Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Σκότωσε την επιθυμία της ευζωίας. Έσω ευτυχής όπως εκείνοι που ζουν για την ευτυχία


 Και τα παραγγέλματα αυτά μας φαίνονται εκ πρώτης όψεως παράδοξα, η φαινομενική τους αντίφασις προέρχεται πάλι από τις απόψεις του σχετικού και του απόλυτου Το πρώτο μας συμβουλεύει ασκητική ζωή και αυτή πιστεύεται γενικά ότι σημαίνει απάρνηση κάθε χαράς και ευχαριστήσεως, πολλές μάλλιστα θρησκείες πρεσβεύουν ότι ένα ευχάριστο πράγμα πρέπει αναγκαία να είναι κακό. Έτσι πολλοί νομίζουν ότι ο Θεός αρέσκεται
να βλέπει τα πλάσματά του θλιμένα και μελαγχολικά.

Όλα αυτά είναι τελείως λανθασμένα, όλες οι χαρές δόθηκαν στον άνθρωπο για να τις δοκιμάσει, χωρίς όμως να γίνεται δούλος των και να προσκολλάται σ' αυτές ανακόπτοντας με τη διαγωγή του την πνευματική του πρόοδο.

Οι ανέσεις τα πλούτη, η εξαιρετική πολυτέλεια πρέπει να λείψουν, η ζωή πρέπει να απλουστευτεί. Δεν χρειάζεται να κοιμούμεθα πάνω σε ξερά ξύλα για να κάνωμε επίδειξη αρετής ιδιαίτερα δήθεν αρεστής στη θεότητα ή να τρεφώμεθα με σκληρό ψωμί και νερό με τη μάταιη ελπίδα να επιτύχουμε τη θεία εύνοια.

Η θεότης δεν αφήνεται να γελαστεί και δεν ευχαριστείται από το θέαμα ενός από τα πλάσματά της που εκτίθεται στο χλευασμό των άλλων.

Να θυμάσαι πάντοτε ότι η αληθινή ευτυχία είναι εντός σου και η πολυτέλεια και ευζωία είναι απλά περιστατικά του φυσικού κόσμου που δεν εγγίζουν τον αληθινό Εαυτού. Όσο προοδεύεις πνευματικά, τόσο απλούστερος θα γίνεσαι στις ορέξεις σου και αυθόρμητα θα εγκαταλείπεις κάθε περιττό.

Μη ζεις στο παρελθόν ούτε στο μέλλον, αλλά στο αιώνιο

Ιλαρίων
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα