Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τρόποι για να γεμίσετε θετική ενέργεια!



Για  σωματική αποτοξίνωση

  • Περιορίστε τον καφέ σε ένα ή το πολύ δυο φλιτζάνια ημερησίως.
  • Κόψτε ή τουλάχιστον περιορίστε το αλκοόλ σε δυο τρία ποτήρια κρασί, ή ένα ουίσκυ ημερησίως.
  • Κόψτε ή περιορίστε το τσιγάρο σε  πέντε το πολύ οκτώ τσιγάρα ημερησίως.
  • Τρώτε τουλάχιστον μια σαλάτα φρέσκων λαχανικών με κάθε σας γεύμα.
  • Τρώτε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες φρούτων ημερησίως.
  • Πίνετε τουλάχιστον δυο λίτρα νερό καθημερινά.
  • Τρώτε ψάρια και θαλασσινά αντί για κρέας ή κοτόπουλο.
  • Μια μέρα την εβδομάδα τρώτε μόνο φρούτα και πίνετε μόνο χυμούς φρούτων και λαχανικών.
Για  νοητική αποτοξίνωση

  • Αδειάστε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις. Κάθε φορά που τρυπώνουν στο κεφάλι σας διάφορες σκέψεις για τη δουλειά, το σπίτι σας ή κάποιο σας πρόβλημα, διώξτε τις, εστιάζοντας την προσοχή σας σε όλα όσα υπάρχουν γύρω σας. Παρατηρήστε την ομορφιά της φύσης, τα πλάσματα της φύσης, αφουγκραστείτε τον ρυθμό της, ακούστε τους ήχους της. Ασχοληθείτε με πράγματα που δεν κάνετε στη καθημερινότητα σας-κάποιο χόμπι σας, ένα παιχνίδι, «χωθείτε» στις σελίδες ενός βιβλίου.
  • Σκεφθείτε θετικά. Κάθε φορά που μια απαισιόδοξη ή άσχημη σκέψη σας έρχεται στο μυαλό, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε με μια θετική. Για παράδειγμα αν σκέφτεστε απαισιόδοξα για την έκβαση κάποιας υπόθεσης σας, κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να οραματιστείτε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης όπως ακριβώς εσείς την επιθυμείτε. Επίσης αν κάνετε μια αρνητική σκέψη για έναν δικό σας άνθρωπο, διώξτε την και προσπαθήστε να θυμηθείτε όλα του τα προτερήματα ή ότι καλό έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος για σας.
  • Κάντε όνειρα. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι και η ονειροπόληση είναι μια άκρως «φορτίζουσα» για τις μπαταρίες μας  διαδικασία. Ξεπεράστε τους φραγμούς που σας βάζει η λογική σας και ονειρευτείτε ότι πραγματοποιούνται όλα όσα εκείνη χαρακτηρίζει ουτοπία.
 Για ψυχική αποτοξίνωση

  • Κινηθείτε. Χορέψτε, παίξτε ρακέτες, κολυμπήστε…Όσο πιο πολύ κουράζεται το σώμα, τόσο πιο πολύ ανακουφίζεται η ψυχή. Η άσκηση εντείνει την παραγωγή ενδορφινών  στον οργανισμό, γεγονός που βοηθάει να καταλαγιάσει το στρες και να ξεφυτρώσουν τα ευχάριστα συναισθήματα.
  • Διώξτε τα δυσάρεστα συναισθήματα. Ο φόβος, ο θυμός, η λύπη, το πείσμα, η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοπεποίθησης…μόνο με τοξίνες γεμίζουν τη ψυχή σας. Θα σας βοηθήσει αν αρχίσετε να σκέφτεστε όλες εκείνες τις φορές που καταφέρατε να νικήσετε τους φόβους σας, να δώσετε τη συγνώμη σας, να δώσετε τόπο στην οργή, να πετύχετε στόχους που βάλατε. Συναναστραφείτε ανθρώπους που σας αγαπούν, και αν δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάπου εκεί γύρω, συναναστραφείτε με τους πιο ευχάριστούς και χαζοχαρούμενους αγνώστους που θα συναντήσετε..
  • Καταγράψτε σκέψεις και συναισθήματα. Όταν βάζετε στο χαρτί όλα εκείνα που δηλητηριάζουν τη ψυχή σας, βγάζετε ένα μεγάλο βάρος από πάνω σας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγετε την καρδιά σας σε κάποιον που σας καταλαβαίνει και σας αγαπά.
 Εισπνεύστε …ζωή!

Ο καθαρός αέρας, μια πολυτέλεια για την καθημερινότητα σας, στις διακοπές σας προσφέρεται εν αφθονία. Ρουφήξτε τον συνειδητά. Κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε, και πριν από οτιδήποτε άλλο γεμίστε τους πνεύμονες σας με καθαρό αέρα. Βγείτε έξω στη φύση, και εισπνέετε σε τέσσερις χρόνους, κρατήστε την αναπνοή σας σε τέσσερις χρόνους, κι εκπνεύστε σε τέσσερις χρόνους. Σταδιακά αυξήστε τους χρόνους σε οκτώ, δώδεκα, δεκαέξι. Κάντε αυτή την άσκηση 5 λεπτά κάθε πρωί και επαναλαμβάνετε την όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στη μέρα. Το οξυγόνο που μπαίνει στον οργανισμό σας τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, και αυτή με τη σειρά της, ενεργοποιεί όλα τα οργανικά και νοητικά σας συστήματα.
  
Γίνετε ένα με τη γη!


Περπατήστε ξυπόλυτοι στην αμμουδιά, στα βότσαλα, στο χορτάρι, στο χώμα. Τι νιώθετε; Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σ αυτό που νιώθετε, είτε σας είναι ευχάριστο είτε όχι. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιείτε κάθε στιγμή τις αντιδράσεις του σώματος σας. Επιμείνετε μέχρι να νιώσετε τον παλμό της φύσης, μέχρι να νιώσετε ότι εσείς και η γη είστε ένα! Η «γείωση» , θα σας φέρει πιο κοντά στον εαυτό σας και στην αληθινή φύση σας, και αυτή η επαφή, ακόμα και αν δεν το αντιληφθείτε άμεσα, θα γεμίσει τις μπαταρίες σας.


Άρτεμη Παπαδοπούλου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα