Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ...ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

~ Είμαστε Όλοι Ένα ~ 
Το "Ανθρώπινο Σχέδιο" με τιμή παρουσιάζει μια συνέντευξη με τον 

Δρ. Καρλ Γιόχαν Κάλλεμαν

(στις 22 Ιουνίου 2009) 13 Άνεμος 
~ Συνέντευξη στον Δανό Χούλιους Μποέγκ από το "Ανθρώπινο Σχέδιο" ~ 

1_0010.JPG




Χούλιους - Εντάξει κύριε Κάλλεμαν είμαστε εδώ στο πολύ ενδιαφέρον μέρος που λέγεται Μπράντενμπουργατορ στο Βερολίνο, που μπορούμε να πούμε έχει κάτι με την ανατολή και τη δύση και εδώ είχαμε το τείχος που κατεδαφίστηκε μεταξύ των δύο μπορείς να πεις, ημισφαίρια του Βερολίνου ή του κόσμου, όπως θες δέστο. 

Και είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον το δούμε σαν τα εγγεφαλικά ημισφαίρια στο ανθρώπινο μυαλό και σε μεγαλύτερη κλίμακα μπορούμε να πούμε, όταν μιλάμε για το ημερολόγιο των Μάγιας και το "Δέντρο του Κόσμου". Τι σκέφτεσαι όταν βρίσκεσαι εδώ στο Μπράντενμπουργκατορ, που σχετίζεται με τις έρευνές σου και αυτά που έχεις γράψει; 


Καρλ - Λοιπόν νομίζω ότι σαν αρχή είναι πολύ συνταρακτικό μέρος να είμαστε. Το Βερολίνο είναι ενδιαφέρον, η Γερμανία παρουσιάζει ενδιαφέρον αλλά ξέρεις στη καρδιά όλου αυτού, το Βερολίνο είναι το μέρος που χωριζόταν η ανατολή με τη δύση. Γι'αυτό δεν είναι τυχαίο που το Τείχος αναρτηθηκε εδώ. 


Πρέπει να έχει να κάνει με το γεγονός ότι, υπάρχουν περισσότερες αντικειμενικές βάσεις για μια γραμμή θα μπορούσαμε να πούμε που χωρίζει το δυτικό με το ανατολικό ημισφαίριο της γης. Και αυτή η γραμμή ξεκινάει από το Κέιπτάουν, περνά πάνω την κεντρική Αφρική, μετά μέσω της Ρώμης, μέσω του Βερολίνου, μέσω της Κοπενχάγης, μέσω του Τροντχάιμ στη Νορβηγία και προχωρά πάνω στον Β. Πόλο. 



Ήμουν εδώ για να γιορτάσω την νέα χρονιά, ακριβώς μετά την πτώση του Τείχους, την 1η Ιανουαρίου 1990. Και ήταν μια πολύ συνταρακτική στιγμή, όπου θα μπορούσες κυριολεκτικά να αινσθανθείς το γεγονός ότι τώρα, τα όρια που τόσο καιρό είχαν παγιωθεί εδώ, αφαιρέθηκαν. 

Τότε ήμουν στην άλλη πλευρά αλλά ήταν ο καιρός που το Τείχος συνέχιζε μέχρι εδώ το Μπράντενμπουργκατορ. Και οι άνθρωποι τότε απλά περπάταγαν πάνω του και πήδαγαν κάτω στη μια ή στην άλλη πλευρά. Και μόνο το συναίσθημα του ότι ήταν δυνατόν τώρα να περάσουν από την μια πλευρά στην άλλη, που πριν ήταν βασικά τελείως διαφορετικοί κόσμοι. 


Υπάρχει στο ημερολόγιο των Μάγιας μια καταννόηση ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε ημισφαίρια που χαρακτηρίζονται από διαφορετικές ποιότητες, ποιότητες σκέψης, 
πνευματικές ποιότητες κλπ.


 Τώρα επειδή η συγκεκριμένη πόλη είναι τοποθετημένη πάνω σε αυτή τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ημισφαιρίων, σημαίνει επίσης ότι η ιστορία της "χρωματίστηκε" από αυτή το λιγότερο. Ξέρουμε όλοι ότι υπήρξε ένα καταστροφικό κέντρο, που μπορούμε κάλλιστα σήμερα να το δούμε σαν εννοποιητικό κέντρο για διαφορετικές ποιότητες ανά τον κόσμο. 


Χούλιους - Θυμάμαι τον Ρόλαντ Ρήγκαν που είπε στον Γκορμπατσώφ ας ρίξουμε κάτω αυτό το τείχος. Είναι καιρός να ρίξουμε ένα άλλο τείχος τώρα, το τείχος μεταξύ των δυό εγγεφαλικών ημισφαιρίων, ώστε να παρακινήσουμε τους ανθρώπους να εννοποιηθούν ξανά σε μια εννότητα. Και σε ευρύτερη έννοια είμαστε έτσι. 


Καρλ - Ναι νομίζω, αυτό πραγματικά το πέσιμο του τείχους του Βερολίνου, ήταν πάνω κάτω μόνο μια αρχή να το πούμε έτσι. Ο κόσμος όμως είναι ακόμα κατά βάσην μαγνητικά φορτισμένος με την έννοια του ότι, ουσιαστικά το δυτικό ημισφαίριο ηγεμονεί τον κόσμο και είναι ακόμα το θέμα ότι η ηγεμονία σαν κατάσταση είναι γεγονός για τον κόσμο μας και αυτά είναι τα τείχη που περιμένω να γκρεμιστούν στα χρόνια που έρχονται, με μια πιο βαθύτερη έννοια. Και νομίζω ότι υπάρχει μια οικονομική ανάπτυξη που συμβαίνει και που θα φέρει αυτές τις αλλαγές. 


Χούλιους - Εντάξει και αν σκεφτούμαι τις λεγόμενες "οικονομικές κρίσεις", οι οποίες μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησαν πολλές καταστάσεις, πρόβλεψες ότι αυτό θα άρχιζε το 2007 και ήσουν πολύ ακριβείς σε αυτό, τι περιμένεις τώρα που προχωράμε σε νέα μετακίνηση τον Νοέμβριο του 2009, ποιά είναι η συνέχεια, που οδηγούμαστε; 


Καρλ - Ναι, νομίζω ότι θα υπάρξη ακόμα βαθύτερη κρίση σε οτιδήποτε που βασίζεται σε αφηρημένες οικονομικές αξίες. Και ναι πιθανόν δεν είμαι ο μόνος που περιμένη στα χρόνια που θα έρθουν σε μεγάλη συρίκνωση του αμερικανικού δολλαρίου και από αυτό θα πρέπει να περιμένουμε, μια νέα αναδιάρθρωση πρέπει να υπάρξη, να γίνει για να το αντικαταστήση, που θα αντικατοπτρίσει τις νέες σχέσεις στον κόσμο. 


Χούλιους - Τώρα που μιλάμε για όλες αυτές τις οικονομικές κρίσεις, ξέρεις διάβασα ένα από τα άρθρα σου όπου το τοποθετείς πολύ καθαρά ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι, η φορολογούμενοι πληρώνουν πολλούς φόρους στη κυβέρνηση και η κυβέρνηση λέει να δώσουμε να χρήματα πίσω στις τράπεζες, ώστε οι τράπεζες να τα δανείσουν πάλι σε εμάς για να μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους και πάλι και αυτό είναι κάτι σαν όλος ο κόσμος σχεδόν να διαλύεται σε κομμάτια, τα εκπαιδευτικά συστήματα χάνουν την αξία τους και τα κτήρια δεν είναι όμορφα πια κλπ και ξαφνικά πρέπει να δωθούν στις τράπεζες 1 δισεκατομύριο κορώνες στην Δανία για παράδειγμα. Ξέρεις είναι κάτι σαν αυτοσυντηρούμενο κατά κάποιο τρόπο, το όλο οικοδόμημα της δύναμης,του συστήματος, ακόμα μάχεται να κρατήσει τη θέση του σε ισχύ. 


Καρλ - Ναι, μας είπαν ότι όπως και νά'χει το οικονομικό σύστημα πρέπει να δουλέψει και έτσι εξ αυτού γίνεται το πρωταρχικό μέλημα για πολλές κυβερνήσεις και βασικά είναι μια μέθοδος δοκιμασμένη σε όλο τον κόσμο, το να δίνουν ίσως 100 δισεκατομύρια κορώνες ή δολλάρια ή οτιδήποτε, στις τράπεζες. Αυτό από μόνο του δε θα δώσει κάποια λύση ή θα αναστρέψει την κατάρευση θα έλεγα.


 Νομίζω ότι η ώρα είναι πολύ κοντά που θα είναι απόλυτα αναγκαίο στους ανθρώπους να αναπτύξουν τρόπους μοιράσματος και να κοιτάξουν την αληθινή, την απτή πραγματικότητα. Ξέρετε ποιές είναι οι πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και να παρατήσουν αυτές τις αφηρημένες θεωρήσεις και να λένε ότι χρειάζονται 100 εκατομμύρια κάτι και να προσπαθούν με σκοπό να κρατήσουν το έλεγχο πάνω στη ροή των χρημάτων και να κατευθύνουν την παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες αυτού του τρόπου σκέψης. 


Χούλιους - Ναι και το δούμε με αυτό τον τρόπο και πούμε ότι βγήκες αληθινός την τελευταία φορά, καλό θα ήταν να προσέξουμε αυτό που λες, γιατί θα μπορούσες κάλλιστα να έχεις δίκιο ξανά. Είναι πολύ κοντά τώρα. Πρέπει να προετοιμάσουμε τον κόσμο, να προετοιμαστεί ο κόσμος, πρέπει να αρχίσουν τώρα, να έχουν μια ιδέα του τι έρχεται, γιατί δεν θα είναι έτοιμοι όταν θα έρθη, θα είναι καταθλιπτικό για αυτούς, αλλά αν αρχίσουν τώρα, θα μπορέσουν πραγματικά να προετοιμαστούν και δεν θα είναι ολοκληρωτική κατάπτωση για αυτούς ψυχολογικά ή συναισθηματικά. 


Καρλ - Όπως το λες είχα απόλυτα δίκιο πριν που σημαίνει ότι φοβάμαι, ότι υπάρχει το ρίσκο να έχω δίκιο και αυτή τη φορά. Και αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συνιστήσω στους ανθρώπους να έχουν υπ'όψιν τους αυτή τη πιθανότητα, ότι μπορεί να υπάρξη απόλυτη αναξιολόγηση όλων των νομισματικών μονάδων και τέτοιου είδους χαοτική κατάσταση, είναι απαραίτητο να δούμε τις αληθινές χειροπιαστές ανάγκες με διάφορους τρόπους. 


Χούλιους - Άρχισα να διαβάζω και να μελετώ το βιβλίο σου στα τέλη του 2005 και για τα τελευταία 5 χρόνια και μετά, έλεγα στους ανθρώπους ότι θα υπάρξη μια οικονομική κρίση, αλλά δεν μπορούσα να πω φυσικά το πότε θα γινόταν απλά έλεγα ότι μπορείτε να δείτε παντού. Ότι μπορείτε να το δείτε στις τιμές των σπιτιών που ανεβαίνουν, επειδή όλα τα πράγματα χαληναγωγούνται και οι άνθρωποι έλεγαν: "Αποκλείεται", γιατί είναι τόσο πολύ στο αριστερό ημισφαίριο του εγγεφάλου και έτσι πιστεύουν ότι όλα θα ανεβαίνουν. 
Αλλά δουλεύω πολύ με το δεξί ημισφαίριο του εγγεφάλου, από όπου έχουμε την διαίσθηση κλπ. Οι άνθρωποι πρέπει να αναπτύξουν την διαίσθηση; 


Καρλ - Ναι, απολύτως! Σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας, η ταχύτητα της αλλαγής επιταγχύνεται πάρα πολύ σήμερα. Και σε αυτή τη κατάσταση όπου πράγματα μπορεί να αλλάξουν σε μια νύχτα, με τρόπους που δεν είναι απλά γραμμικοί και προβλέψιμοι από μια γραμμική σκέψη. Απλά δεν έχουμε το είδος της διάλεξης που θα προσπαθήση να βρεί και να αναλύση κλπ, πρέπει να είσαστε περισσότερο στην τωρινή στιγμή κατά κάποιο τρόπο να αισθανθήτε, το προς τα που τα πράγματα πηγαίνουν. 

Με άλλα λόγια πρέπει να έχετε διαίσθηση που σας οδηγεί περισσότερο από τους ενεργούς νοητικούς υπολογισμούς. 
Τώρα αυτό νομίζω δεν σημαίνει ότι πρέπει τελείως να εγκαταλείψετε τους ενεργούς νοητικούς υπολογισμούς, είναι ακόμα ένα πολύ χρήσιμο πράγμα. Αλλά υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να αναπτύξετε μια δυνατή διαίσθηση και αυτή θα είναι η πρωταρχική σας οδηγός. 


Χούλιους - Ναι! Το ημερολόγιο των Μάγιας είναι για τη δημιουργία, για την εξέλιξη και βασικά είναι καλό εργαλείο για να συντονιστούν οι άνθρωποι με... μπορούμε να πούμε με τον θεϊκό σκοπό ή τον σκοπό στον πλανήτη. Γι'αυτό μπορείς να μας δώσεις κάτι γιατί όταν οι άνθρωποι ακούν για το ημερολόγιο των Μάγιας, νομίζουν ότι έιναι «αλληλούια», αλλά δεν είναι κάτι «αλληλούια» μπορούν να ευεγερτηθούν πολύ από αυτό και επίσης για τους επόμενους 5 με 6 μήνες με την εναλλαγή στην επόμενη περίοδο. Μπορείς να μας πεις κάτι για αυτούς που αρχίζουν τώρα;... 


Καρλ - Ναι. Βασικά, το ημερολόγιο των Μάγιας περιγράφει την εξέλιξη σε κάθε πτυχή του σύμπαντος. Αλλά, ειδικά σε αυτό το σημείο της χρονικής περιόδου που είμαστε, περιγράφει τον πολιτισμό και όλες τις αλλαγές που ο κόσμος περνάει. Και για τους περισσότερους ανθρώπους μέχρι τελικά να αρχίσουν να το μελετούν πιθανόν ακούγεται πολύ παράξενο. 
Δεν ταιριάζει με αυτά που διδάχτηκαν στα σχολεία.


 Στα σχολεία διδάσκουν ότι... πρώτα από όλα στη βιολογία διδάσκουν για τον Δαρβινισμό που λέει ότι η ζωή είναι τυχαία, έτσι δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το γεγονός ότι είμαστε εδώ... Μετά όταν διδάσκεστε την ιστορία στα σχολεία που τη παρουσιάζουν σαν μια σειρά από τυχαίες καταστάσεις από βασιλιάδες να δίνουν μάχες και οι εφευρέτες έκαναν αυτά και οι φτωχοί άνθρωποι να τρώνε τον χυλό τους και οτιδήποτε άλλο. 

Δεν διασταυρώνεται με ότι μας δίδαξαν παραδοσιακά και είναι σαν να υπάρχει κάποιο ακολουθούμενο σχέδιο για οτιδήποτε συμβαίνει. 
Και μπορώ να πω ότι αρκετοί άνθρωποι που θα εμβαθύνουν σε αυτό, θα νιώσουν μεγάλη έκπληξη στο πως τόσα πολλά κομμάτια του παζλ ταιριάζουν τόσο τέλεια. Από την στιγμή που ξέρετε το πως αυτές οι κυματικές εναλλαγές από κινήσεις λειτουργούν και τι είδους ρυθμοί τις συντροφεύουν. Έτσι αυτό είναι ένα βασικό πράγμα προς καταννόηση, ότι τα πράγματα συνέβησαν εδώ, και εννοώ παντού στο σύμπαν, συνέβησαν μέσα σε ένα πλαίσιο συμπαντικού σχεδίου. Και το ημερολόγιο των Μάγιας είναι η περιγραφή αυτού του συγκεκριμένου σχεδίου. 


Χούλιους - Για πολλά χρόνια έλεγα ρήσεις του Νίκολα Τέσλα γιατί λέει ότι: "αν επιθημείτε να καταννοήσετε το σύμπαν θα πρέπει να το δείτε σαν ενέργεια, συχνότητα και δόνηση", και για αυτό είναι όλο και όλο από ότι κατάλαβα το ημερολόγιο των Μάγιας. 


Καρλ - Ναι! 
Χούλιους - Αν δούμε αυτή τη γραμμή στο Παγκόσμιο Δέντρο που περνά από τη Ρώμη και μετά από το Βερολίνο και τη Κοπενχάγη και προχωρά πάνω... 
Καρλ - Ναι... 
Χούλιους - ...Θα μπορούσε να υπάρχει σαν κάτι ειδικό που να συνδέει τη Ρώμη-Βατικανό με την Δανία και το συμβαίνει από τη στιγμή που η Δανία παίζει μερικούς σημαντικούς ρόλους στον κόσμο σήμερα, είναι ο νέος αρχηγός του ΝΑΤΟ και έτσι θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση και με αυτό; 
Καρλ - Λοιπόν ήταν ξέρεις, τι ήταν;... αυτή η γραμμή ήταν αυτό που και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνη έλεγαν σαν άξονα Ρώμης - Βερολίνου. Αυτή είναι η καταστροφική πλευρά της συγκεκριμένης γραμμής αλλά δε θα πρέπει να το δείτε αρνητικά, υπάρχουν και οι θετικές πλευρές του θέματος, ξέρετε αν σκεφτούμε μερικούς σπουδαίους ανθρώπους που μορφοποίησαν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, θα δείτε ότι βασικά γεννήθηκαν κατά μήκος αυτής της συγκεκριμένης γραμμής. 


Και αυτό που θέλω να πω με όλα αυτά είναι ναι, έχει αντικειμενική πραγματικότητα. Και περνάει από τη Ρώμη αλλά και από το Βίτενμπεργκ στη Γερμανία, ακριβώς εκεί που ο Λούθερ άρχισε τη προτεσταντική επανάσταση, ή την αναμόρφωση συγνώμη, αλλά είναι κάποιο είδος επανάστασης. Και μετά ανεβαίνει πάνω στη Κοπενχάγη και μετά πάνω στο Νήνταρος, στη Νορβηγία, όπου ήταν ένα από τα τρία μεγάλα κέντρα της χριστιανοσύνης. Και εκείνες τις μέρες κοίταγαν πραγματικά τη Ρώμη και το Νήνταρος σαν μια γραμμή στη πραγματικότητα σύνδεσης. Και έτσι κάτι υπάρχει σε αυτό. 


Μορφωποίησε και την ιστορία της Δανίας σε σημαντικό βαθμό. Ξέρετε η Δανία ήταν ένα σημαντικό βασίλειο μαζί με το Πορτ της Αγγλίας και το Στόουν και τέτοια πράγματα. Έτσι αυτές είναι κύριες εποχές όπου η συμπαντική ενέργεια σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας, δημιουργεί κάποια διαπλάτυνση από αυτή τη συγκεκριμένη γραμμή. 

Και όπως κυλάνε τα γεγονότα απαιτούν, την τελευταία φορά που ήταν το 1916 - '17, μπορείτε να δείτε βασικά ότι από το σημείο και μετά η γραμμή άρχισε να διαχωρίζει από τη μια πλευρά τη Δανία - Νορβηγία που ήταν βασικά οι δυτικές χώρες από την Φιλανδία και τη Σουηδία που ήταν στην ουσία οι ανατολικές χώρες. Αλλά στη διαμέσου του χρόνου υπάρχει επίσης η δημιουργικότητα που είναι οι τόσοι διάσημοι συνθέτες και επιστήμονες και ζωγράφοι που χαρακτηρίζει τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό. 

Γεννήθηκαν και εργάστηκαν πάνω σε αυτή τη γραμμή και αυτού του είδους η δημιουργικότητα συνυπάρχει σε αυτή. Μοιάζει λίγο διαφορετικά τώρα ο τρόπος που το θεωρώ. Είναι πρόφανώς κάπως δύσκολο να το εξηγήσω αλλά είναι αυτό ξέρετε τα δύο πράγματα που αλληλοσυμπληρώνονται. 


Σήμερα αισθάνομαι ότι ο σκοπός αυτών των χωρών, γύρω από αυτή τη συγκεκριμένη γραμμή, είναι το περισσότερο και το καλύτερο που μπορούν να συμβάλλουν είναι σε ενοποίηση των τρόπως σκέψεων της ανατολικής και της δυτικής και μετά όλα όσα συμβαδίζουν με αυτό. Και όπως είπα πιο πριν βαδίζουμε προς μια μεγάλη μεταλλαγή πάλι στις σχέσεις μεταξύ ανατολής και δύσης. 

Και αυτή τη φορά θα είναι στη παρεμπόδιση του δυτικού ημισφαιρίου, ή ειδικότερα στη παρεμπόδιση της Αγγλίας και των Η.Π.Α. Και αυτό που σημαίνει για αυτά τα έθνη που βρίσκονται σε αυτόν τον κεντρικό άξονα, δεν μπορώ να το ξέρω εκτός του να πω ότι, θα έπρεπε να εφοδιάση με την ευκαιρία για να παίξουν έναν ισορροπιστικό ρόλο καθώς και ενοποιητικό, σε αυτές τις πολύ ταραγμένες περιόδους που βλέπουμε να έρχονται. 


Χούλιους - Είσαι γιατρός και δούλεψες πολύ στη Σουηδία και για τον καρκίνο ανάμεσα σε άλλα, εργαζόμαστε πάνω στις επιπτώσεις της μόλυνσης από την ηλεκτροαιθαλομίχλη (Electrosmog), στη Δανία, αλλά στη Σουηδία ήσουν πάντα καλύτερος στην επιστήμη, πιθανόν επειδή είσαι στο ανατολικό ημισφαίριο, δημιούργησες επίσης πολύ καλές έρευνες, πολύ καλός επιστήμονας. Στη Δανία είναι ξέρεις σαν να λέμε όχι σε όλα όσα έρχονται από Σουηδία, ότι δηλαδή δεν είναι αρκετά καλά και αυτό ίσως να ήταν γιατί η Δανία είναι τόσο πολύ το αριστερό ημισφαίριο και η Σουηδία είναι ίσως πιο πολύ στο δεξί ημισφαίριο. Έχω μια ευρύτερη εικόνα; 




Καρλ - Λιγάκι ναι, τώρα φυσικά η Δανία είναι πιο μικρή χώρα και είχε τον Νηλς Μπορ, έναν από τους μεγαλύτερους επιστήμονες του 20ου αιώνα και ένα δυό άλλους που δεν μπορώ να θυμηθώ, δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτό το θέμα. Αλλά νομίζω ότι υπάρχει διαφορά στη σκέψη μεταξύ των χωρών που έχει να κάνει με αυτή τη τοποθέτηση, αν πας στη Φιλανδία, είναι περισσότερο σημαδεμένο να το πούμε έτσι, είναι περισσότερο βαθιά διαισθητικοί, σύμφωνα με την εμπειρία μου, όχι τόσο νοητικοί σαν τους Δανούς ή τους Νορβηγούς. 


Χούλιους - Είδα στο Παγκόσμιο Δέντρο το πως έβαλες τις διαφορετικές περιοχές, 
έτσι το Βερολίνο θα είναι σαν τον υποθάλαμο του εγγεφάλου; 


Καρλ - Ναι. 


Χούλιους - Τότε η Δανία και η Σκανδιναβία θα είναι σαν την επίφυση και εδώ θα πρέπει να χαμογελάσω γιατί η επίφυση είναι πολύ ευαίσθητη στην μόλυνση από την ηλεκτροαιθαλομίχλη (Electrosmog), έτσι πιθανόν γι'αυτό γίνονται τόσες έρευνες σε αυτές τις χώρες. Αλλά μετά είδα τα τσάκρας, έβαλες και τα τσάκρας στο Παγκόσμιο Δέντρο και από εκεί φαίνετε ότι έχουμε το τσάκρα του στέματος στη Δανία και τότε σκέφτηκα τον Μαρτίνους, ένας Δανός πνευματιστής που κάνει κοσμολογία και είπε κάτι σαν το φως πρέπει να σηκωθεί από την Δανία ή την Σκανδιναυία, ή ότι υπάρχει η ανάγκη να ξεσπάσει εκεί πρώτα και να γίνει ένα παράδειγμα αυτού, δεν το ξέρουμε αλλά ίσως... 


Καρλ - Ναι, ξέρεις αυτές είναι φυσικά οι μικρές χώρες του κόσμου, αλλά σε σύγκριση με το μέγεθός τους παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο όπως και να'χει. Και από τη στιγμή που είμαι Σουηδός πάντα κοίταγα το τι καινούργιο συμβαίνει στη Σουηδία με τα οποία είμαι και πιο εξικοιωμένος και βγαίνει ότι αυτά τα καινούργια πραγματικά προσφέρουν κάτι που είναι σαν, η "επίφυση" εκεί πάνω να λαμβάνει πράγματα που αργότερα μπορούν να διαδωθούν. 


Ξέρεις σκέφτομαι το ονομαζόμενο Πειρατικό Κόμα στη Σουηδία που έστειλε ένα άτομο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Και νομίζω ότι είναι τυπικό φαινόμενο της Σκανδιναυίας, το ενδιαφέρον για επικοινωνία είναι σε ακραίο βαθμό εκεί και το καινούργιο σήμερα ξέρεις κλίνει πρός το μοίρασμα της γνώσης, του να βρίσκονται καινούργιοι μέθοδοι για να επιτευχθεί και αυτό είναι πραγματικά το τι απασχολεί πολλούς νέους ανθρώπους σήμερα και ακόμα και αν αυτό συνέβει μόνο στη Σουηδία, το βλέπω σαν ένα φαινόμενο που θα εξαπλωθεί. 

Σε μερικά χρόνια νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου στον κόσμο το μοίρασμα θα είναι από τις βασικές αρχές. Έτσι απλά ελπίζω ότι άνθρωποι σαν εμένα που κρατάνε κάποια πνευματικά δικαιώματα για μερικά βιβλία και άλλα, θα είναι σε θέση να κάνουν ένα επιπλέον αρχείο για την κατάσταση. Πραγματικά το ελπίζω αλλά βλέπω ακόμα ότι ο νεωτερισμός προχωρά σε μια άλλη κατεύθυνση. 


Χούλιους - Βασικά όταν λες ότι ο νεωτερισμός προχωρά σε άλλη κατεύθυνση, ξέρεις οκαιρός ίσως είναι ώριμος τώρα για απλά να βάλουμε όλα τα πράγματα στον ιστότοπο (internet), ελεύθερο κατέβασμα αλλά με δωρεές (donations), το ξέρω ότι είναι δύσκολο επειδή πρέπει πρώτα αρκετά άτομα να αποκτήσουν αυτή τη συνείδηση, αλλά βασικά θα έπρεπε όλοι να τα δημοσιεύαμε όλα δωρεάν και θα ήταν σωστό αυτό γιατί όλοι θα έπρεπε να μοιραζόμαστε και να υποστηρίζουμε και να εκτιμούμε αυτά που λαμβάνουμε. 

Γι'αυτό κάνουμε και αυτή την συζήτηση, για να την βγάλουμε στο ίντερνετ, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να παρακινηθούν να το μελετήσουν και να το ερευνήσουν, γιατί ερεύνησες πολύ για τόσα πολλά και ναι πρέπει να λάβεις την ανάλογη αναγνώριση σε αυτό, πρέπει να λάβεις κάποια ενέργεια πίσω για όσα έκανες. 


Καρλ - Ναι, μοιάζει νομίζω σαν να είμαστε μεταξύ 2 κόσμων με αυτό το σκεπτικό. 
Φτάσαμε σε σημείο να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να κρατιώμαστε σε πράγματα που μας ανήκουν, όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα ή πνευματική ιδιοκτησία ή οτιδήποτε τέτοιο, αλλά δεν είμαστε ακόμα στο σημείο όπου οι άνθρωποι μοιράζονται σε ισομερή βάση, έτσι σε αυτή τη κατάσταση γίνεται κάτι σαν "πειρατεία". Αλλά πραγματικά νομίζω ότι είναι μια κατάσταση "Μεταξύ2Κόσμων". Πολύ εντατικά αρχίζει τώρα μια μετάβαση σε ένα άλλο κόσμο και όλων των ειδών οι διαμάχες και ταραχές θα συμβούν σε αυτή τη μεταβατική περίοδο στην οποία πραφανώς κανείς δεν μπορεί να πει ποιοί θα είναι οι κανόνες. 


Χούλιους - Μιλώντας για τη μετάβαση σε ένα νέο κόσμο, μια νέα γη, ξέρεις σκέφτηκα πολύ για τότε που εισερχόμασταν στη Γαλαξιακή περίοδο, το 1999 και, που θα κρατήσει για 12 χρόνια και, θα είναι μια περίοδο με πολλές αλήθειες ήθους, είναι επίσης μια περίοδος όπου βλέπουμε πολλές θα έλεγα ισχυρές ωθήσεις δύναμης, η ελίτ της δύναμης ακόμα προσπαθεί να κρατηθεί και προφανώς έχουμε δει όλων των ειδών τα πράγματα που απέχουν από το ήθος της αλήθειας από όταν άρχισε το 1999 και μας έμειναν πραγματικά μόνο δυό χρόνια για να τελειώσει που σημαίνει ότι τα πράγματα φτάνουν στο τέλος τους σύντομα. Η επόμενη περίοδος είναι από τον Νοέμβρη του 2009, ο χρόνος που μας έρχεται και έχει να κάνει με την ισορροπία; Το να αρμονιστούν καταστάσεις; Δεν θα είναι μετ'εμποδίων; 


Καρλ - Ναι και όχι, νομίζω η ισορροπία που θα αναδυθεί θα είναι μετά από εκείνη τη χρονιά. Νομίζω ότι θα είναι... Το πιο πιθανό δηλαδή να υπάρξη αυξημένη οικονομική κατάρευση και ειδικότερα στην αξία συγκεκριμένων δυτικών νομισμάτων και καθώς αυτό θα συμβεί η πλειοψηφεία του κόσμου ίσως να θέλει να επιδείξη ακόμα σκληρότερο έλενχο ή κάτι τέτοιο, επειδή θα είναι τρομακτικό και πολιτικά θα εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Αλλά νομίζω τον επόμενο χρόνο από εκεί, θα υπάρξη καινούργια αναδυόμενη ισορροπία, όπου θα αρχίσουμε να συνδεόμαστε σε ένα κόσμο πολύ πιο καθαρό. Ξέρετε όπου οι αφηρημένες αξίες δεν θα κυριαρχούν, όπου η δύση δεν θα κυριαρχεί, θα αρχίσουμε να συνδεόμαστε όπου κανείς δεν κυριαρχεί στη πραγματικότητα και θα σταθούμε εκεί εμείς και οι εαυτοί μας να το πω έτσι. 


Χούλιους - Είπες για αυτή τη ταινία το "2012" που δείχνη ότι θα γίνει το τέλος του κόσμου και ξέρεις το Χόλυγουντ παίζει κύριο ρόλο στην εμπορία του φόβου και πολλοί άνθρωποι φοβούνται πολλά και για όλα σήμερα και συνηθίζω να λέω ότι, ο φόβος δεν θα σας βοηθήσει όπως και νάχει και μη φοβάστε γιατί ο φόβος είναι στο μυαλό, πηγαίνετε στην καρδιά και αισθανθήτε αντί αυτού, βρέστε το πως μπορείτε να κάνετε μια καλύτερη ζωή και κάνετε κάτι καλό για άλλους ανθρωπους και... " 


Καρλ - Απολύτως ναι! 


Χούλιους - Αλλά, τώρα αυτό που εμφανήστηκε στο μυαλό μου είναι, τι σημαίνει αυτό το νούμερο 13; Ξέρεις το αφαιρέσαμε από το σύστημα χαρακτήρων στη Δανία και και η Παρασκευή και 13 (ή Τρίτη και 13) είναι εκεί. Κάθε φορά που λέω ότι η ηλεκτρονική μου διεύθυνση (e-mail) είναι 13 λένε "ο, αυτό είναι ατυχία" και λέω ότι όχι δεν έχει να κάνει με ατυχία, Μπορείς απλά να απαλλάξεις τον αριθμό 13 από αυτό το μυστήριο; 


Καρλ - Ναι έτσι νομίζω. Ξέρεις κάποια στιγμή ζούσα σε μια Σουηδική πόλη την Μούβερα στο Ντόλανα και μόλις είχα μετακομήσει και πήγα στη τράπεζα, ήθελα να έχω ένα θυρίδα ασφαλείας εκεί και ξέρεις υπήρχαν περίπου 1000 τέτοια εκεί και ήταν μόνο ένα ελεύθερο, αυτό με το νούμερο 13 και η υπάλληλος εκεί μου λέει: "αλλά δεν θέλεις να πάρεις αυτό, έτσι δεν είναι;" Και της λέω: "όχι είναι τέλειο, είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα να έχω".

 Απεικονίζει αυτό που είπες, στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα το 13 έγινε αριθμός κακής τύχης και ξέρεις στις Η.Π.Α. συχνά δεν υπάρχει ο όροφος13, γιατί κανείς δεν θέλει να ζει εκεί. Έτσι δεν ξέρω αν οι άνθρωποι που ζούν στον 14ο όροφο αισθάνονται ασφαλείς εκεί γιατί στη πραγματικότητα αυτός είναι ο 13ος όροφος, αλλά τέλος πάντων. 


Το υπόβαθρο αυτού είναι ότι το 13 είναι ένα κρίσημος αριθμός στη δημιουργία, είναι ένας σημαντικός αριθμός σε αυτές τις εξελικτικές διαδικασίες που περιγράφει το ημερολόγιο των Μάγιας. Επειδή είναι το τέλος κάθε μιας από αυτές τις διαδικασίες, 13 διαφορετικά τμήματα, αν θες. 

Και αυτό που σημαίνει αυτό είναι ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν διαφορετικές συμπεριφορές προς αυτό, εννοώ είναι σαν να αντικατοπτρίζει την πίστη σας στον Κόσμο, στον Θεό, το Σύμπαν, έτσι αν ταυτίζετε την εκπλήρωση μιας από αυτές τις διαδικασίες με κάτι καλό, ξέρετε θα το δείτε σαν κάτι καλό. Αλλά αν δεν θέλετε το Σύμπαν να έχει κάποιο είδος σχεδίου, με τον τρόπο που το περιγράφει το ημερολόγιο των Μάγιας, τότε ίσως να θέλετε να υποβιβάσετε οτιδήποτε έχει να κάνει με το 13, γιατί αυτό θα σας θυμήζει συνεχώς το γεγονός ότι στην ουσία είμαστε συνδημιουργοί δεν δημιουργήσαμε το Σχέδιο. Νομίζω αυτό είναι το υπόβαθρο. Ο αριθμός 13 είναι πολύ σημαντικός αριθμός στο ημερολόγιο των Μάγιας. 


Χούλιους - Τι ημέρα είναι σήμερα; 


Καρλ - Σήμερα είναι 13Ικ, που σημαίνει 13 Άνεμος, έτσι τελειώνει μια περίοδος 13 ημερών, είναι η ολοκλήρωση από μια μικρή μέτρηση 13 ημερών, όπως θα λέγαμε. 


Χούλιους - Διάβασα στο βιβλίο σου, με έκαναν χαρούμενο πολλά πράγματα που διάβασα εκεί, γιατί ξέρεις όταν βρίσκεις μια αντήχηση είναι πάντα σωστό γιατί ξέρεις εντάξει είναι ο σωστός τρόπος, αλλά λες σε ένα σημείο ότι είμαστε όλοι ένα, γράφεις επίσης ότι η αγάπη είναι 13 ή το 13 είναι αγάπη και είμαστε όλοι ίσοι; 


Καρλ - Ναι. 


Χούλιους - Ναι, ότι είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι ένα και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, αντιδράσεις βασικά για την συνδημιουργία, έτσι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το τι συμβαίνει στον κόσμο και μπορούμε πια να κλείνουμε τα μάτια μας και να το αρνούμαστε. Εχώ αυτό εδώ θα ήθελα να στο δείξω... Σχετικά με την τυπική άρνηση, θα έλεγα, «δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω»... 


Καρλ - Ναι, σωστά. 


Χούλιους - Είναι κάτι που πρέπει για τη μεγάλη Αγάπη να... 


Καρλ - Ναι, νομίζω είναι το πως πολλοί άνθρωποι κινούνται. Ότι ο κόσμος σήμερα εμπερεώνη πολύ την κατάσταση της άρνησης με πολλούς τρόπους, αλλά μπορώ επίσης να αισθανθώ ότι είναι ο καιρός που τελευταία είναι ο καιρό που πράγματα γίνονται καθαρά για άλλους. Το αισθάνθηκα αυτό με μερικούς από τους συνεργάτες μου πολύ έντονα, μετά από αυτή τη Γιορτή της Επαναγέννησης που έγινε στις τις 9 με 11 Μαΐου. Είναι κατά κάποιο τρόπο ότι αυτή η νέα καθαρότητα καταννόησης έρχεται και είναι κάτι που επηρρεάζει πολλές πλευρές της ζωής. 


Χούλιους - Εντάξει. Φτάνουμε σύντομα στο τέλος της Γαλαξιακής περιόδου, της Ηθολογικής περιόδου και ξέρεις συνδέθηκα πολύ με το ημερολόγιο και με την Πηγή, έτσι απλά το αισθάνομαι να πω στους ανθρώπους μην ανησυχείτε γιατί όλο αυτό θα λειτουργήση και δεν θα συμβεί όλη αυτή η εμπορευματοποίηση του φόβου, πως να το πούμε, πράγματα που βγάζουν για να τρομοκρατούν τον κόσμο.

 Απλά λέω μείνετε στο κέντρο σας, μείνετε ευθυγραμμισμένοι και κάντε ότι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Επειδή θα λειτουργήση όμορφα, δεν θα τα καταφέρουν οι, να τις πούμε, σκοτεινές δυνάμεις να υπερισχύσουν. Είναι σαν να προσπαθούν να εγκλωβίσουν ολόκληρο τον πλανήτη, να εγκλωβίσουν την εξέλιξη και όπως φαίνετε είναι άσχετοι κατά κάποιο τρόπο. 


Καρλ - Ναι ξέρεις τελικά πιστεύω ότι είναι κάτι σαν δίπλευρη σκέψη. Η δημιουργία χρειάζεται τα ανθρώπινα όντα για να το μεταφέρουν, να το πούμε έτσι, αλλά τα ανθρώπινα όντα λειτουργούν ουσιαστικά μέσα στα πλαίσια που δώθηκαν από τη δημιουργία. 

Και αν το δούμε έτσι, καμμιά ομάδα δύναμης ή οποιοσδήποτε τέτοιος δεν μπορεί βασικά να έχει τον έλενχο πάνω σε αυτά τα πράγματα. Αυτές είναι συμπαντικές βασικές αρχές, συμπαντικές δυνάμεις που λειτουργούν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από οποιοδήποτε μπορούμε ποτέ να φανταστούμε. 


Χούλιους - Ευχαριστούμε τον Θεό για αυτό. 


Καρλ - Ναι, ευχαριστούμε τον Θεό, νομίζω θα έπρεπε να είμαστε πολύ χαρούμενοι και αυτό είναι το θέμα, γιατί αν ήταν διαφορετικά, θα ήταν γεγονός, δεν θα υπήρχαν πολλές ελπίδες για τα ανθρώπινα όντα. Και νομίζω μια όψη αυτού, πράγμα που μας λέει το ημερολόγιο των Μάγιας είναι ότι, τα ανθρώπινα όντα βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα της εξέλιξης. Ξέρετε είναι ότι το ανθρώπινο ον δεν ήταν πάντα το ίδιο, μερικές φορές ακούμε ανθρώπους να λένε ότι τα ανθρώπινα όντα ήταν πάντα εγωϊστικά και ότι αυτό δεν θα αλλάξη ποτέ. 


Αυτό βασικά δεν έχει καμμιά βάση αλήθειας και πραγματικά εξαρτάται από το ποιές είναι οι συμπαντικές επηρροές που μας μορφοποιούν σαν όντα. Και δεν υπάρχει καμμιά ανθρώπινη δύναμη που να μπορεί να αλλάξη αυτό το γεγονός, όλα οδεύουν στη κατεύθυνση μιας κατάστασης ενότητας που στη πραγματικότητα θα αρχίσει να πραγματοποιείτε όταν ένας καινούργιος κόσμος θα αρχίσει να γεννιέται στις 28 Οκτωβρίου 2011. 


Και αυτό το ανθρώπινο όν δεν είναι το ίδιο τώρα, με τα ανθρώπινα όντα που είχαμε 300 χρόνια πριν, ή 5.000 χρόνια πριν, ή 100.000 χρόνια πριν... Αυτές οι διαδικασίες αλλάζουν αυτό που θα είναι το ανθρώπινο ον. 


Χούλιους - Την επομενη εβδομάδα θα μιλήσω με μια επιτυχημένη γιατρό για τον έλεγχο του μυαλού, τα μίκροτσιπς και τις εμφυτεύσεις, τα οποία μπορούμε να πούμε οι αντιμαχόμενες προσπάθειες της ελίτ της δύναμης που προσπαθεί να υποδουλώσει την ανθρωπότητα μπορούμε να πούμε και, μιλάει επίσης και από ένα πνευματικό επίπεδο, όπου λέει είναι η ώρα τώρα γιατί κάποιοι προσπαθούν να εγκλωβίσουν την ανθρώπινη φυλή. Αλλά ξέρεις δεν θα λειτουργήση ποτέ, δεν θα μπορέσουν να φτάσουν εκεί γιατί τα πράγματα επιταγχύνονται τόσο πολύ τώρα, έτσι η δημιουργία αναλαμβάνει τα ηνία τώρα. 


Καρλ - Κάτι τέτοιο είναι που συμβαίνει ναι. Θα γίνεται ολοένα και φανερότερο και... 
Ξέρετε το Ιερό Κοράνι των Μουσουλμάνων λέει σε ένα σημείο ότι, στις τελευταίες μέρες: "Καμμιά ανθρώπινη ψυχή δεν θα πρέπει να ελέγχει κάποια άλλη και όλα θα πρέπει να είναι στα χέρια του Θεού." Και νομίζω ότι προς τα εκεί βαδίζει και αυτή είναι μια σχέση που μας είναι δύσκολο τώρα να τη φανταστούμε, αλλά νομίζω ότι εκεί θα φτάσει σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. 


Χούλιους - Και νομίζω μπορούμε να τελειώσουμε αυτή τη μικρή συζήτηση με αυτό που είπες στα χέρια του Θεού και έχω αυτή τη φωτογραφία να δείτε και έχουμε 12 πρόσωπα τριγύρω και έχουμε τα δυό χέρια που μπορεί να συμβολίσει το 13, τα χέρια του Θεού ίσως, δημιουργία, συνείδηση, ενότητα, την μια δύναμη να υπάρχει και το πως ο θαυμαστός κοσμος σου θα μοιάζει; 


Καρλ - Σωστά. Ναι, είναι μια ωραία εικόνα αλλά ακόμα δεν είμαι σε θέση να οραματιστώ, το πως πραγματικά θα μοιάζει και νομίζω ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από ότι μας λέει η φαντασία μας, είναι πραγματικά κάτι πολύ δύσκολο να το φανταστεί κανείς. Αλλά φυσικά χρειαζόμαστε θετικές εικόνες για οδηγούς και οραματισμό, νομίζω αυτό είναι πολύ σημαντικό. 


Χούλιους - Να σε ρωτήσω για το νέο σου βιβλίο που θα εκδοθεί τον Νοέμβριο του 2009, μπορείς να πεις κάτι ώστε οι άνθρωποι να είναι έτοιμοι να το προμηθευτούν; 


Καρλ - Ναι, είναι γραμμένο στα Αγγλικά, λέγεται "The Purposeful Universe" 
(Το Σκόπιμο Σύμπαν), ετοιμάζεται επίσης στα Γαλλικά και στα Ολανδικά και νομίζω σύντομα και στα Σουηδικά και στα Γερμανικά, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο ακόμα. 


Είναι μια τελείως νέα καταννόηση της φυσικής και της βιολογίας του σύμπαντος, όπου μπορούμε να δώσουμε με λεπτομέρεια το πως ξεκίνησε η ζωή σύμφωνα με ένα σχέδιο και είναι πολύ γοητευτικό, αυτό είναι ο σκοπός αυτού του σύμπαντος. 


Δεν θα υπήρχε κανένα σύμπαν αν δεν υπήρχε ζωή να το πούμε έτσι. 
Γι'αυτό και υπάρχει και νομίζω ότι μπορώ να το αποδείξω αυτό το σημείο με ακρίβεια. Και αν συγκρίνω τα βιβλία μου αυτό είναι το πιο γοητευτικό για μένα και οι άνθρωποι που το διάβασαν ήθη τους ενθουσίασε, μοιάζει σαν όλα να βρίσκουν τη θέση τους. Νομίζω είναι ένα βιβλίο που ελπίζω οι άνθρωποι δεν θα χάσουν. 


Χούλιους - Και πότε θα μπορούμε να το έχουμε; 


Καρλ - Νομίζω τον Νοέμβριο του 2009. 

Χούλιους - 7- 8 Νοεμβρίου ή...; 


Καρλ - Νομίζω θα είναι λίγο αργότερα. 


Χούλιους - Λοιπόν Δρ. Κάλλεμαν σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνεισφορά σου στην ανθρωπότητα και εύχομαι πολλοί άνθρωποι τώρα να αποκτήσουν τα βιβλία σου γρήγορα και να μελετήσουν τη δουλειά σου γιατί αφιέρωσες τόσα χρόνια σε αυτό, πόσα χρόνια είναι; 


Καρλ - Αν το δούμε σε πλήρη απασχόληση είναι από το 1993... βασικά 16 χρόνια. 


Χούλιους - Και είναι καταννοητό ότι είσαι ο μόνος που είσαι σεβαστός για την δουλειά σου, με αυτό το ημερολόγιο όπου έχεις τις σωστές ημερομηνίες και τις σωστές λεπτομέρειες, ότι αναγνωρίζουν ότι έκανες οι Πρεσβύτεροι, οι Μάγιας, είναι έτσι; 


Καρλ - Λοιπόν θα το τοποθετήσω λίγο διαφορετικά, είμαι ίσως ο μόνος που δεν διώχνουν μακριά.


Χούλιους - Αυτό είναι καλό. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και να έχεις ένα ασφαλές ταξίδη επιστροφής. 


Καρλ - Ευχαριστώ. 
~ Ευχαριστώ για την θέασή σας! ~
~ Παρακαλώ μοιραστήτε το με όλους τους ανθρώπους. ~ 


Είμαστε όλοι Ένα!
The Human Project (=Το "Ανθρώπινο Σχέδιο") 


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα