Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΓΟΥΙΤΝΕΙ ΧΙΟΥΣΤΟΝ 1963 - 2012.Επική άνοδος, τραγική πτώση



Γεννήθηκε με ασυνήθιστα καλά μουσικά γονίδια. Ηταν κόρη της γκόσπελ τραγουδίστριας Σίσσι Γουόργουϊκ, εξαδέλφη της ποπ ντίβς των 60s Ντιόν Γουόργουϊκ, αλλά και πνευματικό παιδί του «ιερού τέρατος» Αρέθα Φράνκλιν.



Από την ηλικία των 5 ετών, η μικρή Γουίτνεϊ τραγουδούσε γκόσπελ τραγούδια στην εκκλησία New Hope Baptist, ενώ στην εφηβεία της έκανε φωνητικά σε καλλιτέχνες όπως οι Τσάκα Χαν, Λου Ρόουλς, αλλά και στην μητέρα της.

 

Σύντομα την ανακάλυψε σε ένα κλαμπ στο Μανχάταν ο επικεφαλής της Arista Records, Κλάιβ Ντέιβις και στην ηλικία των 19 ετών υπέγραψε σχεδόν επιτόπου. Ο Ντέιβις συγκέντρωσε τους καλύτερους τραγουδοποιούς για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Χιούστον, το οποίο βγήκε το 1985 και έκανε τις περισσότερες πωλήσεις σαν δίσκος πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη.


Στον δίσκο συμπεριλαμβάνονταν αρκετές επιτυχίες, όπως το βραβευμένο με Grammy «Saving All My Love for You», «How Will I Know», «You Give Good Love» και «The Greatest Love of All». Παράλληλα, παρέμεινε επτά φορές στην κορυφή των singles στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας μάλιστα τους Beatles.


Ο δίσκος της Χιούστον που βγήκε το 1987 περιλάμβανε τα τραγούδια «Where Do Broken Hearts Go» και «I Wanna Dance With Somebody», τα οποία σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.


Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχε γίνει μία από τις τραγουδίστριες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο και μία από τις πιο επιτυχημένες ερμηνεύτριες της σόουλ όλων των εποχών, με 200 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.


Η δυναμική και ακούραστη φωνή της της χάρισαν μεγάλη επιτυχία και στο Χόλιγουντ. Το 1992, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο Σωματοφύλακας» στο πλευρό του Κέβιν Κόστνερ, όπου με την ερμηνεία της στο «I Will Always Love You», έγινε για μία ακόμη φορά νούμερο 1. Ηταν το ρεκόρ των Γκράμι της χρονιάς και παρέμεινε για πολλές εβδομάδες στην κορυφή των charts.


Ωστόσο, ο ρόλος της στην ταινία δεν απείχε πολύ από την αληθινή της ζωή. Οι φήμες έλεγαν ότι είχε αποκτήσει μία νοοτροπία μεγάλης ντίβας, γεγονός που καθιστούσε δύσκολες τις συνεργασίες μαζί της και γινόταν συνεχώς ασυνεπής.


Η Χιούστον επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη το 1995 και το 1996 με τις ταινίας «Waiting to Exhale» και «The Preacher's Wife» - τα σάουντρακ των οποίων έγιναν επιτυχίες.
Ωστόσο, η επιτυχία σταμάτησε όταν άρχισε να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και συμπεριφορά της έγινε πιο αλλοπρόσαλη.

Ο θυελλώδης γάμος και η πτώση
Το 1992 παντρεύτηκε τον τραγουδιστή της χιπ-χοπ Μπόμπι Μπράουν με τον οποίο απέκτησε μία κόρη την Μπόμπι Κριστίνα, αλλά η θυελλώδης σχέση τους είχε γίνει δημόσιο θέαμα.
Τελικά χώρισαν τον Απρίλιο του 2007 και η Χιούστον έπειτα από δικαστική διαμάχη κέρδισε την επιμέλεια της κόρης της.


Η φωνή της Χιούστον είχε αποδυναμωθεί. Δεν μπορούσε πλέον να πιάσει τις υψηλές νότες που την έκαναν διάσημη.
Η υπερβολικά αδυνατισμένη φιγούρα της κατά την διαρκεια μίας συναυλίας προς τιμήν του Μάικλ Τζάκσον το 2001, έκανε τις φήμες να οργιάσουν ότι πέθανε την επόμενη ημέρα.


Το 2009 η Γουίτνεϊ Χιούστον προσπάθησε να επανέλθει στην μουσική σκηνή με τον δίσκο «I Look To You». Ομως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως επιθυμούσε, καθώς στην συναυλία για την προώθηση του δίσκου της οι παραφωνίες της ήταν κάτι περισσότερο από εμφανείς.

Νοσηλεύτηκε σε κλινικές αποτοξίνωσης δύο φορές, προτού δηλώσει ότι είναι «καθαρή» από ουσίες το 2010.


Ο μουσικός συντάκτης, Πολ Γκαμπατσίνι, είχε περιγράψει την φωνή της ως «πρότυπο πολλών γυναικών ερμηνευτριών τα τελευταία 30 χρόνια». «Αλλά στο τέλος έγινε θύμα της αυτο-καταστροφής της. Και δυστυχώς τα τίναξε όλα στον αέρα», πρόσθεσε.


mery dontsof
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα