Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στροφή της ΔΕΛΤΑ στις ελληνικές ζωοτροφές – μία μεγάλη νίκη 52.000 πολιτών!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ GREENPEACE
Με τη συμπλήρωση 10 ωρών δυναμικής δράσης της Greenpeace έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, οι ακτιβιστές της Greenpeace μαζί με 52.000 πολίτες κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη δημόσια δέσμευση της εταιρείας για πλήρη αντικατάσταση της εισαγόμενης σόγιας στις ζωοτροφές με ελληνικές πρώτες ύλες.
Στην αυριανή συνάντηση της Greenpeace με τους εκπροσώπους της ΔΕΛΤΑ, εκτός από ένα σαφές σχέδιο δράσης σκοπεύουμε να εξασφαλίσουμε την υποκατάσταση της σόγιας
και συγκεκριμένα με ντόπια κτηνοτροφικά φυτά, όπως το κουκί και το ρεβίθι.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια της οχτάμηνης εκστρατείας της Greenpeace με σκοπό την προώθηση των ελληνικών ζωοτροφών.
Η απόφαση της ΔΕΛΤΑ αποτελεί σημαντικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού η στροφή στην ντόπια παραγωγή αποτελεί απάντηση τόσο στην παγκόσμια διατροφική κρίση όσο και στην οικονομική κρίση στη χώρα μας.
‘Δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές ανέλαβαν σήμερα δράση με την Greenpeace καικατάφεραν να εξασφαλίσουν από τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας να στραφεί στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά. Μία απόφαση που μπορεί να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην αγορά, δεδομένου και της ηγετικής θέσης που κατέχει η εταιρεία στον κλάδο’,
 τόνισε η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.
Πηγή: greenpeace.org

ΣΧΟΛΙΟ STOPALIMENTARIUS:
Δυστυχώς δε γνωρίζουμε αν η εταιρία ΔΕΛΤΑ θα αντικαταστήσει τις μεταλλαγμένες ζωοτροφές και πότε, αλλά είναι μια αρχή για κινητοποιήσεις για μια καλυτερη ποιότητα ζωής όσον αφορά την τροφή μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα