Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Game over» για τη Nokia δηλώνει τέως υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft


Το μερίδιο της Nokia στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών έχει συρρικνωθεί στο 4%

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας
Ζοφερό προβλέπει το μέλλον της Nokia ο Τζόναθαν Μάρεϊ, τέως υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft και νυν της Warner Music, θεωρώντας ότι το τελικό χτύπημα στη φινλανδική εταιρεία θα επέλθει από την oριστική «εισβολή» του αμερικανικού κολοσσού της βιομηχανίας λογισμικού και στο πεδίο του hardware.

«Ο πιθανότερος επίλογος στην πολυτάραχη ιστορία της Νokia θα είναι η εξαγορά του ευμεγέθους χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, του ανθρώπινου δυναμικού και γενικότερα της τεχνογνωσίας της φινλανδικής εταιρείας από τη Microsoft ίσως και των δικαιωμάτων για το εμπορικό της σήμα» δηλώνει στο ιστολόγιό του ο Μάρεϊ.


Ο Μάρεϊ δηλώνει ότι είναι βέβαιο ότι η Microsoft θα μετεξελιχθεί από παραγωγό λογισμικού σε κατασκευαστή έξυπνων κινητών και άλλων φορητών συσκευών στη θέση της Νokia, με βάση τις εκδόσεις του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8.

Σύμφωνα με τον Μάρεϊ, οι στρατηγικές επιλογές της φινλανδικής εταιρείας εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς.

«Όταν η Microsoft κυκλοφορήσει το δικό της Surface Phone τότε πολύ απλά το παιχνίδι τελείωσε (game over) για τη Nokia» δηλώνει χαρακτηριστικά.

«Είναι άποψή μου ότι όταν η Microsoft εισέλθει στην αγορά έξυπνων κινητών με δικές της συσκευές θα έχει τελειώσει ο χρόνος της Nokia ως ανεξάρτητη εταιρεία» προσθέτει.

Εικάζει επίσης
 ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος της Nokia Στίβεν Ίλοπ θα επιστρέψει στον αμερικανικό κολοσσό για να ασχοληθεί με την αγορά των κινητών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κυκλοφορία των Windows 8 θα αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία ανάκαμψης για την άλλοτε κραταιά φινλανδική εταιρεία, ή απλώς το επισφράγισμα του τέλους της. Είναι ενδεικτικό ότι το μερίδιο της Nokia στην παγκόσμια αγορά έξυπνων κινητών ήταν πέρυσι 14% ενώ εφέτος έχει συρρικνωθεί στο 4%.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα