Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ - Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ Γ' Mέρος


                                          
                                                         Εφαρμογές στη Ζωή

Στο Σκορπιό είναι ο άθλος που από ορισμένες σκοπιές μας απασχόλησε και θα μας απασχολήσει για πολύ καιρό, επειδή αντίθετα με τον Ηρακλή, δε θριαμβεύσαμε επί της ύδρας. Οι περισσότεροι από μας ασχολούμαστε με τις μάταιες μεθόδους που χρησιμοποίησε αρχικά σ’ αυτή τη δοκιμασία.

Είναι πρωτίστως πρόβλημα της ανθρωπότητας, αλλά ενδιαφερόμαστε ατομικά τόσο έντονα με τη δική μας εξέλιξη, ώστε λησμονούμε την ευρύτερη θέα. Αν πρόκειται ν’ ανέβουμε τη βουνοκορφή στον Αιγόκερω, πρέπει να χάσουμε τη θέα της προσωπικότητας και ν’ αρχίσουμε να λειτουργούμε σαν ψυχές.
Στις υψηλές στιγμές μου γνωρίζω θεωρητικά ποια πρέπει να είναι η στάση και οι πράξεις μου, αλλά προχωρώ ζαλισμένη. Γιατί; Εξαιτίας ενός θεμελιώδη νόμου ότι καθετί στη φύση εξελίσσεται βαθμιαία, βήμα προς βήμα, γραμμή προς γραμμή, δίδαγμα προς δίδαγμα.
Θα ήταν ολέθρια εμπειρία αν καθάριζα τόσο γρήγορα την προσωπικότητά μου, ώστε να εισρεύσει ολόκληρη η δύναμη της ψυχής μου. Θα τρίκλιζα από τη δύναμη και το φως, την παντογνωσία και την παντοδυναμία της ψυχής μου. Δε θα ήξερα τι να κάνω μ’ αυτό που θα είχα.
Αυτό δε σημαίνει πως ό,τι πρέπει να κάνω, είναι να καθίσω και ν’ αφήσω το νόμο να εργασθεί, ν’ αφήσω τα κουπιά και να με μεταφέρει η εξέλιξη ώσπου κάποτε επιτύχω. Σημαίνει ότι αυτή την ώρα βρίσκομαι στο πεδίο της μάχης, για ν’ αντιμετωπίσω την ύδρα στο Σκορπιό, γιατί αυτός είναι ο άθλος που απασχολεί σήμερα την ανθρωπότητα.
Η αληθινή δοκιμασία στο Σκορπιό δε θα συμβεί μέχρι να συντονισθεί κανείς, μέχρι ο νους, η συναισθηματική φύση και η φυσική φύση λειτουργήσουν σαν μονάδα.
Τότε ο άνθρωπος περνά στο Σκορπιό όπου η ισορροπία του ανατρέπεται και η επιθυμία του φαίνεται να επικρατεί, όταν νομίζει ότι απαλλάχθηκε απ’ αυτή. Είναι ρευστός, ενώ νόμιζε ότι είναι ισορροπημένος.
Ο νους για τον οποίο ήταν εντελώς σίγουρος ότι άρχισε να ελέγχει την προσωπικότητά του, δε φαίνεται να λειτουργεί. Καθώς μελετούμε τον Ηρακλή, βλέπουμε τον εαυτό μας.
Θυμηθείτε ότι τρία πράγματα πρέπει να κάνει ο μαθητής στο Σκορπιό.
 Πρέπει να καταδείξει, όχι στην Ιεραρχία ούτε στους τρίτους, αλλά στον εαυτό του, ότι υπερνίκησε τη μεγάλη πλάνη· ότι η ύλη, η μορφή, δεν μπορεί πια να τον συγκρατεί. Ο Ηρακλής πρέπει να καταδείξει στον εαυτό του ότι η μορφή είναι απλώς ένας αγωγός έκφρασης με τον οποίο έρχεται σε επαφή με ένα μεγάλο πεδίο της θείας εκδήλωσης. Διαβάζοντας κάποια θρησκευτικά βιβλία μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι η μορφή, το συναίσθημα κι ο νους είναι όλα κακά, ανεπιθύμητα πράγματα από τα οποία πρέπει ν’ απαλλαγεί.
Κατά τη γνώμη μου είναι θεμελιώδες να συλλάβω τη σκέψη ότι αν απαλλαγώ απ’ τη φυσική μορφή, δε θα έχω μέσον επαφής με μια θεία έκφραση, γιατί ο Θεός βρίσκεται στο συνάνθρωπό μου, σ’ αυτό το φυσικό, απτό κόσμο στον οποίο ζω κι αν δεν έχω μορφή, καμιά από τις πέντε αισθήσεις μου, αποκλείω από τον εαυτό μου το Θεό σε μια μορφή.
Η προσωπικότητα δεν πρέπει να σκοτωθεί, ούτε να εξολοθρευθεί· πρέπει ν’ αναγνωρισθεί σαν ένας τριπλός αγωγός έκφρασης των τριών θείων όψεων. Όλα εξαρτώνται από το αν χρησιμοποιούμε την τριπλή αυτή προσωπικότητα για ιδιοτελείς ή θείους σκοπούς. Η μεγάλη πλάνη είναι η χρησιμοποίηση της προσωπικότητας για ιδιοτελείς σκοπούς.
 Για να συνοψίσουμε ολόκληρη την ιστορία στο ζώδιο του Σκορπιού, ο Εαυτός αποφασίζει να σκοτώσει το μικρό εαυτό προκειμένου να του διδάξει την έννοια της ανάστασης.

(Σύνοψη της Διάλεξης της Α.Α.Μπ.)


Τι είναι Θάνατος;           

Υπάρχουν τρία ζώδια θανάτου στο ζωδιακό· τρεις μεγάλοι θάνατοι λαμβάνουν χώρα καθώς προχωρούμε γύρω από το πεδίο της ζωής. Στον Καρκίνο έχουμε το θάνατο του στοιχειώδους όντος (δηλαδή του ανθρώπου) για να μπορέσει το ανθρώπινο ον να έρθει σε ύπαρξη. Διαμέσου του ζωδιακού μπορούμε πάντα να πούμε: “Εδώ είναι ο θάνατος για να…”
Πάντα ο θάνατος είναι είσοδος σε πληρέστερη ζωή, πληρέστερη εμπειρία, πληρέστερη αντίληψη και προοπτική. Είναι ο θάνατος της προσωπικότητας για να μπορέσει η ψυχή να κυριαρχήσει την προσωπικότητα και να εκφράσει δι’ αυτής τη ζωή. Στους Ιχθείς έχουμε τη σταύρωση, το θάνατο ενός παγκόσμιου σωτήρα, γιατί εκπλήρωσε τελείως τη λειτουργία του.
Ο θάνατος στην αστρολογία μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ίσως πρόκειται να πεθάνει ένα παλιό αίσθημα.  Είναι μια ερμηνεία. Κάποιες αποκρυσταλλωμένες ιδέες που κράτησαν πολύ, δόγματα που κυβέρνησαν τις δραστηριότητές μας μέχρι τώρα, έφτασαν απλώς σε κάποιο τέλος κι απορούμε πώς ήταν δυνατό να σκεφτόμασταν έτσι. Αυτή η γραμμή σκέψης πέθανε. Αξίζει να παίρνει κανείς τη μεγάλη εικόνα και να μαθαίνει να την ερμηνεύει για τις διάφορες όψεις της προσωπικότητας.

Σκορπιός, το Ζώδιο της Μαγείας

Μαγεία δε σημαίνει να κάνουμε περίεργα πράγματα· αληθινή μαγεία είναι η έκφραση της ψυχής διαμέσου της μορφής. Μαύρη μαγεία είναι η χρήση της μορφής για να κερδίσουμε ό,τι θέλουμε για τη μορφή. Η μαύρη μαγεία είναι γνήσια ιδιοτέλεια. Λευκή μαγεία είναι η χρήση της ψυχής για σκοπούς της ανθρώπινης ανύψωσης με τη χρησιμοποίηση της προσωπικότητας.
Γιατί ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της μαγείας; Ένα αρχαίο βιβλίο λέει: “Η Παρθένος είναι η μάγισσα, ετοιμάζει τα συστατικά που ζυγίζονται στο Ζυγό και στο Σκορπιό προάγεται το μαγικό έργο”. Με όρους ζηλωτή σημαίνει ότι στην Παρθένο ανακάλυψα τον Χριστό μέσα μου, ότι διαμέσου των αιώνων η μορφική φύση μου γαλούχησε ένα Χριστό· στο Ζυγό κυμαίνομαι μεταξύ των ζευγών των αντιθέτων, μορφή και Χριστική φύση, μέχρι να επιτύχω ισοζύγιο κι ο Χριστός η ψυχή και η ύλη να είναι σε στάδιο ισορροπίας. Στο Σκορπιό δοκιμάζομαι ως προς το τι θα θριαμβεύσει, η μορφή ή ο Χριστός, ο Ανώτερος Εαυτός ή ο κατώτερος εαυτός, το πραγματικό ή το απατηλό, η αλήθεια ή η πλάνη. Αυτή είναι η υποκρυπτόμενη ιστορία του Σκορπιού.

Οι Αστερισμοί και οι Αστέρες
Ο Ταύρος που είναι το αντίθετο του Σκορπιού, είναι το ζώδιο της επιθυμίας που εκφράζεται κυρίως στο φυσικό πεδίο σαν σεξ. Στην καρδιά του Σκορπιού βρίσκουμε τον Αντάρη, έναν από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες, έναν ερυθρό αστέρα. Το ερυθρό είναι το χρώμα της επιθυμίας κι αυτός είναι ο πιο ερυθρός αστέρας στους ουρανούς· συμβολίζει εκείνο το ερυθρό της επιθυμίας που υπόκειται σε κάθε εκδήλωση της θείας ζωής.
Στους Διδύμους, κατά τη συλλογή των χρυσών μήλων, ο Ηρακλής πάλεψε επίσης με τον Αντάρη. Εδώ πάλι στο Σκορπιό ξεσηκωνόμαστε εναντίον του ερυθρού αστέρα. Γιατί; Διότι το πρόβλημα της ανθρωπότητας στο μεγάλο αυτό ηλιακό μας σύστημα είναι η έλξη μεταξύ των αντιθέτων (που σημαίνει επιθυμία). Πάντοτε υπάρχει δυαδικότητα, δηλαδή εκείνο που είναι επιθυμητό κι εκείνος που το επιθυμεί. Ο Αετός είναι εναλλάξιμος με το Σκορπιό. Ο αετός έχει σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το βέλος του Τοξότη, του επόμενου ζωδίου, κυριαρχεί επίσης στη σφραγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Αετός είναι το πουλί εκτός χρόνου και χώρου και καθώς ο Ηρακλής παλεύει με την ύδρα, κοιτάζει προς τα πάνω, βλέπει τον αετό και θυμάται ότι ήρθε στην ενσάρκωση και θα πετάξει πίσω εκεί απ’ όπου ήρθε.
Υπάρχουν τρεις αστερισμοί που συνδέονται μ’ αυτό το ζώδιο το οποίο έχει τρομακτικό ενδιαφέρον. Πρώτος είναι ο Όφις, το φίδι της πλάνης, το φίδι που συναντούμε στη Γένεση, που εξαπάτησε την Εύα. Ο δεύτερος είναι ο Οφιούχος, ο άνθρωπος που παλεύει με το φίδι. Ο αρχαίος ζωδιακός απεικονίζει το φίδι στα χέρια αυτού του ανθρώπου. Το πιάνει με τα δυο του χέρια και το ακουμπά στην καρδιά του, που είναι ο ερυθρός αστέρας της επιθυμίας. Καθώς το κάνει, κοιτάζει στον αστερισμό που είδαμε στο Ζυγό, την Κορώνα. Έτσι έχουμε την προσωπικότητα που συμβολίζεται από τον Οφιούχο, να παλεύει με το φίδι της πλάνης και η κορώνα να βρίσκεται μπροστά της, σ’ εκείνο προς το οποίο ανατείνει.
Ο τρίτος αστερισμός ονομάζεται Ηρακλής και απεικονίζει το ζηλωτή που δεν ατενίζει την κορώνα, αλλά τον αετό. Η προσωπικότητα ατενίζει την κορώνα αλλά λέει: “Περνώ δύσκολες στιγμές, το περιβάλλον μου είναι εναντίον μου, οι οικογενειακές μου συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά κάποτε θα αποκτήσω την κορώνα”. Ο Ηρακλής, ο μαθητής, δεν ενδιαφέρεται για την κορώνα, ατενίζει τον αετό, την όψη πνεύμα. Ενδιαφέρεται γι’ αυτό το θαυμάσιο σύμβολο του αναδυόμενου φωτός, που κάνει δυνατή κάθε νίκη.

Προσηλώστε τα μάτια σας στον αετό· καλέστε το πυρ· μην κοιτάτε το έδαφος· επικεντρωθείτε στη θειότητα.


ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ - Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ  Α' Mέρος

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ - Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ  Β' Mέρος

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ


Αλέκος Χρυσόπουλος
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα