Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ BIG BANG


Η έναρξη του Σύμπαντος θα πρέπει να διαμορφώνεται όχι ως Big Bang, αλλά περισσότερο σαν πάγωμα του νερού σε πάγο, σύμφωνα με μια ομάδα θεωρητικών φυσικών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και του RMIT University.

Πιστευουν ότι η διερεύνηση των ρωγμων και σχισμων που ειναι κοινές για όλα τα κρύσταλλα - συμπεριλαμβανομένου του πάγου -  θα αλλαξει την κατανόησή μας για τη φύση του Σύμπαντος και
θα μπορούσε να φέρει επανάσταση.

Σύμφωνα με το μοντέλο του Big Bang, το Σύμπαν επεκτάθηκε από μια εξαιρετικά πυκνή και θερμή κατάσταση και συνεχίζει να επεκτείνεται  ακομη και σήμερα. Μια κοινή αναλογία εξηγεί ότι ο ίδιος ο χώρος διαστέλλεται, μεταφέροντας με αυτό γαλαξίες, σαν κηλίδες πανω σε ένα μπαλόνι που φουσκώνει. Το γραφικό σύστημα παραπάνω ειναι ιδέα ενός καλλιτέχνη και απεικονίζει την επέκταση  τμήματος ενος επιπεδου συμπαντος.

Ο επικεφαλής της έρευνας σχετικά με το έργο,  James Quach δήλωσε οτι η τρέχουσα θεωρία είναι η τελευταία σε μια μακρά αναζήτηση από τους ανθρώπους να κατανοήσουν την προέλευση και τη φύση του Σύμπαντος.

"Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι αναρωτήθηκαν γυρω απο αυτο το θεμα: το έκανε από συνεχή ουσία ή ήταν κατασκευασμένο από μεμονωμένα άτομα», είπε "Με πολύ ισχυρά μικροσκόπια, γνωρίζουμε πλέον ότι η ύλη αποτελείται από άτομα.".

"Χιλιάδες χρόνια αργότερα, ο Albert Einstein θεωρησαι ότι ο χώρος και ο χρόνος ήταν συνεχής και κυλούσε ομαλά, αλλά τώρα πιστεύουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να ισχύει σε πολύ μικρές κλίμακες.


"Μια νέα θεωρία, που είναι γνωστή ως Quantum Graphity,  δείχνει ότι ο χώρος μπορεί να αποτελείται από αδιαίρετα δομικά στοιχεία, όπως τα μικροσκοπικά άτομα. Αυτά τα αδιαίρετα μπλοκ μπορουμε να τα φανταστουμε ως pixels που συνθέτουν μια εικόνα σε μια οθόνη. Η πρόκληση ήταν ότι αυτά τα δομικά στοιχεία του χώρου είναι πολύ μικρα, και έτσι αδύνατο να τα δούμε άμεσα. "

Ωστόσο ο James Quach και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν υπολογίσει έναν τρόπο ωστε να μπορεσουμε να τα  δούμε έμμεσα.

"Σκεφτείτε το πρώιμο σύμπαν, όπως είναι σαν ένα υγρό,» είπε. "Στη συνέχεια, καθώς το σύμπαν ψύχεται, το υγρο « κρυσταλλώνεται » στις τρεις χωρικες  και στη μια χρονικη διαστάση που βλέπουμε σήμερα. Συμφωνα με αυτην την θεωρια, καθώς το σύμπαν ψύχεται, θα περιμέναμε ότι οι ρωγμές θα πρέπει να σχηματιζουν, παρόμοιες με τον τρόπο ρωγμές που σχηματίζονται όταν το νερό παγώνει σε πάγο. "


Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Andrew Greentree είπε  οτι μερικά από αυτά τα ελαττώματα μπορεί να είναι ορατα.

"Φως και άλλα σωματίδια θα λυγίσουν η δεν θα αντικατοπτρισουν   τέτοια ελαττώματα, και ως εκ τούτου, θεωρητικά, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε αυτά τα αποτελέσματα», είπε.

Αυτή είναι η έννοια ενός καλλιτέχνη σχετικα με  την επέκταση  του Σύμπαντος, όπου ο χώρος (συμπεριλαμβανομένων υποθετικων μη-παρατηρήσιμων τμηματων του Σύμπαντος) εκπροσωπείται κάθε φορά από τα κυκλικά τμήματα. 

Η ομάδα έχει υπολογίσει μερικές από αυτές τις επιδράσεις, αν και οι προβλέψεις τους επαληθεύονται πειραματικά, το ερώτημα ως προς το αν ο χώρος είναι ομαλος ή κατασκευασμένος από μικροσκοπικά αδιαίρετα μέρη θα λυθεί μια για πάντα.

Η ομάδα υποστηρίζεται από το Αυστραλιανό Συμβούλιο Έρευνας, και η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Physical Review D.

ΠΗΓΗ The Conspiracy Archives

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα