Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.Αβεντουρίνης


Γενικές Πληροφορίες:

Είναι μία ημιδιάφανη ποικιλία χαλαζία, που τη συναντάμε συνήθως σε πράσινο χρώμα, και σπανιότερα σε κοκκινωπό. Η αβεντουρίνη παρουσιάζει στην επιφάνεια έναν ενδιαφέροντα ιριδισμό που δημιουργείται από λαμπυρίζοντες κόκκους. Στην περίπτωση του πράσινου χαλαζία, το λαμπύρισμα οφείλεται σε διάσπαρτα έγκλειστα κομματάκια χρωμιούχου μαρμαρυγίας (μικα), ενώ στην περίπτωση του κόκκινου, τα έγκλειστα είναι αιματίτης.

 Το ενδιαφέρον αυτό οπτικό φαινόμενο έχει την ονομασία aventurscence.    Το όνομα  του ορυκτού προέρχεται από το ιταλικό «a ventura” που θα πει κατά τύχη (και όχι από την λέξη adventure). Οι μεγαλύτερες ποσότητες αβεντουρίνης εξορύσσονται στην Ινδία, Χιλή Ρωσία κ.λ.π.

Ιδιότητες:

Είναι ένας λίθους που φέρνει τύχη, προστασία, αφθονία, διαύγεια, ισορροπία, ευτυχία, αισιοδοξία, ευημερία. Έχει ισχυρή σύνδεση με το βασίλειο των Ντέβας. Μας βοηθά να βλέπουμε τις εναλλακτικές επιλογές και δυνατότητες. Δημιουργεί γέφυρες ένωσης όταν η καρδιά έχει διχαστεί από το νου, δίνοντάς της,  νέες διαστάσεις και συνθέτοντας παράλληλα τριγύρω της ένα πλέγμα προστασίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσελκύσει φλερτ ή ερωτικές περιπέτειες.

Θεωρείται πως φέρνει μεγάλη τύχη σε κάθε είδους τυχερά παιχνίδια, και γι’ αυτό οι μανιώδεις παίκτες συνηθίζουν πάντα να κρατούν μια Αβεντουρίνη κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι μια πέτρα που φέρνει γενικά καλή τύχη σε όλους τους τομείς και βοηθά στη δημιουργικότητα.

Σε ψυχολογικό επίπεδο η δράση της είναι κατευναστική και εξισορροπητική. Ενδυναμώνει τις ηγετικές ικανότητες και την αποφασιστικότητα. Βοηθά την μεταδοτικότητα και προωθεί το ταλέντο της διδασκαλίας. Καλμάρει το θυμό και τη νευρικότητα και διαλύει τα αρνητικά συναισθήματα.

 Ενεργοποιεί την αντίληψη και χαρίζει ευεξία. Βοηθά να αποφασίσουμε ποιά εργασία, θέση ή απασχόληση μας ταιριάζει καλύτερα. Διαχέει τις αρνητικές ενέργειες και τις μετατρέπει σε θετικές. Εξουδετερώνει τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Προστατεύει από τις επιθέσεις ψυχικών «βαμπίρ».

 Σας μεταφέρει στο παρελθόν για να βρείτε τις ρίζες της ασθένειας. Χρησιμοποιείται ως ενεργειακός φράχτης προστατεύοντας από το γεωπαθητικό στρες. Απορροφά το ηλεκτρομαγνητικό νέφος και προστατεύει από την περιβαλλοντική  μόλυνση.

Θεραπευτικές Ιδιότητες:

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, είναι ευεργετική για το θύμο αδένα, τους συνδετικούς ιστούς και το νευρικό σύστημα.

Ισορροπεί την αρτηριακή πίεση, δρα προληπτικά κατά της αρτηριοσκλήρωσης και του εμφράγματος προστατεύοντας την καρδιά.

Τονώνει το μεταβολισμό και ρίχνει τη χοληστερίνη.

Μας ανακουφίζει από τις ημικρανίες που προέρχονται από έντονο άγχος.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των επινεφριδίων, των πνευμόνων, των ιγμόρειων, της καρδιάς, των ματιών , του μυϊκού και ουροποιητικού συστήματος και ανακουφίζει τα συμπτώματα που προκαλούνται από δερματικούς ερεθισμούς
.
Μαζί με ροζ χαλαζία θεραπεύει με την αγάπη, τις πληγές της καρδιάς, ενώ σε συνδυασμό με τον μαλαχίτη (ο οποίος αναδύει το πρόβλημα), φέρνει ανακούφιση και θεραπεία στο ηλιακό πλέγμα.

Συνεχιζεται ......Με  ιδιότητες  Άλλων Κρυστάλλων

ΠΗΓΗ
     ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα