Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ






Πιάσε το χέρι μου και προχώρα μαζί μου, σε βρήκα. Μπορεί η μοίρα να μας χώρισε, αλλά μέσα από τους αιώνες σε βλέπω μπροστά μου ξανά. Έρχομαι να ακουμπήσω το κεφάλι μου στους ώμους σου και να νιώσω τα φτερά του Έρωτα να αγκαλιάζουν την Ψυχή μου.

Όταν ο Έρωτας συναντηθεί με την Ψυχή είναι σαν τα  πολύχρωμα βεγγαλικά που υψώνονται στον σκοτεινό  ουρανό γεμίζοντάς τον φώς και τα πρόσωπα των ανθρώπων χαμογελούν.

Μέσα στο ζώδιο του Κριού αυτή η ένωση δεν μπορεί παρά να είναι παρορμητική,  γεμάτη καινούργια ξεκινήματα και σίγουρα πρωτοποριακή. Ο Έρωτας δίνει η Ψυχή γεμίζει από αυτό που ουσιαστικά της λείπει και το ταξίδι ξεκινάει. Η επικοινωνία είναι αυθόρμητη και το γέλιο κυλάει αβίαστα. Ότι γίνεται κινείται σε καθαρά εγκεφαλικό επίπεδο. Ζουν και οι δύο τη ζωή μέσα από το κίνδυνο, κάτι που οι άλλοι δεν τολμούν να κάνουν.

Στο ζώδιο του Ταύρου η σύνοδος του Έρωτα και της ψυχής είναι ήρεμη χωρίς επικίνδυνα ανοίγματα. Μια απλή βόλτα στην εξοχή με το ποδήλατο, ένα απλό αλλά απολαυστικό πικ-νικ στο βουνό μπορεί να σημαίνει την απόλυτη ευτυχία. Η οικονομική ασφάλεια, η απλή οικογενειακή ζωή και πάνω από όλα η  ηρεμία που προσφέρει ο ένας στον άλλον είναι αυτό που κρατά τον Έρωτα και την ψυχή μαζί. Μια τρυφερή αγκαλιά μπροστά στο αναμμένο τζάκι, ένα ποτήρι κρασί, η ευτυχία που δεν τελειώνει ποτέ.

Μέσα από το ζώδιο των Διδύμων ο Έρωτας και η Ψυχή επικοινωνούν με έναν τελείως ανάλαφρο τρόπο που φτάνει έως και την επιπολαιότητα. Όμως όταν ξεπεραστούν τα πρώτα εμπόδια τότε η επικοινωνία γίνεται πιο βαθιά και ο ένας έρχεται πιο κοντά με τον άλλον. Ένα καλό βιβλίο μπορεί να γίνει η αφορμή να περνούν ώρες μαζί. Ο Έρωτας μιλάει στην Ψυχή και το αντίθετο και αναπληρώνουν όλα τα κενά που είχαν μέχρι τώρα. Επικοινωνώ άρα ζω και υπάρχω. Μέσα από εσένα εκφράζω εμένα.
Στο βαθύ συναισθηματικό ζώδιο του Καρκίνου η συνάντηση του Έρωτα και της Ψυχής νιώθουν μια θάλασσα συναισθημάτων να τους πλημμυρίζει . Λειτουργούν καθαρά συναισθηματικά, και δεν χρειάζονται πολλά λόγια μεταξύ τους για να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Μια εκδρομή στη θάλασσα, το σπίτι, η αγάπη για το παρελθόν και συναισθηματική εξάρτηση του ενός για τον άλλον, κάνει τη σχέση μακρόχρονη.

 Το ζώδιο του Λέοντα κάνει αυτούς του δυο αστεροειδής να αισθάνονται βασιλιάδες ο ένας στη αγκαλιά του άλλου. Ξέρουν να διασκεδάζουν μαζί, να δημιουργούν, λατρεύουν τα παιδιά και την πολυτέλεια, μα πάνω από όλα ξέρει πώς να κρατάει ο ένας τον άλλον ψηλά.

Στο ζώδιο της Παρθένου τα πράγματα αλλάζουν… σε αγαπώ, σου προσφέρω αυτό ξέρω να κάνω. Ο ένας κατανοεί βαθιά την ανασφάλεια του άλλου ως προς το σεξ και ποτέ δεν κατηγορεί. Από την μια άποψη μπορεί αυτή η ένωση να φέρει την πλήρη σεξουαλική αποχή αλλά με τη βαθιά ψυχική κατανόηση του γιατί γίνεται αυτό , με αποτέλεσμα την ευτυχία τους, διότι καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον, και από την άλλη πλευρά μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια όλο τον ακραίο ερωτισμό που έχει η Παρθένος σαν ζώδιο. Τα μόνο σίγουρο είναι ότι η συνάντηση αυτών των δύο σε αυτό το ζώδιο τους κάνει να αισθάνονται ότι πραγματικά βρήκαν το άλλο τους μισό, γιατί ο ένας καταλαβαίνει τη δυστυχία του άλλου.

Στο ζυγό ο  Έρωτας και  η Ψυχή, όταν συναντηθούν, αναγνωρίζει ο ένας τη διπλωματική φύση του άλλου και την  επιθυμία του για ισορροπία. Ο Έρωτας προσφέρει στην Ψυχή ευγένεια και κομψότητα, γεμίζοντάς την και η ψυχή ανταποδίδει με την αισθητική, την διακριτικότητα και την αποστασιοποίηση που αναζητά.

Στο ζώδιο του θανάτου, του πλούτου, και της αναγέννησης η συνάντηση αυτών των δύο αιώνιων εραστών, είναι πραγματικά συγκλονιστική. Ο Έρωτας βρίσκει το πάθος που αναζητά  η Ψυχή τον ακoλουθεί και του παραδίδεται άνευ όρων και ορίων. Μέσα από τα παιχνίδια ζήλιας, εξουσίας, σεξουαλικής υποταγής ακόμα και μεγάλες χρονικές περιόδους αποστασιοποιήσεως από το σεξ για λόγους τιμωρίας ο ένας προς τον άλλον, κάνει τον Έρωτα και την Ψυχή να καίγονται στην κόλαση να πεθαίνουν  αργά και βασανιστικά, και μετά να ξαναγεννιούνται συναισθηματικά ο ένας μέσα από το θάνατο του άλλου. Ο θάνατος του εγώ και η παράδοση του στο εσύ. Η απόλυτη μοιραία σχέση.

Στον Τοξότη τώρα η κοινή αγάπη για τη φιλοσοφία, τα ταξίδια και την επέκταση οι δύο αυτοί πλανητοειδής βρίσκονται μαζί γι να ανακαλύψουν τις χαμένες αλήθειες, του ίδιου τους το εαυτού. Η ευχαρίστηση που λαμβάνουν μέσα από τις μετακινήσεις, και την συνεχή εξερεύνηση του κάνουν να μένουν πιστοί ο ένας προς τον άλλον χωρίς όμως να στερηθούν την ελευθερία που τόσο έχουν ανάγκη.

Ο Αιγόκερος Έρωτας και η Αιγοκερίσια Ψυχή  επιθυμούν,  να κατακτήσουν την εξουσία, να αποκτήσουν κοινωνική αναγνώριση, και να φτάσουν στην κορυφή. Ο ένας βοηθάει τον άλλον στην προώθηση των στόχων του μέχρι που στο τέλος γίνεται για καθαρά προσωπικούς λόγους. Σκληροί και οι δύο δεν χάνουν με πολλές τρυφερότητες, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το σεξ γίνεται μέσω ραντεβού…. ο λόγος είναι απλός από τη μια δεν υπάρχει χρόνος να ειδωθούν κι από την άλλη …. Το ραντεβού είναι κάτι που οπωσδήποτε θα γίνει όχι σαν αγγαρεία αλλά γιατί μέσα στις τόσες ασχολίες πρέπει να βρεθεί χρόνος να δείξουν ο ένας στον άλλον την αγάπη που τρέφουν μεταξύ τους.

Στον Υδροχόο τώρα η λέξη που συνδέει αυτούς τους δύο αστεροειδής είναι μόνο μια. Ελευθερία. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανενός την πλευρά η έτσι τουλάχιστον είναι στην αρχή. Όσο περνά ο καιρός και αυτοί οι δύο συνειδητοποιούν την απόλυτη ταύτιση τους, αρχίζουν να καταπιέζουν ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα η ελευθερία να μετατραπεί σε σκλαβιά που όμως μέσα από το σεξ ίσως καταφέρουν να λύσουν τις όποιες διαφορές τους.

Η ψευδαίσθηση του Έρωτα ότι βρήκε την Ψυχή του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων είναι καθαρά ουτοπική. Η πίστη ότι βρήκε ο ένας στο πρόσωπο του άλλου τον πραγματικό, αληθινό σύντροφο, είναι καθαρά πλασματική, και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η θυσία, το ψέμα, η ονειροπόληση, και η αποφυγή ευθυνών είναι αυτό που κάνει αυτά τα άτομα ευτυχισμένα, εκτός κι και  αν οι δυο μαζί προσφέρουν για το κοινό καλό, συμμετέχουν σε φιλανθρωπίες, τότε θα βρουν την πραγματική ευτυχία που θα του ενώσει πραγματικά.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα