Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Άλλο "Σεξουαλικότητα" και άλλο "Πορνογραφία"


Μόλις ακόμη τον 18ο αιώνα στην Ευρώπη, οι μανάδες πλένουν τα κορίτσια τους στις μπανιέρες, με ένα στρώμα ροκανίδι να επιπλέει ώστε να μην έρχεται το βλέμμα τους σε επαφή με το "διαβολικό σημείο" του σώματός τους.

Στα αγόρια τους δε, διδάσκουν πως ο αυνανισμός φέρνει πρόωρο θάνατο, τρέλα, τύφλωση, κιναιδισμό, ακόμη και σύφιλη κ.λπ. Την άποψη αυτή συναντάμε ακόμη και σε έγκριτη Ελληνική εγκυκλοπαίδεια μόλις του 1950 περίπου...

Η πλειοψηφία των "διαφωτισμένων" παιδαγωγών του 18ου αιώνα προάγει σαν εκπαιδευτικό σκοπό το φόβο και την αποστροφή απέναντι στη σεξουαλικότητα για να αναπτύξει τη "φυσική" ντροπή.

Η σεξουαλική παιδαγωγική που διαμορφώθηκε κατά την εποχή του διαφωτισμού αποδείχνεται εξαιρετικά
ανθεκτική στο χρόνο, μιας και αρκετά από αυτά τα παράλογα ταμπού, συνεχίζουν να δρουν ακόμη και σήμερα, με ελάχιστες τροποποιήσεις και παρά τα φαινόμενα και την υποτιθέμενη "σεξουαλική απελευθέρωση".

Και βέβαια, όλη αυτή η κατάσταση, εξυπηρετούσε πάρα πολύ καλά τους βασιλείς, την εκκλησία που σιγοντάριζε με το παραπάνω και φυσικά τους προύχοντες του κεφαλαίου και την μεγάλη αστική τάξη που βεβαίως έπραττε πάντα διαφορετικά έως και σήμερα.

Η "ενοχή" για την φυσική σεξουαλικότητα, υπήρξε ένα πολύ καλό εργαλείο για την καταπίεση και εκμετάλλευση των απλών εργαζόμενων λαϊκών ανθρώπων... Επί πλέον ΣΗΜΕΡΑ, καλλιεργούν έντεχνα τη "σεξουαλική διαστροφή" και την απο-ερωτοποίηση και ανοργασμικότητα των ανθρώπων με κάθε μέσον και κυρίως την τηλεόραση.

Καλλιεργούν την "ενοχή" στην χαρά και την απόλαυση, εφ όσων αυτή δεν έρχεται από την κατανάλωση των  gagets τους! 

Στους δε κορυφαίους ωφελημένους της εποχής μας είναι η φαρμακοβιομηχανία που καραδοκεί ώστε να αναπληρώνει την έλλειψη με χάπια κλπ κλπ κλπ...

Και βέβαια, είναι άλλο η "Σεξουαλικότητα" και άλλο η "Πορνογραφία". ;-)))

πηγη Xristos AronisXristos Aronis
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,

    Παρακαλούμε να μας προσθέσετε στη λίστα των ιστολογίων σας. Σας έχουμε ήδη προσθέσει στη δική μας.

    Η διεύθυνση του blog μας είναι www.to-parakseno.gr


    Ενημερώστε μας όταν μας προσθέσετε.


    Ευχαριστώ

    NtP
    www.to-parakseno.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα