Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ!!!!

Πριν λίγα χρόνια στην Αίγυπτο, στο Χαγουάρα ανακαλύφθηκε ο χαμένος μέγας λαβύρινθος από όπου χρηματοδοτείται από το NRIAG , Πανεπιστήμιο της Γάνδης / Kunst-zicht & Louis De Cordier , με τη συνεργασία του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων , Horus & Isel Ιδρύματος .

Ο Χαμένος Μέγας Λαβύρινθος
Αυτός ο κολοσσιαίος ναός περιγράφεται στο παρελθόν από συγγραφείς όπως ο Ηρόδοτος και ο Στράβων, και ειπώθηκε ότι περιέχει 3.000 δωμάτια γεμάτα ιερογλυφικά και τοιχογραφίες. Μέγα θεωρείται ως έναν άλλο μύθο, ο οποίος λέει ότι είναι χωρίς θεμέλια, φαίνεται ότι το κτίριο, ήταν χαμένο για πάνω από 2000 χρόνια, όπου πρόσφατα έχει ανακαλυφθεί εκ νέου.
Η άμμος της Χαγουάρα σαρώθηκε το έτος (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2008), από μια βελγική ομάδα – αιγυπτιακή, σε μια προσπάθεια να ερευνήσει την «θεωρία του λατομείου» που είχε προτείνει ο Petrie το 1889, μετά την ανακάλυψη του από μια μεγάλη τεχνητή επιφάνεια πέτρας (304m από 244m). O Petrie το ερμήνευσε ως τεράστια τεχνητή πέτρα οροπεδίου όπου ανακάλυψε σε βάθος αρκετών μέτρων, όπως την ίδρυση του λαβυρίνθου, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ίδιο το κτίριο ήταν εντελώς ως λατομείο πέτρας την εποχή των Πτολεμαίων. Ωστόσο, το “θεμέλιο” διαπεράστηκε από γρήγορες αποστολές, και ποτέ δεν έχασε την δυνατότητα να είναι η οροφή του Λαβυρίνθου, που περιγράφεται από τον Στράβωνα ως μια μεγάλη πεδιάδα της πέτρας. Τα ακόλουθα είναι από την επίσημη έκθεση της ανασκαφής:

Κάτω από αυτό, την άνω ζώνη, κάτω από την τεχνητή επιφάνεια πέτρας εμφανίζεται (παρά του θολού αποτελέσματος των υπόγειων υδάτων) στο βάθος 8 έως 12 μέτρα μια δομή πλέγματος του γιγαντιαίου μεγέθους που αποτελείτε από ένα πολύ ανθεκτικό υλικό εξαιρετικά, σαν γρανίτη. Αυτό δηλώνει την παρουσία ενός κολοσσιαίου αρχαιολογικού χαρακτηριστικού κάτω από το λαβύρινθο, “θεμέλια,” η ζώνη του Petrie, η οποία πρέπει να επανεξεταστεί ως η οροφή του που εξακολουθεί να υπάρχει στο λαβύρινθο.

Η γεωφυσική έρευνα της περιοχής έχει αποκαλύψει την παρουσία των «κάθετων τοίχων» κάτω από την επιφάνεια πέτρας με βάθος 8 έως 12 μέτρα, σύνδεση για να σχηματίσει μια γιγαντιαία δομή πλέγματος από γρανίτη. Η δομή πλέγματος του λαβυρίνθου είναι μετατοπισμένη 20 ° έως 25 ° ως προς τον προσανατολισμό του, στην πυραμίδα στο κοντινό Χαγουάρα. Γράφτηκε, ότι μια υπόγεια σήραγγα ένωνε τις δύο δομές.
Σε περίπτωση που γίνει αυτή η ανακάλυψη είναι τεκμηριωμένη όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος, ο φημισμένος «Λαβύρινθος», (από την οροφή και όχι από τη βάση) , τότε θα κατατάσσονται μαζί με άλλες μεγάλες ανακαλύψεις της εποχής μας, και θα γίνει ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα στο στέμμα της Αιγύπτου. Συγχαρητήρια στον Monsieur de Cordier και όλους τους εμπλεκόμενους.


Ιστορική αναδρομή
Ο Αιγυπτιακός Λαβύρινθος ήταν περισσότερο από 1.300 ετών κατά τη στιγμή της επίσκεψης του Ηροδότου.
Ο Ηρόδοτος, στο βιβλίο της Ιστορίας ΙΙ του, περιγράφει ένα «λαβύρινθο» συγκρότημα στην Αίγυπτο, “κοντά στο μέρος που λέγεται η πόλη των Κροκόδειλων», η οποία θεώρησε ότι είχε ξεπεράσει τις πυραμίδες στο μεγαλείο του:
«Έχει δώδεκα καλυπτόμενες αίθουσες – έξι στη σειρά που αντιμετωπίζει βόρεια, έξι νότια – οι πύλες της σειράς ένα ακριβώς μπροστά στις πύλες του άλλου. Στο εσωτερικό, το κτίριο είναι διώροφο και περιέχει τρεις χιλιάδες δωμάτια, από τα οποία τα μισά είναι υπόγεια, και το άλλο μισό ακριβώς από πάνω τους. Έλαβα μέσα από τα δωμάτια στον πάνω όροφο, έτσι ώστε ό, τι θα πω από αυτά είναι από τη δική μου παρατήρηση, αλλά τα υποχθόνια μπορώ να μιλήσω μόνο από την έκθεση, επειδή ο Αιγύπτιος υπεύθυνος αρνήθηκε να μου επιτρέψει να τους δω, όπου περιέχει τους τάφους των βασιλέων οι οποίοι έχτισαν το λαβύρινθο, καθώς επίσης και τους τάφους των ιερών κροκόδειλων. Τα ανώτερα δωμάτια, αντίθετα, πραγματικά δεν είναι εύκολο να τα δείτε, και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι είναι έργο ανδρών…!!! Πλεκόμενα και περίπλοκα περάσματα από δωμάτιο σε δωμάτιο και από αίθουσα σε αίθουσα ήταν ένα ατελείωτο θαύμα για μένα, όπως πέρασα από μια αυλή σε δωμάτια, από δωμάτια σε γκαλερί, από γκαλερί σε περισσότερα δωμάτια και από εκεί σε ακόμη πιο πολλές αυλές. Η οροφή του θαλάμου κάθε, αυλή, γκαλερί είναι, όπως και οι τοίχοι, από πέτρα-γρανίτη. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ξυλόγλυπτες φιγούρες, και κάθε αίθουσα εξαιρετικά κτισμένη από λευκό μάρμαρο και περιβάλλεται από κιονοστοιχία ».


Το 1ο αιώνα π.χ. Ελληνική γεωγράφος Στράβων είναι η μόνη άλλη αρχαία αυτόπτης μάρτυρας της αιγυπτιακής Λαβύρινθος του οποίου ο λογαριασμός έχει επιβιώσει.
Ο Στράβων, δήλωσε το ότι ήταν “ένα μεγάλο ανάκτορο όπου αποτελείται από πολλά παλάτια» και θαύμαζαν το τεράστιο μέγεθος των πέτρινων πλακών που αποτελούσαν την οροφή και τους τοίχους του. Έγραψε ότι είχε πολλά μεγάλα γήπεδα, το καθένα με δική του είσοδο, αλλά ότι “μπροστά από τις εισόδους είχε κρύπτες, τρόπον τινά, η οποία είναι μακράν και πολλά έχουν και εκκαθάρισης διόδων επικοινωνίας το ένα με το άλλο, έτσι ώστε να μην μπορεί να βρει ξένος τον τρόπο του, είτε σε οποιοδήποτε αίθουσα ή έξω από αυτό χωρίς οδηγό. ”
Όταν ο Βρετανός αρχαιολόγος Flinders Petrie ανάσκαψε το μνημείου το 1888, δεν βρήκε τίποτα, αλλά ένα τεράστιο πεδίο πελεκημένης πέτρας, στα έξι μέτρα βάθος. Είπε :
“Σε όλη την τεράστια έκταση δεκάδων στρεμμάτων, βρήκα στοιχεία ενός μεγάλου κτιρίου, ». Ο Petrie θα μπορούσε μόνο να μαντέψει ότι η δομή αυτή μετράται μία φορά απο1.000 ως 800 πόδια, και συνόψισε τα συμπεράσματά του αρκετά λακωνικά: “Από ένα τέτοια πολύ φτωχό εύρημα παραμένει και είναι δύσκολο να εγκατασταθεί κάτι ως τίποτα.”

Διάλεξη για τον « Χαμένο Μέγα Λαβύρινθο της Αιγύπτου »:Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στις Βρυξέλλες. (28 Οκτ. 2008)Η ιδέα ότι μια τέτοια ανακάλυψη που προέρχεται από την καλλιτεχνική δημιουργία και όχι από την ακαδημαϊκή ή την επιστημονική έρευνα αγκαλιάστηκε θερμά στην διάλεξη στο πανεπιστήμιο Gent. Η αναζωογονητική θέα από επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί και φιλόσοφοι που έρχονται μαζί προσωρινά για να γεφυρωθεί το χάσμα που δυστυχώς λείπει στη σύγχρονη εποχή μας, αλλά είναι ότι ακριβώς ό, τι Louis de Cordier έχει κάνει. Σε θρίαμβο του καλλιτεχνικού ενστίκτου που έχει οδηγήσει στο δρόμο για μία από τις μεγάλες Αιγυπτιακές ανακαλύψεις της εποχής μας.
Ο «Λαβύρινθος» διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας, που πιστεύεται από πολλούς ότι περιέχει τη σοφία των αιώνων, μπορούμε να δούμε το ίδιο θέμα να επαναλαμβάνεται σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Όταν ο Διόδωρος έκανε τον ισχυρισμό του ότι ο λαβύρινθος ήταν μια μινωική κλίμακα μοντέλου της Αιγυπτιακής εποχής , που δεν είχαν την πολυτέλεια επίσκεψης την είχε ο Ηρόδοτος πριν από αυτόν. Είμαστε πλέον κοντά στο να μοιράζονται το προνόμιο αυτό στο εγγύς μέλλον χάρη στον Louis και όλοι οι υπόλοιποι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Χαγουάρα.
Αποτελέσματα : (Διαβάστε από τον Δρ Μοχάμεντ Αμπάς Αμπάς). - Τα αποτελέσματα των διαφόρων υπό-επιφανειακών ερευνών GEM, VLF, TEM, Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, ΕΡΤ, MAG), έχουν στηρίξει ο ένας τον άλλον στο συμπέρασμα ότι η δομή (δομές), υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια της πέτρας 304x24m έχουν ήδη καθοριστεί από την νότια πλευρά της πυραμίδας του Amenenhat ΙΙΙ της δωδέκατης δυναστείας. Κάτω από αυτήν την πλάκα, ένα ασβεστολιθικό θεμέλιο υπάρχει μια υποψία με συμμετρικά χαρακτηριστικά προσανατολισμένα σε ΒΔ-ΝΑ κατεύθυνση. Αυτό είναι αντίθετο προς την ιστορική αναφορά κατά περίπου 20…. °. Κάθετοι τοίχοι και διάφορα αντικείμενα από γρανίτη έχουν επίσης εντοπιστεί, αλλά τα περαιτέρω αποτελέσματα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την επίδραση του εδάφους-νερού-, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα αποκατάστασης που θα πρέπει να βρει έναν τρόπο για την αποστράγγιση του εδάφους από το υφάλμυρο νερό που καταστρέφει σήμερα τα λείψανα του λαβύρινθου μέσω χημικής αντίδρασης.Το μέλλον: Δρ Ghamrawy έχει χρεωθεί με την ευθύνη της διάσωσης του Λαβύρινθου, η πυραμίδα του Amenenhat ΙΙΙ, και στην πραγματικότητα, ολόκληρο το συγκρότημα. Έχει ήδη υποστεί την αγανάκτηση του, έχει ένα κανάλι ( το κανάλι Whabi ), που χτίστηκε μέσα από τα μέσα του αυτό, ηλεκτρικοί πυλώνες και τις γενικές επιπτώσεις, της έχουν τη μητρόπολη κατάκλισης του Χαγουάρα στο κατώφλι σας….. Ο Δρ Ghamrawy προβάλλει τον εαυτό του ως κάτι περισσότερο από άξια εξοπλισμένοι για το έργο μπροστά και του ευχόμαστε καλή τύχη.
Μια κοινή Πολωνική / Αιγυπτιακή ομάδα ετοιμάζεται για περαιτέρω ανάλυση των υπόγειων ανωμαλιών γύρω από τη βόρεια, νότια και ανατολική πλευρά ξεκινώντας από την πυραμίδα. Ανακαλύψεις, είναι προς το παρόν ως επίδειξη στο μουσείο «υπαίθριο» στις εγκαταστάσεις του.


  • S Hort ταινία για την ανακάλυψη: ( http://www.youtube.com/watch?v=EqmpT6T_2tU )
  • Μια απίστευτη ανακάλυψη η οποία για μια ακόμη φορά έχουμε την τιμή να την αναφέρουν δικοί μας ιστορικοί και γεωγράφοι, όπως και για την Ατλαντίδα. Πράγματι αν ανασκαφτεί αυτό το μνημείο θα είναι ένα από τα ποιο παράξενα αλλά και όμορφα στον κόσμο… .βέβαια με την ταχύτητα αλλά και τα προβλήματα της Αιγύπτου ( μεταπολεμική εμφυλίου ) θα επωφεληθούν κάποιοι άλλοι την κατάσταση για να μην βρεθούν ποτέ οι γνώσεις που κρύβονται εκεί μέσα!!!!
Σε μελλοντικό άρθρο μου θα ασχοληθώ με τους λαβύρινθους παγκοσμίως και εκτενέστερα με πολλές λεπτομέρειες με τον περίφημο λαβύρινθο του Μίνωα στην Κρήτη………

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα