Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Έλτον Τζων.(video)

Elton John on stage, 2008.jpg



                                                      
Πραγματικό όνομα Ρέτζιναλντ Κένεθ Ντουάιτ
Γέννηση 25 Μαρτίου 1947 (65 ετών)
Μείζων Περιοχή του Λονδίνου, Αγγλία
Είδος Τέχνης Tραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης
Καλλιτεχνικά ρεύματα Ποπ/Ροκ
                                                

Ποπ/Ροκ

Βιογραφία

Έχοντας ξεκινήσει πιάνο από τα 3 του, ο Έλτον Τζων δεν άργησε να κερδίσει μια υποτροφία για την Βασιλική Ακαδημία Μουσικής στα 11 του χρόνια. Από τα 16 έπαιζε κάθε Σάββατο βράδυ σε μία τοπική παμπ, και εκεί ήταν που τον ανακάλυψε η πρώτη του δισκογραφική εταιρία.

Καριέρα

Ο Έλτον Τζων κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1969, αλλά αυτό πέρασε λίγο - πολύ απαρατήρητο. Ήταν, όμως, με το δεύτερο άλμπουμ του, Elton John, που κυκλοφόρησε το 1970, έγινε μια διεθνής διασημότητα.



Το 1972 με το άλμπουμ Honky Chateau επιβάλλει ένα νέο μουσικό ύφος. Eίναι σε θέση να γράψει και να ηχογραφήσει άλμπουμ γρήγορα, και μεταξύ άλλων,

 
 η σύμβασή του με τον DJM, επιβάλλει την απελευθέρωση δύο άλμπουμ το χρόνο καθώς και συναυλίες σε όλο τον κόσμο, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία.
Με το Goodbye Yellow Brick Road (1973), ο Έλτον Τζων ταράζει τα νερά της δεκαετίας του 70 αλλάζοντας για πάντα την μουσική σκηνή της εποχής. Αυτό το διπλό άλμπουμ περιλαμβάνει τίτλους σταθμούς, όπως τα: "Candle in the Wind", "Bennie and the Jets", ή "Goodbye Yellow Brick Road".


Μεταξύ 1972 και 1975, Ο Έλτον Τζων ζει κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής γίνεται όλο και πιο γνωστός και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού (Αν και το μεγάλο μπαμ στις Η.Π.Α. θα γίνει την δεκαετία του 90 με το Sacrifice). Γοητευμένος από το Χόλιγουντ, είναι σαν να βρίσκει τον εαυτό του, μιας και οι συναυλίες του εκφράζουν πια τέλεια τις εικόνες, τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα του, καθώς και του Bernie Taupin,
 του στιχουργού του, μέσα από τα τραγούδια τους.
Έλτον Τζων και η ομάδα του προσφέρει επίσης δύο άλλα αριστουργήματα, Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy (1975) και Blue Moves (1976), συχνά θεωρείται ότι αποτελούν με το Goodbye Yellow Brick Road τους τρεις πυλώνες της καριέρας του.


Μετά από πολλά προβλήματα με τα ναρκωτικά, και την εγχείρηση στους πολύποδες που είχε εξ'αιτίας αυτών το 1986, ο Έλτον Τζων επέστρεψε σε μία περίοδο ακμής.


Το 1995 κερδίζει το όσκαρ καλύτερου soundtrack για την ταινία Ο Βασιλιάς των λιονταριών της Disney. Επίσης έχει στην κατοχή του 5 Grammy awards.

 
 Το 1998 κυρήχθη ιππότης από την βασίλισσα της Αγγλίας για την προσφορά του στην χώρα και στην μουσική, καθώς και στην φιλανθρωπία.


 Σε 40 χρόνια καριέρα έχει πουλήσει πάνω από 250 εκατομμύρια άλμπουμ, και είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις στην ιστορία της μουσικής.
                                                                                                      

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα