Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ξόδεψαν ετησίως τα υπουργεία για κινητά τηλέφωνα

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ ξόδεψαν ετησίως τα υπουργεία για κινητά τηλέφωνα 

«Πρωταθλητής» το υπουργείο Δημοσίας Τάξης με 1.000 συνδέσεις κόστους 477.000 ευρώ
 Στους χαλεπούς καιρούς των ραγδαίων περικοπών στις κρατικές δαπάνες σε καίριους τομείς όπως η υγεία και η παιδεία και της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεων, τα υπουργεία ξοδεύουν ετησίως περί το 1.000.000 ευρώ για …κινητά. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ανδ. Ψυχάρης.

Σημειώνεται, πως όταν ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Αντ. Μανιτάκης του είχε απαντήσει ότι δεν διαθέτει στοιχεία για το σύνολο των υπουργείων, παρά την σχετική εντολή που είχαν λάβει (επί υπουργίας Ραγκούση) να υποβάλλουν κατάλογο (εντός του 2010) στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους κατόχους κινητών τα οποία πληρώνει η υπηρεσία, δηλαδή ο φορολογούμενος πολίτης.

Ο κ. Ψυχάρης ζήτησε ξεχωριστά από κάθε υπουργείο να του στείλει τα αναλυτικά στοιχεία για τα κινητά που χρησιμοποιεί, καθώς και την ετήσια δαπάνη που προκύπτει. Βάσει, λοιπόν, αυτών των στοιχείων, «πρωταθλητής» στην κατοχή κινητών αναδεικνύεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το οποίο διαθέτει 1.000 συνδέσεις με ετήσιο κόστος 476.817 ευρώ. Δεύτερο, έρχεται το υπουργείο Εξωτερικών με 105.895 ευρώ ετησίως (δεν έδωσε αριθμό συνδέσεων), ενώ το μικρότερο κόστος αναλογεί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με 2.000 ευρώ και ένα κινητό, αυτό που χρησιμοποιεί ο υπουργός.


Στοιχεία δεν έχουν αποστείλει ακόμα τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού και ως εκ τούτου, όπως σημειώνει ο βουλευτής, «το ετήσιο κόστος για κινητά τηλέφωνα που πληρώνει το δημόσιο ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ».


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα:


• Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέχει το ρεκόρ συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας που φτάνουν τα 1.000! Από αυτά, τα 717 είναι σε στελέχη αστυνομικών υπηρεσιών, τα 238 σε αστυνομικούς της γειτονιάς και τα 45 σε λοιπό προσωπικό και στελέχη. Όπως αναφέρει ο κ. Ψυχάρης, το 2011 το πόσο που πληρώθηκε από το υπουργείο για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων φτάνει στις 476.814 ευρώ. Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με την σχετική απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, πρόσφατα αναμορφώθηκαν τα μηνιαία όρια κόστους των συνδιαλέξεων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρήσης των κινητών τηλεφώνων.


• Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαθέτει 15 τηλεφωνικές συνδέσεις με το μηνιαίο κόστος τους να φτάνει τα 500 ευρώ, δηλαδή ετησίως περί τις 6.000 ευρώ.


• Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε τον ακριβή αριθμό κινητών τηλεφώνων λόγω του κανονισμού ασφαλείας που εφαρμόζει. Πάντως, το κόστος των συνδιαλέξεων των παραγόντων του ΥΠΕΞ για το 2012 φτάνει στα 105.895 ευρώ και όπως τονίζεται στην απάντησή του, είναι μειωμένο κατά 28% σε σχέση με το 2011.


• Το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιεί 685 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ και το 2011 δαπανήθηκαν 99.985 ευρώ.


• Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαθέτει 95 υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα για τον υπουργό, τον υφυπουργό, τα επιτελικά γραφεία, τους συμβούλους, τους διευθυντές, τους υποδιευθυντές και τους τμηματάρχες. Το κόστος αυτών των τηλεφώνων για το 2010 ήταν 48.781 ευρώ, για το 2011 46.044 ευρώ και για το 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο 35.818 ευρώ.


• Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου διαθέτει 186 συνδέσεις το κόστος των οποίων φτάνει τα 58.000 ευρώ, αλλά έχει ήδη υπογραφεί υπουργική απόφαση με την οποία μειώνεται ο αριθμός των κινητών και περιορίζεται το ανώτατο χρηματικό όριο κλήσεων.


• Στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μόνο ένα υπηρεσιακά κινητό για τις ανάγκες του υπουργού και το εγγεγραμμένο ποσό για όλο το 2012 φτάνει τα 2000 ευρώ.


• Στον προϋπολογισμό του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2012 το ποσό για χρήση κινητών τηλεφώνων είναι 29.898 ευρώ και από αυτά μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχαν δαπανηθεί 16.073 ευρώ. Υπηρεσιακά κινητά δεν χρησιμοποιούνται από τον υπουργό και τους συνεργάτες του.


Στο υπουργείο διαθέτουν κινητά ο υφυπουργός και στελέχη του γραφείου του, ο γενικός γραμματέας, ο ειδικός γραμματέας και άλλα στελέχη. Όσον αφορά τον τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ίδιου υπουργείου, ο προϋπολογισμός προβλέπει ποσό 29.800 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 10.035 ευρώ.


Στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων το συνολικό ετήσιο κόστος δαπάνης για κινητά τηλέφωνα φτάνει τα 4.080 ευρώ. Στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων το ετήσιο συνολικό κόστος είναι 15.000 ευρώ. Στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή η ετήσια δαπάνη αφορά 4 συνδέσεις με κόστος 5.160 ευρώ.


• Το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής διαθέτει 17 κινητά τηλέφωνα με κόστος για το 2012 που φτάνει τις 30.000 ευρώ, ενώ η εγκεκριμένη πίστωση για την ίδια χρονιά φτάνει στα 42.000 ευρώ.


• Στο υπουργείο Εσωτερικών από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Σεπτέμβριο το συνολικό κόστος σε κινητά ανέρχεται σε 5.025 ευρώ και από αυτά 1.281 ευρώ κόστισαν οι επικοινωνίες του υπουργού κ. Ευρ. Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού κ. Χ. Αθανασίου.


• Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 δαπανήθηκε το πόσο των 8.517 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το συνολικό κονδύλι για έξοδα κινητής τηλεφωνίας ανέρχεται στα 48.000 ευρώ. Κινητά τηλέφωνα διαθέτουν ο υπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός, ο γενικός και ο ειδικός γραμματέας, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού και ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού.


• Στην Γενική Γραμματεία Πολιτισμού το κόστος των τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα 18 υπηρεσιακά κινητά που διαθέτει, είναι από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα 36.704 ευρώ. Όπως αναφέρεται στην απάντηση, για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του 2012 το μηνιαίο κόστος θα είναι περίπου 2.000 ευρώ καθώς έχουν καταργηθεί 19 συνδέσεις.


• Τέλος, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο υφυπουργός και οι συνεργάτες του δεν χρησιμοποιούν υπηρεσιακά κινητά. Κινητά χρησιμοποιούν η γενική διευθύντρια αθλητισμού, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου και ο προϊστάμενος του γραφείου συντήρησης.


Τα έξοδα για τα 4 κινητά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της έκπτωσης που έχει δώσει η Cosmote από προηγούμενες καταναλώσεις και η οποία φτάνει στο πόσο των 13.047 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη απάντηση όταν εξαντληθεί αυτό το πόσο θα διακοπεί η σύμβαση με την εταιρεία και θα σταματήσει η χρήση των κινητών. 



ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα