Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο λόγος που η Μέρκελ επισκέπτεται αιφνιδίως την Αθήνα είναι άλλος και σας τον αποκαλύπτω.




                                      Photo: SAPO Blogs



 του Σταύρου Θεοδωράκη



Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λάθος. H Άνκελα Μέρκελ δεν έρχεται στην Ελλάδα για να επιθεωρήσει το οικόπεδο που θα αγοράσει φτηνά (όπως λένε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες).
 Οι χάρτες πλέον στο Google είναι τόσο πειστικοί που δεν είναι ανάγκη να τραβολογιέσαι στα αεροδρόμια. Ούτε έρχεται για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά (που λένε στον ΣΥΡΙΖΑ). Θα  μπορούσε να την στηρίξει άλλωστε με μια δημόσια δήλωση από το Βερολίνο. 
Και βέβαια δεν την ενδιαφέρει να διασώσει την ελληνική πλουτοκρατία (που λέει το ΚΚΕ). Ούτε έρχεται για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια (που λέει η Χρυσή Αυγή). Άσε που μαθαίνω ότι πλέον τα λεφτά μεταφέρονται μέσω τραπεζών και δεν υπάρχουν καμιόνια για να περιφρουρήσεις.

Ο λόγος που η Μέρκελ επισκέπτεται αιφνιδίως την Αθήνα είναι άλλος και σας τον αποκαλύπτω.
Οι δανειστές μας έχουν θορυβηθεί από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι δύο ελληνοαμερικανοί ετοιμάζονται να αγοράσουν όλο το χρέος της Ελλάδας και να μας δώσουν και 200-300 δισεκατομμύρια επιπλέον για να περνάμε καλά. Ο κίνδυνος για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, αν αποδεχτούμε την πρόταση σωτηρίας των ομογενών, είναι φανερός. Η Ελλάδα θα μπορεί αμέσως να ξεχρεώσει το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές της, γεγονός που θα σημάνει ότι οι Γερμανοί και όλοι οι άλλοι θα χάσουν τους τόκους που προσδοκούν να πάρουν τα επόμενα τριάντα χρόνια από τους Έλληνες. Επίσης αν οι Έλληνες πάρουμε τα 600 δις των ομογενών Μανόλη Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα, δεν θα έχουμε πλέον κανένα λόγο να ενδώσουμε στις επενδυτικές προτάσεις των Γερμανών και των άλλων βορείων μεγαλοεπιχειρηματιών. Τέρμα λοιπόν οι επενδύσεις τους στον γαλανό ουρανό. Θα πρέπει να σταματήσουν να σκέφτονται την Ελλάδα και να πάνε σε καμιά τριτοκοσμική χώρα που έχει γραφειοκρατία, μίζες, αναποτελεσματική διοίκηση, χαοτικό σύστημα δικαιοσύνης. Ποιος θέλει να πάει σε μια τέτοια χώρα; Κανείς βέβαια γι’ αυτό όλοι στριμώχνονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Αυτοί είναι οι λόγοι λοιπόν που η Μέρκελ έρχεται τρέχοντας στην Ελλάδα. Και –προσοχή – οι πληροφορίες την θέλουν αποφασισμένη να μας δώσει ακόμη και επιμήκυνση αρκεί να δεχτούμε να μας σώσει αυτή και όχι τα αδέλφια μας οι ομογενείς. Υπάρχει όμως και ένας επιπλέον λόγος που η Καγκελάριος τρέμει στην ιδέα ότι θα μας σώσουν οι δικοί μας άνθρωποι. Η διάσωση μας, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για αντίστοιχες διασώσεις της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας. Ο ελπιδοφόρος ιός της διάσωσης θα μεταδοθεί σε όλο τον υπερχρεωμένο νότο μέχρι να πούμε «αψού». Γιατί μπορεί εμείς να έχουμε τους πλουσιότερους και πατριωτικότερους  ομογενείς αλλά όλο και θα βρεθούν σε κοτζάμ Αμερική δύο Ιταλοί που θα δώσουν μερικές εκατοντάδες δις για την διάσωση της Ιταλίας. Και δύο Ισπανοί που θα διασώσουν την Ισπανία. Για την Πορτογαλία υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες αν και στο πορτογαλικό ίντερνετ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες η πληροφορία ότι θέλει να τους σώσει ένας κύριος Μουράτος, συγγενής προφανώς του Μουρίνιο (όπως ακριβώς δηλαδή και ο δικός μας Σώρρας είναι συγγενής προφανώς του πολύ δισεκατομμυριούχου Σόρου). Σκεφθείτε λοιπόν αν οι ομογενείς του κάθε προβληματικού κράτους αποφασίσουν να σώσουν, οι ίδιοι, τα κράτη τους; Οι διεθνείς τοκογλύφοι, τι θα κάνουν; Κοινοί κλέφτες θα γίνουν; 

Γιαυτό σας λέω. Το «παγκόσμιο σύστημα εξουσίας» παίζει το τελευταίο του χαρτί την Τρίτη στην Αθήνα. Θα τους αφήσουμε; Και πιο συγκεκριμένα θα επιτρέψουμε στην Μέκρελ να μας πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και να μας σαγηνέψει χάνοντας για πάντα τα λεφτά των ομογενών μας όπως χάσαμε τις λίρες και τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, τις πολεμικές αποζημιώσεις (και του 1821 και του 1940), τα πετροδολάρια του Ιουνίου του Σαρωνικού, του Θερμαϊκού,  του Κρητικού; Θα την αφήσουμε;


Αλέκος Χρυσόπουλος


http://www.protagon.gr
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα