Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

The truth is out there..συνέντευξη του Nick Pope στην Independent



Ασχολούμαι με το θέμα των UFO από το 1991, αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα άτομα που το κάνουν από ενδιαφέρον, αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής μου παρατήρησης και δεν ήταν και ένα χόμπι - ήταν δουλειά της κυβέρνησης μου! Εργάστηκα για το Υπουργείο Άμυνας για 21 χρόνια, 1985 - 2006. Είχα μια ποικίλη και ευχάριστη καριέρα, αλλά και μια  πιο παράξενη δουλειά στο Υπουργείο Άμυνας με αυτό που έκανα το 1991 - 1994, όταν στις ευθύνες μου περιλαμβανόταν και η έρευνα για UFO.
Το πρόγραμμα για τα UFO χρονολογείται από τη δεκαετία του πενήντα, με την  υπέροχη ονομασία - ομάδα εργασίας ιπτάμενου δίσκου.  Αυτή είχε συσταθεί το 1950 από τον επικεφαλής των επιστημονικών συμβούλων του Υπουργείου Άμυνας, τον μεγάλο πρωτοπόρο ραντάρ Sir Henry Tizard, ο οποίος είπε ότι οι εμφανίσεις UFO δεν θα πρέπει να απορριφθούν  χωρίς να προβούμε  προηγουμένως σε κάποια κατάλληλη επιστημονική έρευνα.
Στην πραγματικότητα, τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας ήταν επιφυλακτικά. Η τελική έκθεση - που εκδόθηκε το 1951 - κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εμφανίσεις UFO ήταν εσφαλμένης ταυτοποίησης, φάρσες ή αυταπάτες και εισηγήθηκε ότι δεν χρειαζόταν  να διεξάγονται περαιτέρω έρευνες. Αλλά το 1952 το Υπουργείο Άμυνας απρόθυμα επέστρεψε σε αυτό το θέμα μετά από ένα κύμα εμφανίσεων κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης άσκησης του ΝΑΤΟ, όπου τα UFO θεάθηκαν από πολυάριθμους  πιλότους της RAF,  εμφανίστηκαν σε ραντάρ, ενώ εκτελούσαν ασυνήθιστους ελιγμούς με ταχύτητες.
Η υποψία, βέβαια, ήταν ότι είχαμε να κάνουμε με τους Ρώσους, και όχι με  Αρειανούς. Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας και η RAF που παραμένουν ανοιχτά μυαλά στην έρευνα των UFO έδωσε εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να συμμετάσχει στην  έρευνα για όλες τις θεάσεις UFO, για να δούμε αν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για κάθε πιθανή απειλή για το Ηνωμένο Βασίλειο, ή κάτι πιο γενικό «για λόγους εθνικής άμυνας" - μια φράση που αποφεύγεται προσεκτικά.
Όταν τοποθετήθηκα σε αυτό το τμήμα το 1991 δεν είχα καμία ιδέα για το τι να περιμένω. Δεν είχα κανένα ενδιαφέρον για τα UFO και όχι  ιδιαίτερες πεποιθήσεις σχετικά με το θέμα. Έτσι, όσο μπορώ να θυμάμαι, η πρώτη παρατήρηση που ερεύνησα εμπλέκονταν λευκά, κόκκινα και πράσινα φώτα που δεν απείχαν πολύ από το Heathrow! Το συμπέρασμά μου, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν «πιθανά αεροσκάφη". Οι περισσότερες από τις 200-300 παρατηρήσεις που διερευνώνται κάθε χρόνο καταλήγουν να έχουν απλές εξηγήσεις: φώτα αεροσκαφών, μετεωρολογικά μπαλόνια, μετεωρίτες, δορυφόροι και διάφορα άλλα συμβατικά αντικείμενα και φαινόμενα. Αλλά περίπου το 5% παρέμεινε ανεξήγητο και σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις  υπήρχαν παρατηρήσεις  από αστυνομικούς, στρατιωτικούς και  πιλότους.
Μια  από τις πιο συναρπαστικές περιπτώσεις που διερευνήθηκαν  πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1993 και αφορούσε UFO που πετούσαν πάνω από δύο στρατιωτικές βάσεις. Ένας από τους μάρτυρες  περιέγραψε στη  RAF ένα μεγάλο τριγωνικού σχήματος σκάφος που πέταξε πολύ αργά πάνω από τη RAF Shawbury στα Midlands, πριν επιταχύνει μακριά στον ορίζοντα πολύ πιο γρήγορα απ’ότι ένα στρατιωτικό τζετ. Πρώτη υποψία μας ήταν ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο αεροσκάφος ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος - ένα νέο κατασκοπευτικό αεροπλάνο, ίσως. Ωστόσο, οι έρευνες μας άφησαν ένα πλήρες κενό.
Η δουλειά περιλάμβανε περισσότερα από μια απλή  έρευνα για UFO. Μια τυπική μέρα μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από απαντήσεις σε ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να βοηθήσεις ένα παιδί  στο σχολείο, και το πρόγραμμα για τα UFO. Ήταν μια συναρπαστική δουλειά, αλλά αν και έγινε γνωστή ως η πραγματική ζωή του Fox Mulder, το πρόγραμμα UFO του Υπουργείο Άμυνας δεν ήταν τόσο λαμπερό, όπως το The X-Files!
Παρά τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας ότι καλύπταμε την  αλήθεια για τα UFO, δεν υπήρξε καμία συνωμοσία. Ή μάλλον, αν οι αρχές έχουν πραγματικά ένα UFO από συντριβή κρυμμένο κάπου, φοβάμαι ότι δεν μου το είπαν. Οι άνθρωποι μπορούν να το διαπιστώσουν από μόνοι τους, επειδή το Υπουργείο Άμυνας είναι στη διαδικασία αποχαρακτηρισμού και απελευθερώσεις ολόκληρου του αρχείου των UFO. Και αυτό συμβαίνει γιατί όταν ο Νόμος περί ελευθερίας της πληροφόρησης εισήχθη, το Υπουργείο Άμυνας έλαβε περισσότερες αιτήσεις για τα UFO από ό, τι για οποιοδήποτε άλλο θέμα!
Συχνά με ρωτάνε πως πιστεύω ότι οι εξωγήινοι θα μοιάζουν ή τι θα μπορούσε να συμβεί αν συναντήσουμε ποτέ εξωγήινους. Το  Χόλιγουντ έχει καταλήξει σε μια ποικιλία των απαντήσεων στο πρώτο ερώτημα: μερικοί χαριτωμένοι, άλλοι τρομακτικοί. Η δική μου άποψη είναι ότι οι εξωγήινοι μπορεί να μην μοιάζουν με τίποτα που έχουμε φανταστεί. Αλλά ένα πράγμα που νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανό, είναι ότι θα πρέπει να ασχολούνται με τα ρομπότ ή με cyborgs. Η πρώτη επαφή μας με εξωγήινους μπορεί να περιλαμβάνει τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και  την περίπτωση, να μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τους υπολογιστές μας: ένα e-mail από τον ΕΤ, να το πω έτσι!
Όταν έφυγα από το Υπουργείο Άμυνας, έγινα δημοσιογράφος και εκφωνητής. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης της προηγούμενης εμπειρίας μου, έχω ειδικευτεί στα ανεξήγητα, θεωρίες συνωμοσίας και επιστημονική φαντασία.  Συχνά  συμμετάσχω σε ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές ή παιχνίδια στον υπολογιστή με  εξωγήινα θέματα και  σήμερα ασχολούμαι με την προώθηση του νέου παιχνιδιού υπολογιστών XCOM, άγνωστοι εχθροί: Enemy Unknown. Είναι ένα turn-based παιχνίδι στρατηγικής στο οποίο θα οικοδομούμε μια έδρα, θα επιλέγουμε μια ομάδα για να αναλάβει διάφορες αποστολές, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν  από την κατάρριψη ενός UFO και μάχες με εξωγήινους , μέχρι την έρευνα εξωγήινης τεχνολογίες. Το παιχνίδι συνδυάζει την τακτική του παιχνιδιού με κάποιες απίστευτες σκηνές δράσης. Είναι πρόκληση και μεγάλη διασκέδαση.
Μετάφραση: ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα