Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Η ανακάλυψη του μποζονίου Higgs ο αιθέρας και τι σημαίνει;

 http://www.huforc.gr/Racent%20ufo%20news%202012/07/9%20%207%202012%20%20Higgs-boson-006.jpg

πιθανώς την πρόσφατη ανακοίνωση του CERN για την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs  Το λεγόμενο λανθασμένα "Σωματίδιο του Θεού" που δυστυχώς, λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πραγματικά τι είναι το σωματίδιο ή τι σημαίνει η ανακάλυψη, και λίγοι φυσικοί σωματιδίων εκεί έξω είναι σε θέση να το εξηγήσουν με τρόπο που είναι κατανοητό για το ευρύ κοινό.

Πρόκειται ουσιαστικά όπως το
ν Galileo που προσπαθεί να πείσει την ανθρωπότητα  και πιο συγκεκριμένα την Εκκλησία  ότι η Γη δεν ήταν στην πραγματικότητα το κέντρο του Σύμπαντος.  Όσο φανταστικό και αν ακούγεται, η ανακάλυψη του μποζονίου Higgs δεν είναι λιγότερο συγκλονιστική.  Η παρουσία του σωματιδίου μετατρέπει κάτι που ήταν προηγουμένως αόρατο, σε μια εμφανή και μετρήσιμα οντότητα.  Μπορεί να βοηθήσει την επιστήμη να εξηγήσει το πώς και γιατί  υπάρχουν υλικά τα πράγματα σε ένα Σύμπαν γεμάτο με τίποτα.




http://www.huforc.gr/Racent%20ufo%20news%202012/02/17%202%202012%20%20esa%20A1.jpg
Το μοντέλο προτάθηκε για πρώτη φορά από τον φυσικό σωματιδίων τον Peter Higgs , ο οποίος όριζε ότι υπήρχε ένα αόρατο πεδίο μέσω του οποίου τα στοιχειώδη σωματίδια αποκτούν μάζα καθώς περνούν μέσα από αυτό. Με άλλα λόγια, αυτό το θεωρητικό πεδίο υπηρέτησε ως ένα είδος αρχέγονη "σούπα' που  μερικοί φυσικοί το περιγράφουν ως μια κοσμική μελάσα  που μετατρέπει ένα αόρατο, στοιχειώδες σωματίδιο σε κάτι που έχει πραγματική μάζα για μας.


 Όλα αυτά μας θυμίζουν  τον Αλβέρτο Michelson (1852-1931)  όπου αναρωτήθηκε για το φαινόμενο της αδράνειας  και το μυστήριο ύπαρξης ενός αοράτου πλέγματος ( αιθέρας)  που υπάρχει παντού και που ίσως καθορίζει τα γεγονότα.



Σήμερα οι φυσικοί σωματιδίων πιστεύουν τώρα ότι η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει  σε μια δυνατότητα κατανόησης για άλλες διαστάσεις, τη κατανόηση της βαρύτητας, η για κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμη.

Το πεδίο Higgs και το μποζόνιο Higgs

Η ερώτηση πιο μοντέλο περιγράφει ένα αόρατο "τομέα", έτσι ώστε να υπαρχή το μυστηριώδες σωματίδιο.Ο Peter Higgs πρότεινε το 1964 ότι ίσως να υπάρχει ένα συναρπαστικό αόρατο πεδίο που με το κατάλληλο επίπεδο  ενέργειας, το αόρατο πεδίο θα παράγει ένα πραγματικό σωματίδιο - αποδεικνύοντας έτσι την ύπαρξη του πεδίου. Το σωματίδιο είναι ένα από τα πιο απλούστερα στοιχειά και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να ανιχνευθούν. Δεν έχει καμία περιστροφή, κανένα ηλεκτρικό φορτίο, και κανένα "χρώμα". Δεν διασπάται και χάνεται σε ένα άλλο "κόσμο" σε ένα τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου πριν γίνει ανιχνεύσιμο. Ο Higgs δεν μπορούσε να προβλέψει τη μάζα του σωματιδίου, ως εκ τούτου ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το ανιχνεύσει.




Επιστήμονες στο Tevatron στο Fermi National Accelerator Lab και Fermilab στο Ιλλινόις των ΗΠΑ το 2011 προσπάθησαν να παράγουν και να εντοπίσουν το μποζόνιο Higgs χωρίς ιδιαίτερα αποτέλεσμα.
Οι φυσικοί σωματιδίων αναφέρουν ότι η ανακάλυψη μπορεί να σημαίνει πολλά για την κατανόηση του Σύμπαντος, που ίσως να έχει πολλές και διαφορετικές απαντήσεις.
Η αλήθεια είναι, ότι η ανακάλυψη είναι επαλήθευση της θεωρίας για την ύπαρξη για κάτι που συμπεριφέρεται αιρετικά θα έλεγα, που είναι παντού και πουθενά,  ονομάστηκε "μποζόνιο Higgs, και θα ανοίξει πολλές νέες πόρτες της εξερεύνησης της σωματιδιακής φυσικής, και στην προώθηση της κατανόησης του τι γίνεται στην πραγματικότητα γύρω μας.









Η εξερεύνηση για άλλες διαστάσεις, ανοίγει την έρευνα για την έννοια δράση από απόσταση, όπου τα σωματίδια μπορεί να επηρεάσουν το ένα τον άλλο ταυτόχρονα σε άλλο χώρο και ίσως και χρόνο.

 Να αναφέρω ότι από διαφορετικές σχόλες θεωρητικών υπάρχουν απόψεις,  που αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές δεκάδες διστάσεις στις εσχατιές της ύλης και ο χώρος και ο χρόνος συνυπάρχουν. 

 Εκεί το αποτέλεσμα προηγείτο του αίτιου και αντιστρόφως. Πιστεύετε λυπών ότι άλλα αυτά θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κατανόηση της ύλης - αντιύλης και την ύπαρξη των ειδικευόμενων θεωρείων για τις μεμβράνες και τις χορδές, θεωρίες για την πολυπλοκότητα -χαοτικής συμμετρίας και την ύπαρξη πολύσυμπάντων.


Η ύπαρξη μια αόρατης δομής όπου εκεί επάνω υπάρχουν τα φαινόμενα τις σωματιδιακής ύπαρξης έχει σαν ηδέα ξεκινήσει από πολλή παλιά. Οι αρχαίοι ·Έλληνες γνώριζαν γι αυτόν και τον συναντάμε από τους Ορφικούς και τον Όμηρο, μέχρι τον Αριστοτέλη και τον Πλωτίνο. 


Ο Πλάτωνας, εκτός από τα τέσσερα γνωστό στοιχεία/ουσίες του Κόσμου - Γη, Αέρας, Πυρ και Ύδωρ - αναφέρει και την πέμπτη ουσία, την Πεμπτουσία, που είναι υπεραισθητή και διαπερνά τα πάντα.  Μάλιστα πιστεύεται ότι η αποπομπή του από τη σύγχρονη Επιστήμη έχει σαν έμμεσο αποτέλεσμα την αποπνευματοποίηση και της Επιστήμης και του ανθρώπου γενικότερα. 




















Από την άλλη, η Φυσική του Αιθέρα, που μεσουρανούσε τον περασμένο αιώνα, και που έχει απορριφθεί  "δολίως" κατά τη γνώμη πολλών - από τη σημερινή επιστήμη, οδηγεί σε αφάνταστες εφαρμογές,κάτι σαν θαύματα ας πούμε. 

 Διότι ο Αιθέρας είναι το υπόβαθρο - η μήτρα - από όπου ξεπηδούν η ύλη, οι ενέργειες όλων των μορφών και η ίδια η ζωή! Την ύπαρξη του πλέγματος η αιθέρα η μποζονιου την αντιλήφθηκε και ο Βίλχεμ Ράιχ που την ονόμασε Οργόνη, που ήταν κάτι θεϊκό για αυτών. Ήταν το μέσο που δρούσαν οι δυνάμεις από απόσταση. Η έννοια του αιθέρα φαίνεται να είναι υπερβατική. 






Η σύγχρονη Φυσική έχει απορρίψει την ύπαρξή του, επικαλούμενη το πασίγνωστα πείραμα των Μίκελσον και Μόρλεϊ που έγινε τα 1887. Σε αυτό, αν υπήρχε Αιθέρας, η ταχύτητα του φωτός θα μεταβαλλόταν, ανάλογα με την κατεύθυνση που ταξίδευε στην πειραματική διάταξη. Αν όχι, τότε δεν υπήρχε Αιθέρας στο πείραμα δεν βρέθηκαν μεταβολές και ο Αιθέρας, ως θεωρία, κατέπεσε.



ΠΗΓΗ

  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα