Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ!!


Sky no longer the limit for US national debt. 47927.jpeg


Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έχει χτυπήσει νέο ρεκόρ. Έχει γινει , εδώ και καιρό σαφές , ότι κανείς δεν μπορεί να χειριστεί το πρόβλημα. Ως εκ τούτου, ο ορος ,  με τον οποίο οι ΗΠΑ θα πρέπει να έρθουν κοντά στη νομοθετικο  ανώτατο όριο αυτού του δείκτη, παραμένει το κύριο θέμα για την κερδοσκοπία και τις προβλέψεις. Είναι πιθανόν ότι οι Αμερικανοί θα το κάνουν κατά τη διαρκεια των  υπόλοιπων  μηνών του 2012.

Το αγαπημένο θέμα των σφοδρων  μαχων μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών αποκτά σημασία και πάλι. Πριν από λίγες ημέρες, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το δημόσιο χρέος της χώρας υπερβαίνει τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. Κάθε φορολογούμενος οφείλει στους πιστωτές των ΗΠΑ   140.000 δολλάρια . Σύμφωνα με την Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ, υπάρχουν λίγο περισσότερα από 314 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη χώρα, και 114 εκατομμύρια από αυτούς είναι οι φορολογούμενοι.
Αυτό δεν εκπλήσσει, ουτε τρομάζει κανέναν. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, οι ΗΠΑ έχουν έρθει πολύ κοντά στο νομοθετικό όριο του χρέους, το οποίο ορίστηκε σε επίπεδο λίγο κάτω από $ 16,4 τρισεκατομμύρια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η χώρα θα φτάσει αυτό το όριο ήδη φέτος. Αν δεν υπάρχει νέος νόμος, ο οποιος θα εγκρινει την αυξηση του ανώτατου οριου του χρέους, οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον σε θέση να δανειστούν χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αναφερε η Φωνή της Αμερικής.

Τον Φεβρουάριο, το αμερικανικο δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 15.977 δισεκατομμυρίων $.  Το Έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας για το φορολογικό έτος 2012  αναμένεται να διαμορφωθεί σε 1,1 έως 1200000000000 $. Πίσω στο 2007, το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ εφτανε το ποσο των  9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2011, μετά από μια έντονη συζήτηση μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, η χώρα αύξησε το όριο δανεισμού, αν και με τεράστια δυσκολία.
Η Άννα Bodrova,  αναλυτρια , λέει: "Θα αυξηθεί το όριο σκόπιμα στο επιθυμητό επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη της το γεγονός ότι η χώρα θα πάει στις κάλπες τον Νοέμβριο του 2012. Αμφότεροι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί χρειάζονται αυτην την εκλογικη μαχη, επειδή υπάρχουν δύο  φωτεινοι εκπρόσωποι απο τα δύο μέρη που συμμετέχουν στον αγώνα.
"Τώρα είναι σαφές ότι λίγο πριν από την εκλογή, το δημόσιο χρέος μπορεί να φτάσει το ανώτατο όριο που καθορίστηκε πριν από ένα χρόνο. Εάν ναι, το πρώτο πράγμα που ο πρόεδρος που θα εκλεγεί θα αντιμετωπίσει θα είναι η αντιπαράθεση με το Κογκρέσο για προσαρμογές στη νομοθεσία που επιτρέπουν μια νεα αυξηση του οριου του χρέους. Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι η κατάσταση είναι απελπιστική. Από τη μία πλευρά, είναι επικίνδυνο να ακολουθήσει αυτο  το δύσβατο μονοπάτι.Η  S & P έχει προειδοποιήσει  ότι θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση των ΗΠΑ, εάν επαναληφθουν οι πολιτικες μαχες  του περασμένου έτους . Από την άλλη πλευρά  οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζήσει με το  χρέος για δεκαετίες, και η χώρα είναι εντάξει γι 'αυτό;.
"Μέχρι σήμερα, το δημοσιονομικό έλλειμμα στις ΗΠΑ είναι 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο για να λυθει  το πρόβλημα -. Είναι αδύνατο να πληρώσει το τεράστιο χρέος της εδώ και πολλά χρόνια μονομιάς. Ίσως δεν θα έπρεπε να αποπληρωσει  το χρέος αυτό. Ο επικεφαλής σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα David Axelrod έχει πρόσφατα αναφερει  ότι ο Αμερικανός ηγέτης είχε ένα αξιόπιστο σχέδιο για το πώς να μειώσει το έλλειμμα, αλλά το σχέδιο είναι απίθανο να λειτουργήσει στο άμεσο μέλλον. Κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν:.. μείωση του έλλειμματος σημαίνει τώρα τη διακοπή όλων των προσπαθειων στο εσωτερικό της οικονομίας. Για την παγκόσμια αγορά, η οποία δύσκολα μπορεί να κινηθεί τώρα, θα είναι μια μαχαιριά στην πλάτη. "
Οι Ρεπουμπλικάνοι ερμηνευσαν αυτήν την κατάσταση προς όφελός τους, φυσικά. Ένας από τους πιο ισχυρους Ρεπουμπλικάνους, ο John Boehner, δήλωσε την Τρίτη ότι το χρέος ρεκόρ αποτελει άλλη μια θλιβερή υπενθύμιση του γεγονότος ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν τήρησε την υπόσχεσή του να μειώσει κατά το ήμισυ το έλλειμμα.Ο Εκπρόσωπος για την εκστρατεία του Ομπάμα έδρα Ben Labolt είπε  στο Yahoo! Νέα ότι, όταν πρόκειται για την αυξηση του εθνικου χρέους , οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να επαναλάβουν ένα από τα συνθήματα που ειπώθηκε πολλές φορές στη σύμβαση τους την περασμένη εβδομάδα: «Εμείς το κατασκευαζουμε.
Το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ φτανει μέχρι 1,2 τρισεκατομμυρία δολλαρια. Τα μεγαλύτερα αντικείμενα των δαπανών του προϋπολογισμού των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τις δαπάνες για την υγεία του προγράμματος «Medicare» και «Medicaid» - μόλις πάνω από $ 789 δισεκατομμύρια. Επιπλέον, καμία άλλη κυβέρνηση δεν θα διακινδυνεύσει την κοπή των δαπανών περαιτέρω. Στην πραγματικότητα, η Αμερική παίρνει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους της, φιλοσοφικά. Κανείς δεν θυμάται την εποχή που οι ΗΠΑ ήταν ελευθερες απο χρεη. Ωστόσο, για τη σημερινή κυβέρνηση αυτό εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα. Ένα πολύ μεγάλο.
Valentin Vasspard
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα