Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ναυτικό δυστύχημα στο Χονγκ Κονγκ με δεκάδες νεκρούς

Ναυτική τραγωδία με 36 νεκρούς στο Χονγκ Κονγκ

Τουλαχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Χονγκ    Κονγκ, όταν πλοίο με περισσότερους από 120 επιβαίνοντες, συγκρούστηκε με οχηματαγωγό σκάφος και βυθίστηκε κοντά στο νησί Λάμμα -το τρίτο μεγαλύτερο του Χονγκ Κονγκ- το βράδυ της Δευτέρας, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα στην ιστορία της -θαλάσσιας- περιοχής.
Η χαμηλή ορατότητα δυσχέρανε τις προσπάθειες διάσωσης των επιβατών, που ήταν παγιδευμένοι στο αναποδογυρισμένο πλοίο, το οποίο αφού πλημμύρισε, βυθίστηκε, ανέφεραν μερικοί από τους επιζώντες. Εννέα άνθρωποι υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε επίσημη κυβερνητική πηγή ενώ ο συνολικός αριθμός των τραυματιών έφτασε τους 100.
Το ναυτικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στα ανοικτά του νησιού Λάμμα, ένα νησί νότια του Χονγκ Κονγκ, που είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες.
Το πλοίο, που ανήκει σε εταιρεία του Χονγκ Κονγκ, έκανε μικρή κρουαζιέρα ώστε οι επιβάτες τους να παρακολουθήσουν τη "βροχή" από πυροτεχνήματα, προς τιμήν της εθνικής εορτής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το πλοίο βυθίστηκε μέσα σε 10 λεπτά.
«Έπρεπε να περιμένουμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν μας διασώσουν» δήλωσε ένας από τους επιζώντες. Άλλοι διασωθέντες επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο πλημμύρισε γρήγορα, παγιδεύοντας πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν ελάχιστο χρόνο για να φορέσουν τα σωσίβια τους, ενώ μερικοί χρειάστηκε να σπάσουν τα παράθυρα και να κολυμπήσουν έως την επιφάνεια. Το άλλο πλοίο, έφτασε με ασφάλεια στην προβλήτα του νησιού Λάμμα παρότι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη σύγκρουση.
Χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ ζουν σε σχετικά απομακρυσμένα νησιά όπως το Λάμμα, το οποίο βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της επαρχίας. Το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, παρότι είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας, σπάνια αντιμετωπίζει σοβαρά ναυτικά δυστυχήματα.
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα