Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο δρόμος του Μάγου 7ο Μάθημα


Όταν εξαγνιστούν οι πύλες της αντίληψης, θα αρχίσετε να βλέπετε τον αθέατο κόσμο - τον κόσμο του μάγου.
Υπάρχει μια πηγή ζωής μέσα σας, που μπορεί να σας προσφέρει κάθαρση και μεταμόρφωση.

Η κάθαρση ισοδυναμεί με την αφαίρεση όλων των  τοξινών απ' τη ζωή σας: των τοξικών συναισθημάτων, των τοξικών σκέψεων, των τοξικών σχέσεων.
Όλα τα σώματα της ζωής, τα ορατά και αόρατα, είναι δέσμες ενέργειας, τις οποίες μπορεί να αντιληφθεί κανείς άμεσα.

Ένα καλοκαιριάτικο μεσημέρι, κι ενώ ο Μέρλιν κι ο Αρθούρος τεμπέλιαζαν, ξαπλωμένοι στην όχθη ενός ποταμού, ο Μέρλιν είπε: "Διάβασα ένα ποίημα όταν ήμουν παιδί, μετά από πολλά-πολλά χρόνια. Αναρωτιέμαι αν θα σου άρεσε". Ο Αρθούρος καμώθηκε πως κοιμόταν, καλύπτοντας με το χέρι το πρόσωπό του για να αποφύγει τον δυνατό ήλιο του Ιουλίου. Όποτε ο Μέρλιν αναφερόταν στο παρελθόν του σαν να ήταν το μέλλον, το αγόρι δυσκολευόταν πολύ να τον παρακολουθήσει.

"Μην κάνεις ότι δεν μ' ακούς", συνέχισε ο Μέρλιν, "γιατί αυτό το ποίημα είναι πολύ όμορφο για να το αγνοήσεις:

"Πες πως κοιμόσουν και πες

πως μες στον ύπνο ονειρευόσουν.

Και πες

πως μες στο όνειρο σου πήγαινες στον παράδεισο κι εκεί έκοβες

ένα σπάνιο, υπέροχο λουλούδι. Κι ύστερα πες πως ξυπνούσες κι ανακάλυπτες πως το λουλούδι στο χέρι σου κρατούσες.

Τι θα 'χες τότε να πεις;"

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

'Όταν είμαστε ξύπνιοι, η προσοχή μας μένει προσηλωμένη στις εικόνες και τους ήχους του υλικού κόσμου, οπότε είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι το φυσικό μας σώμα είναι η μόνη μας υπόσταση. Τι είναι ένα σώμα; Θα μπορούσαμε να το προσδιορίσουμε σαν μια συλλογή κυττάρων, που συνεργάζονται για να σχηματίσουν μια ευρύτερη ενότητα. Όντας μεγαλύτερο από το σύνολο των μερών του, το σώμα μπορεί να δρα και να σκέφτεται, πράγμα αδύνατο για ένα μοναχικό κύτταρο.

Ας μεταθέσουμε αυτό τον ορισμό σ' έναν απροσδόκητο χώρο: αυτό των συναισθημάτων. Κάθε μέρα απομονώνετε συναισθήματα που μοιάζουν με μοναχικά κύτταρα• αν τα συγκεντρώσετε όλα μαζί, έχετε φτιάξει το συναισθηματικό σώμα σας. Το συναισθηματικό σας σώμα είναι, πρώτα απ' όλα, μια ζωντανή ιστορία όλων των πραγμάτων που σας αρέσουν ή σας απωθούν, καθώς και των φόβων, των ελπίδων, των επιθυμιών και ούτω καθεξής. Αν μπορούσε το συναισθηματικό σας σώμα να μπει περπατώντας σ' ένα δωμάτιο, οι φίλοι σας θα σας αναγνώριζαν αμέσως, εφόσον αυτό το συναισθηματικό σώμα αποτελεί ένα τεράστιο τμήμα της ταυτότητάς μας.

Υπάρχουν κι άλλα σώματα, επίσης αθέατα, που συνεισφέρουν στη μοναδικότητά σας. Υπάρχει εκείνο της γνώσης, που μεγαλώνει μαζί σας από τη γέννηση - μπορείτε να το ονομάσετε το νοητικό σώμα σας. Η γνώση είναι πιο ανεπαίσθητη από τα αισθήματα, επειδή απαρτίζεται από αφηρημένες έννοιες. Όμως ακόμα πιο αδιόρατοι είναι οι λόγοι που σας κρατούν ζωντανούς, τα βαθύτερα πιστεύω σας γύρω από την ύπαρξη και τη φύση της ζωής - αποθηκευμένα όλα μέσα στο αιτιώδες σώμα, εκείνο το κομμάτι του εαυτού σας που σας επιτρέπει να κατανοείτε τη ζωή. Εκεί βρίσκονται φυτεμένοι οι σπόροι της μνήμης και της επιθυμίας.

Όλα αυτά τα σώματα είναι αποκλειστικά δικά σας. Και πάλι, αν το νοητικό ή το αιτιώδες σώμα σας μπορούσαν να μπουν περπατώντας σ' ένα δωμάτιο, αμέσως θα σας αναγνώριζαν. Η ατομική σας ταυτότητα, λοιπόν, πηγάζει από την επίγνωση των σωμάτων σας. Ένας μάγος ξέρει καλά ότι αυτή η επίγνωση ρέει από το πιο αδιόρατο σώμα προς το πιο απτό. Το "εγώ", με το οποίο ταυτίζεστε, δημιουργείται πρώτα από τα πιστεύω και τους λόγους για τους οποίους ζείτε (αιτιώδες σώμα), τα οποία δίνουν τροφή στις ιδέες (νοητικό σώμα) και τα συναισθήματα (συναισθηματικό σώμα). Μόνο στο τέρμα αυτής της αλληλουχίας δέχεται το φυσικό σώμα το ερέθισμα της ζωής.
 Όπως έλεγε ο Μέρλιν: "Οι θνητοί νομίζουν ότι είναι φυσικές μηχανές που έμαθαν να σκέφτονται. Στην πραγματικότητα, είναι σκέψεις που δημιούργησαν μια φυσική μηχανή".

ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Σε πρακτικό επίπεδο, αυτή η γνώση έχει τεράστιες επιπτώσεις. Υποθέτοντας ότι είστε πάνω απ' όλα μια οντότητα από σάρκα και οστά, θα ζήσετε τη ζωή σας εντελώς διαφορετικά από κάποιον που θεωρεί ότι είναι κυρίως η αόρατη υπόστασή του.

Ο Αρθούρος και ο Μέρλιν επέστρεφαν από ένα οδοιπορικό στο Δάσος της Αναζήτησης, το βασίλειο του μάγου. Όπως συνέβαινε πάντα υστέρα από τις εκδρομικές τους εξορμήσεις, ο Αρθούρος αισθανόταν πολύ πιο κουρασμένος απ' τον Μέρλιν. Ξάπλωσε, λοιπόν, κάτω από ένα δέντρο για να πάρει έναν υπνάκο. Μόλις πήγε να κλείσει, όμως, τα μάτια του, ένιωσε ένα σκούντημα στα πλευρά.

"Τι είναι;" μουρμούρισε νυσταγμένο το αγόρι. "Άσε με να κοιμηθώ."

Σκουντώντας τον ξανά μ' ένα κλαρί λεπτοκαρυάς, ο Μέρλιν κούνησε αρνητικά το κεφάλι. "Χρειάζεσαι τη δύναμή σου για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής. Αν αποκοιμηθείς τώρα, θα εξαντληθείς."

"Μα τι λες;" είπε έκπληκτος ο Αρθούρος. "Ακριβώς για να πάρω δυνάμεις θέλω να κοιμηθώ."

"Κι όμως, σ' έχω δει να κοπιάζεις πολύ περισσότερο στον ύπνο παρά στον ξύπνιο σου", απάντησε ο Μέρλιν. 'Ήξερε ότι με αυτά τα λόγια είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του Αρθούρου και πράγματι, αφού στριφογύρισε για λίγο στο απαλό γρασίδι, το αγόρι ανακάθισε. "Πώς γίνεται να κοπιάζω στον ύπνο μου και μάλιστα χωρίς να το ξέρω;" ζήτησε να μάθει.

"Κάνεις διαφόρων ειδών εργασίες", απάντησε ο Μέρλιν ανάλαφρα. "Ενώ κοιμάσαι, το φυσικό σου σώμα αναπαύεται κι αποκαθιστά τη χαμένη του ενέργεια. Στη διάρκεια των ονείρων, το συναισθηματικό σου σώμα πραγματοποιεί τις επιθυμίες, τους φόβους και τις φαντασιώσεις του. Το αιτιώδες σώμα σου επιστρέφει στον κόσμο του φωτός, που κάποιοι εκλαμβάνουν ως παράδεισο. Άλλοι πάλι το αντιλαμβάνονται σαν την ξαφνική λύση σε ένα πρόβλημα ή σαν μια φαεινή ιδέα που τους έρχεται αιφνιδιαστικά, μόλις ξυπνήσουν. Μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες, επαναφέρεις τη λεπτή αρμονία ανάμεσα σε όλα σου τα σώματα.

"Η πιο δημιουργική εργασία που θα μπορούσες να αναλάβεις ποτέ είναι αυτή της δημιουργίας του εαυτού σου. Πραγματοποιείται σε αμέτρητα επίπεδα, ορατά και αόρατα. Παρατάσσει όλη τη διάνοια του σύμπαντος, συμπυκνώνοντας εκατομμύρια χρόνια γνώσης σε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής.

"Δεν έχεις καταλάβει", είπε ο Μέρλιν στο μαθητή του, "ότι η ιστορία του σύμπαντος είναι που μας οδήγησε ως εδώ, ως την παρούσα στιγμή; Είμαστε τα προνομιούχα τέκνα της δημιουργίας, για χάρη των οποίων πλάστηκαν όλ' αυτά".

Αν η αληθινή πηγή σας βρίσκεται στον λεπτό, άυλο κόσμο κι όχι στον φυσικό, τότε το σώμα σας δεν είναι στην πραγματικότητα φτιαγμένο από κύτταρα. Δεν είναι αυτά τα τούβλα που χτίζουν το οικοδόμημα της ζωής - ούτε τα άτομα και τα μόρια, στα οποία διασπώνται αυτά τα κύτταρα. Το σώμα είναι χτισμένο πάνω σε αθέατες αφηρημένες έννοιες, που λέγονται ενέργεια και πληροφορίες και που εμπεριέχονται στο DΝΑ σας.

Αλλά ο μάγος διεισδύει ακόμα πιο βαθιά στον αόρατο κόσμο, καθώς γνωρίζει ότι τα πιο ακλόνητα πιστεύω σας είναι και οι ισχυρότερες δημιουργικές δυνάμεις. Το φυσικό σας σώμα ξεπήδησε μέσα από το ορμητικό ένστικτο της ζωής που περιέχεται στο DΝΑ. Χωρίς αυτή την ώθηση, οι πληροφορίες και η ενέργεια θα παρέμεναν αδρανείς. Με τον ίδιο τρόπο, οι σκέψεις και τα συναισθήματα σας εισρέουν στον κόσμο μέσα από τα αθέατα ερεθίσματα διάνοιας που αποτελούν το πιο αδιόρατο σώμα σας, το αιτιώδες σώμα.

Σύμφωνα με τους μάγους, ο λόγος που ξαπλώνουμε να κοιμηθούμε κάθε βράδυ είναι για να βάλουμε σε μια τάξη όλα αυτά τα σώματα, μετά από τους κόπους της εγρήγορσης και της δράσης.

Όμως, η πιο λεπτή από όλες τις εργασίες γίνεται στην αγνή σιωπή. Την επόμενη φορά που θα παρατηρήσετε μια φευγαλέα στιγμή ησυχίας, δίχως σκέψεις, συναισθήματα ή επιθυμίες, μην την εκλάβετε σαν αφηρημάδα. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη, είναι ότι η επίγνωσή σας ξεγλίστρησε μέσα από τις χαραμάδες του φυσικού, του συναισθηματικού, του νοητικού και του αιτιώδους σώματός σας. Σε βαθιά σιωπή, επιστρέφουμε στον απώτερο στόχο μας, το καθαρό Είναι. Εκεί βρίσκεστε αντιμέτωποι με τη μήτρα της Δημιουργίας, την πηγή όλων όσων υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν, η οποία δεν είναι παρά ο εαυτός σας
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα