Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εκκένωση νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων πρότεινε η τρόικα

«Ούτε ως αστείο να μην ξανατεθεί το θέμα», απάντησε ο υπ. Ναυτιλίας-Αιγαίου - Διαψεύδουν υπουργείο Οικονομικών και Ολι Ρεν
 Εκκένωση νησιών με πληθυσμό κάτω των 150 κατοίκων πρότεινε η τρόικα  
Να εκκενωθούν τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 100 -150 κατοίκων 
και οι κάτοικοί τους να μεταφερθούν στα πολυπληθέστερα γειτονικά ή ακόμη και την ηπειρωτική χώρα, πρότειναν - μεταξύ σοβαρού και αστείου - μέλη τεχνικού κλιμακίου της τρόϊκας σε παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν για τα θέματα της ακτοπλοΐας.

Η «λύση» προτάθηκε ώστε να μην απαιτείται χρηματοδότηση των άγονων γραμμών από την κυβέρνηση και να μπορεί να απελευθερωθούν γραμμές και ναύλοι, όπως ζητεί η τρόϊκα.

Για το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος φέρεται να επικοινώνησε αμέσως και σε ανώτατο επίπεδο με την τρόικα, απαιτώντας να μην ξανακουστεί ούτε για αστείο κάτι τέτοιο στο μέλλον, αν και ο ίδιος επισήμως διαψεύδει ότι έγινε ποτέ τέτοια πρόταση προς το επιτελείο του.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι: «
Στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί».

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών


Το υπουργείο Οικονομικών πάντως ανακοίνωσε ότι «
ουδέποτε τέθηκε θέμα, από την τρόικα, εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας», και ότι «οι σχετικές φήμες που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα».

Διάψευση και από την Επιτροπή


O εκπρόσωπος του
Ολι Ρεν διέψευσε στις 17.30 Ελλάδος τα δημοσιεύματα. «Οι αναφορές σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η τρόικα ζητεί να εγκαταλειφθούν νησιά για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι (προφανώς) εντελώς ψευδείς» δήλωσε ο κ. Σάιμον Ο Κόνορ στο Twitter.

Την ιδια στιγμή κύκλοι της Κομισιόν σημειώνουν ότι αν ελέχθη κάτι σε τεχνικό επίπεδο, ελέχθη ως αστείο, αλλά επ' ουδενί ως σοβαρη πρόταση. 
 
 
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα