβολική νευρική ένταση, μπορεί επίσης να δηλώνει και κάποια «καταστροφή», όχι απαραίτητα σε στενά εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο (μην ξεχνάτε, η έκλειψη επηρεάζει όλον τον πλανήτη).

Οι εμπλοκές του Άρη με Ήλιο, Σελήνη, Κρόνο, είναι ένδειξη για εντάσεις, τραυματισμούς, σκληρή προσπάθεια για επιβίωση, δείχνει κινδύνους για το λαό, ψυχικές συγκρούσεις, δείχνει επίσης συναισθηματικό θάρρος για αντιμετώπιση δυσκολιών.

Ερμής και Ποσειδώνας σε Άρη/ Κρόνο (και ο Ωροσκόπος της Ελλάδας εκεί) δείχνει απερισκεψία, απροσεξία, απελπισία, δυσάρεστα νέα, πένθος, αναβολές και καθυστερήσεις λόγω του ανάδρομου Ερμή, κάτι δυσάρεστο που να συνδέεται με μεταφορές, επικοινωνίες, χώρους ΜΜΕ. ίσως τις μέρες εκείνες έχουμε κάποια δυσάρεστη απώλεια, που μπορεί να έχει και κάποιο «σκοτεινό» χαρακτήρα.

Γενικά η εμπλοκή αυτή δείχνει εμπόδια, κινδύνους κάθε μορφής, στενοχώριες, επαναλαμβάνουμε όχι σε στενά εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο (μιας και όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, κυρίως ο Ερμής, είναι στο ζώδιο της παγκοσμιότητας, τον Τοξότη).

Το M/C της έκλειψης σε εμπλοκή με Ουρανό/ Πλούτωνα, πιστεύουμε πως είναι σαφής ένδειξη ανησυχίας, νευρικότητας αλλά και μετασχηματισμού, αναμόρφωσης, πολύ περισσότερο που είναι στον Ταύρο, ζώδιο που έχει να κάνει και με συστήματα αξιών. Φυσικά, όλα αυτά θα γίνουν με βίαιο ή, έστω, δυναμικό τρόπο.

Τέλος Ουρανός, Πλούτωνας και έκλειψη σε εμπλοκή με Δία/ Πλούτωνα της Ελλάδας δείχνει ξαφνικό ανασχηματισμό, προσαρμογή σε καινούργιες συνθήκες, ανάγκη προσαρμογής σε κάτι εντελώς καινούργιο.

Ας παρακολουθήσουμε προσεκτικά αυτήν την πρωτοφανή ολική έκλειψη, η δυναμική της φαίνεται να υπερβαίνει τα όποια στενά εθνικά πλαίσια και αποκτά έναν χαρακτήρα παγκοσμιότητας.

«Με φλογισμένα χείλη πιες γονατιστός/ απ’ το ποτάμι που το λέμε: γεγονός» . μ’ αυτούς τους στίχους του Β. Μαγιακόβφσκυ ας κλείσουμε αυτό το κείμενό μας γι’ αυτή τη «Μυητική» έκλειψη.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα