Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δεκατρείς νεκροί και 40 τραυματίες ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού 6,6 βαθμών που έπληξε την κεντρική Μιανμάρ


  • myanmar_quake_555_355
    myanmar_quake_555_355
Δεκατρείς νεκροί και 40 τραυματίες, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε την κεντρική Μιανμάρ, και που είχε επίκεντρο μία περιοχή 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Μανταλάι.
Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων η ανθρωπιστική οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά», η οποία διαθέτει γραφεία της στην περιοχή, 13 άνθρωποι
έχασαν τη ζωή τους σε τέσσερα σημεία γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, πλησίον της πόλης Μανταλάι, της δεύτερης μεγαλύτερης στη χώρα, ενώ η ίδια οργάνωση έκανε λόγο «για κινδύνους από νέες μετασεισμικές δονήσεις».
Αρχικά το μέγεθός του μετρήθηκε 7 βαθμούς και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα. Οι κάτοικοι της Μανταλάι, της δεύτερης μεγαλύτερης εμπορικής πόλης στην κεντρική Μιανμάρ, δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι αισθάνθηκαν μια πολύ ισχυρή δόνηση περίπου στις 7:30 π.μ τοπική ώρα (01:30 GMT). "Δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο ισχυρή δόνηση. Ακουσα δυνατούς θορύβους και το φως έσβησε. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχουν ζημιές", είπε μια κάτοικος της περιοχής στο Ρόιτερς. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της γειτονικής Ταϊλάνδης.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), νέος σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών και εστιακού βάθους εννέα χιλιομέτρων, σημειώθηκε αργότερα σήμερα 86 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Μανταλάι.
Η Μιανμάρ είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας, με πολιτική κυβέρνηση που ανέλαβε τα ηνία της χώρας το Μάρτιο του 2011 από το στρατό, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή για σχεδόν 50 χρόνια. Η πολιτική κυβέρνηση της Μιανμάρ προώθησε μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι δυτικές χώρες να χαλαρώσουν τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει στο στρατιωτικό καθεστώς.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα