Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας Έλληνας, μια Γερμανίδα και ένας Βρετανός.

 http://www.defencenet.gr/defence/images/stories/GREEKsurviveS.jpg



 Οι δύο πρώτοι είναι ζευγάρι, ο τρίτος, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, εμπνευστής μιας ταινίας που έχει ως κεντρικό της θέμα την ευρωπαϊκή κρίση και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Έλληνας Γκρέκο είναι τεμπέλης, κάθεται όλη μέρα στον καναπέ ενώ η Γερμανίδα Ζερμέν δουλεύει σκληρά
για να πληρώνει τους λογαριασμούς που συσσωρεύονται διαρκώς. 

Ο γάμος τους κινδυνεύει να διαλυθεί μετά από δέκα χρόνια. Η Γερμανίδα ζητά σε έξαλλη κατάσταση από τον σύντροφό της να αρχίζει να πουλάει πράγματα για να αποπληρώσουν τα χρέη τους. 

 Στην υπόθεση εμπλέκεται μια Ισπανίδα γειτόνισσα, που επιχειρεί να ηρεμήσει την Ζερμέν, ενώ ο γάμος τους ανησυχεί και έναν Βρετανό φίλο τους. Ο ορισμός της πολυπολιτισμικότητας δηλαδή.

Η ταινία αποσκοπεί στο να περιγράψει με χιουμοριστικό τρόπο την οικονομική κρίση στην Ευρωζώνη. Ο Βρετανός σκηνοθέτης, "παίζει" στην ουσία με τα εθνικά στερεότυπα και αποσκοπεί στο να τα διακωμωδήσει.

Η κρίση του ζευγαριού, που συμβολίζει την σχέση Ελλάδας και Γερμανίας, λήγει όταν η Ισπανίδα ρωτά τον Έλληνα αν εξακολουθεί να αγαπά τη σύζυγό του για να λάβει την αφοπλιστική και γεμάτη σημειολογικό νόημα, απάντηση "έχουμε κοινό μέλλον".

Ο πρωταγωνιστής που ενσαρκώνει τον Γκρέκο, είναι ο Έλληνας, μεγαλωμένος στην Κω, Γιάννης Αλεξίου. Ο ίδιος δήλωσε για την ταινία και την κρίση:"Η Τρόικα έχει την εποπτεία της Ελλάδας. Εδώ και ένα χρόνο, το μόνο που κάνει είναι να εκφοβίζει και να κάνει διακοπές, αντί να προτείνει πραγματικά εφαρμόσιμες λύσεις".

Η έτερη πρωταγωνίστρια Dolores Reynals, δήλωσε από τη δικιά της μεριά:"Είμαι μισή Ισπανίδα και μισή Αργεντίνα, άρα όπως καταλαβαίνετε είμαι εξοικειωμένη με την οικονομική κρίση. Μέσα από τις δυσκολίες της σημερινής εποχής, έχω μάθει να μην ξοδεύω το "εικονικό" - πλαστικό χρήμα που τελικά δεν διαθέτω".
 ΠΗΓΗ
       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα