Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΣ...ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ 2


Η περίφημη φυλή των Μάγια, άφησε μια παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, συνάμα και πολλά παράξενα μυστικά καλά φυλαγμένα στο χρόνο. Αυτός ο πολιτισμός κατάφερε να δημιουργήσει εκπληκτικά έργα στα βάθη της ζούγκλας, στη χερσόνησο του Γιουκατάν, χωρίς μεταφορικά μέσα ή δρόμους. Κάθε πέτρα ζύγιζε 20 τόνους. Κι, όμως, έκτισαν πυραμίδες, ανάκτορα και ναούς, που μόνο θαυμασμό και δέος προκαλούν.


Από τη Γουατεμάλα μέχρι το Μεξικό, οι Μάγια, εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια, ιχνηλάτησαν τους
συμπαντικούς νόμους και υπολόγισαν με μαθηματική ακρίβεια τις κινήσεις των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και έφτιαξαν ένα ακριβέστατο ημερολόγιο που σταματά στις 22 Δεκεμβρίου 2012!
Οι ερευνητές Eric και Craig Umland γράφουν μεταξύ άλλων στο βιβλίο τους «ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ» εκδόσεις ΩΡΟΡΑ. «Οι Μάγια πολλούς αιώνες πριν από μας διατύπωσαν πάνω στις επιγραφές τους πως το πραγματικό έτος αποτελείται από 365 μέρες. Αλλά οι γνώσεις των Μάγια δεν σταματούν εδώ. Εκτός από το ηλιακό έτος, υπολόγισαν το σεληνιακό και τις κινήσεις της Αφροδίτης, πάντοτε με μια καταπληκτική ακρίβεια, που απαιτεί μοιραία χρήση περίπλοκων οργάνων». Οι συγγραφείς λοιπόν καταλήγουν στα κρίσιμα ερωτήματα: «Πώς μπόρεσαν οι Μάγια να κάνουν τέτοιους υπολογισμούς ακριβείας; Μόνο με την ιερατική παράδοση; Τι αντιπροσωπεύει η περίφημη Πουέρτα Ντελ Σολ (Η Πύλη του Ήλιου) στο Τιαχουανάκο;».
Ασφαλώς τα χαρακτηριστικά των Μάγια δεν μοιάζουν με τους άλλους λαούς της Κεντρικής Αμερικής π.χ. Αζτέκοι, Τολτέκοι, Ίνκας κτλ.. Υπάρχει μια διαφορά στη λατρεία των θεών, αλλά και στην ανακάλυψη μαθηματικών και αστρονομικών γνώσεων.

Το μυστικό των Μάγια 

Σε ένα ναό των Μάγια υπάρχει μια επιγραφή που έχει τίτλο «Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑ». Το υπόλοιπο κείμενο δυστυχώς δεν αποκρυπτογραφήθηκε. Μήπως οι Μάγια ήρθαν κάποτε από κάπου πολύ μακριά; Οι Eric και Craig Umland υποστηρίζουν με σαφήνεια ότι οι Μάγια κατάγονται από άλλο πλανήτη. «...Είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Μάγια εγκαταστάθηκαν πρώτα στη Σελήνη, πριν δοκιμάσουν να πλησιάσουν τη Γη».
Βέβαια, πολλά κείμενα και βιβλία των Μάγια καταστράφηκαν από τους Ισπανούς κατακτητές. Αυτά που σώζονται είναι οι πέτρινες επιγραφές σε μνημεία και αγάλματα, από τις οποίες οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να δώσουν τελικές εξηγήσεις. «Τα κείμενα των Μάγια», γράφει ο Eric Umland, «αντί να φωτίζουν, μπερδεύουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. Υπάρχουν σήμερα δυο εκατομμύρια Μάγια που ζουν στην Κεντρική Αμερική, μιλούν μια γλώσσα που παρουσιάζεται σε χιλιάδες επιγραφές - κι όμως, αυτές οι επιγραφές μόνο κατά ένα μέρος έχουν αποκρυπτογραφηθεί (...) Ένα άλλο μυστήριο είναι ότι οι Μάγια αρνήθηκαν να πολεμήσουν ενάντια στους Ισπανούς κατακτητές, ενώ οι Αζτέκοι και οι Ίνκας που αντιστάθηκαν, νικήθηκαν και καταστράφηκαν. Τι έκανε τον Κορτέζ ν’ αποφύγει μια σύγκρουση με τους Μάγια; Πώς κατάφεραν οι Μάγια, κρυμμένοι μέσα στη ζούγκλα, να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της ιστορίας για τρεις ολόκληρους αιώνες;».

Το τέλος του κόσμου;

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι το ημερολόγιο των Μάγια, μέσα από το οποίο καταγράφεται η πορεία του ανθρώπινου γένους. Τα κτίσματά τους είχαν ένα μαθηματικό και γεωμετρικό προσανατολισμό σε σχέση με το ηλιακό σύστημα και τους αστερισμούς. Το περίφημο ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει το Δεκέμβριο του 2012. Γιατί; Μήπως θα έρθει η συντέλεια του κόσμου; Μήπως το λιώσιμο των Πάγων θα φέρει παγκόσμιες καταστροφές; Ένας πυρηνικός πόλεμος; Κάποιος αστεροειδής θα κτυπήσει τη γη με αποτέλεσμα το τέλος της ζωής στον πλανήτη μας; Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι από τα κείμενα των Μάγια, όλες οι αναφορές από την πρωτεύουσα Ιτσέν Ιτζά μέχρι το Γιουκατάν, λένε ότι η σημαδιακή ημερομηνία 2012, θα αλλάξει οριστικά τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Ένας μυστηριώδης και παράξενος λαός

ΣΤΗ σελίδα 29, ο Eric Umland σημειώνει χαρακτηριστικά: «Οι παραδόσεις του φανταστικού αυτού λαού, αναφέρουν μερικές «κοσμικές» καταστροφές. Από τις καταστροφές αυτές αρχίζει κάθε φορά μια νέα μέτρηση του χρόνου». Διαφωτιστική είναι η σελίδα 42 σχετικά με τη γλώσσα των Μάγια: «...Οι επιστήμονες δεν μπορούν να συμφωνήσουν ακόμα και για τον τύπο γραφής των Μάγια (...). Μήπως οι Μάγια έκαναν ακόμα και τόσο δυσνόητη τη γραφή τους, για να μην μπορούν να τη διαβάσουν «βάρβαροι και αμύητοι»; Υπάρχουν ορισμένοι επιστήμονες που διατύπωσαν την άποψη αυτή, αλλά η γνώμη τους αγνοήθηκε μέχρι σήμερα. Σε γενικές γραμμές, αυτό που προσπαθούν να πουν όλοι οι μελετητές που ασχολήθηκαν με το πρόβλημα των Μάγια, είναι πως η γλώσσα τους δεν μοιάζει με καμία άλλη γλώσσα του πλανήτη μας».
Οι Μάγια παραμένουν ένας μυστηριώδης και παράξενος λαός. Τα επιτεύγματά τους, όμως, είναι εκεί, στο χώρο και το χρόνο, μνημεία ενός μεγάλου και καταξιωμένου πολιτισμού.

Ο χαμένος πλανήτης 

ΟΙ ΜΑΓΙΑ έκτισαν πυραμίδες, με μαθηματικές βάσεις και αστρονομικά κριτήρια. Ασφαλώς με ένα μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο. Δεν μοιάζουν με τους άλλους λαούς του πλανήτη μας. Αλλά, τι γίνεται με την καταγωγή τους; Από πού ήλθαν οι Μάγια; Πότε πραγματικά ξεκινά η ιστορία τους;
«Το αίνιγμα της καταγωγής των Μάγια», γράφει ο Eric Umland, «γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό, από το γεγονός πως ο πολιτισμός τους ξεπερνάει κατά πολύ το μέσο πολιτιστικό επίπεδο των άλλων αρχαίων λαών του πλανήτη μας. Από πού προέρχονται οι Μάγια; Μοιάζουν σαν να μην ακολουθούν τον κοινό εξελικτικό ρυθμό της Γης. Οι ερευνητές του διαστήματος έχουν αποδείξει πως σε κανέναν από τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος δεν υπάρχει εξελιγμένος πολιτισμός. Αλλά αυτό συνέβαινε πάντοτε; Μήπως υπήρξε ζωή και πολιτισμός στο μυστηριώδη πλανήτη Χ, το δέκατο του ηλιακού μας συστήματος;».
Σήμερα, ο χαμένος πλανήτης, περιφέρεται με τα πανάρχαια απομεινάρια του σε τροχιά γύρω από τον ήλιο. Οι Αστεροειδείς, οι περιπλανώμενοι βράχοι του διαστήματος, πιθανόν να ήταν κάποτε ο πλανήτης που έσφυζε από ζωή. Γιατί όμως διαλύθηκε; Ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο. Αν βέβαια, ήταν κάποτε ο τόπος των Μάγια, σίγουρα το μέλλον θα δώσει τις τελικές απαντήσεις. Προς το παρόν, οι Μάγια κρατούν δεμένα τα μυστικά τους, ίσως για κάποια άλλη μακρινή εποχή...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα