Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το Είναι δεν αντικρούει, αλλά επικαλύπτει το Έχειν







Το Είναι δεν αντικρούει, αλλά επικαλύπτει το Έχειν, είναι το αίτιό του.


 Αυτό εξηγεί γιατί τα κράτη που έχουν πλούσια κοιτάσματα φυσικών πόρων, συνήθως είναι και τα φτωχότερα, και για ποιο λόγο ο πλούτος ενός ανθρώπου δεν αρκεί για να τον λυτρώσει από τη μοίρα του, αν αυτός δεν αντιστοιχεί σε μια εξύψωση του Είναι.


Πράγματι, υπάρχει ένα κύκλωμα που ρυθμίζει, ένα είδος μηχανισμού ομοιόστασης που ανα
πόφευκτα οδηγεί ξανά το Έχειν στο επίπεδο του Είναι.


Ένας άνθρωπος απροετοίμαστος, αν και ευνοείται προσωρινά από κάποιο γεγονός ή τις εξωτερικές περιστάσεις, οδηγείται ξανά στην παλιά φτώχεια, αν το Έχειν ξεπερνάει το επίπεδο του Είναι του.


Αυτό ισχύει και για τα κράτη.


Μετά από περισσότερο από μισό αιώνα αποτυχημένων προγραμμάτων διεθνούς ενίσχυσης των χωρών του τρίτου κόσμου, θα έπρεπε τώρα πια να το είχαν καταλάβει και οι οικονομολόγοι που ασχολούνται με την ανάπτυξη: δεν είναι δυνατόν να βοηθήσεις απέξω μια χώρα που δεν έχει ήδη προετοιμάσει το Είναι της, που δεν έχει ήδη φτάσει στον κατάλληλο βαθμό πλούτου μέσα από τη δική της αορατότητα, τη δική της κληρονομιά ιδεών (ηθικών, αισθητικών, θρησκευτικών, φιλοσοφικών, επιστημονικών) και το δικό της σύστημα αξιών. 


Πολλές από αυτές τις χώρες θα αρκούσε να επανασυνδεθούν με την αρχαία τους σοφία, με την ουσία της προέλευσης τους και να θρέψουν το σύστημα των αρχαίων αξιών για να εξυψώσουν τις συνθήκες της ζωής τους.



Elio D’ Anna Η Σχολή των Θεών

Αλέκος Χρυσόπουλος



ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα